Luna Plina în zodia Săgetător, 17 iunie 2019

                            Luna Plina în zodia Săgetător
 
            „Un sistem de credințe suficient de puternic, o convingere suficient de intensă, poate face să se întâmple orice.” „Dune- Casa Harkonnen” Brian Herbert, Kevin J. Anderson
            Aspectul exact de Lună Plină în zodia Săgetător are loc în data de 17 iunie 2019, ora 11:30’, la 25ᵒ35’. Opoziția luminariilor se formează pe axa gândirii și a comunicării (Gemeni – Săgetător),  cu ascendentul în semnul Fecioară.  
            Energiile opoziției dintre Soare și Lună amplifică tot ceea ce ține de studii, de comunicare, religie, esoterism, sistemul legislativ, relația cu străinătatea, călătoriile îndepărtate. Luna Plină realizează conexiuni între cunoașterea materială (terestră) și cea subtilă (cosmică) astfel că avem posibilitatea să transformăm, să ne eliberăm de ceea ce nu este de folos pe calea propriei cunoașteri, este timpul să facem rectificările necesare în urma unor pierderi, finalizări, mai mult sau mai puțin așteptate având  șansa unui nou început, în alt loc, alături de alți oameni.             
            Luna în zodia Săgetător accentuează nevoia de înțelegere a lumii în care trăim la un nivel superior, în urma unor analize sincere, privind dincolo de realitatea imediată. Este acel moment de eliberare și de iluminare, de trezire a propriei ființe la o nouă viață, prin regăsirea stării de liniște și de împlinire. Luna Plină în semnul Săgetător face lumină în tot ceea ce are legătură cu mass-media, călătoriile, schimburile comerciale, comunicarea, relația cu rudele apropiate, studiile manifestându-se setea de cunoaștere, de abandonare a vechilor concepte, de adoptare a unui nou mod de a gândi, de a transmite informația. Se resimte tot mai profund nevoia de a ne desprinde de tipare vechi care au legătură cu religia, filozofia, studiile superioare dar și relația cu alte culturi, cu alte popoare.
                Cu Luna Plină în casa a IV-a (casa începutului și a sfârșitului, a patrimoniului familial, casa părintească, relația cu mama, copilăria trecutul, amintirile) relația cu părinții, cu propria țară, trece prin filtrul emoțiilor, în special atunci când vine vorba despre relația cu propria mamă. Vom simți, poate mai mult decât în alte perioade ale anului, dorul de mamă, de țară (în cazul în care ați emigrat de mult timp). Ne amintim mult mai ușor anumite evenimente petrecute în copilărie, ni se face dor de prietenii din copilărie, de locurile natale, vrem să ajungem în locuri pe unde nu am mai călătorit de foarte mult timp. Luna Plină, alături de planeta Jupiter (retrograd în zodia Săgetător și în careu cu Neptun retrograd) se pare că ne determină facem un pas înapoi încercând să aducem corecții, să reparăm ceva din trecut, să reluăm legături care au rămas oarecum în suspans, nefinalizate.
         Se reiau anumite discuții, în plan politic, legate de legislație, se renunță la anumite alianțe în plan internațional sau măcar se încearcă o reconfigurare a unor contracte de colaborare. Această Lună Plină ajută la demascarea falșilor profeți, a „personalităților” apărute peste noapte care au reușit să atragă atenția opiniei publice prin promisiuni și cuvinte „frumos ambalate”. Multe persoane care ocupă funcții de răspundere precum și dintre cei care au jucat un rol important în politica la nivel internațional își vor arăta acum adevărata față, adevăratele interese. Intrăm în posesia unor secrete, informații importante care vizează religia, lăcașurile de cult, patrimoniul religios, aspecte care țin de studiul religiei, al culturii, despre călătoriile în străinătate, relațiile cu persoane de altă cultură.
            Luna Plină pe axa IV-X, axa familială, aduce o mai mare nevoie de strălucire în plan profesional, de evidențiere a unor situații demarate în trecut, eventual în preajma datei de 7 decembrie 2018, atunci când a avut loc Luna Nouă în zodia Săgetător.
            Axa V-XI-axa, afectivă, este puternic accentuată de opozițiile dintre Marte, Mercur și Nodul Nord Lunar din semnul Rac (casa a XI-a) și Pluton retrograd, Saturn retrograd în semnul Capricorn (casa a V-a) ceea ce predispune la serioase crize de relaționare în plan afectiv, sentimental, răsturnări de situație, egoism, posesivitate, iubiri pătimașe, pasiuni ascunse, declarații spectaculoase, atașamente puternice manifestate în mod direct, dureros, cu oarecare zgomot care pot aduce profunde dezamăgiri dar și o oarecare forță de conștientizare a realității în care ne aflăm. Casa a V-a (iubirea primită), casa a XI-a (iubirea dăruită), în analogie cu axa Leu- Vărsător, sunt case de putere reușind ca, prin tranzitele planetare prin aceste case și zodii, să accentueze și să confere vieții personale o schimbare de direcție deosebit de importantă. Elementele karmice aflate pe această axă aduc relațiilor afective o încărcătură specială producându-se o manifestare a dorințelor pe direcția a ceea ce dăruim și primim readucând în propria existență iubirile trecute, amintiri dureroase menite să ne tulbure mintea și sufletul.
              Ascendentul în semnul Fecioară pentru Luna Plină în zodia Săgetător ne sugerează nevoia de vindecare, de purificare și de muncă susținută, de atenție la detalii, răbdare și mobilizare în găsirea celor mai bune soluții care să ne conducă către împlinirea propriului scop. Ne vom pune mai frecvent întrebări de genul: „Cine sunt eu?”, „Ce anume m-a determinat să ajung în această relație?”. Se remarcă tot mai frecvent tendința de a „despica firul în patru” încercând să înțelegem sensul evenimentelor cu care ne confruntăm în prezent.
            Această Lună Plină în zodia Săgetător are o influenţă semnificativă pentru nativii din semnele mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 17 dar şi pentru cei care au axele principale, Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală aflate în preajma  26°.

