Luna Plină în zodia Scorpion, 11 mai 2017

                   Luna Plină în zodia Scorpion
 
          „A trăi înseamnă a te vindeca și reînnoi în fiecare zi, dar și  a te regăsi și recuceri.” Henri Frederic Amiel
      Luna Plină are loc în data de 11 mai 2017, în zodia Scorpion, la ora 00:45’, la 20ᵒ24’, pe axa Taur – Scorpion. Opoziția luminariilor activează casele IV și X – axa familială, cu Luna aflată în casa a X-a (casa realizărilor sociale și profesionale) și Soarele aflat în casa a IV-a (casa începutului și a sfârșitului, relația cu familia, tradiția, trecutul, domiciliul). Ascendentul se află în semnul Capricorn, în conjuncție cu Pluton retrograd.  
      Influenţa energetică a Lunii Pline se simte cu câteva ore înainte și după momentul maxim (±18 ore). Emoţiile sunt trăite cu intensitate confruntându-ne cu stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap, tensiune psihică şi nervoasă amplificată. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în acest moment existând risc crescut de hemoragie. Poate aduce însă şi confuzie, instabilitate şi ezitare. Luna Plină ne poate da curaj şi energie pentru a împlini tot ceea ce am planificat, gândit, iniţiat în perioada de Lună Nouă care a avut loc în zodia Scorpion în data de 30 octombrie dar și la ultima Lună Nouă care a avut loc în zodia Taur, mai exact în data de 26 aprilie 2017.  
       Luna Plină are loc pe axa posesiunilor Taur – Scorpion și aduce în prim plan interesul pentru valorile materiale (Taur) şi sexualitate, moarte și renaștere, capacitatea de regenerare (Scorpion). Luna Plină în zodia Scorpion amplifică intuiția, emoțiile, temerile legate de viața de familie, casă, proprietate. Scorpionul este asociat cu inconștientul și tendințele agresive, impulsurile sexuale, transformarea, regenerarea, renașterea, sexualitatea, pasiunea, tentația, autoanaliza dar și invidia, dorința de putere, disfuncțiile sexuale, problemele de reproducere. Conștientizăm acum fapte, evenimente pe care le-am neglijat până în acest moment dar care ne-au provocat suferinţă şi frustrări, fără să înțelegem cauza acestora. Putem primi acum răspunsuri la întrebări, proiecte, relații care au început în preajma datei de 30 octombrie 2016, atunci când a avut loc Luna Nouă în semnul Scorpion. Sunt răspunsuri care ne vor ajuta să facem corecțiile necesare pentru a ne elibera de o traumă, o suferință fizică sau emoțională, mentală.   
       Ascendentul este în semnul Capricorn (semn cardinal, feminin, de pământ, guvernat de Saturn) în conjuncție cu Pluton retrograd și asteroidul Junon retrograd. Vorbim despre un semn al organizării, al simțului datoriei, răbdării, perseverenței, dorinței de a concretiza proiectele folosindu-ne de experiența acumulată de-a lungul timpului. Ne îndeamnă la reflecție asupra propriei personalități, a modului în care percepem relația cu ceilalți existând tendința de a domina, manipula. Cât timp suntem cumpătați, orientați către atingerea scopurilor nimeni și nimic nu ne poate opri din împlinirea unui ideal, a unor obiective ce par imposibil de îndeplinit. Voința puternică ne ajută să ne urmăm scopurile cu mare tenacitate observându-se însă tendința de a deține puterea și controlul asupra celuilalt. Se cere toleranță, flexibilitate, capacitatea de a găsi noi resurse interioare de transformare, de adaptare la situații, grupuri noi, la un nou mediu.  
       Pluton retrograd în semnul Capricorn (guvernator de casa a X-a, carieră, imagine publică, șef de stat) induce atitudinea unui judecător, el știe să repare dar și să dea verdicte destul de dure, atunci când este vorba despre un compromis, o eroare, abuz de putere, manipulare, jocuri ascunse ale banilor și puterii.
       Planeta mediatoare a Lunii Pline în semnul Scorpion este Pluton retrograd (în semnul Capricorn). Opoziția dintre Lună și Soare pe axa Taur – Scorpion, casele IV-X este, de fapt, încercarea de a găsi un echilibru între viața de familie și carieră, tendința de a rezolva orice problemă prin reacții ferme, directe, fără a asculta și de părerea celeilalte părți. Pluton reprezintă transformarea, regenerarea, renașterea, anihilarea, puterea. El este semnificatorul general al revoltei pe care o inițiază, mergand până la distrugere, în scopul unei viitoare reconstrucții, a unei noi evoluții astfel că Pluton ne ajută acum să ne regăsim echilibrul, să acceptăm transformarea ca singurul mod de a ne vedea eliberați de limitări personale și sociale.  
