Luna Plină în zodia Taur, 31 octombrie 2020

                   Luna Plină în zodia Taur

            „Primește în tine, cât trăiești, toată lumina în toate felurile ei.” Nicolae Iorga
            Luna Plina în zodia Taur, din data de 31 octombrie, are loc la ora 16:49’, cu Luna la 8° 38’ în semnul Taur și Soarele  la 8° 38’ în zodia Scorpion, pe axa relațională I-VII. Harta momentului indică Ascendentul în semnul Taur.
            Acest aspect de Lună Plină în zodia Taurului, o axă a posesiunilor, a valorilor materiale (Taur) şi a sexualităţii (Scorpion), se referă la valorile personale, acumulări în plan material dar și la plăcerile senzuale. Este o Lună Plină care aduce în lumină atașamentele noastre, rezistența la schimbare, dorința de răzbunare, secrete greu de descoperit, pasiunea. Luna aflată în exaltare amplifică caracteristicile acestei zodii, de încăpățânare, gelozie, posesivitate, nevoia de siguranță în plan material, talentele artistice dar și răbdarea, conștiinciozitatea, stabilitatea, tenacitatea, pragmatismul. Este o zodie pentru care planificarea și răbdarea sunt ingredientele necesare pentru a reuși în viață.
            Opoziția luminariilor pe axa Taur-Scorpion, casele I-VII, axa Eu-Tu, ne aduce în prim plan modul în care vedem o relație în care suntem implicați, fie că e vorba despre un parteneriat sau o relație de mariaj. Este un moment important de conștientizare a nevoilor și așteptările pe care le are partenerul de la noi, dacă ceea ce am investit într-o relație a fost făcut cu folos sau poate că, de fapt, a venit timpul să punem punct unei relații care ne epuizează, ne abate de la adevărata cale. Procesul de definire a sentimentelor, a trăirilor, poate îmbrăca noi forme, pentru fiecare dintre noi. Poate fi vorba și despre relații de mariaj care vor intra acum într-un proces de reeditare, de reașezare pe un nou fundament sau încercarea de a vindeca răni prin eliberarea dintr-o relație plină de insatisfacții. Multe persoane pot deveni acum conștiente de importanța comunicării în relația de cuplu, de ceea ce oferim, de așteptările pe care le are celălalt de la noi  fiind momentul să vedem cu mai multă claritate că nu este suficient doar să ceri, ci este absolut necesar să învățăm cum să dăruim, să iertăm, să înțelegem și punctul de vedere al celuilalt și, mai ales, să învățăm cum să ascultăm. Acum pot fi aduse la lumină diferențele dintre atașament și iubirea adevărată, profundă, dacă suntem sau nu pe aceeași frecvență, din punct de vedere afectiv, cu partenerul de viață. Este momentul culminat al unor acțiuni începute chiar în primăvara acestui an, în preajma momentului de Lună Nouă în zodia Taur din data de 23 aprilie 2020.
            Cu Soarele în zodia Scorpion, în casa a VII-a, se poate vorbi despre explorarea inconștientului, descoperirea a ceea ce ținem ascuns în propria ființă dar și despre necesitatea de a ne elibera de traume din trecut, conștientizarea fricilor, a slăbiciunilor personale. Mercur retrograd din semnul Balanță, casa  a VI-a (locul de muncă, relația cu colegii, alimentația, starea de sănătate) în careu la Saturn din zodia Capricorn, casa a X-a, (cariera, relațiile socio-profesionale, relația cu autoritățile, nume-renume) ne dă imboldul să ne sondăm traumele, suferințele care s-au acumulat de-a lungul timpului. Se poate vorbi despre necesitatea de a clarifica tensiunile, nemulțumirile dintr-o relație profesională; sunt aduse la suprafață probleme mai vechi care vizează relația cu șefii, autoritățile, schimbări ce pot apărea ca urmare a unor modificări legate de un contract de muncă, schimbări în domeniul profesional datorită restructurării, a schimbărilor sociale și economice.  
            Cu Uranus retrograd în semnul Taur, casa a I-a, în conjuncție cu Luna Plină, evenimentele care vizează relația de cuplu, parteneriatele, contractele, relația cu publicul, relația cu clienții și pacienții, au un impact puternic putându-ne confrunta cu schimbări importante, neașteptate.
