Luna Plină în zodia Scorpion, 7 mai 2020

                     Luna Plină în zodia Scorpion
 

        „Un vis nu devine realitate prin magie. Este nevoie de sudoare, determinare și muncă grea.” Colin Powel
            Luna Plină în zodia Scorpion are loc în data de 7 mai 2020, ora 13:45’, la 17ᵒ20’. Opoziția luminariilor se formează pe axa posesiunilor Taur – Scorpion, cu Soarele în zodia Taur, în casa a IX-a, casa înțelepciunii și a progresului. Luna se află în casa  a III-a, casa comunicării și a gândirii.
Ascendentul momentului se află în zodia  Fecioară.
            Scorpionul este asociat cu inconștientul și tendințele agresive, impulsurile sexuale, magia, ocultismul, transformarea, regenerarea, renașterea, tentația, sexualitatea, pasiunea, autoanaliza dar și invidia, dorința de putere, disfuncțiile sexuale, problemele de reproducere. Conștientizăm fapte, evenimente pe care le-am neglijat până în acest moment, dar care ne-au provocat suferinţă, fără să înțelegem prea clar cauza acestora. Luna Plină în zodia Scorpion aduce în lumina conștiinței ceea ce zace în subconștient, fie că vorbim despre sentimente, trăiri, amintiri, traume din trecut care ne marchează propria existență, fie că este vorba despre gelozie, posesivitate, descoperim secrete legate de relații, afaceri, bani.
            Luna Plină activează casele a II-a  și a  IX-a pe o axă ce corespunde planului gândirii, idealurilor, religiei, esoterismului, călătoriilor îndepărtate dar și relației cu rudele apropiate (frați, verișori), vecini, comerț, examene, studii. Suntem puși în situația de a conștientiza ce anume avem de corectat, ce ne deranjează în relația cu ceilalți, dacă merită să mai urmăm anumite studii, să ținem cont sau nu de sfatul unor mentori, ghizi, profesori. Ies la lumină secrete care vizează acte, documente, înscrisuri, legi.
            Primim acum răspunsuri la întrebări, proiecte, relații care au început în preajma datei de 28 octombrie 2019, atunci când a avut loc Luna Nouă în semnul Scorpion. Sunt răspunsuri care ne vor ajuta să facem corecțiile necesare pentru a ne elibera de o traumă, o suferință fizică sau emoțională, mentală.  
            Ascendentul în zodia Fecioară amplifică dorința de stabilitate, pragmatismul, perfecționismul, nevoia de a ne sacrifica pentru bunăstarea personală prin muncă existând riscul să neglijăm latura spirituală a existenței. Se va pune mai mult accent pe sănătate, igienă, curățenie, alimentație, noi modalități de a ne îmbunătăți relația cu ceilalți la locul de muncă, de a ne ancora în concret, de a da un nou sens dorințelor, emoțiilor, trăirilor pe care le exersăm odată cu evenimentele care se declanșează din dorința de a ne redescoperi, de a ne regăsi, de a retrăi, reanaliza anumite relații ce păreau a fi pierdute definitiv. Se remarcă atenția la detalii dar și predispoziția către obsesii, fie că e vorba despre muncă, planul relațional sau de sănătatea propriului organism.
            Aspectele benefice pe care le face Neptun (din semnul Pești) la Luna Plină din zodia Scorpion (sextil cu Soarele și Mercur – din semnul Taur și trigon cu Luna din zodia Scorpion) ne dau forța necesară pentru a depăși eventualele pierderi de orice natură, prin credință și iubire, redescoperind comori nebănuite, acolo unde nu aveam habar vreodată că am putea să călcăm, pe târâmuri necunoscute, neexplorate. Beneficiem acum de intuiție și încrederea că, dincolo de toate aceste pierderi care țin de planul politic, economic există lucruri mult mai înalte, de folos propriei evoluții pe care le putem accesa doar prin încredere în Divinitate. Este îndemnul de a păstra în suflet credința și lumina, fapt care ne ajută să depășim orice neajuns din această existență. Nu trebuie să ne hazardăm, atunci când vine vorba despre schimbări pe care am vrea să le facem în carieră sau în plan relațional. Venus din casa a X-a în careu la Neptun ne vorbește despre iluzii, dezamăgiri, aspirații nerealiste, afectivitate confuză, tendința de a ne lăsa amăgiți de promisiuni care nu vor fi concretizate.
               Aflăm acum despre legături sociale scandaloase, distrugerea unor alianțe, parteneriate, probleme în relațiile de cuplu (Neptun în casa a VII-a, a asocierilor de orice fel în careu cu Venus).  Se recomandă prudență la acte, tot ce ține de finanțe, afaceri, relații la nivel internațional (Soare, Mercur în casa a IX-a în opoziție cu Luna). Primim mesaje interesante, vis-a-vis de relația cu persoanele de altă naționalitate, decizii care se iau la nivel internațional, schimbări în legislație care ne vor afecta, mai mult su mai puțin, defăimări ale persoanelor cu putere în stat.
            Marte (ce guvernează casa a IX-a, a relațiilor la nivel internațional, studiile superioare, religia, călătoriile lungi) este în tranzit prin semnul Vărsător, în casa a VI-a (casa bolilor acute, a sănătății publice, alimentației, agriculturii, ocupațiilor în legătură cu medicina). Casa a VI-a mai guvernează locul de muncă și relația cu colegii, subalternii, preocupările de subzistență. Marte reprezintă acțiunea, curajul, energia, spiritul de competiție, agresivitatea, ideea de luptă, din punct de vedere medical. Marte vizează infecțiile, febra, erupțiile, operațiile chirurgicale astfel că nu se poate spune că lucrurile stau prea grozav, în ceea ce privește sănătatea, la nivel mondial.  Marte în casa a VI-a dă multă energie, ambiție, în ceea ce privește munca; în acest caz, este posibil să muncim mai mult încercând astfel să recuperăm un timp pierdut. Nu sunt excluse problemele în colectivul de muncă, certurile cu colegii, subalternii, predispoziția către accidente de muncă.
            În acest moment de Lună Plină în zodia Scorpion este timpul să aducem în lumină  propriile slăbiciuni conștientizând că nu este suficient doar să ne dorim („a dori” zodia Scorpion), ci este necesar să acționăm, în sensul propriei evoluții în plan spiritual și material. Pentru a obține ceea ce ne-am propus, avem nevoie de simțul valorilor, de principii solide de viață. Mesajul acestei Luni Pline în zodia Scorpion este: „Mă deschid schimbării și transform în mine ceea ce trebuie să existe pentru a descoperi adevărul ființei mele interioare.”
            Luna Plină în semnul Scorpion are influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion, Vărsător, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 7 mai (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 18ᵒ. 
 