       Saturn retrograd (în casa a XII-a), în trigon cu Mercur și Uranus (în casa a IV-a), favorizează vindecarea, reflecția profundă asupra situațiilor de relaționare, nevoia de progres, expansiune la nivel intelectual, material, social. Ne asumăm cu mai multă voință noi responsabilități sau descoperim noi modalități de a ne elibera din constrângerile care țin de familie sau societate. Este esential să avem disponibilitatea de a asculta ceea ce au ceilalti de spus și de a explora emoțiile pe care le simțim. Suntem conduși către un tărâm învăluit în mister, ocult, către magie, către sondarea celor mai profunde idei, secrete, tot ce ar putea fi considerat „tabu” de către societate. Reușim să impresionăm prin puterea care se află dincolo de cuvinte, dincolo de ceea ce exprimăm prin viu grai. Apar acum situații de înțelegere, de conștientizare a unor traume având capacitatea de a depăși evenimentele neplăcute cu care ne-am confruntat încă de la sfîrșitul anului trecut și care vizează familia, relația cu părinții, copiii sau tot ce are legătură cu casa, proprietatea.
       Pluton (guvernatorul Scorpionului), aflat în casa I-a, este asemeni păsării Phoenix care moare și renaște din propria cenușă având loc acum o metamorfoză menită să ne conducă către noi culmi pe care, în mod normal, propria ființă nu are curaj să le exploreze, până când nu s-a „scufundat” în infern, nu a „exersat” suferința, pierderea. Mercur alături de Uranus (octava superioară a lui Mercur) ne aduce mesajul necesității de a traversa acest infern și numai înțelegând de unde vin obsesiile, traumele, situațiile de criză, atașamentele analizând în mod rațional situația cu care ne confruntăm vom putea să lăsăm lumina să pătrundă în ființa noastră pentru a reuși să ne vindecăm. Se pare că avem toate șansele să obținem această vindecare, eliberare de trecut privind dincolo de propria ființă, resimțind nevoia profundă de a distruge pentru a reconstrui un nou Eu. „Cotrobăim” prin cotloanele propriei minți descoperind, în mod magic cum, la pierderea și suferința pe care o traversăm, contribuie în mod sistematic propria minte, propriul mod de a gândi, de a percepe lumea și viața. Este un moment important de cercetare a propriului suflet, stabilind acum ce anume trebuie să facem, de ce și de cine avem nevoie pentru a merge mai departe, pentru a progresa. Un mare avantaj în rezolvarea unor probleme legate de casă, familie îl constituie conversația sinceră, deschisă, liberă cu părinții, cu cei dragi.  
       Marte, cel de-al doilea guvernator al Scorpionului, se află în semnul Gemeni, în casa a V-a (casa dragostei, a copiilor, a jocului și creativității), considerată planeta războiului, reprezintă acțiunea, energia, pasiunea, hotărârea, curajul, spiritul de competiție, sexualitatea, agresivitatea, afirmarea ca persoană. Această amplasare a lui Marte dar și aspectele pe care le realizează cu Neptun (careu) și cu Jupiter retrograd (trigon) ne îndeamnă la conștientizarea rolului asumat în relații, necesitatea de reconstrucție, reorganizare, depășirea stării de visare, nevoia de trezire la realitate dar și de purificare a relației de dragoste în care ne-am implicat precum și curajul de a ne asuma greșelile. Este timpul să ne exprimăm cu mai mult curaj, sincer, deschis care sunt motivațiile conștiente pentru care am acceptat să ne implicăm într-o relație. Suntem pregătiți, la nivel mental, sufletesc să exprimăm ce așteptări avem de la celălalt, într-o relație de iubire? Ne putem aștepta la o stare de tensiune între planul fizic și cel spiritual. Este vorba despre dorința de a depăși anumite piedici sau putem să conștientizăm direcția spirituală spre care vrem să ne îndreptăm constatând totuși că nu găsim suficiente resurse pentru a progresa. Este de așteptat să ne căutăm resursele în exterior, să ne regăsim starea de încredere și optimism implicându-ne în activități lăsate oarecum în suspans, neterminate. Este posibil să reluăm o relație de dragoste cu o persoană aflată departe, peste hotare sau ne facem planuri de călătorie, decidem brusc să urmăm noi cursuri, explorarea unui nou domeniu, ne apucăm de citit sau recitit cărți dragi.    
       Simbolul Sabian pentru gradul la care se află Luna Plină în semnul Scorpion este: „Ascultându-și conștiința, un soldat rezistă ordinelor.” Mesajul este, de fapt, confruntarea între propriul simț al valorii și cerințele societății în care trăim. Trebuie să fim pregătiți să ne confruntăm cu consecințele propriilor alegeri.  
       Luna Plină în zodia Scorpion aduce la lumină propriile dorințe, așteptările, traumele pe care le avem, vis-a-vis de familie, relația cu părinții, trecut dar și carieră, relația cu societatea în care trăim. Este momentul de aducere în lumină a propriilor slăbiciuni conștientizând că nu este suficient doar să ne dorim („a dori” zodia Scorpion) pentru a obține ceea ce ne-am propus, avem nevoie de simțul valorilor, principii solide de viață, trebuie să ne ancorăm în concret conștientizând experiența de viață acumulată. Mesajul acestei Luni Pline în zodia Scorpion este: „Mă deschid schimbării și transform în mine ceea ce trebuie să existe pentru a descoperi adevărul ființei mele interioare.”
       Luna Plină în semnul Scorpion are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion, Vărsător, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 11 mai (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 21ᵒ.   