            Putem asista la despărțiri neașteptate, dar și la reînnodări, reîntâlniri neașteptate. Vom auzi mai frecvent despre explozii, cutremure de pământ, evenimente care șochează lumea, ne schimbă percepeția asupra existenței. Suntem forțați să rupem barierele tradițiilor, să găsim noi posibilități de a construi o nouă temelie, de a regândi un proiect care s-a dovedit a fi ineficient. Avem oportunitatea să explorăm latura creativă, să aducem la suprafață ceea ce va schimba fața lumii, în sensul progresului noii generații, să îmbunătățim instrumentele și modalitatea în care am putea să le oferim copiilor o educație care poate să își arate eficiența pe termen îndelungat. Este o perioadă de derută, care ne forțează să găsim răspunsuri la: „Ce vrea acum Universul de la noi?” Răspunsul este oarecum ascuns, ne confruntăm cu un blocaj, un sentiment de neputință. Uranus este încă retrograd indicând că mai avem de făcut corecții la modul în care folosim resursele Pământului, felul în care ne îngrijim de propriile valori și le dăm un nou sens, o direcție clară care să ne aducă foloase pe termen îndelugat, sentimentul de siguranță următoarelor generații.
            Cu Lilith în semnul Taur, pe casa a XII-a, o casă astrologică care pune accentul pe karmă, temerile noastre, lucrurile ascunse, bolile cronice, dușmanii ascunși, sinele secret, iluziile, dezamăgirile astfel că nu ne va fi ușor atunci când suntem puși în situația de a nu vedea ce ni se rezervă, ce anume se pune la cale, în ceea ce privește un loc de muncă, o proprietate, bunuri materiale, un contract de colaborare. Ne confruntăm acum cu pierderi datorate propriei lăcomii sau a celorlalți, cu frica de a nu pierde ceea ce am acumulat cu multă trudă. Lilith aflată în această poziție poate avea efect de haos și înșelătorie, aduce de sentimentul de neputință prin faptul că nu știm dacă ceea ce alegem ne va conduce către o situație clară sau dacă nu cumva suntem „sabotați” în munca noastră. Pe de altă parte, cu Lilith în casa a XII-a, avem sentimentul că, scufundându-ne într-o lume de vis, vom reuși să potolim suferința. Evenimentele pot provoca un puternic sentiment de neîmplinire, de nesiguranță, dorința de răzbunare, de a câștiga bani, putere, prin mijloace necinstite, acțiunile secrete iau amploare fiind greu de depistat, de aflat acum.  
            Luna reprezintă inconștientul, impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără să ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit în viață, prin intermediul trăirilor și a reacțiilor noastre psihice. Sunt aduse la lumină aspecte care vizează viața personală fiind important să ne ancorăm în concret, în material, să vedem viața dincolo de propriile pierderi. Putem să reluăm discuții importante care vizează parteneriatele, colaborări ce păreau a fi abandonate definitiv sau pur și simplu reluăm discuțiile care vizează o fostă relație și privim din cu totul altă perpectivă eventualele pierderi suferite în plan psihic-efectiv. Luna Plină este un moment important de dezvăluire a lucrurilor care ne-au fost, poate pentru mult timp, necunoscute, învăluite în mister, confuze sau pur și simplu am refuzat, am amânat momentul în care acceptăm realitatea. Luna Plină în semnul Taur vizează schimbările care se produc în propria ființă. Datorită confruntărilor cu ceilalți,  observăm cu mai multă claritate modul în care viața ne este determinată de legăturile pe care le avem cu cei din jur.
            Luna Plină în semnul Taur ne aduce mesajul schimbării și transformării în plan relațional. Este șansa de a găsi echilibrul între a „a dori” (zodia Scorpion)  și „a avea” (zodia Taur), fără să ne rătăcim printre dorințe efemere, așteptări care nu pot fi împlinite, drumuri care nu pot fi străbătute. Poate avea loc o trezire a sufletului, o ridicare la lumină descoperindu-ne apartenența, regăsind locul unde trebuie să ne întoarcem. Putem percepe lucrurile și viața așa cum sunt fiind important să ne ancorăm în prezent.
              Mesajul pentru această Lună Plină în semnul Taur este: „Găsesc securitatea în interiorul meu și dezvolt propriul simț al valorilor.”
            Luna Plină în semnul Taur are influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 31 octombrie (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 8°.


