Luna Plină în zodia Rac, 30 decembrie 2021

                   Luna Plină în zodia Rac

            „Regulile stricte înalță fortificații la adăpostul cărora mințile înguste creează satrapii. Stare de lucruri periculoase când totul merge bine, dezastruoasă în momentele de criză.”(Frank Herbert)
            Această Lună Plină are loc în semnul Rac, în data de  30 decembrie 2020, la ora 5:28’, la 8ᵒ 53’. Opoziția luminariilor se formează pe axa familială Rac – Capricorn, activând casele astrologice I-VII, axa relațională. Ascendentul momentului se află în semnul Săgetător. 
            Luna Plină are loc pe axa familială Rac – Capricorn aducând în prim plan conflictul între viața interioară (familia) și viața publică (societatea) fiind necesar să obținem echilibrul între rigiditate (Capricorn) și instabilitate (Rac). Luna în semnul Rac (în domiciliu) aduce în prim plan emoțiile, sensibilitatea, relația cu familia, mama, locul natal, țara, atașamentul față de trecut, patriotismul, amintirile. Din punct de vedere ezoteric Racul reprezintă poarta de intrare a sufletului în lumea manifestă. Crabul este un simbol de prindere puternic și de forță. Conform filozofiei Chaldaeene și Platoniste, Cancerul este considerat „Poarta oamenilor” prin care sufletele coboară din cer în corpuri umane sau în creație. Luna simbolizează, ca și guvernator al Racului, hrana esențială. Este vorba despre o energie cosmică, profund benefică și hrănitoare pe multiple planuri de vibrație.
            Opoziția luminariilor pe casele I-VII, axa Eu-Tu aduce în prim plan modul în care vedem o relație în care suntem implicați, fie că e vorba despre un parteneriat sau o relație de mariaj,  așteptările pe care le are partenerul de la noi, dacă ceea ce am investit într-o relație a fost făcut cu folos sau trebuie să punem punct și să schimbăm direcția, să ne confruntăm în mod direct cu acțiunile celorlalți, cu ceea ce se vrea de la noi, ce vrem noi de la ceilalți pentru a ne simți împliniți.
            Sunt aduse în lumină aspecte care vizează asocierile, relația cu competitorii, adversarii, necesitatea de a face schimbări importante în relația cu lumea. Luna se află în semnul Rac, în casa a VII-a, parteneriatele, dușmanii pe față, competitorii, relația de mariaj,  modul în care interacționezi cu ceilalți, contractele. În următoarea perioadă vom auzi tot mai frecvent de procese, judecată, despre avocați, separări, finalizarea unor colaborări, parteneriate importante. Se reactivează acțiunile venite din partea unor adversari care își manifestă vehement dorința de răzbunare. Este momentul în care conștientizăm nevoile și așteptările pe care le avem de la ceilalți dar și nevoia de a ne retrage din asocieri care nu ne mai convin, ne epuizează, fizic și psihic-emoțional. Poate fi o perioadă de finalizare a unei relații, îndeosebi dacă este vorba despre asocieri care s-au stabilit pe interese materiale, compromis.
            Un simbol al Capricornului, cu clare valențe ezoterice, este cel al muntelui. Ascensiunea montană este adesea comparată cu evoluția spirituală, dificultățile urcușului se regăsesc prin limitările, încercările ce apar pe parcursul acestei evoluții, ajungerea în vârf echivalând cu desăvârșirea spirituală. Prezența Soarelui în semnul Capricorn, în casa a I-a, guvernează viața și personalitatea, tendințele de autoafirmare, ego-ul, vitalitatea și sănătatea. Se exagerează ego-ul, nevoia de autoafirmare , dar și dorința de a fi observați de către ceilalți, nevoia de a elimina din viața noastră acele persoane care nu mai corespund propriilor aspirații, dorințe. Proiecțiile pe care le-am făcut de-a lungul timpului, vis-a-vis de propriul partener, relația cu ceilalți, pot intra acum în conflict cu realitatea. 
            Saturn, guvernatorul zodiei Capricorn, se află în zodia Vărsător, domiciliul tradațional al lui Saturn, în casa a II-a, casa valorilor personale, securitatea, banii din muncă proprie, achizițiile, talente personale. Saturn, în astrologia mundană, reprezintă tradițiile, autoritatea, ordina și stabilitatea, el  ordonează și structurează. Saturn aflat în conjuncție cu Jupiter-Marele Benefic, guvernatorul al zodiei Săgetător, planete aflate în careu cu Uranus retrograd și Lilith din semnul Taur (casa a V-a, se impun acum reguli rigide, stricte, apar dezechilibre la nivelul asocierilor, al relațiilor în plan național și internațional, sunt aspecte care afectează latura materială, bunurile personale. Se observă acum consecințele acțiunilor din trecut, mai exact din preajma datei de 20 iulie 2020, atunci când a avut loc Luna Nouă în zodia Rac. Saturn și Jupiter amplifică acțiunile, este revolta umanității, revolta împotriva regulilor impuse în numele „binelui” umanității.  Saturn alături de Jupiter în semnul Vărsător, în casa a II-a, ne vorbește despre schimbări financiare, amplifică și mai mult limitările, stagnarea financiară, devalorizarea, problemele în afaceri, deprecierea monetară, revoltele la nivel de grup sau umanitate, ca urmare a regulilor impuse.
