Luna Plină în zodia Săgetător, 9 iunie 2017

                          Luna Plină în zodia Săgetător
 
          „Agonisirea lucrurilor materiale nu poate umple golul unor vieţi lipsite de încredere sau sens.” Jimmy Carter
       Luna Plină are loc în data de 9 iunie 2017, în zodia Scorpion, la ora 16:09’, la 18ᵒ53’, pe axa Gemeni – Săgetător. Opoziția luminariilor activează casele II și VIII – axa posesiunilor, cu Luna aflată în casa a II-a (casa valorilor, care pot fi valori materiale, bani și venituri din muncă proprie  dar și valori personale sub formă de aptitudini și talente practice) și Soarele aflat în casa a VIII-a (denumită și casa regenerarii, o casă morții și a renașterii dar și a sexualității și a moștenirilor). Ascendentul momentului de Lună Plină în Săgetător se află în semnul Balanță.  
       Influenţa energetică a Lunii Pline se simte cu câteva ore înainte și după momentul maxim (±18 ore). Emoţiile sunt trăite cu intensitate confruntându-ne cu stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap, tensiune psihică şi nervoasă amplificată. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în această perioadă existând un risc crescut de hemoragie. Poate aduce însă şi confuzie, instabilitate şi ezitare în luarea deciziilor. Luna Plină ne poate da curaj şi energie pentru a împlini tot ceea ce am planificat, gândit, iniţiat în perioada de Lună Nouă care a avut loc în zodia Săgetător, în data de 29 noiembrie 2016  dar și la ultima Lună Nouă ce a avut loc în zodia Gemeni, în data de 25 mai 2017.  
       Opoziția luminariilor pe Axa Cunoașterii (Gemeni – Săgetător), cu Ascendentul momentului  în semnul Balanță, accentuează nevoia de cunoaștere elevată și de sinteză dar și de integrare a acestor înformații în plan social și relațional. Soarele în zodia Gemeni, zodie în care se mai află Mercur (guvernatorul Gemenilor), ne dă imboldul către cunoaștere și cercetare, necesitatea de a ne adapta mult mai rapid în situațiile limită. Suntem curioși să descoperim lumea, să călătorim, să relaționăm, să redescoperim noi surse de cunoaștere elevată. Luna în zodia Săgetator accentuează nevoia de a găsi un nou sens lucrurilor, evenimentelor, relațiilor, ne formulăm o nouă filosofie de viață sau găsim o nouă cale de cercetare în plan spiritual.
       Cu Soarele în casa a VIII-a, asociată zodiei Scorpion, o zodie a morții și renașterii, a regenerării, asociată cu inconștientul și tendințele agresive, impulsurile sexuale, transformarea, sexualitatea, pasiunea, tentația, autoanaliza dar și invidia, dorința de putere, disfuncțiile sexuale, problemele de reproducere. Conștientizăm acum fapte, evenimente pe care le-am neglijat până în acest moment dar care ne-au provocat suferinţă şi frustrări, fără să înțelegem cauza acestora. Casa a VIII-a, atrage atenția și asupra lucrurilor și fenomenelor oculte care înconjoară relațiile de parteneriat sau de mariaj (guvernatorul casei a VIII-a în semnul Taur este Venus ce se află în casa a VII-a, a mariajului, în sextil cu Marte guvernator al zodiei Scorpion). Sunt aduse acum la lumină detalii legate de asocieri reușind să privim relația, dincolo de ceea ce ni se prezintă la prima vedere fiind încurajați să înțelegem și să acceptăm că putem fi destul de vulnerabili, atunci când vine vorba despre manipulare, atașamente, obsesii. Este esențial să privim cu sinceritate evenimentele cu care ne confruntăm acceptând că este important ca, în parteneriatele pe care le încheiem în zilele următoare, să nu vizăm interesele materiale cât, mai ales, nevoia de a împărtăși cu celălalt preocupări comune și care ne ajută să progresăm în plan spiritual. Cu Uranus în casa a VII-a, în trigon cu Nodul Nord Lunar avem șansa de a da startul unei relații de cursă lungă sau unor parteneriate de durată. Resimțim nevoia profundă de a ne regăsi sensul prin relația cu celălalt dând dovadă de originalitate, spontaneitate și dinamism având mai mult curaj de a renunța la prejudecăți. Este acel sentiment de regăsire a propriului drum, de eliberare și de împlinire prin celălalt.