 

                         Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Taur pentru fiecare zodie

            Berbec – sunt aduse la lumină acum anumite aspecte care țin de banii tăi, un contract de muncă. Ceea ce ai inițat la începutul lunii mai nu îți va aduce rezultatele la care sperai, din punct de vedere financiar. Nu este exclus să iei decizia bruscă de a renunța la un job care nu te mai satisface din punct de vedere financiar fiind timpul să schimbi direcția în carieră. Este o perioadă în care pui mai mult accent pe banii veniți din muncă proprie, pe valorificarea propriilor abilități. Este posibil să găsești acum resursele necesare pentru a ieși dintr-o situație neplăcută, de natură materială și/sau financiară.

            Taur – poate fi vorba despre o perioadă de criză de identitate sau nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, felul în care te percep semenii. Ești predispus la probleme care țin de propria identitate, te confrunți cu sentimentul că ai de făcut multe schimbări în viața personală și nu beneficiezi de suficient timp pentru a ajunge acolo unde ți-ai propus. Este posibil să apară probleme în relația de cuplu, datorită stării tale de nehotărâre, a incapacității de a fi obiectiv, fiind posibil să reiei unele discuții despre evenimente derulate în trecut.

          Gemeni – este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea anumitor probleme din această perioadă. Pot fi aduse la lumină secrete ale unor dușmani ascunși și care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă din primăvara acestui an. Este momentul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe sacrificiu, compasiune, cercetări metafizice, muncă și sănătate.

             Rac – este timpul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații, mult mai valoroase pentru propriul progres. Ai ocazia să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere. Te preocupi mai mult de relația cu prietenii, îți dedici timpul unui proiect, poți întâlni acum protectori care te ajută în lansarea de noi activități de grup. Este o perioadă în care ți se cere să realizezi echilibrul dintre ceea ce oferi în relația cu prietenii și nevoile individuale de creație.

            Leu – ar trebui să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile care vin spre tine, în plan profesional. Se poate vorbi despre șansa obținerii unei avansări în plan profesional, posibilitatea de a schimba direcția în carieră, de a găsi noi soluții de avansare, de progres dar și de renunțare la ceea ce nu îți mai este de folos în zona profesiei. Îți sunt recunoscute roadele muncii tale susținute, ceea ce ai demarat încă de la începutul lunii mai. Mesajul acestei Luni Pline are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Poate fi vorba acum și despre nemulțumiri, răsturnări de situație care te forțează să schimbi complet direcția în carieră. Poți găsi soluții neașteptate marcând un final dar și posibilitatea de a da startul unui nou început în carieră.

            Fecioară – este stimulată dorința de aventură și explorare, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici o călătorie în străinătate. Nu este exclus să renunți brusc la o școală, cursuri sau la o relație importantă cu o persoană aflată în străinătate, considerând că ai fost nedreptățit. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, adopți o nouă filosofie de viață. Se poate vorbi și despre șansa de a călători în locuri inițiatice sau poți să întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin. Simți nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători, eventual pe alte meleaguri. Relaționezi mai mult cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării.

