Luna Plină și eclipsa prin penumbră de Lună în semnul Gemeni, 30 noiembrie 2020

   Luna Plină și eclipsa prin penumbră de
                Lună în semnul Gemeni

        „Dumnezeu n-a stabilit limite, nici frontiere în Univers și dacă se spune că dragostea este atotputernică, este pentru că ea poate traversa spațiul pentru a atinge astrele, planetele și a atinge entitățile cele mai îndepărtate.” Omramm Mikhael Aivanhov
              Această Lună Plină are loc în semnul Gemeni, în data de 30 noiembrie 2020, la ora 11:29’, la 8ᵒ38’. Opoziția luminariilor se formează pe axa gândirii, cu Luna în semnul Gemeni, în casa a IV-a, familia, relația cu mama, trecutul, amintirile, locurile natale, țara natală, securitatea emoțională; Soarele se află în casa a X-a, cariera, viața publică, funcțiile publice, relația cu autoritatea, cariera. Ascendentul momentului de Lună Plină în semnul Gemeni se află în semnul Vărsător. 
            Luna Plină care se produce pe această axa a gândirii și a comunicării Gemeni – Săgetător ne ajută să facem lumină în tot ceea ce înseamnă comunicare, schimb de informații, studii, călătorii, relația cu străinătatea, de dăruire și împărtășire cu ceilalți a propriilor valori, cunoștințe, informații acumulate de-a lungul timpului. Este și un moment de revoltă, de descătușare a trăirilor, eliberare dintr-un mediu viciat, de eliberare din anumite medii, reguli care ne limitează libertatea de exprimare a propriilor trăiri, dorințe. Este o energie care amplifică dorința de dreptate și adevăr, de legalitate, dar și aventură intelectuală, înțelepciune, clarvedere. Putem primi informații importante care vizează legislația, învățământul superior, religia, esoterismul sau relația cu străinătatea.
            Luna Plină are loc pe axa caselor IV-X-a aducând în prim plan conflictul între viața interioară (familia) și viața publică (societatea) fiind necesar să obținem echilibrul între rigiditate  și instabilitate, semnele de acțiune, avansare, explorare reprezentând impulsul de a acționa în lumea exterioară imprimând propria viziune interioară. Este o perioadă de sondare a propriilor rădăcini, de explorare a amintirilor, de reconstituire a trecutului în încercarea de a regăsi împăcarea de sine, odată ce am sondat propriile trăiri, propriul suflet. Este dorința de a ne organiza viața, de a ne regăsi alături de cei dragi, de familie, acasă, eventual de a ne reîntoarce la propriile rădăcini.
            Pentru a se realiza o eclipsă de Lună, Nodul Ascendent sau Nodul Descendent trebuie să se afle în apropierea celor 2 puncte (Noduri Lunare: Nodul Nord și Nodul Sud Lunar). Conul de umbră al Pământului poate fi împărțit astfel: umbra și penumbra. În porțiunea de umbră nu există niciun fel de lumină solară directă. O „eclipsă penumbrială” apare atunci când Luna este în penumbra Pământului. Penumbra nu cauzează modificări importante, adică nu se întunecă pe suprafața Lunii, deși mulți spun că totuși suprafața Lunii devine un pic gălbuie (wikipedia). O eclipsă de Lună se produce întotdeauna în faza de Lună Plină! Eclipsa va putea fi vizibilă în estul Asiei, în Oceania, în America de Nord și în America de Sud.
            În data de 30 noiembrie are loc o  eclipsă prin penumbră de Lună aflată în semnul Gemeni și Nodul Nord în casa a IV-a, a momentului de Lună Plină. Se pare că lucrurile vor căpăta o nouă direcție, fie că ne place sau nu, în ceea ce privește spiritualitatea, călătoriile, relația cu străinătatea, religia, legislația internațională, ministerul de externe, aspecte care vizează casa, propria țară. Nodul Nord în trigon la Ascendentul momentului de Lună Plină în semnul Vărsător ne dă speranța că lucrurile se vor derula în sensul progresului, al descoperirii unei lumi mai bune. Este momentul de „ardere”, de  eliberare dar, mai ales, de conștientizare că este momentul  marilor transformări, ca mentalitate a întregii omeniri.
            Este vorba despre o Eclipsă de Lună care amplifică emoțiile, fricile, starea de nehotărâre, de anxietate, frustrările, impulsivitatea, problemele cardiace, depresia, insomniile, migrenele. Este o perioadă în care ne putem confrunta cu rezultatele acțiunilor demarate încă din preajma Lunii noi din zodia Gemeni din data de 22 mai 2020. Eclipsele de Lună permit vindecări miraculoase prin amplificarea, în interiorul ființei, a focului purificator solar. Casele astrologice din tema natală, energizate de Eclipsa de Lună, ne arată că ceva se termină acum, are loc  „arderea” a karmei, în funcție și de aspectele pe care le face Eclipsa de Lună cu alte planete din tema natală. Eclipsa de Lună face lumină în propria existență arătându-ne ce anume avem de schimbat, la ce trebuie să renunțăm pentru a ne (re)câștiga independența, capacitatea de a progresa, de a face un nou salt, după ce ne-am eliberat de trecut.
            Ascendentul în zodia Vărsător ne vorbește despre nevoia de libertate, independență, originalitate Vărsătorul indicând o puternică emoționalitate orientată către umanitate, către idealuri de salvare a omului și a mediului în care acesta există astfel că, în această perioadă, emoțiile caută să atingă un prag de armonie și fericire unievrsală. Din păcate, evenimentele pe care le vom traversa ne vor forța să ieșim din tipare, suntem nevoiți să luăm imprevizibilul ca atare și să acționăm în consecință.
            Uranus (guvernatorul ascendentului în semnul Vărsător) în mers retrograd în zodia Taur și în conjuncție cu Lilith în casa a III-a, a momentului de eclipsă de Lună, ne spune despre acțiuni injuste, mesaje mincinoase, încheierea de tratate care contravin regulilor morale, reguli care se impun acum și care atentează la libertatea de gândire și acțiune a umanității. Sunt vizate granițele, teritoriile, schimbări legislative care au în vedere mediul înconjurător. Planetele Jupiter, Saturn și Pluton aflate în casa a XII-a, în zodia Capricorn, ne spun că mai sunt multe aspecte de restructurat, de transformat, în plan social, politic, legislativ, la nivel mondial. Se acționează în secret, la nivel înalt, de către conducători de stat, apar schimbări legislative care vizează mai multe state. Sunt favorizate acțiunile derulate în secret, decizii care se iau la nivel înalt (Mercur aflat la Zenit la grad 27, în zodia Scorpion!), manipulările, tergiversările, schimbările de direcție, finalizările de contracte, înțelegerile care pun pacea, la nivel mondial, în pericol.
            Suntem în umbra marilor transformări care s-au făcut puternic resimțite odată cu tranzitul lui Uranus prin zodia Vărsătorului și au declanșat o adevărată revoluție industrială, retehnologizare. Acum, Uranus în semnul Taur își cere drepturile, ne „trage de mânecă” și ne aduce în vedere că am lăsat undeva… la urmă, îngrijirea mediului, a propriului Pământ, punând pe primul plan câștigurile materiale într-un timp cât mai scurt, fără să ne mai gândim la viitoarele generații.
            În această perioadă este împortanat să știm cum să folosim în avantaj personal informațiile pe care le primim, prin orice mijloace, nu doar să ne bucurăm că ni s-a confirmat ceea ce intuiam deja. Avem ocazia să conștientizăm sensul ascuns al mesajelor, totul este să ținem cont de amănunte, să aprofundăm evenimentele și relațiile umane din cu totul alt punct de vedere fiind vorba despre revelații, accesarea informațiilor din astral cu mai multă ușurință. Este important să selectăm aceste informații, apelând la intuiție, la credință și să folosim toate acestea în mod constructiv și nicidecum să punem propriul ego în primul plan. Luna Plină în semnul Gemeni încearcă să ne aducă mai aproape de adevăr!
            Mesajul acestei Luni Pline în semnul Gemeni este: „Comunic cu o mare deschidere de spirit, îmi exprim din plin ideile, mă detașez de trecutul meu și dezvolt spiritul de discernământ.” 
           Lună Plină în zodia Gemeni are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 30, dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună , Mercur, Venus, Marte) în preajma gradului 9°.

