Mercur retrograd în zodiile Fecioară și Leu, 13 august 2017

                Mercur retrograd în zodiile Fecioară și Leu
 
          „Ca să nu fim târâți de soartă, trebuie să ne străduim să cunoaștem ritmurile vremii și ritmurile noastre proprii.” Florian Onitza
        În data de 13 august 2017 Mercur își începe mersul aparent retrograd, la ora 3: 59´, la 11° 38´, în semnul Fecioară și va dura până în data de 5 septembrie, la ora 14:28´, planeta Mercur ajungând la 28° 25’ în zodia Leu. Perioada de umbră a lui Mercur a început în data de 24 iulie; în acel moment Mercur a trecut prima dată peste gradul final al mișcării lui retrograde (28° 25´, semnul Leu).   
       Mercur intră în retrogradare, în acest an, de trei ori, câte trei săptămâni. În 2017 Mercur retrogradează în: zodia Taur (10 aprilie, ora 2:13) revenind în zodia Berbec, în mers retrograd (20 aprilie, ora 20:37), își încheie retrogradarea în zodia Berbec în data de 3 mai.  Pe 13 august Mercur retrogradează în zodia Fecioară, la ora 3:59, revine în mers retrograd în zodia Leu în data de 31 august, ora 18:27; revine la mers direct în zodia Leu în data de 5 septembrie. Pe 3 decembrie începe mersul retrograd în zodia Săgetător, la ora 10:34, își încheie retrogradarea în data de 23 decembrie tot în zodia Săgetător.
       Este o perioadă de reflecție, în care vom descoperi de unde vin anumite blocaje în relații dar, în același timp, ne vom confrunta cu tot felul de probleme în ceea ce privește transmiterea de informații, una spunem și alta se înțelege; nu primim la timp mesaje, informații importante sau descoperim acum că anumite mesaje nu sunt tocmai plăcute și ne revelează adevăruri legate de relația de mariaj, de dragoste. Urmează o perioadă în care activitățile specifice planetei Mercur (comerțul, educația, mass-media, contractele, călătoriile, corespondența, relațiile) se cer a fi revizuite, reanalizate, reevaluate, corectate.   
       Se recomandă amânarea achiziției de obiecte electrocasnice, mașini, utilaje sau alte bunuri de valoare întrucât există predispoziția ca acestea să se strice mult mai repede. Pe seama retrogradării lui Mercur sunt puse eșecurile legate de afaceri, transport, schimb de informații, semnarea de contracte, parteneriate. În această perioadă se încalcă mai des promisiunile, nu ajungem la timp în locul stabilit sau ne este anulată o călătorie, în ultimul moment. Putem întâmpina piedici la drum, se strică mașina, pierdem avionul sau nu putem să ne deplasăm din diverse motive (ținând cont și de harta personală).  
       Trebuie să vedem ce anume este de corectat și să acceptăm că nimic nu vine de la sine iar, dacă nu am făcut un lucru la timp, va veni vremea în care vom fi nevoiți să reluăm, să reparăm, să reevaluăm respectiva problemă, să finalizăm o anumită activitate sau să ne luăm rămas bun, așa cum se cuvine, de la anumite persoane. Vom avea parte de evenimente predestinate, acțiuni, probleme nerezolvate în trecut ce revin acum în atenția noastră pentru a face corecturile necesare. Pot apărea blocaje (în comunciare, călătorii, acțiuni) menite să ne atenționeze că nu am ales tocmai ceea ce era corect. Mercur retrograd aduce la suprafață acțiuni injuste, minciuni, acțiuni care contravin regulilor morale sau sociale reamintindu-ne că trebuie să facem pace cu anumite persoane, acțiuni din trecut fiind absolut necesar să facem o călătorie în propria ființă, să fim sinceri cu noi aliniindu-ne astfel menirii noastre. Descoperim lucruri ce păreau uitate sau pe care am ales să le ignorăm crezând că, în felul acesta, se vor rezolva anumite probleme de la sine sau vor rămâne ascunse pentru totdeauna.
       Cele mai dezavantajate profesii, în perioada de mers retrograd al planetei Mercur, sunt: mass-media, comerț, transport, învățământ, bibliotecari, notari, curieri, oratori, în general activitățile intelectuale sau orice profesii în care comunicarea, deplasarea și relaționarea sunt esențiale.