            Balanță – este timpul ideal pentru a face curățenie în tot ceea ce ține de afaceri, investiții, împrumuturi, să lămurești anumite aspecte care sunt legate de un proces, o moștenire sau un partaj, taxe și impozite, eventual o relație intimă. Devii mult mai atras de mister, ești curios, dornic să vezi lucrurile dincolo de aparențe având ocazia să intri o posesia unor secrete. Viața sexuală crește în intensitate nefiind exclus să te reîntâlnești cu o iubire din trecut, să reiei o relație intimă. Simți o mai mare nevoie să te preocupi de tot ce înseamnă finanțe, noi posibilități de câștig prin intermediul altora, să descoperi piedicile care au stat în calea realizării țelurilor propuse.

             Scorpion – este un moment bun pentru a lua decizii importante care vizează un parteneriat, o afacere, o eventuală colaborare care ți-a creat probleme în ultima perioadă. Tot acum se arată dușmanii pe față, poți afla unele adevăruri ascunse despre un partener, colaborator sau asociat. Putem vorbi despre o perioadă intensă, din punct de vedere relațional; poate avea loc semnarea sau desfacerea unui contract important, finalizarea unui mariaj, a unui parteneriat. A venit timpul să te hotărăști către ce direcție o apuci, vis-à-vis de o relație. Tot acum ai toate șansele să întâlnești o persoană de sex opus interesantă și care va juca un rol important în viața ta.

          Săgetător – sunt aduse în vedere unele probleme care vizează propria sănătate dar și relația cu colegii și/sau colaboratorii. Este o perioadă importantă, în care te preocupi mai mult de propria sănătate, îți organizezi mult mai eficient timpul respectând orele de relaxare fiind necesare mai multe plimbări în natură. De evitat analizele medicale, începerea unui nou tratament sau a unei noi diete.  Ai ocazia să vezi colegii de serviciu în care merită să ai încredere, să descoperi de unde vin anumite probleme la locul de muncă. Este posibil să iei hotărârea, pe care ai tot amânat-o, privind schimbarea locului de muncă.

           Capricorn – este timpul să culegi roadele unei munci susținute, încă de la jumătatea lunii mai, în ceea ce privește o muncă de creație, un hobby, realizări importante care vizează relația cu copiii sau din investiții ori activități sportive. Ai șansa de a culege roadele unei munci de creație sau rezultate deosebite venite din partea propriului copil. Pot apărea schimbări neașteptate care vizează o relație de dragoste sau poate să fie vorba despre probleme legate de nașterea unui copil sau probleme de sănătate care vizează propriul copil.

           Vărsător – ai ocazia să pui capăt unor probleme care vizează casa, o proprietate, finalizezi unele acțiuni ce au legătură cu părinții, casa natală, bunurile imobiliare, locul natal. Poate îți vine brusc cheful să schimbi domiciliul sau să renovezi prin casă. Poți fi nevoit să faci o investiție, să cheltui mai mulți bani decât planificasei inițial. Nu este exclus să te reîntâlnești cu prieteni dragi din copilărie, pe care nu i-ai mai văzut de foarte mulți ani. Este timpul să culegi roadele unei munci susținute, vis-a-vis de propria locuință, a unor proiecte demarate la începutul lunii mai.

           Pești – relaționezi mai mult cu rudele, vecinii, vei face mai multe călătorii sau chiar te vei implica într-un proiect care necesită mult studiu, informare. Nu este exclus să apară acum  nemulțumiri, unele probleme de natură legală, în ceea ce privește anumite aspecte care țin de comerț, un document care se cere revizuit. Va trebui să fii mult mai atent, atunci când vine vorba despre încheierea de contracte, studii, călătorii, activități comerciale sau în relația cu rudele apropiate.