                              Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Gemeni pentru fiecare zodie
 

            Berbec – pot avea loc acum schimbări importante care vizează studiile, comunicarea, examenele, călătoriile, comerțul, relația cu rudele apropiate, tot ceea ce ține de transport, contracte, diverse acorduri, angajamente. Este o perioadă de intensificare a planului relațional. Ai ocazia să culegi roadele unei munci susținute care ține de studii, scrierea unei cărți, publicare dând dovadă de mai multă flexibilitate dar și nevoia de a renunța la un anumit proiect. Este posibil să primești vești neplăcute, să afli despre anularea unui contract sau renunți la un anumit curs care nu îți este neapărat de folos.

             Taur – este o perioada de materializare a unor proiecte mai vechi, de succes financiar venit după eforturi susținute. Poți fi recompensat financiar pentru ceea ce ai realizat până acum sau poate fi vorba despre o nevoie acută de acumulare de informații și astfel ajungi să investești mai mulți bani în această direcție înscriindu-te la cursuri de dezvoltare personală sau orice ar putea să te aducă mai aproape de adevărul pe care îl cauți. Este momentul să culegi roadele unui proiect demarat în a doua parte a lunii mai a acestui an. Este foarte probabil să găsești noi posibilități pentru a face rost de mai mulți bani din muncă personală. Poate fi vorba și despre cheltuieli neprevăzute, eventual pierderi financiare sau te poți aștepta la primirea unor bani din urmă, de la un fost loc de muncă.

