Luna Plină în zodia Scorpion, 19 mai 2019

                  Luna Plină în zodia Scorpion
 
       „Iertarea este parfumul pe care-l lasă floarea pe călcâiul care tocmai a zdrobit-o.” Mark Twain
       Luna Plină în zodia Scorpion are loc în data de 19 mai 2019, ora 0:11’, la 27ᵒ39’. Opoziția luminariilor se formează pe axa posesiunilor Taur – Scorpion, cu Soarele în zodia Taur, în casa a X-a, casa realizărilor sociale și profesionale, carieră. Luna se află în casa a IV-a, casa începutului și a sfârșitului, reprezintă locul natal, copilăria, casa părintească, locuința și gospodăria. Ascendentul momentului se află în zodia Capricorn.
       Luna Plină are loc pe axa posesiunilor Taur – Scorpion (în casele IV-X) și aduce în prim plan interesul pentru valorile materiale (Taur) şi sexualitate, moarte și renaștere, capacitatea de regenerare (Scorpion). Luna Plină în zodia Scorpion amplifică intuiția, emoțiile, temerile legate de viața de familie, casă, proprietate. Scorpionul este asociat cu inconștientul și tendințele agresive, impulsurile sexuale, magia, ocultismul, transformarea, regenerarea, renașterea, tentația, sexualitatea, pasiunea, autoanaliza dar și invidia, dorința de putere, disfuncțiile sexuale, problemele de reproducere. Conștientizăm fapte, evenimente pe care am ales, până acum, să le trecem cu vederea sau pur și simplu le-am amânat din diferite motive. Luna Plină în zodia Scorpion aduce în lumina conștiinței ceea ce se află în subconștient, fie că vorbim despre sentimente, trăiri, amintiri, traume din trecut care ne marchează propria existență, fie că este vorba despre gelozie, posesivitate, descoperim secrete legate de relații, afaceri, despre bani.
       Sunt activate casele astrologice, a IV-a (în semnul Scorpion) și a X-a (în zodia Taur – unde se află Soarele) axa familială, care aduce în prim plan conflictul între viața interioară și viața publică (societatea). Indică locul unde amintirile devin sentimente, idealurile devin realități. Schimbările care se produc acum sunt dureroase, profund răscolitoare, sunt aduse la lumină traume, se reactivează amintiri dureroase, revin în viața noastră personaje care au jucat un rol important în viața personală și/sau în plan profesional, social. Pentru a regla lucrurile și a reuși să restabilim echilibrul interior este absolut necesar să conștientizăm propriile frici, să acceptăm ceea ce ne sperie, ce vrem de la relația cu celălalt, de la societate, dacă suntem pregătiți să acceptăm și să iertăm anumite persoane din trecutul nostru.
       Primim răspunsuri la întrebări, proiecte, relații care au început în preajma datei de 28 octombrie 2018, la Luna Nouă în semnul Scorpion. Sunt răspunsuri care ne vor ajuta să facem corecțiile necesare pentru a ne elibera de o traumă, o suferință fizică sau emoțională, de relații toxice, de atașamente.
       Ascendentul este în semnul Capricorn (semn cardinal, feminin, de pământ, guvernat de Saturn), o zodie a organizării, a datoriei, răbdării, perseverenței, dorinței de a concretiza proiectele folosindu-ne de experiența acumulată de-a lungul timpului. Ne îndeamnă la reflecție asupra propriei persoane, a modului în care percepem relația cu ceilalți existând acum tendința de a domina, manipula, de a folosi în sensul propriului progres ideile lansate de alții. Cât timp suntem cumpătați, orientați către atingerea propriului scop, fără a ne folosi în mod abuziv de ceilalți și cerând ajutor din partea Universului, energiile vor conlucra, în mod armonios, dându-ne partea care ni se cuvine. Se cere toleranță, flexibilitate, avem capacitatea de a găsi resursele interioare de transformare, nu înainte de a conștientiza că timpul este, de fapt, reversibil. Astfel că se cere mai multă toleranță, înțelegere, răbdare în relația cu ceilalți. Cu Luna Plină în casa a X-a, în zodia Scorpion, conflictul este la vedere, emoțiile sunt exprimate fățiș, sufletul este răscolit în mod profund reușind cu greu să ne regăsim liniștea interioară. Este vorba acum despre zbucium, dor, călătorie în timp, scufundare în abis, atingere a celor mai profunde emoții. În ciuda acestor trăiri, fiecare dintre noi simte, mai mult sau mai puțin, efectul acestei Luni Pline (în funcție de tranzitul Lunii Pline în harta natală!).
       Luna Plină în zodia Scorpion este foarte bine susținută de Saturn retrograd, Pluton retrograd și Nodul Sud Lunar, din semnul Capricorn, ceea ce ne spune că tot ce am acumulat de-a lungul timpului, fie că este vorba despre experiența de viață sau oameni de valoare, ghizi, profesori vin acum să ne susțină, în momentele de cumpănă. Până la reușită mai este doar un pas și putem sări pe celălalt mal, acolo unde vom merge pe câmpul înflorit sau dimpotrivă putem să ezităm și astfel cădem în mocirla declanșată de frică, traume, atașamente nocive, păreri de rău, dorințe de răzbunare.
       Este timpul să aducem în lumină  propriile dureri conștientizând că nu este suficient doar să ne dorim fericirea („a dori” zodia Scorpion), ci să acționăm în sensul propriei evoluții în plan spiritual. Pentru a obține ceea ce ne-am propus este nevoie să înțelegem de unde vin unele pierderi, ce anume le-a declanșat, dacă ne-am debarasat de durere, de trecut, de atașamante. Mesajul acestei Luni Pline în zodia Scorpion este: „Mă deschid schimbării și transform în mine ceea ce trebuie să existe pentru a descoperi adevărul ființei mele interioare.”
       Luna Plină în semnul Scorpion are influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion, Vărsător, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 18 mai (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de  28ᵒ.

