Mercur retrograd în zodia Leu, 26 iulie 2018

 

Mercur retrograd in Leu

       Mercur retrograd în zodia Leu

 
            „Înțelepții nu stau niciodată să își jelească pierderile, ei caută cu voioșie să-și vindece rănile.” W. Shakespeare
                 În data de 26 iulie 2018 Mercur își începe mersul aparent retrograd, la ora 8:01´, la 23° 27´, în semnul Leu (în semnul lui de cădere) și va dura până în data de 19 august 2018, la ora 7:25´, planeta Mercur ajungând la 11° 31’ în zodia Leului. Perioada de „umbră” a lui Mercur începe în data de 7 iulie 2018; în acel moment Mercur va trece pentru prima dată peste gradul final al mișcării lui retrograde (11° 31´ în zodia Leu).
             Mercur intră în retrogradare, în acest an, de trei ori, câte trei săptămâni. În zodia Berbec în data de 23 martie, ora 2:19’și încheie retrogradarea tot în zodia Berbec, în data de 15 aprilie.   Pe 26 iulie, ora 7:02’ Mercur retrogradează în zodia Leu, revine la mers direct tot în zodia Leu în data de 19 august 2018, ora 7:25’. Pe 17 noiembrie 2018 începe mersul retrograd în zodia Săgetător, la ora 4:33’ și încheie retrogradarea în data de 7 decembrie 2018, la ora 0:22’, la 27° 16’ în zodia Scorpion.
            În următoarea perioadă, 26 iulie – 19 august 2018, activitățile specifice planetei Mercur (comerțul, educația, mass-media, contractele, călătoriile, corespondența, relațiile) se cer a fi revizuite, reanalizate, reevaluate, corectate. Este o perioadă de reflecție, în care vom descoperi de unde vin anumite blocaje în relații dar, în același timp, ne vom confrunta cu tot felul de probleme în ceea ce privește transmiterea de informații, una spunem și alta se înțelege; nu primim la timp mesaje, informații importante sau descoperim acum anumite mesaje ce ne revelează adevăruri legate de relația de mariaj, de dragoste sau de afaceri, locul de muncă.   
             Pe seama retrogradării lui Mercur sunt puse eșecurile legate de afaceri, transport, schimb de informații, semnarea de contracte, parteneriate. Acţiunile nefinalizate în trecut tind să revină  spre a fi soluţionate sau revizuite. Este o perioadă în care se pot produce defecțiuni ale echipamentelor electronice și/sau electrocasnice. Avem mai multă nevoie de relaxare, de odihnă mentală,  de retragere,  introspecție alegând, de multe ori, să stăm departe de tot ceea ce ne solicită din punct de vedere psihic, intelectual. În această perioadă se încalcă mai des promisiunile, nu ajungem la timp în locul stabilit sau ne este anulată o călătorie, un contract. Putem întâmpina piedici la drum, se strică mașina, pierdem avionul sau nu putem călători din motive exterioare. Ar trebui să ținem cont de aceste mesaje, semnale întrucât universul vrea să ne transmită ceva important. Este o perioadă în care o pierdere se poate traduce ca fiind un câștig de mai târziu. Este important să ne ascultăm propria intuiție și să nu ne încăpățânăm să acționăm către o anumită direcție, dacă observăm că apar tot felul de blocaje, răsturnări de situație.
            Ne vom confrunta, în această perioadă de retrogradare a lui Mercur, cu tot felul de coincidențe, sincronicități care nu sunt decât redirecționări pe o cale ce corespunde propriului destin. Vom avea parte de evenimente predestinate, acțiuni, probleme nerezolvate în trecut revin acum în atenția noastră pentru a face corecțiile necesare. Ne vom confrunta cu blocaje de tot felul (în comunicare, călătorii, acțiuni, relații, afaceri) menite să ne atenționeze că nu am ales ceea ce era corect. Mercur retrograd aduce la suprafață acțiuni injuste, minciuni, acțiuni care contravin regulilor morale sau sociale reamintindu-ne că trebuie să facem pace cu anumite persoane, acțiuni din trecut fiind absolut necesar să facem o călătorie în propria ființă, să fim sinceri cu noi înșine aliniindu-ne astfel menirii noastre.