        Putem vorbi despre trei perioade importante, cuprinse între 24 iulie și 5 septembrie 2017,  interval de timp în care Mercur tranzitează de la 11°38′ Fecioară la 28° 25´, semnul Leu, astfel că avem:

       Prima perioadă (perioada de Umbră), cuprinsă între 24 iulie – 13 august, reprezintă prima trecere a lui Mercur prin semnul Leu și Fecioară, de la 28° 25´ în zodia Leu la 11° 38´, în semnul Fecioară. Este o perioadă trăită cu intensitate, evenimentele se derulează rapid. Simțim nevoia de concretizare a unor idei, proiecte, negocieri, parteneriate, mai ales că ne aflăm în faza de creștere a Lunii și Mercur se află în trigon cu Uranus favorizând astfel originalitatea, inventivitatea, creativitatea, inițiativele ambițioase. În prima perioadă (perioada de Umbră) ne conectăm mult mai ușor la nevoile celorlalți având ocazia să observăm noi direcții de urmat, ce schimbări importante vrem să facem în viața personală și relațională. Riscul acestei perioade este că putem lua decizii prea rapide sau vrem să concretizăm anumite planuri, fără să ne gândim la consecințe, încercând să „prindem peștele cel mare”. Ceea ce se inițiază acum va fi testat în intervalul  13 august- 5 septembrie.  

        A doua perioadă, atunci când Mercur intră în mers retrograd, 13 august 2017 Mercur, la ora 3:59´, la 11°38´, în semnul Fecioară până pe 5 septembrie, 28° 25 Leu.
Putem vorbi despre o perioadă de introspecție, de reanalizare, reorganizare, corecții și revenire asupra unor proiecte, relații, acțiuni care s-au derulat îndeosebi în intervalul 24 iulie – 13 august. Nu se recomandă să începem noi acțiuni, să ne lansăm în noi proiecte, afaceri. Este momentul reluării anumitor discuții și pentru a face unele corecții prin proiecte începute chiar în urmă cu ceva ani, renegociem anumite contracte, parteneriate, putem relua anumite cursuri sau ne răzgândim în privința altor cursuri, relații de prietenie. Poate fi vorba și despre revenirea unor prieteni, regăsirea unor obiecte ce păreau dispărute pentru totdeauna. Mercur retrograd revine în zodia Leu în data de 31 august, la ora 18:27’, fiind dornici să ne impunem punctul de vedere având aroganță și încredere neclintită în ideile proprii, indiferent de eficiența lor. Suntem însă susținuți în tot ceea ce ține de creativitate, originalitate. Se cere prudență în luarea deciziilor.
      În acest interval de timp, mai exact în data de 26 august, ora 23:43’, la 3° 48’ în zodia Fecioară, are loc conjuncția inferioară dintre Soare și Mercur retrograd. Este momentul în care Mercur începe să răsară înaintea Soarelui. Este o perioadă de revelare dar și de confuzie, de neputința de a vedea lucrurile cu claritate, avem tendința de a lua decizii sub impulsul de moment. Pot să apară tot felul de confuzii legate de comunicare, călătorii, studii. Este nevoie de curaj și voință pentru a face față confruntărilor, dezamăgirilor, neplăcerilor venite din partea celorlalți, bârfe, critică, dezaprobări pe față din partea unor persoane care păreau a ne susține în acțiunile noastre. Este o zi asemănătoare, din punct de vedere energetic, cu momentul de Lună Nouă, deschizându-se astfel un ciclu de 116 zile. Până în data de 8 octombrie 2017, atunci când are loc conjuncția superioară dintre Soare și Mercur, la 15° 45’, în zodia Balanță, este un interval de timp bun pentru a ne implica în noi proiecte, să lansăm idei curajoase, să punem bazele unei noi relații, parteneriate. Este indicat să dăm startul unor noi acțiuni odată cu ieșirea lui Mercur din retrogradare, respectiv din data de 5 septembrie 2017. Depunând efort susținut avem șansa să culegem  roadele muncii depuse în toamna acestui an, începând cu data de 8 octombrie 2017.