            Uranus guvernează zodia Vărsător, o zodie a umanității, a prieteniei, a deschiderii către grupul de oameni, către libertate, aduce dorința de independență. Suntem îndemnați să fim uniți, să acceptăm că Terra este casa tuturor oamenilor, indiferent de rasă, religie, cultură. Este timpul să ieșim din concepțiile învechite și să acordăm mai multă atenție Pământului, să ne bucurăm de ceea ce ne oferă natura, să ne îngrijim de propriul suflet, de familie. Uranus retrograd alături de Lilith mediază acestă Lună Plină în Rac, ceea ce spune că rezolvarea vine dintr-o nevoie de adoptare a unor noi idei, strategii de acțiune, de a investi bani, educație, relații într-o direcție pe care nu am făcut-o până acum sau am refuzat să privim către o direcție care ne-ar fi putut da sentimentul de libertate și împlinire. Ne confruntăm cu iluzia binelui, cu iluzia iubirii, ajutorul la care speram nu vine din direcția către  care privim acum.
            Venus (guvernatoarea zodiei Taur) aflată în conjuncție cu Nodul Sud  Lunar din zodia Săgetător și în careu la Neptun din semnul Pești (casa a III-a, casa comunicării, studiile, conferințele, relația cu rudele) ne aduce mesajul nevoii de iubire, de a fi apreciați de ceilalți, de a ne regăsi perechea, poate fi dorința de a reveni la o fostă relație în care au fost investite sentimente de dragoste, dorința de a relua un parteneriat, în ciuda dezamăgirilor suferite. Toate aceste planuri nu fac decât să ne scufunde și mai mult în iluzia binelui, iluzia că ceea ce simțim și exprimăm acum ne va aduce rezultatul mult dorit: împlinirea. Aspectele astrale care ne conduc către greșelile făcute și în trecut ne pot aduce ocazia de a vedea cum greșelile din trecut ne afectează prezentul și relațiile actuale.
            Ascendentul în zodia Săgetător ne dă impulsul de a explora domenii care țin de spiritualitate, religie, filosofie, dorința de a călători în străinătate, de a face mai mult sport, de a dezvolta relații de prietenie cu oameni de altă cultură, naționalitate lăsându-ne purtați de spiritul de aventură, de independență. În următoarea perioadă se recomandă mai multă introspecție, calm, meditație, rugăciune dar, mai ales, să ne redescoperim, să ne regăsim, împăcați cu noi înșine. Maestrul se regăsește în fiecare din noi și avem șansa să observăm, atât de firesc, lucrurile care ne arată adevărul, ne eliberăm de persoane care au declanșat în noi teama de a ne comporta firesc, de a fi noi înșine.
            Multe revelații ne vor străfulgera mintea, multe informații vor veni înspre noi din surse nebănuite, așadar ar fi indicat să le analizăm cu atenție,  cu prudență și să le integrăm în planurile personale. Oricât de neînsemnate par, aceste daruri vin către cei care au nevoie. De asemenea, conjuncția Nodul Sud și Venus din zodia Săgetător ne avertizează că iubirea înseamnă și înfrângerea propriei frici de singurătate, a fricii de a crede în iubire, este  nevoia de a împărtăși ceea ce simțim, gândim într-un mod frumos, de la suflet la suflet.
            Luna Plină în zodia Rac ne aduce față în față cu trecutul amintirile, suferințe legate de familie, relația cu mama, locul sau țara natală. Este momentul de eliberare dar și de trezire, de conștintizarea fricilor cu care ne confruntăm.  Înainte de a lua decizii este indicat să observăm  ce anume simțim, vis-a-vis de anumite situații, în legătură cu o relație de dragoste, de mariaj, ce ne supără de fapt, dacă nu cumva au rămas în propriul suflet reziduuri pe care le-am tot ignorat, am amânat să găsim răspunsurile. Este o perioadă în care trebuie să găsim un echilibru între ceea ce simțim (Rac) și ceea ce folosim (Capricorn), în sensul de a înțelege (Săgetător) ceea ce avem de făcut de acum înainte. Mesajul acestei Luni pline în zodia Rac este: „Mă detașez de trecutul meu pentru e reuși să îmi exprim dorințele și pentru a concretiza, în plan material, gândurile creatoare utile dezvoltării propriei ființe.” 
            Lună Plină în semnul Rac are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 30  dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună , Mercur, Venus, Marte) în preajma gradului 9°.