            În perioada de retrogradare a lui Mercur în zodia Leu suntem invitați să redescoperim ceea ce vrem, de fapt, de la noi înșine, să ne observăm propriile limite, înainte de a ne dori să acumulăm mai mult, fie că este vorba de planul material sau spiritual. Avem ocazia să diferențiem granițele între „Cine sunt!” și „Încotro mă îndrept!„ pentru a ajunge astfel să obțin ceea ce am nevoie și nu ceea ce vreau pentru a-mi satisface propriul ego.
            La momentul trecerii lui Mercur în mişcarea aparent retrogradă, acesta se află poziționat în casa a XII-a, a limitărilor, sacrificiilor, izolării, a dușmanilor ascunși, a karmei, a marilor boli și crizele existențiale. Ascendentul se află în zodia Leu, Mercur fiind în conjuncție cu acesta. Se formează un careu în T pe semne fixe (Uranus în semnul Taur, careu cu Soare și Nodul Nord Lunar – în semnul Leu opoziție cu Marte în Vărsător) astfel că suntem predispuși la tot felul de conflicte, accidente, răsturnări de situație, agresivitate, stări contradictorii duse la limita extremă fiind vorba despre eliberarea unor energii în mod neașteptat. Dacă pentru uniii dintre noi va exista tendința de a se ascunde „după deget” sau să „bage capul în nisip” precum struțul, doar pentru că așa consideră că nu i se va întâmpla nimic rău, ei bine, pentru alții această perioadă va fi trăită cu o forță greu de imaginat, profund răscolitoare, îndeosebi pentru nativii zodiilor fixe (Taur, Leu, Scorpion și Vărsător). Fiecare dintre noi va trăi, într-o formă mai mult sau mai puțin neplăcută, această perioadă de profunde transformări. Ne este testată răbdarea, iubirea, cretivitatea, ego-ul, capacitatea de a face față situațiilor neașteptate. Este o perioadă în care suntem îndemnați să ne întoarcem către propriul suflet, către credință și iubire fiind nevoie de introspecție, de căutarea propriul sens și de regăsire a liniștii interioare.
            Este o perioadă de redefinire sentimentului de iubire, de dăruire, de conștientizare și nevoia de transformare profundă în relația cu propriul copil sau chiar cu copilul care se află în fiecare dintre noi, chiar dacă ne considerăm deja ajunși la maturitate. Este o perioadă de retragere în propria ființă, tocmai din nevoia de a vedea unde am greșit, ce anume ne-a adus până aici și dacă repetarea anumitor evenimente, greșeli nu sunt, de fapt, avertismente, mesaje date de către Univers pentru a alege o cu totul altă direcție, fără să ne mai lăsăm influențați de ego, de ambiții prostești. Avem șansa să călătorim în trecut reluând anumite relații, rediscutând anumite proiecte sau revenind asupra unor promisiuni care nu au fost ținute sau reluând legătura cu persoane pe care le-am abandonat, fără să le dăm prea multe explicații. Este șansa de a ne elibera de traume, de răni, chiar și prin intermediul unor discuții contradictorii, provocatoare de suferință (Venus în opoziție cu Neptun retrograd simbol al himerei și necunoscutului, a iubirii divine; Triunghiul minor: Jupiter retrograd sextil, Luna sextil Neptun retrograd; Luna, Saturn retrograd, Pluton retrograd aflate în semnul Capricorn și casa a V-a, a iubirii, creativității, aventuri, jocuri de noroc)
            Cele mai dezavantajate profesii, în perioada de mers retrograd al planetei Mercur, sunt: mass-media, comerț, transport, învățământ, bibliotecari, notari, curieri, oratori, în general activități intelectuale sau orice profesii în care comunicarea, deplasarea și relaționarea sunt esențiale.

