Luna Plină în zodia Scorpion, 30 aprilie 2018

  LP in Scorpion 30 apr 2018       Luna Plină în zodia Scorpion
 
              „A trăi înseamnă a te vindeca și reînnoi în fiecare zi, dar și a te regăsi și recuceri.” Henri Frederic Amiel
            Luna Plină în zodia Scorpion are loc în data de 30 aprilie 2018, ora 3:58’, la 9ᵒ39’. Opoziția luminariilor se formează pe axa posesiunilor Taur – Scorpion, cu Soarele în zodia Taur, în casa  a II-a, casa  valorilor, care pot fi valori materiale, bani și venituri din muncă proprie dar și valori personale sub formă de aptitudini și talente practice. Luna se află în casa a VIII-a, casa morții și a renașterii dar și a sexului iar la nivel material reprezintă moștenirile, resursele materiale și financiare venite prin intermediul partenerului de viață. Ascendentul momentului se află în zodia Pești. 
           Influenţa energetică a Lunii Pline se simte cu câteva ore înainte și după momentul maxim (±18 ore). Emoţiile sunt trăite cu intensitate confruntându-ne cu stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap, tensiune psihică şi nervoasă amplificată. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în acest moment existând risc crescut de hemoragie. Este o perioadă de confuzie, instabilitate şi ezitare, pot fi luate acum decizii pripite. Luna Plină ne poate da curaj şi energie pentru a împlini tot ceea ce am planificat, gândit, iniţiat în perioada de Lună Nouă care a avut loc în zodia Scorpion în data de 18 noiembrie 2017.
            Luna Plină are loc pe axa posesiunilor Taur – Scorpion ( în casele II-VIII) și aduce în prim plan interesul pentru valorile materiale (Taur) şi sexualitate, moarte și renaștere, capacitatea de regenerare (Scorpion). Luna Plină în zodia Scorpion amplifică intuiția, emoțiile, temerile legate de viața de familie, casă, proprietate. Scorpionul este asociat cu inconștientul și tendințele agresive, impulsurile sexuale, magia, ocultismul, transformarea, regenerarea, renașterea, tentația, sexualitatea, pasiunea, autoanaliza dar și invidia, dorința de putere, disfuncțiile sexuale, problemele de reproducere. Conștientizăm fapte, evenimente pe care am ales, până acum, să le trecem cu vederea sau pur și simplu le-am amânat din diferite motive. Luna Plină în zodia Scorpion aduce în lumina conștiinței ceea ce zace în subconștient, fie că vorbim de sentimente, trăiri, amintiri, traume din trecut care ne marchează propria existență, fie că este vorba despre gelozie, posesivitate, descoperim secrete legate de relații, afaceri, despre bani. Este o Lună Plină provocatoare, care ne răscolește, în mod profund, întreaga ființă ceea ce ne va provoca destul de multă agresivitate (Scorpionul guvernat de Marte) dar și nevoia de transformare (guvernat și de Pluton).
            Putem primi acum răspunsuri la întrebări, proiecte, relații care au început în preajma datei de 18 noiembrie 2017, atunci când a avut loc Luna Nouă în semnul Scorpion. Sunt răspunsuri care ne vor ajuta să facem corecțiile necesare pentru a ne elibera de o traumă, o suferință fizică sau emoțională, mentală.  