                    Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Scorpion pentru fiecare semn zodiacal
 

       Berbec – putem vorbi despre probleme de natură financiară care se cer rezolovate urgent. Poate fi vorba de un împrumut, un credit, o moștenire sau un partaj care necesită mai multă atenție, mobilizare din partea ta pentru a găsi soluții clare. Este o perioadă de profundă transformare, evenimente de natură karmică fiind pus în situații greu de coordonat, rezolvat.

       Taur – este foarte posibil să iei decizii ferme legate de un parteneriat, o asociere sau chiar în cadrul relației de mariaj. Sunt aduse acum la lumină adevăruri mai puțin plăcute și care vizează relația de cuplu. Cert este că ai capacitatea de a te mobiliza reușind să îți păstrezi rațiunea, în situațiile critice. Se poate vorbi despre schimbări importante ce vizează o relație de afaceri sau o colaborare, locul de muncă.

       Gemeni – te poți aștepta la schimbări importante legate de locul de muncă, relația cu colegii, eventual primești unele vești legate de acțiuni demarate în toamna anului trecut și care vizează viața profesională. Ai ocazia să primești susținere din partea unor prieteni, persoane influente.

       Rac – este momentul să culegi roadele unei munci de creație, un hobby sau să poți afla despre realizări importante venite din partea propriului copil. Nu este exclus să pui capăt unei relații de dragoste. Te poți aștepta la vești bune legate de carieră.

       Leu – poți pune capăt unei situații stresante care vizează locul natal, relația cu părinții, trecutul. Este momentul să te preocupi mai mult de casă, proprietate, de vânzarea-cumpărarea unei locuințe, o schimbare de domiciliu. Se poate vorbi despre schimbări importante legate de carieră, primești o propunere de colaborare, un loc de muncă mult mai avantajos. Se poate vorbi și de primirea unor bani dar și despre o călătorie în străinătate sau de susținerea unui examen important pe care ai șansa să-l iei cu brio.

       Fecioară – pot să apară dificultăţi în relaţia cu anturajul, în micile deplasări, în ceea ce ţine de comunicare şi informare dar și în ceea ce privește studiile superioare, deplasările în străinătate. Poate fi vorba acum de apogeul unor acțiuni, proiecte demarate în toamna anului trecut și vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte. Este important să fii mult mai atent la contractele pe care le semnezi, la ce și cum negociezi.    
  

       Balanță – ești predispus la probleme legate de taxe, impozite, credite bancare, moșteniri. Vorbim despre o perioadă în care este recomandat să nu te implici în afaceri riscante, colaborări pentru că ești predispus la pierderi, furt de bani.

        Scorpion – pot apărea probleme care țin de afirmarea personală sau în relația de cuplu, eventual în legătură cu justiția. Sunt aduse în vedere probleme legate de parteneriate, relația de cuplu putând fi vorba despre trecerea de la o dispoziție la alta, tendința de a pune capăt unei relații care îți creează probleme de natură psihică, emoțională.

       Săgetător – sunt aduse la lumină probleme legate de locul de muncă, relația cu colegii, secrete care sunt aduse la lumină, este posibil să te confrunți cu o problemă de sănătate care se cere urgent rezolvată. Este timpul să te preocupi mai mult de sănătatea proprie și de latura spirituală a existenței. Este recomandat să-ți asculți intuiția, mai ales în situațiile critice.
      

       Capricorn – este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Poate că îți vine brusc ideea să te desprinzi dintr-o organizație, să descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o anumită relație de prietenie. În această perioadă descoperi adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine.

       Vărsător – putem vorbi despre apogeul unor acțiuni începute în toamna anului trecut, un moment bun pentru realizarea scopurilor profesionale. Este posibil să iei decizia bruscă de a renunța la o profesie care nu te împlinește, din punct de vedere social și financiar.

        Pești – a venit timpul să te preocupi mai mult de studii, relația cu persoane aflate în străinătate sau poți lua decizia bruscă de a pleca departe de casă. Tot acum este posibil să iei decizia de a renunța la anumite cursuri. Este momentul să acorzi mai multă atenție spiritualității și/sau esoterismului.