            Putem vorbi despre trei perioade importante, cuprinse între 26 iulie și 19 august 2018,  interval de timp în care Mercur tranzitează de la 23°27′ Leu la 11° 31´, semnul Leu, astfel că avem: 

           Prima perioadă (perioada de Umbră), cuprinsă între 7 iulie – 26 iulie, reprezintă prima trecere a lui Mercur peste gradul final al mișcării lui retrograde (11° 31´ Leu).
          Este o perioadă trăită cu intensitate, evenimentele se derulează rapid, apar tot felul de răzgândiri, răsturnări de situație, decizii luate la nervi. Este vorba despre situații care ne provoacă, din punct de vedere psihic și emoțional. Riscul acestei perioade este să ne grăbim, fără să ascultăm de propria intuiție, de ceea ce are nevoie propriul sufletul. Poate fi vorba despre inițierea unor proiecte, semnarea unor contracte, înțelegeri, negocieri, toate acestea vor fi rediscutate, reanalizate, reprogramate, într-o oarecare măsură, în intervalul 26 iulie – 19 august.

          A doua perioadă, atunci când Mercur intră în mers retrograd, 26 iulie, la ora 8:01´, la 23°27´, în semnul Leu, până în data de 19 august 2018, ora 7:25’, 11° 31’, Leu.
        Intrarea lui Mercur în mers aparent retrograd în zodia Leului, pentru aproximativ trei săptămâni, ne îndeamnă să ne reanalizăm modul în care dăruim iubirea, în care ne folosim de propriile abilități creatoare pentru a atrage și mai mult succes în viața personală sau profesională. Este posibil ca deciziile pe care le-am luat în ultimele două săptămâni să fie revizuite, să ne reorganizăm timpul și spațiul, mediul în care trăim pentru a da mai mult randament în derularea proiectelor. Avem ocazia să descoperim unde și în ce fel am greșit sau aflăm adevărații adversari, dușmanii ascunși și astfel putem să reconfigurăm anumite idei, proiecte, acțiuni, o afacere personală sau chiar renunțăm la o relație de iubire, un loc de muncă. Avem ocazia să descoperim că investițiile făcute în trecut pot duce la pierderi considerabile și astfel să alegem să ne oprim până când nu este prea târziu.
      Mare atenție la contractele pe care le semnăm, la cumpărăturile pe care le facem întrucât există riscul mult mai mare să apară tot felul de pierderi, furturi, greșeli. Este foarte posibil ca mulți dintre artiști să aibă sentimentul că nu sunt chiar atât de eficienți în munca pe care o depun reușind cu greu să concretizeze ceea ce au în minte. Poate fi vorba despre o perioadă de pauză, de vacanță, de acumulare, reanalizare a propriei activități sau pur și simplu pentru a face ordine printre documente, idei, instrumentele de lucru, de revizuirea anumitor creații realizate în trecut.       
       Putem vorbi despre o perioadă de introspecție, de reanalizare, reorganizare, corecții și revenire asupra unor proiecte, relații, acțiuni care s-au derulat în perioada 7 – 26 iulie 2018. Nu se recomandă să începem noi acțiuni, să ne lansăm în noi proiecte, afaceri. Ne putem aștepta la reluarea unor discuții, în ceea ce privește creativitatea, iubirea, hobby-ul, relația cu copiii, educația, jocurile de noroc, speculațiile financiare. Este momentul reluării anumitor discuții și pentru a face unele corecții prin proiecte începute chiar în urmă cu ceva ani, să renegociem anumite contracte, parteneriate, putem relua anumite cursuri sau ne răzgândim în privința altor cursuri, relații de prietenie, de dragoste. Poate fi vorba și despre revenirea unor prieteni, regăsirea unor obiecte ce păreau dispărute pentru totdeauna.
       În data de 9 august 2018 are loc conjuncţia inferioară dintre Mercur retrograd și Soare, în zodia Leu. Este momentul în care Mercur începe să răsară înaintea Soarelui. Este o perioadă de revelare dar și de confuzie, de rătăcire, există tendința de a lua decizii pripite ceea ce ar putea să ne afecteze, fie o relație sentimentală, de cuplu sau o investiție. Este nevoie de curaj și voință pentru a face față confruntărilor, dezamăgirilor, neplăcerilor venite din partea celorlalți, bârfe, critici, dezaprobări pe față din partea unor persoane care păreau, până acum, a fi de acord cu  ideile și acțiunile noastre. Este o zi asemănătoare, din punct de vedere energetic, cu momentul de Lună Nouă, deschizându-se astfel un ciclu până în data de 21 septembrie 2018, atunci când are loc conjuncția superioară dintre Soare și Mercur în zodia Fecioară. Este un interval bun pentru a ne implica în noi proiecte, să lansăm idei curajoase, să punem bazele unei noi relații, parteneriate. Este indicat să dăm startul unor noi acțiuni odată cu ieșirea lui Mercur din retrogradare, respectiv din data de  19 august 2018.

              A treia perioadă este cea în care Mercur revine la mers direct, în data de 19 august, la ora 7:25´, la 11° 31’ în semnul Leu.
            Este momentul să concretizăm proiectele, să facem schimbările pe care le dorim, încep să se clarifice multe probleme cu care ne-am tot confruntat în prima parte a lunii august. Suntem mult mai energici, ca și cum am vrea să recuperăm un timp pierdut. Mercur în semnul Leu este plin de curaj, ambiție, spontaneitate, se poate vorbi acum despre decizii rapide, idei inedite, inițiative, nevoia de acțiune. Mercur în sextil cu Venus, în momentul revenirii lui Mercur în zodia Leu la mers direct, ne dă speranța că nimic nu este în zadar, mai ales atunci când ținem cont de ceea ce ne spune propriul suflet și nu cădem în capcana compromisului. Suntem ajutați să depășim cu brio eventualele conflicte din planul relațional, cât timp ascultăm ce ne spune intuiția.