            Marte, Pluton (ambele planete guvernatoare ale zodiei Scorpion) retrograd și Lilith (în semnul Capricorn, casa XI-a, casa prietenilor și a protectorilor, a grupurilor și organizațiilor, dar și a idelaurilor), în sextil cu Jupiter retrograd din zodia Scorpion și casa a VIII-a, ne dau șansa de a face corecțiile necesare în urma unor evenimente provocatoare de suferință. Este vorba despre transformare, necesitatea de a acționa fiind susținuți în demersurile noastre, cât timp ne dorim să progresăm în folosul comunității, a mediului în care trăim și muncim. Divinitatea (Jupiter retrograd) ne întinde o mână de ajutor pe calea acestei transformări având sentimentul că ceva nevăzut ne ridică spre lumină. Este ca și cum, ceea ce ne-a provocat suferință în trecut, frica, dorința de răzbunare, acum ni se dă șansa să vedem viața și oamenii cu mai multă claritate reușind să privim dincolo de aparențe, pentru a vedea lumea și viața dincolo de realitatea copleșitoare.  Lilith este tentația fără de care nu am putea să conștientizăm latura negativă care există în fiecare din noi. Astfel că își „dau mîna” ambiția, curajul, dorința de transformare cu „ispita” de a cerceta lucrurile în profunzimea lor, chiar și cu riscul de a aluneca în abis. Cei egoiști, dominați de instincte și dorințe vor avea de suferit pierderi materiale și emoționale pentru că Marte în conjuncție cu Pluton retrograd și Lilith continuă să amplifice dorința de dominare și de control asupra mulțimii, a grupului, în relația cu prietenii sau dorința de a împlini cu orice preț un ideal. Tot ceea ce se petrece acum se va observa cu o claritate uluitoare, pentru unii dintre noi evenimentele pot fi de-a dreptul copleșitoare iar pentru alții pot fi înălțătoare predispunând la progres în plan spiritual.
            Luna Plină în zodia Scorpion este foarte bine susținută de Saturn retrograd din semnul Capricorn ceea ce ne spune că tot ce am acumulat de-a lungul timpului, fie că este vorba de experiența de viață sau oameni de valoare, ghizi, profesori vin acum să ne susțină în momentele de cumpănă. Până la reușită mai este doar un pas și putem sări pe celălalt mal, acolo unde putem merge pe câmpul înflorit sau dimpotrivă putem să ezităm și astfel cădem în mocirla declanșată de frică, traume, atașamente nocive, păreri de rău, dorința de răzbunare.
            Ascendentul acestui moment se află în semnul Pești și aduce în prim plan nevoia de a empatiza, de a ne implica emoțional în noi acțiuni, relații. Peștii, o zodie a transcedentalului, acolo unde ego-ul este puternic diminuat punând mai presus de propria realizare problemele cu care se confruntă umanitatea. Suntem puși acum în fața unor alegeri încercând să găsim echilibrul între planul material și cel spiritual, între visare și concret, între iluzie și realitate. Zodia Pești ne aduce mai aproape de Dumnezeu, avem capacitatea de a depăși obstacolele vieții acceptând că, aici, pe Terra chiar nu suntem singuri. Este momentul să ne punem întrebarea: „Este pregătit sufletul meu să accepte realitatea?”, „Sunt capabil să iert?”. Zodia Pești tocmai despre acest aspect ne vorbește, despre nevoia de a dărui, de a ierta și a ne ierta, despre credință, schimbările profunde care au loc în propria ființă.
            În acest moment de Lună Plină în zodia Scorpion este timpul să aducem în lumină  propriile slăbiciuni conștientizând că nu este suficient doar să ne dorim („a dori” zodia Scorpion), ci să acționăm în sensul propriei evoluții în plan spiritual. Pentru a obține ceea ce ne-am propus avem nevoie de simțul valorilor, de principii solide de viață. Mesajul acestei Luni Pline în zodia Scorpion este: „Mă deschid schimbării și transform în mine ceea ce trebuie să existe pentru a descoperi adevărul ființei mele interioare.”
            Luna Plină în semnul Scorpion are influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion, Vărsător, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 30 aprilie (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de  10ᵒ.

          Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Scorpion pentru fiecare semn zodiacal
 
            Berbec – putem vorbi despre probleme de natură financiară care se cer rezolvate urgent. Poate fi vorba despre un împrumut, un credit, o moștenire sau un partaj care necesită mai multă atenție, mobilizare din partea ta pentru a găsi soluții clare. Este o perioadă de profundă transformare, te poți confrunta cu evenimente de natură karmică fiind pus în situații greu de coordonat, rezolvat.

            Taur – este foarte posibil să iei decizii ferme legate de un parteneriat, o asociere sau în cadrul relației de mariaj. Sunt aduse acum la lumină adevăruri mai puțin plăcute și care vizează relația cu ceilalți. Ai capacitatea să te mobilizezi și astfel reușești să acționezi cu fermitate în situațiile critice. Apar schimbări importante ce vizează colaborările, o afacere personală sau ai parte de confruntări pe față cu adversarii care doresc să te pună într-o lumină nefavorabilă. Este o perioadă de conștientizare a ceea ce vrei, de fapt, de la tine și ce așteptări ai de la ceilalți.

            Gemeni – te poți aștepta la schimbări importante legate de locul de muncă, relația cu colegii. Poate fi momentul în care să culegi roadele unei munci susținute și te bucuri de recompense materiale destul de importante. Tot ce ai de făcut este să nu intri în panică, dacă observi că lucrurile nu se derulează atât de rapid precum îți dorești. Ai ocazia să primești susținere venită din partea unor prieteni, persoane influente.

            Rac – este momentul să culegi roadele unei munci de creație, un hobby sau poți afla despre realizări importante venite din partea propriului copil. Nu este exclus să pui capăt unei relații de dragoste. Te poți aștepta primirea unor vești bune legate de carieră, schimbări la care visai de mult timp.

            Leu – poți pune capăt unei situații stresante care vizează locul natal, relația cu părinții, trecutul. Este momentul să te preocupi mai mult de casă, proprietate, de vânzarea-cumpărarea unei locuințe, o schimbare de domiciliu. Se poate vorbi despre schimbări importante legate de carieră, primești o propunere de colaborare, un loc de muncă mult mai avantajos. Se poate vorbi și de primirea unor bani dar și despre o călătorie în străinătate sau de susținerea unui examen important pe care ai șansa să-l iei cu brio.

            Fecioară – pot să apară dificultăţi în relaţia cu anturajul personal, în micile deplasări, în ceea ce ţine de comunicare şi informare dar și în ceea ce privește studiile superioare, deplasările în străinătate. Poate fi vorba acum de apogeul unor acțiuni, proiecte demarate în toamna anului trecut și care vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte. Este important să fii mult mai atent la contractele pe care le semnezi. 

            Balanță – ești predispus la probleme legate de taxe, impozite, credite bancare, moșteniri. Vorbim despre o perioadă în care este recomandat să nu te implici în afaceri riscante, colaborări dubioase întrucât ești predispus la pierderi de bani, anularea unor afaceri personale. Ai ocazia să reiei discuția depsre o moștenire sau poți să primești niște drepturi bănești, în urma câștigării unui proces.

            Scorpion – pot apărea unele probleme care țin de afirmarea personală sau în relația de cuplu, eventual în legătură cu justiția. Sunt aduse în vedere probleme legate de parteneriate. Relația de mariaj trece printr-o transformare profundă. Ai tendința să treci de la o extremă la alta reușind cu greu să ajungi la echilibru. Ești predispus la ruperea unei relații de colaborare, de parteneriat, ceea ce nu ți se va părea deloc convenabil, ba chiar este posibil să te confrunți cu probleme de natură psihică, emoțională.  

            Săgetător – sunt descoperite acum unele probleme legate de locul de muncă, relația cu colegii, secrete care sunt aduse la lumină. Este posibil să te confrunți cu o problemă de sănătate care se cere urgent rezolvată. Este timpul să te preocupi mai mult de propria sănătate și de latura spirituală a existenței. Este recomandat să-ți asculți intuiția, mai ales în situațiile critice.

            Capricorn – este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Poate că îți vine brusc ideea să te desprinzi dintr-o organizație sau descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o anumită relație de prietenie. În această perioadă descoperi adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine.

            Vărsător – putem vorbi despre apogeul unor acțiuni începute în toamna anului trecut, un moment bun pentru realizarea scopurilor profesionale. Este posibil să iei decizia bruscă de a renunța la o profesie care nu te împlinește, din punct de vedere social și financiar. Pe de altă parte este posibil ca, în urma confruntării cu un superior, să fii mult mai ambițios și reușești să le demonstrezi celorlalți de ce ești în stare. Poate fi șansa de a ocupa un post de conducere.

             Pești – a venit timpul să te preocupi mai mult de studii. Este o perioadă de progres, în ceea ce privește relația cu persoane aflate în străinătate sau poți să iei decizia bruscă de a  emigra. Ești susținut de prieteni în demersurile tale. Atenție însă la ce acte semnezi fiind foarte important să verifici cu atenție termenii contractului de colaborare. Există riscul să „lași vrabia din mână pentru cea de pe gard”. Este o perioadă favorabilă aprofundării domeniului spiritual.