                 Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Scorpion pentru fiecare semn zodiacal

       Berbec – putem vorbi despre probleme de natură financiară care se cer rezolvate urgent. Poate fi vorba despre un împrumut, un credit, o moștenire sau un partaj care necesită mai multă atenție, mobilizare din partea ta pentru a găsi soluții clare. Este o perioadă de transformare profundă, te poți confrunta cu evenimente de natură karmică fiind pus în situații greu de coordonat, rezolvat.

       Taur – este foarte posibil să iei decizii ferme legate de un parteneriat, o asociere sau în cadrul relației de mariaj. Sunt aduse acum la lumină adevăruri mai puțin plăcute și care vizează relația cu ceilalți, pot avea loc confruntări pe față. Ai capacitatea să te mobilizezi și astfel reușești să acționezi cu fermitate în situațiile critice. Apar schimbări importante care vizează colaborările, o afacere personală sau ai parte de confruntări cu adversarii care doresc să te pună într-o lumină nefavorabilă. Este o perioadă de conștientizare a ceea ce vrei, de fapt, de la tine și ce așteptări ai de la ceilalți.

       Gemeni – te poți aștepta la schimbări importante legate de locul de muncă, relația cu colegii. Poate fi momentul în care culegi roadele unei munci susținute și te bucuri de recompense materiale destul de importante. Tot ce ai de făcut este să nu intri în panică, dacă observi că lucrurile nu se derulează atât de rapid precum îți dorești. Ai ocazia să primești susținere venită din partea unor prieteni, persoane influente.

       Rac – este momentul să culegi roadele unei munci de creație, un hobby sau poți afla despre realizări importante venite din partea propriului copil. Nu este exclus să pui capăt unei relații de dragoste sau să vezi din cu totul alt punct de vedere o relație sentimentală. Te poți aștepta primirea unor vești bune legate de carieră, schimbări la care visai de mult timp.

       Leu – poți pune capăt unei situații stresante care vizează locul natal, relația cu părinții, trecutul. Este momentul să te preocupi mai mult de casă, proprietate, de vânzarea-cumpărarea unei locuințe, o schimbare de domiciliu. Se poate vorbi despre schimbări importante legate de carieră, primești o propunere de colaborare, un loc de muncă mult mai avantajos. Se poate vorbi și de primirea unor bani dar și despre o călătorie în străinătate sau de susținerea unui examen important pe care ai șansa să-l iei cu brio.

       Fecioară – pot să apară dificultăţi în relaţia cu anturajul personal, în micile deplasări, în ceea ce ţine de comunicare şi informare dar și în ceea ce privește studiile superioare, deplasările în străinătate. Poate fi vorba acum despre apogeul unor acțiuni, proiecte demarate în toamna anului trecut și care vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte. Este important să fii mult mai atent la contractele pe care le semnezi.

       Balanță – ești predispus la probleme legate de taxe, impozite, credite bancare, moșteniri. Vorbim despre o perioadă în care este recomandat să nu te implici în afaceri riscante, colaborări dubioase întrucât ești predispus la pierderi de bani, anularea unor afaceri personale. Ai ocazia să reiei discuția depsre o moștenire sau poți să primești niște drepturi bănești, în urma câștigării unui proces.

       Scorpion – pot apărea unele probleme care țin de afirmarea personală sau în relația de cuplu, eventual în legătură cu justiția. Sunt aduse în vedere probleme legate de parteneriate. Relația de mariaj trece printr-o transformare profundă. Ai tendința să treci de la o extremă la alta reușind cu greu să ajungi la echilibru. Ești predispus la ruperea unei relații de colaborare, de parteneriat, ceea ce nu ți se va părea deloc convenabil, ba chiar este posibil să te confrunți cu probleme de natură psihică, emoțională.

       Săgetător – sunt descoperite acum unele probleme legate de locul de muncă, relația cu colegii, secrete care sunt aduse la lumină. Este posibil să te confrunți cu o problemă de sănătate care se cere urgent rezolvată. Este timpul să te preocupi mai mult de propria sănătate și de latura spirituală a existenței. Este recomandat să-ți asculți intuiția, mai ales în situațiile critice.

       Capricorn – este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Poate că îți vine brusc ideea să te desprinzi dintr-o organizație sau descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o anumită relație de prietenie. În această perioadă descoperi adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine.

       Vărsător – putem vorbi despre apogeul unor acțiuni începute în toamna anului trecut, un moment bun pentru realizarea scopurilor profesionale. Este posibil să iei decizia bruscă de a renunța la o profesie care nu te împlinește, din punct de vedere social și financiar. Pe de altă parte este posibil ca, în urma confruntării cu un superior, să fii mult mai ambițios și reușești să le demonstrezi celorlalți ce ești în stare. Poate fi șansa de a primi răspunsuri care vizează un nou job sau noi posibilități de avansare la locul de muncă. Este necesar să fii mult mai prudent în relația cu superiorii.

       Pești – a venit timpul să te preocupi mai mult de studii. Este o perioadă de progres, în ceea ce privește relația cu persoane aflate în străinătate sau poți lua decizia bruscă de a emigra. Ești susținut de prieteni în demersurile tale. Atenție însă la actele semnate acum fiind foarte important să verifici cu atenție termenii contractului de colaborare. Există riscul să „lași vrabia din mână pentru cea de pe gard”. Este o perioadă favorabilă aprofundării domeniului spiritual.