              Influența lui Mercur retrograd în zodia Leului asupra fiecărei zodii/ascendent
 

            Berbec/ascendentul în Berbec – în următoarea perioadă vei simți nevoia să faci schimbări care vizează planul sentimental sau relația cu propriul copil. Este posibil să revii asupra unui hobby, vrei să petreci mai mult timp alături de persoane dragi sau reiei discuții cu o fost iubit. Nu este exclus să reiei o relație de iubire, să îți reamintești de momentele frumoase petrecute alături de cineva cu care simți că rezonezi la nivel emoțional. Este o perioadă nefavorabilă jocurilor de noroc, distracțiilor fiind posibil să te confrunți cu pierderi financiare. Poți relua anumite discuții ce vizează educația propriului copil, ești nevoit să intervii prompt pentru a remedia o anumită situație ce ține de creșterea acestuia.

            Taur/ascendentul în Taur – se poate discuta mult în legătură cu o proprietate, schimbare de domiciliu, vânzarea sau cumpărarea unei case. Nu este exclus să apară tot felul de probleme legate de părinți și să fii nevoit să renunți la o vacanță sau la anumite proiecte personale pentru a te ocupa mai mult de aceștia. Este însă o perioadă în care vei simți, în mod acut, nevoia de a merge la locul natal, de a te reîntâlni cu persoane alături de care ai crescut. Poate că te reîntâlnești cu o persoană dragă, pe care nu ai văzut-o de foarte mulți ani. Tot acum ești hotărât să faci schimbări importante prin casă, să redecorezi, să cumperi un obiect de valoare pentru casă. Ai șansa să faci pace cu trecutul tău și chiar să te (re)împaci cu părinții.

            Gemeni/ascendentul în Gemeni – trebuie să fii mult mai atent la modul în care comunici, la ce documente semnezi, la mesajele pe care le transmiți, la călătorii, negocieri, la achizițiile pe care le faci. Te remarci prin spontaneitate, curiozitate, nevoia de a studia, vrei să afli lucruri noi, ba chiar este posibil să-ți vină brusc chelful să reiei anumite studii. Există riscul ca anumite informații pe care le transmiți sau le primești să fie incomplete, incorecte sau să le primești cu întârziere. Este o perioadă favorabilă, în care ai ocazia să îți revizuiești anumite acte, documente importante, modul în care conversezi cu ceilalți oameni

            Rac/ascendentul în Rac – este o perioadă în care ai ocazia să renegociezi un contract de muncă sau revizuiești anumite aspecte care țin de banii câștigați din muncă personală. Pot apărea situații din trecut legate de bani pe care le credeai rezolvate și să constați acum că ai omis aspecte importante care te-au condus la pierderi financiare. Iată că a venit momentul să privești din alt punct de vedere modul în care îți administrezi propriile bunuri, câștiguri, salariul. De evitat cheltuielile care nu sunt absolut necesare pentru casă, familie. Ai ocazia să redescoperi anumite abilități, talente de care dispui reușind astfel să găsești un nou mod de a atrage mai multe resurse materiale de partea ta.

            Leu/ascendentul în Leu –  se pune mai mult accent pe schimbările ce trebuie să le faci în modul în care relaționezi cu ceilalți fiind important să-ți revizuiești propria atitudine în relația cu partenerul de viață sau de afaceri. Este posibil să apară schimbări neașteptate în viața personală. Ești predispus la accidentări, probleme legate de studii, comunicare, datorită stării de agitație, impulsivitate. Este momentul să îți revizuiești modul în care relaționezi cu lumea, acordă o mai mare atenție la ceea ce spui fiind important să vezi ce anume îi deranjează pe ceilalți. Ai tendința să îți dai dreptate cu orice preț și astfel să pierzi din vedere ceea ce contează cu adevărat pentru tine.

            Fecioară/ascendentul în Fecioară – se poate vorbi despre o perioadă de introspecție, de retragere, încerci să rezolvi anumite probleme care vin din trecut, fie că este vorba despre o relație sentimentală, de un loc de muncă sau o problemă de sănătate. Intri în posesia unor informații legate de persoane apropiate, minciuni dezvăluite, înșelăciuni, dezamăgiri venite din partea unor persoane de la care aveai mari așteptări. Este absolut necesar să acorzi mai multă atenție propriei sănătăți. Te simți obosit datorită încercărilor care te-au solicitat, încă de la începutul acestui an. Descoperi acum multe minciuni, poți vedea persoanele care ți-au blocat unele demersuri, fie că este vorba de profesie sau relații. Cert este că ai șansa să faci lumină în multe situații ce păreau fără ieșire. Există posibilitatea de a fi înșelat sau chiar tu să înșeli. Este o perioadă de confuzie, de rătăcire, de neliniște, presentimente, vise premonitorii dar, în același timp, de conștientizare a faptului că trebuie să schimbi ceva în modul tău de a fi.