                      Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Scorpion pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – putem vorbi despre eventuale probleme de natură financiară care se cer rezolvate urgent. Poate fi vorba despre un împrumut, un credit, o moștenire sau un partaj care necesită mai multă atenție, mobilizare din partea ta pentru a găsi soluții clare. Este o perioadă de profundă transformare, te poți confrunta cu evenimente de natură karmică fiind pus în situații greu de coordonat, rezolvat. Ești atras de zona ocultismului, de relații tabu, ești mult mai precoupat de finanțele celorlalți, de modul în care ai putea obține anumite avantaje financiare de pe urma unei asocieri.

            Taur – este foarte posibil să iei decizii ferme legate de un parteneriat, o asociere sau în cadrul relației de mariaj. Sunt aduse acum la lumină adevăruri mai puțin plăcute care vizează relația cu ceilalți. Ai capacitatea să te mobilizezi și astfel reușești să acționezi cu fermitate în situațiile critice. Poți să intri acum în posesia unor secrete care vizează dușmanii ascunși sau primești tot felul de reproșuri din partea unui asociat. Apar schimbări importante care vizează colaborările, o afacere personală sau ai parte de confruntări pe față cu adversarii care doresc să te pună într-o lumină nefavorabilă. Este o perioadă de conștientizare a ceea ce vrei, de fapt, de la tine și ce așteptări ai de la ceilalți.

            Gemeni – te poți aștepta la schimbări importante legate de locul de muncă, relația cu colegii, eventuale probleme de sănătate care se cer a fi urgent remediate. Poate fi momentul în care ajungi să culegi roadele unei munci susținute și te bucuri de recompense materiale destul de importante. Tot ce ai de făcut este să nu intri în panică, dacă observi că lucrurile nu se derulează atât de rapid precum îți dorești. Poți lua decizia bruscă de a renunța la un loc de muncă sau hotărăști să aduci la lumină secrete care vizează startul unei noi colaborări.