       Luna Nouă se află în casa a II-a, a resurselor personale, a banilor câștigați prin efort personal dar și posesiunile, abilitățile și talentele pe care le folosim pentru a supraviețui. Ajungem să realizăm cine suntem prin utilizarea a ceea ce posedăm, reușim să demonstrăm ce reprezentăm, pentru noi înșine dar și pentru ceilalți, prin munca pe care o depunem pentru a ne asigura mijloacele necesare de trai. Luna Plină în semnul Săgetător, în casa a II-a, indică o perioadă de folosire a propriilor resurse materiale dar și spirituale (în zodia Săgetător), în sensul progresului personal.  Avem acum capacitatea de a câștiga atât bunuri materiale, cât și încrederea în noi, exprimată în lume, pe baza cunoașterii certe a valorii de sine. Cu Lilith aflat în casa a II-a, în sextil Jupiter și în careu cu Neptun, se pare că ne confruntăm cu teama de pierdere dar și nevoia de a găsi propria valoare care ne poate ajuta să fim independenți într-o societate în care primează materialitatea. Este indicat să fie evitat compromisul legat de planul material și/sau  sentimental.  
       Jupiter, guvernatorul zodiei Săgetător, revine la mers direct în zodia Balanță la ora 17:02,  în aceeași zi în care are loc Luna Plină în zodia Săgetător (la ora 16:09). Este vorba despre nevoia de claritate în ceea ce privește speranțele, idealurile noastre, pot fi descoperite aspecte importante care țin de relații la nivel personal și social. La nivel internațional, în plan politic, apare nevoia de a aduce schimbări în plan legislativ. Cu Jupiter staționar, aflat în casa a XII-a, a momentului de Lună Plină în zodia Săgetător, este șansa de a ne sonda propria ființă, de a ne regăsi propriul echilibru, chiar și prin intermediul unei persoane ce va juca un rol important în ceea ce privește evoluția în plan spiritual. Jupiter în casa a XII-a favorizează activarea intuiției, legătura și comunicarea cu Dumnezeu, prin introspecție și detașare de cotidian. Odată ce am coborât în propria ființă și am acceptat că există și alte dimensiuni decât cea materială ne va veni mult mai ușor să ne armonizăm cu lumea în care trăim.  
      Simbolul Sabian pentru gradul la care se află Luna Plină în semnul Săgetător este: „Pelicani amenințați de comportamentul și refuzul oamenilor caută zone mai sigure pentru a-și crește puii.” Mesajul este, de fapt, nevoia oamenilor preocupați de viitor de a descoperi un nou mod de viață și împrejurimi mai sănătoase pentru a progresa.
       Luna Plină în zodia Săgetător aduce la lumină propriile nevoi, valorile personale, aptitudini și talente practice dar și nevoia de credință, aspirațiile noastre în plan spiritual. Este momentul de înțelegere (zodia Săgetător) dar și de obținere a echilibrului (semnul Balanță) în plan relațional și material prin comunicare și deschidere către celălalt. Mesajul acestei Luni pline în zodia Săgetător este: „Mă concentrez asupra țelului cel mai evoluat posibil, fără a mă limita. Dezvolt  o mare încredere în univers, îmi deschid inima, împărtășind experiențe agreabile cu celălalt, ținând seama de nevoile lui.”
       Luna Plină în semnul Săgetător are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 9 iunie (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 19ᵒ.