        A treia perioadă este cea în care Mercur revine la mers direct, în data de 5 septembrie, la ora 14:28´, la 28° 25’ în semnul Leu. Este momentul să concretizăm proiectele, să facem schimbările pe care le dorim, încep să se clarifice multe lucruri cu care ne-am tot confruntat în a doua parte a lunii iulie. Suntem mult mai energici, ca și cum am vrea să recuperăm un timp pierdut, fiind momentul să ne luăm un nou avânt. Mercur în semnul Leului este plin de curaj, ambiție, spontaneitate iar revenirea la mers direct reface trigonul cu Uranus, de data aceasta în mers retrograd, ca și cum ne-ar mai da o șansă să acționăm într-o direcție potrivită propriului destin. Ne putem aștepta la decizi rapide, idei inedite, inițiative, nevoia de acțiune. Mercur în conjuncție cu Marte aduce impulsivitate, agitație mentală, pasiune, nevoia de a acționa cât mai rapid pentru a nu pierde noi oportunități de progres în plan material și/sau  relațional. Intervalul de timp cuprins între 1 și 7 septembrie va fi deosebit de interesant întrucât Mercur se reîntâlnește cu Marte printr-o conjuncție, de data aceasta în zodia Leului, ultima dată în acest an s-au întâlnit în data de 28 iunie în Rac, atunci punându-se mai mult accent pe acțiuni, decizii legate de familie, casă, locul natal. În preajma datei de 5 septembrie ne putem aștepta la inițiative ce vizează creativitatea, hobbyurile, relația cu copiii, educația, jocurile de noroc, speculațiile financiare. Urmează o perioadă de regândire, replanificare, de râzgândiri, corecții legate de acte, reconfigurări ale unor relații de dragoste, de prietenie, de serviciu, toate aceastea fiind menite să ajute să ne regăsim mai împliniți, liniștiți, împăcați cu noi înșine și cu ceilalți.
       Totul depinde de fiecare dintre noi, de modul cum vom percepe acest tranzit al lui Mercur în mers retrograd, cât de dispus este fiecare să schimbe direcția debarasându-se de oameni, medii, locuri, de lucruri, care blochează propriul progres.
 
 

                             Influența lui Mercur retrograd asupra fiecărei zodii/ascendent
 

       Berbec/Ascendent în Berbec – urmează o perioadă de reluare a unor discuții legate de un loc de muncă, reevaluări, reverificări legate de acte, contracte de muncă, reconfigurare a unor relații din colectivul de muncă. Este o perioadă de confuzie și de nehotărâre fiindu-ți destul de greu să te decizi către ce direcție vrei să pornești, în plan profesional. Pot apărea neînțelegeri în relația cu colegii sau colaboratorii sau ești nemulțumit de programul de lucru. Pot să apară modificări în regimul alimentar și dietă fiind mult mai preocupat de propria sănătate. Metodele medicale alternative se dovedesc a fi mult mai eficiente în această perioadă. Din data de 31 august și până pe 5 septembrie se poate vorbi despre reluarea unei legături de natură sentimentală, reîntâlnirea cu o persoană dragă. Te gândești tot mai serios să dai naștere unui copil sau pot apărea complicații legate de o sarcină. Pot fi reluate unele discuții importante ce vizează educația, creșterea copilului, dezvoltarea creativității acestuia.
 

       Taur/Ascendent în Taur – ești predispus la confuzii, probleme de comunicare în relația cu copiii sau cu persoana iubită. Este posibil să revină în viața ta o iubire din trecut, revii asupra unor activități care necesită muncă, imaginație, inspirație, creativitate. Este recomandat să eviți speculațiile de natură financiară. În perioada 31 august – 5 septembrie pot să revină în atenția ta anumite discuții legate de o casă, proprietate, conversații ce vizează părinții, nemulțumiri legate de aceștia. Pot apărea neînțelegeri care vizează o afacere imobiliară, casa natală, necesitatea de a renova locuința. Sunt șanse mult mai mari să se strice un obiect electrocasnic.
 