            Rac – este momentul să culegi roadele unei munci de creație, un hobby sau poți afla despre realizări importante venite din partea propriului copil. Nu este exclus să pui capăt unei relații de dragoste sau intri în posesia unor secrete, vis-a-vis de relația de amor. Provocările acestui moment astral vin și prin bani, bunuri materiale, risipă, generozitate lipsită de discernământ. Banii pot fi sursa unor momente dificile.

            Leu – poți pune capăt unei situații stresante care vizează locul natal, relația cu părinții, trecutul. Este momentul să te preocupi mai mult de casă, proprietate, de vânzarea-cumpărarea unei locuințe, o schimbare de domiciliu. Se poate vorbi despre schimbări importante legate de carieră, primești o propunere de colaborare, un loc de muncă mult mai avantajos. Fii prudent la eventuale probleme cu un obiect casnic sau vis-a-vis de casă, proprietate existând riscul mult mai mare să fii nevoit să investești în casă, să faci cheltuieli cu reparații.

            Fecioară – pot să apară dificultăţi în relaţia cu anturajul personal, în micile deplasări, în ceea ce ţine de comunicare şi informare dar și în ceea ce privește studiile superioare, deplasările în străinătate. Poate fi vorba acum despre apogeul unor acțiuni, proiecte demarate în toamna anului trecut care vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte. Este important să fii mult mai atent la contractele pe care le semnezi. 
  

            Balanță – este timpul să culegi roadele sau poți suferi unele pierderi de pe urma unor asocieri sau demararea unor contracte începute în toamna anului trecut. Tot ce ai de făcut este să dai dovadă de chibzuință, atunci când vine vorba despre bani, bunuri personale, modul în care îți folosești abilitățile și talentele personale în sensul progresului. Este posibil să nu primești ceea ce consideri că meriți sau ai sentimentul că ești trădat, furat, ți se taie acum din salariu. Luna Plină te ajută să vezi unde ai greșit și ce corecții trebuie să faci, eventual să renunți la o asociere care ți-a provocat mai multe pierderi decât câștiguri.

            Scorpion – pot apărea unele probleme care țin de afirmarea personală sau în relația de cuplu, eventual în legătură cu justiția. Sunt aduse în vedere probleme legate de parteneriate. Relația de mariaj trece printr-o transformare profundă. Ai tendința să treci de la o extremă la alta reușind cu greu să ajungi la echilibru. Ești predispus la ruperea unei relații de colaborare, de parteneriat, ceea ce nu ți se va părea deloc convenabil, ba chiar este posibil să te confrunți cu probleme de natură psihică, emoțională. 

            Săgetător – sunt descoperite acum unele probleme legate de locul de muncă, relația cu colegii, secrete care sunt aduse la lumină. Este posibil să te confrunți cu o problemă de sănătate care se cere a fi urgent rezolvată. Este timpul să te preocupi mai mult de propria sănătate și de latura spirituală a existenței. Este recomandat să-ți asculți intuiția, mai ales în situațiile critice.

            Capricorn – este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Poate că îți vine brusc ideea să te desprinzi dintr-o organizație sau descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o anumită relație de prietenie. În această perioadă descoperi adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine.

            Vărsător – această Lună Plină aduce în vedere aspecte importante care vizează cariera ta, aspirațiile profesionale, prezența ta în plan socio-profesional. Te poți aștepta la reacții neplăcute din partea unor autorități, decizii despre care afli acum și nu îți pică bine. Vei pune mai mult accent pe noi modalități de a schimba direcția în carieră neștiind însă prea clar ce direcție să alegi. Ai nevoie de informații, ajutor din partea unor persoane cu autoritate, funcții de răspundere. Pe de altă parte este posibil ca, în urma confruntării cu un superior, să fii mult mai ambițios și reușești să le demonstrezi celorlalți ce ești în stare. Poate fi șansa de a ocupa un post de conducere.

             Pești – a venit timpul să te preocupi mai mult de studii. Este o perioadă de progres, în ceea ce privește relația cu persoane aflate în străinătate sau poți lua decizia bruscă de a  emigra. Ești susținut de prieteni în demersurile tale, eventual întâlnești un ghid, profesor, mentor care te ajută pe calea aleasă. Atenție însă la actele semnate acum fiind foarte important să verifici cu atenție termenii contractului de colaborare. Există riscul să „lași vrabia din mână pentru cea de pe gard”. Este o perioadă favorabilă aprofundării domeniului spiritual.