                      Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Săgetător pentru fiecare semn zodiacal

       Berbec – urmează o perioadă în care este stimulată dorința de cunoaștere și de explorare mediului având parte de noi contacte cu oameni aflați peste hotare sau simțind nevoia profundă de a explora locuri noi, domenii diferite, avem dorința de a explora și învăța noi culturi sau domenii legate de spiritualitate. Poate fi vorba și despre călătorii îndepărtate sau poți lua decizia de a te perfecționa înscriindu-te la noi cursuri.   

        Taur – treci printr-o perioadă în care vei pune mai mult accent pe latura financiară, bani proveniți prin intermediul celorlalți, dintr-o moștenire sau prin intermediul partenerului de viață. Este o perioadă de transformare profundă, evenimente de natură karmică fiind pus în situații greu de coordonat, rezolvat. Se va observa o mai mare preocupare față de ocultism, esoterism.

       Gemeni – sunt aduse acum la lumină anumite aspecte ce vizează relația de cuplu sau un parteneriat. Se poate vorbi și despre implicarea în cadrul unei relații importante sau desfacerea unei alianțe, declanșarea unui divorț, un proces. Pot apărea acum răsturnări de situație în cadrul unor relații, descoperirea unor secrete ce au legătură cu o colaborare importantă.
 

       Rac – putem vorbi despre o perioadă în care te confrunți cu schimbări importante, legate de locul de muncă sau de relația cu colegii de muncă. Va trebui să acorzi o atenție specială la propriul organism fiind predispus la probleme de sănătate care se cer rezolvate cât mai urgent. Este posibil să fi pus în situația de a lua decizia de a schimba locul de muncă. Demarezi acum o acțiune pe care ai tot amânat-o.
 

       Leu – este o perioadă destul de intensă în plan sentimental. Poți să iei acum hotărârea bruscă de a pune capăt unei relații sentimentale, pentru a face loc unui nou început. Este momentul să culegi roadele unei munci de creație sau să te bucuri de realizări, succes venit din partea copilului.

       Fecioară – te preocupi mai mult de casă și familie, poate fi vorba chiar de o schimbare de domiciliu sau de achiziția unei case, proprietăți. Se poate vorbi despre schimbări importante legate de carieră, primești o propunere de colaborare sau un loc de muncă mult mai avantajos. Se poate vorbi și despre primirea unor bani dar și o posibilă călătorie în străinătate sau susținerea unui examen important pe care ai șansa să-l iei cu brio.

       Balanță – putem vorbi acum despre apogeul unor acțiuni, proiecte demarate în toamna anului trecut și vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte. Este important să fii mult mai atent la contractele pe care le semnezi, la ce și cum negociezi. Pot să apară dificultăţi în relaţia cu anturajul, în micile deplasări, în tot ceea ce ţine de comunicare şi informare dar și în ceea ce privește studiile superioare, deplasările în străinătate.

      Scorpion – se poate vorbi de o perioadă în care ai șansa să fii recompensat din punct de vedere financiar sau semnezi un contract avantajos, pe termen îndelungat. Atenție însă la riscul de a fii furat sau pierderi de bani. Te preocupi mai mult de noi posibilități de progres în plan material, financiar. Vei pune accentul pe câștigurile financiare, confort, valori și nevoi personale, securitate materială și emoțională, afecțiune.
 

       Săgetător – este posibil să treci printr-o perioadă de criză de identitate, pot să apară unele probleme de afirmare personală sau în relația de cuplu. Treci de la o extremă la alta, vrei să faci schimbări bruște legate de propria înfățișare, te preocupi mai mult de propriul corp, felul în care arăți. Vei pune mai mult accent pe propria persoană, nevoia de afirmare, felul în care te percepe lumea, nevoia de a schimba direcția în viață, comportamentul personal.

       Capricorn – urmează o perioadă în care preferi să stai în solitudine, departe de oameni, te preocupi mai mult de propriul suflet. Te poți aștepta la evenimente nedorite, menite să creeze o stare de disconfort, la nivel psihic și emoțional. Poți descoperi acum secrete importante sau te poți confrunta cu dușmănii puternice. Va trebui să acorzi o atenție sporită echilibrului emoțional și propriei sănătăți. Este important să analizezi cu atenție comportamnetul și modul de a gândi, de a percepe viața și oamenii întrucât ești înclinat către starea de pesimism, tendința de a-ți creea singur probleme. Poți avea vise interesante, primești mesaje care te vor ajuta să găsești răspunsuri la problemele, situațiile neplăcute cu care te confrunți. În această perioadă se pune mai mult accent pe viața intimă, secrete, datorii karmice, temeri personale, frustrări, spiritualitate.

       Vărsător – este posibil să îți vină brusc ideea desprinderii dintr-o organizație, descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o anumită relație de prietenie. În această perioadă reușești să vezi adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine. Este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Pui mai mult accent pe relația cu prietenii, idealuri, speranțe, dorința de independență, relații, politică.

        Pești – este o perioadă în care cariera ajunge în prim plan având loc schimbări importante în acest domeniu. Ești mult mai preocupat de planul profesional, relația cu superiorii fiind un moment bun de schimbare sau de reconfigurare a carierei. Se manifestă mult mai pregnant ambițiile și dorința ta de progres în plan profesional și social reușind să-ți pui în evidență calitățile de lider. Atenție la eventuale probleme care țin de sistemul osos, piele, dinți. Urmează o perioadă în care se va pune mai mult accent pe recunoașterea propriei valori personale, carieră, realizarea socio-profesională.