       Gemeni/ Ascedent în Gemeni – putem să vorbim despre o perioadă oarecum neclară, în ceea ce privește casa, familia sau o afacere imobiliară. Este un timp bun pentru a face un plan de redecorare a casei, eventual schimbarea casei, pe care să le pui în aplicare după perioada lui Mercur retrograd.  Pot apărea unele discuții în relația cu rudele, vis-à-vis de o moștenire, un teren, o proprietate. În intervalul 31 august – 5 septembrie  trebuie să fii mult mai atent la ce și cum spui, la ce documente semnezi, la mesajele pe care le transmiți, la călătoriile scurte, negocieri, achizițiile pe care le faci. Te remarci prin spontaneitate, curiozitate, nevoia de a studia, de a afla lucruri noi, ba chiar este posibil să-ți vină brusc cheful să te înscrii la niște cursuri, îndeosebi în luna septembrie.
 

       Rac/Ascendent în Rac – cu Mercur retrograd în semnul Fecioară este posibil să revină în atenția ta o dispută, ceartă, o neînțelegere în relația cu un frate/soră sau cu vecinii. Primești mesaje distorsionate, îți sunt  răstălmăcite cuvintele, comunicarea se realizează cu mare greutate sau să nu reușești să iei legătura cu persoanele dragi. Există un risc mai mare în privința călătoriilor scurte, a comerțului, documentelor, examene, studii. Poți să primești informații importante care te vor lămuri asupra unor documente, acte, examene, contracte semnate sau demarate în trecut.  În intervalul 31 august – 5 septembrie, trebuie să dai dovadă de mai multă prudență, atunci când vine vorba despre bani, cheltuieli pentru că ești predispus la pierderi de natură financiară.
 

       Leu/Ascendent în Leu – este o perioadă de revizuire a unor probleme legate de bani, un contract de muncă, de revizuire a valorilor personale și materiale, simți nevoia de a ieși din anumite colaborări care te solicită, din punct de vedere financiar. Trebuie să fii mult mai atent la cheltuielile pe care le faci în următoarea perioadă. În intervalul 31 august – 5 septembrie  se pune mai mult accent pe schimbările pe care trebuie să le faci, vis-a-vis de propria persoană, fiind mult mai atent la felul în care te percepe lumea. Este posibil să apară schimbări neașteptate în viața personală, relațională. Poate fi vorba despre reîntâlniri, reluarea unei relații cu o iubire din trecut sau de aflarea unor secrete din relația actuală de dragoste.
 

       Fecioară/Ascendent în Fecioară – este o perioadă în care trebuie să îți pui în ordine viața personală fiind aduse la suprafață aspecte importante, de redefinire a propriei personalități, descoperire a unui nou mod de a relaționa cu ceilalți. Este timpul să găsești răspunsuri importante despre ce vrei, cu adevărat, de la viață, de la oameni, dacă ești mulțumit de propria persoană, ce anume trebuie să schimbi în propria atitudine. Te preocupi mai mult pe felul în care de îmbraci, de propria sănătate, poate chiar vei adopta un nou look. În intervalul 31 august – 5 septembrie, se poate vorbi despre o perioadă de introspecție, de retragere din mulțime, încerci să rezolvi anumite probleme care vin din trecut. Intri în posesia unor informații legate de persoane apropiate, minciuni dezvăluite, înșelăciuni. Trebuie să acorzi o mai mare atenție propriei sănătăți.
 

       Balanță/Ascendent în Balanță – preferi să te retragi în solitudine simțind nevoia să te izolezi de lume, să te preocupi mai mult de latura spirituală a existenței. Este posibil să revii în locuri cu mare încărcătură spirituală, locuri dragi. Pot reveni probleme din trecut legate de dușmani ascunși, intri în posesia unor secrete, ți se revelează niște adevăruri care nu-ți sunt tocmai pe plac dar care te vor ajuta să lămurești anumite aspecte legate de un mediu, loc de muncă, grup din care faci parte. Poate fi o perioadă în care este nevoie să revii asupra unor probleme mai vechi de sănătate, refaci anumite analize medicale, schimbi un tratament. Te apropii mai mult de latura spirituală având ocazia să mergi în pelerinaje la mânăstiri sau locuri cu mare încărcătură energetică. Poți afla anumite secrete, legate de o relație de parteneriat sau de prietenie. În intervalul 31 august – 5 septembrie pot apărea neînțelegeri în relația cu prietenii sau iei decizia bruscă de a ieși dintr-o asociație, organizație. Acordă atenție la ce și cum vorbești cu prietenii întrucât există riscul să rupi relații importante de prietenie.
 