            Balanță/ascendentul în Balanță – este o perioadă de revizuirea a relației cu un grup din care faci parte sau cu anumiți prieteni care ți-au provocat tot felul de pierderi, dezamăgiri. Nu te poți baza prea mult pe promisiunile care ți se fac acum și care vizează o colaborare în cadrul unei organizații. Este însă momentul să faci o revizuire serioasă asupra proiectelor personale. Este timpul să pui capăt definitiv unei relații de prietenie sau să vezi adevărata față a relației cu anumite persoane pe care credeai că te poți baza.  

            Scorpion/ascendentul în Scorpion – te confrunți cu o oarecare stare de nehotărâre, de confuzie în ceea ce privește cariera. În perioada de retrogradare a lui Mercur în zodia Leu vei pune mai mult accent pe imaginea în plan public, pe carieră. Este posibil să apară schimbări importante în plan profesional și în relația cu șefii. Nu este un moment potrivit pentru a demara proiecte ambițioase în plan profesional. Te poți aștepta la tot felul de surprize neplăcute venite din partea unui superior, eventual la o concediere sau să revii la un vechi loc de muncă. Este posibil să îți asumi noi responsabilități care îți pot da peste cap viața personală. E timpul să îți revizuiești un anumit contract de muncă sau atitudinea în relația cu propriul șef. 

            Săgetător/ascendentul în Săgetător –  te concentrezi foarte serios pe studiile superioare, pe finalizarea unor cursuri, a unui proiect care ține de studii sau ești nevoit să reiei aspecte importante legate de relația cu persoane aflate în străinătate, poți reveni asupra unui parteneriat cu o firmă străină. Relațiile cu străinii devin mult mai active sau sunt revizuite anumite colaborări cu persoane aflate în străinătate. Este posibil să te reîntâlnești cu persoane aflate în străinătate sau călătorești în locuri pe unde nu ai mai ajuns de foarte mult timp. Trebuie să fii mult mai atent la modul în care conduci mașina, la călătoriile pe care le faci în străinătate putând apărea răsturnări de situație legate de acte, procese.

            Capricorn/ascendentul în Capricorn – în perioada de retrogradare a lui Mercur ar trebui să fii mult mai prudent, atunci când vine vorba despre orice inițiativă financiară, împrumut, moștenire fiind important să fii mult mai atent, în ceea ce privește banii și bunurile tale. Nu este o perioadă favorabilă pentru a da sau primi bani cu împrumut.  Ai face bine să eviți, dacă se poate, să efectuezi intervenții chirurgicale. Ești predispus la accidente, răniri, tăieturi. Pot apărea necazuri legate de taxe și impozite, de plata unui credit. Este o perioadă favorabilă pentru a renegocia un contract, un parteneriat.

            Vărsător/ascendentul în Vărsător – pot apărea confuzii în relațiile de parteneriat, neînțelegeri în relația cu partenerul  de viață. Este foarte important să fii atent modul în care comunici în relația de cuplu întrucât există mari șanse să ajungi la ruperea relației datorită incapacității de a-ți exprima clar punctul de vedere. Este posibil să intri acum în posesia unor informații, să îți fie dezvăluite anumite secrete legate de mariaj. Ai face bine să eviți să intri într-o nouă  asociere sau parteneriat, în această perioadă. Promisiunile care se fac acum riscă să nu fie îndeplinite. Tot acum este posibil să renegociezi un contract de colaborare sau reiei relația cu un partener din trecut.

            Pești/ascendentul în Pești – Mercur retrograd în zodia Leul te predispune la tot felul de probleme de comunicare în relația cu colegii sau colaboratorii. Te poți aștepta la tot felul de răsturnări de situație, fie legat de programul de lucru, fie de un proiect profesional desfășurat în echipă. Ți se pot revela tot felul de răspunsuri, intri în posesia unor informații, dezamăgiri venite din patea unor colegi care încearcă să te denigreze. Este momentul să îți revizuiești modul în care relaționezi cu colegii de muncă, să îți schimbi programul de lucru sau modul în care îți asumi responsabilitățile la locul de muncă. Tot în această perioadă este posibil să reapară probleme de sănătate care se cer rezolvate cât mai urgent. Este momentul să renunți la un anumit mod de viață, de muncă sau la unele obiceiuri alimentare.