                  Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Săgetător pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – a venit timpul să te preocupi mai mult de studii. Este o perioadă de progres, în ceea ce privește relația cu persoane aflate în străinătate sau poți lua decizia bruscă de a emigra. Ești susținut de prieteni în demersurile tale. Atenție însă la ce acte semnezi fiind foarte important să verifici cu atenție termenii contractului de colaborare. Există riscul să „lași vrabia din mână pentru cea de pe gard”. Este o perioadă favorabilă aprofundării domeniului spiritual.

            Taur – este o perioadă de reanaliză, reconfigurare a unor aspecte care țin de banii veniți prin intermediul celorlalți. Poate fi vorba despre un împrumut, un credit, o moștenire sau un partaj care necesită mai multă atenție, mobilizare din partea ta pentru a găsi soluții clare. Este o perioadă de transformare profundă, te poți confrunta cu evenimente de natură karmică fiind pus în situații greu de coordonat, rezolvat. Nu este exclus să intri în posesia unor secrete ce vizează aspecte legate de o relație intimă, secretă.

            Gemeni – este foarte posibil să iei decizii ferme legate de un parteneriat, o asociere sau în cadrul relației de mariaj. Sunt aduse acum la lumină adevăruri mai puțin plăcute și care vizează relația cu ceilalți. Ai capacitatea să te mobilizezi și astfel reușești să acționezi cu fermitate în situațiile critice. Apar schimbări importante care vizează colaborările, o afacere personală sau ai parte de confruntări pe față cu adversarii care doresc să te pună într-o lumină nefavorabilă. Este o perioadă de conștientizare a ceea ce vrei, de fapt, de la tine și ce așteptări ai de la ceilalți.

            Rac – te poți aștepta la schimbări importante legate de locul de muncă, relația cu colegii. Poate fi momentul în care culegi roadele unei munci susținute și te bucuri de recompense materiale destul de importante. Tot ce ai de făcut este să nu intri în panică, dacă observi că lucrurile nu se derulează atât de rapid precum îți dorești. Ai ocazia să primești susținere venită din partea unor prieteni, persoane influente.

            Leu – este momentul să culegi roadele unei munci de creație, un hobby sau poți afla despre realizări importante venite din partea propriului copil. Nu este exclus să pui capăt unei relații de dragoste care ți-a creat unele probleme în plan personal și chiar profesional. Te poți aștepta la primirea unor vești bune legate de carieră, schimbări la care visai de mult timp.

            Fecioară – poți pune capăt unei situații stresante care vizează locul natal, relația cu părinții, trecutul. Este momentul să te preocupi mai mult de casă, proprietate, de vânzarea -cumpărarea unei locuințe, o schimbare de domiciliu. Se poate vorbi despre schimbări importante legate de carieră, primești o propunere de colaborare, un loc de muncă mult mai avantajos. Se poate vorbi și despre primirea unor bani dar și despre o călătorie în străinătate sau susținerea unui examen important pe care ai șansa să-l iei cu bine.

            Balanță – pot să apară dificultăţi în relaţia cu anturajul personal, în micile deplasări, în tot ceea ce ţine de comunicare şi informare dar și în ceea ce privește studiile superioare, deplasările în străinătate. Poate fi vorba acum despre apogeul unor acțiuni, proiecte demarate în toamna anului trecut și care vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte. Este important să fii mult mai atent la contractele pe care le semnezi. 

            Scorpion – ești predispus la probleme legate de taxe, impozite, credite bancare, moșteniri. Vorbim despre o perioadă în care este recomandat să nu te implici în afaceri riscante, colaborări dubioase întrucât ești predispus la pierderi de bani, anularea unor afaceri personale. Ai ocazia să reiei discuția despre o moștenire sau poți să primești niște drepturi bănești, în urma câștigării unui proces.

            Săgetător – pot apărea unele probleme care țin de afirmarea personală sau în relația de cuplu, eventual în legătură cu justiția. Sunt aduse în vedere probleme legate de parteneriate. Relația de mariaj trece printr-o transformare profundă. Ai tendința să treci de la o extremă la alta reușind cu greu să ajungi la echilibru. Ești predispus la ruperea unei relații de colaborare, de parteneriat ceea ce nu ți se va părea deloc convenabil, ba chiar este posibil să te confrunți cu probleme de natură psihică, emoțională. 

            Capricorn – sunt descoperite acum unele probleme legate de locul de muncă, relația cu colegii, secrete care sunt aduse la lumină. Este posibil să te confrunți cu o problemă de sănătate care se cere urgent rezolvată. Este timpul să te preocupi mai mult de propria sănătate și de latura spirituală a existenței. Este recomandat să-ți asculți intuiția, mai ales în situațiile critice.

            Vărsător – este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Poate că îți vine brusc ideea să te desprinzi dintr-o organizație sau descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o anumită relație de prietenie. În această perioadă descoperi adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine.

             Pești – putem vorbi despre apogeul unor acțiuni începute în toamna anului trecut, un moment bun pentru realizarea scopurilor profesionale. Este posibil să iei decizia bruscă de a renunța la o profesie care nu te împlinește, din punct de vedere social și financiar. Pe de altă parte este posibil ca, în urma confruntării cu un superior, să fii mult mai ambițios și reușești să le demonstrezi celorlalți ce ești în stare. Poate fi șansa de a ocupa un post de conducere.