       Scorpion/Ascendent în Scorpion –  poate fi o perioadă bună de revizuire a unor idealuri, de făcut „curățenie” în grupul de prieteni sau de a reorganiza, revizui anumite aspecte legate de o asociație, organizație din care faci parte. Te poți aștepta la reacții neașteptate venite din partea prietenilor, atitudine care te poate lua oarecum prin surprindere și care este menită să te determine la revizuirea atitudinii față de aceștia. Sunt reluate sau amânate anumite proiecte. În intervalul 31 august – 5 septembrie este posibil să te confrunți cu unele probleme, nehotărâre, decizii sub impulsul de moment în plan profesional, revenirea asupra unor proiecte ce vizează cariera, imaginea ta în plan social. Te confrunți cu o oarecare stare de confuzie în ceea ce privește relația cu superiorii, neștiind dacă ar trebui să accepți sau nu propunerile venite din partea acestora.  
 

       Săgetător/Ascendent în Săgetător – ești predispus la tot felul de nemulțumiri în relația cu superiorii, cu familia. Este posibil să faci o schimbare importantă în plan profesional. Nu este cel mai bun timp pentru luarea unei decizii referitoare la schimbarea carierei. Va trebui să fii mult mai sincer cu tine în ceea ce ține de carieră și să vorbești deschis cu superiorii despre ceea ce dorești, ce așteptări ai, de fapt, de la ei. În intervalul 31 august – 5 septembrie revii asupra unor cursuri pe care le-ai abandonat sau le-ai tot amânat, asupra unui proiect legat de studii superioare sau de perfecționare. Reiei anumite relații cu persoane aflate în străinătate sau revii într-un loc peste hotare unde nu ai mai fost de ceva timp. Va trebui să dai dovadă de prudență, îndeosebi dacă călătorești la drum lung. Pot apărea probleme legate de acte, contracte, procese, răzgândiri, amânări.
 

       Capricorn/Ascendent în Capricorn – pot fi revizuite unele aspecte ce au legătură cu studiile superioare fiind o perioadă de intensă activitate în plan intelectual dar și relațional cu persoane aflate în străinătate. Este posibil să renunți la anumite cursuri sau la o călătorie. Pot apărea provocări legate de un proces, erori, greșeli legislative ce ar putea să-ți provoace pierderi financiare. În intervalul 31 august – 5 septembrie va trebui să dai dovadă de mai multă prudență în orice inițiativă financiară, legată de un plan de afaceri, credite. Simțul afacerilor este destul de diminuat fiind posibil să iei decizii greșite legate de o afacere, un parteneriat, pot să apară necazuri legate de taxe și impozite, plata unui credit. Nu este o perioadă favorabilă pentru a lua decizii importante legate de un parteneriat de afaceri. Te poți aștepta la acțiuni neplăcute apărute în urma unui divorț, un partaj.
 

       Vărsător/Ascendent în Vărsător – trebuie să acorzi o atenție specială oricărei inițiative de natură financiară, fie că e vorba despre sprijin financiar, un împrumut sau un plan de afaceri. Cert este că orice acțiune lansată în această perioadă și care vizează banii, va fi destul de păguboasă, pe termen lung. Ești predispus la amenzi, sancțiuni, pot apărea răsturnări de situație în ultim moment legate de un credit bancar, taxe și impozite. Există predispoziția către accidentări, operații chirurgicale, îndeosebi în intervalul 31 august – 5 septembrie. Pot să apară confuzii în relațiile de parteneriat, neînțelegeri în relația cu partenerul de viață. Este foarte important să fii atent la ce și cum comunici în relația de cuplu întrucât există mari șanse să ajungi la ruperea relației.
 

Pești/Ascendent în Pești – este o perioadă bună de reanalizare a unui parteneriat, de reexaminare a relației cu partenerul de viață, a relației de cuplu. Este posibil să revină în viața ta un fost partener. Nu este momentul potrivit pentru a rupe o alianță, un parteneriat sau pentru a intra într-o nouă relație de mariaj, de cuplu sau afaceri. În intervalul 31 august – 5 septembrie ești predispus la  probleme legate de sănătate sau relația cu colegii  de muncă, probleme care țin de sarcinile de serviciu și se cer reevaluate, revizuite. Poți fii nevoit să îți schimbi modul de a relaționa cu colegii de serviciu.