            Gemeni – se poate vorbi despre o perioadă de criză de identitate sau vei simți nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți oameni. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, de felul în care te percep ceilalți. Ești predispus la probleme care țin de propria identitate, ai o oarecare stare de dezorientare, nehotărâre, în ceea ce privește alegerea unei direcții clare. Este posibil să apară probleme în relația de cuplu, datorită stării tale de nehotărâre, a incapacității de a fi obiectiv.

             Rac – este recomandat să îți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea anumitor probleme din această perioadă. Pot fi aduse la lumină secrete ale unor dușmani ascunși și care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă de la începutul lunii iunie a acestui an. A venit timpul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Ai ocazia să intri în posesia unui secret care ți-a creat tot felul de probleme, într-o relație sau la locul de muncă. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe sacrificiu, compasiune, cercetări metafizice, muncă și sănătate.

            Leu – ai ocazia, în această perioadă, să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere. Te preocupi mai mult de relația cu prietenii, îți dedici timpul unui proiect, poți întâlni acum protectori care te pot ajuta în lansarea de noi activități de grup. Este o perioadă în care ți se cere să realizezi echilibrul între ceea ce oferi în relația cu prietenii și nevoile individuale de creație. Este momentul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații, mult mai valoroase pentru propriul progres.

             Fecioară – mesajul acestei Luni Pline are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Poți găsi acum soluții neașteptate marcând, de fapt, un final dar și posibilitatea de a da startul unui nou început cariera ta având parte de schimbări bruște care vor afecta și relația cu familia. Este timpul să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile care vin spre tine, în plan profesional. Se poate vorbi despre șansa obținerii unei avansări în plan profesional, posibilitatea de a schimba direcția. Îți sunt recunoscute roadele muncii tale susținute, ceea ce ai demarat încă din a doua parte a lunii mai a acestui an.

             Balanță – este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Se poate vorbi despre șansa de a călători în locuri inițiatice sau poți să întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin. Simți nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători, eventual pe alte meleaguri. Relaționezi mai mult cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării. Este stimulată dorința de aventură și explorare, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici acum o călătorie peste hotare. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la niște cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta, pe viitor, în plan profesional.

             Scorpion – ceva se finalizează în acest moment fiind vorba despre obiective financiare, un împrumut bancar sau o relație intimă, aspecte importante care vizează taxele și impozitele, poate chiar pierderi financiare, venite ca urmare a unor sancțiuni, amenzi. Se face lumină în ceea ce privește resursele partenerului de viață, un asociat, o afacere, moștenire. Poate fi vorba acum despre culegerea roadelor venite de pe urma unor proiecte pe care le-ai demarat la începutul verii a acestui an. Este posibil să primești recompense financiare sau reiei un proces de pe urma căruia obții și beneficii materiale. Nu este exclus să primești vești interesante despre o moștenire. Nu exagera cu cheltuielile!

            Săgetător – această perioadă poate marca, pentru tine, un moment de cotitură în mariaj, într-o relație de parteneriat, în relația cu adversarii direcți. Poate fi șansa de a vedea rezultatele unei munci susținute încă de la începutul lunii iunie a acestui an. Acordă atenție la asocierile pe care le faci. Este timpul să revizuiești anumite contracte, parteneriate, să pui capăt unei situații confuze. Acordă atenție și la imaginea ta în societate, modul în care te percep ceilalți oameni, felul în care îți exprimi punctul de vedere. Relația cu partenerul de viață se intensifică iar dacă nu ai încă un partener de viață atunci, în această perioadă, este posibil să resimți această lipsă în mod profund.

             Capricorn – această Lună plină vorbește despre ocazia de a renunța la un loc de muncă, finalizezi un proiect important, îți schimbi programul de lucru, te preocupi mai mult de propriul organism, urmezi un nou regim alimentar, renunți la un tratament care nu mai este eficient. Este o perioadă favorabilă pentru a începe o anumită dietă, de a schimba programul de lucru. Atenție însă la contractul de muncă pe care dorești să îl semnezi, la modul în care îți ceri drepturile salariale.

            Vărsător –  poți ajunge în situația de a pune punct unei relații de dragoste sau vei intra în posesia unor informații care vizează o relație sentimentală. Este o perioadă dinamică, plină de energie și creativitate, una în care ai ocazia să te bucuri de realizări deosebite, în ceea ce privește un proiect care implică creativitate, inspirație sau încerci să obții și beneficii materiale de pe urma unei investiții făcute în trecut. Te remarci mult mai ușor aducând la suprafață ceea ce este unic, special. Poate fi vorba și despre realizări venite dinspre proprii copii, speculații, activități care țin de joc, distracții, petrecere a timpului liber. 

            Pești – urmează o perioadă în care se pot amplifica evenimentele care țin de casă, activitățile imobiliare, relația cu părinții, locul natal. Poate fi vorba acum și despre finalizarea unor relații, întoarcerea către trecut, revederea unor prieteni din copilărie. Este posibil să renunți la o locuință, vrei să faci o schimbare de domiciliu sau pot apărea probleme serioase, legate de proprietate. Este o perioadă emoțională, intensă fiind mult mai sensibil acum și având o mai mare nevoie de afecțiune, protecție, de a fi mai aproape de familie.