                   Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Rac pentru fiecare zodie

            Berbec – este o perioadă emoțională intensă fiind mult mai sensibil acum și având o mai mare nevoie de afecțiune, protecție, vrei să fii mai aproape de familie, de propria mamă. Urmează o perioadă în care se pot amplifica evenimentele care țin de casă, activitățile imobiliare, relația cu părinții, locul natal. Poate fi vorba acum și despre finalizarea unor relații, întoarcerea către trecut, revederea unor prieteni din copilărie. Este posibil să te gândești la schimbarea locuinței sau pot apărea probleme serioase, legate de proprietate.

             Taur – ai  ocazia să culegi roadele unui efort susținut, care ține de studii, scrierea unei cărți, publicare dând dovadă de mai multă flexibilitate dar simți și nevoia de a renunța la un anumit proiect. Este posibil să primești vești neplăcute, să afli despre anularea unui contract sau poți să renunți la un anumit curs. Pot avea loc acum schimbări importante care vizează studiile, comunciarea, examenele, călătoriile, comerțul, relația cu rudele apropiate, tot ceea ce ține de transport, contracte, diverse acorduri, angajamente, computer, telefon.

            Gemeni – este foarte posibil să găsești noi posibilități de a face mai mulți bani. Poate fi vorba și despre cheltuieli neprevăzute, eventual pierderi financiare. Atenție la contractul pe care intenționezi să-l semnezi, la ce oferte de lucru primești, dacă merită să te implici și dacă nu e vorba doar despre o ofertă de lucru ce nu poate fi onorată. Este o perioadă de materializare a unor proiecte mai vechi, succes financiar după eforturi susținute deci, este vremea recoltei. Poți fi recompensat financiar pentru ceea ce ai realizat până acum.

             Rac – poate fi vorba despre o perioadă de criză de identitate sau nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți oameni. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, felul în care te percep ceilalți. Ești predispus la probleme care țin de propria identitate, ai o oarecare stare de dezorientare, nehotărâre, în ceea ce privește alegerea unei direcții clare. Este posibil să apară probleme în relația de cuplu, datorită stării tale, a incapacității de a fi obiectiv.

            Leu – este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea problemelor din această perioadă. Pot fi aduse la lumină secrete ale unor dușmani ascunși, care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă de la începutul lunii august a anului trecut. A venit timpul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Ai ocazia să intri în posesia unui secret care ți-a creat tot felul de probleme, într-o relație sau la locul de muncă. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe sacrificiu, compasiune, cercetări metafizice, muncă și sănătate.

             Fecioară – te preocupi mai mult de relația cu prietenii, îți dedici timpul unui proiect, poți întâlni acum protectori care te vor ajuta în lansarea unor noi activități de grup. Este o perioadă în care ți se cere să realizezi echilibrul între ceea ce oferi în relația cu prietenii și nevoile individuale de creație. Este momentul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații, mult mai valoroase pentru propriul progres. Ai ocazia, în această perioadă, să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere.

             Balanță – se poate vorbi despre șansa obținerii unei avansări în plan profesional, posibilitatea de a schimba direcția în carieră. Îți sunt recunoscute roadele muncii tale susținute, valorifici studiile, în sensul progresului în carieră. Mesajul acestei Luni Pline are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Poți găsi acum soluții neașteptate marcând un final dar și posibilitatea de a da startul unui nou început cariera ta având parte de schimbări bruște care vor afecta și relația cu familia. Este timpul să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile care vin spre tine, în plan profesional.

             Scorpion – este stimulată dorința de aventură și explorare, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici o călătorie peste hotare. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la niște cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta, pe viitor, în plan profesional. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Se poate vorbi despre șansa de a călători în locuri inițiatice sau poți întâlni mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin. Simți nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători, eventual pe alte meleaguri. Relaționezi mai mult cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării.

            Săgetător – Luna Plină de acum aduce în lumină aspecte care țin de câștigurile  financiare prin intermediul celorlalți, un împrumut bancar sau aflarea unor secrete, vis-a-vis de persoana iubită, aspecte importante care vizează taxele și impozitele, poate chiar o pierdere financiară ca urmare a unor sancțiuni, amenzi. Ai ocazia să observi adevăratele intenții ale unui asociat, partener de afaceri, a unei relații intime. Este o perioadă în care te confrunți cu transformări profunde, este posibil să afli despre decesul unei persoane apropiate. Este timpul să te eliberezi de vinovății, dorința de răzbunare, regrete, traume, alege să privești viața, oamenii dintr-o perspectivă luminoasă, pozitivă.

            Capricorn – această Lună Plină poate marca, pentru tine, un moment de cotitură în mariaj, într-o relație de parteneriat, în relația cu adversarii direcți. Atenție însă la asocierile pe care le faci, la contractul pe care vrei să îl semnezi. Este timpul să revizuiești anumite contracte, parteneriate, să pui capăt unei situații confuze. Acordă atenție la imaginea ta în societate, la modul în care te percep ceilalți, felul în care îți exprimi punctul de vedere. Relația cu partenerul de viață se intensifică iar dacă nu ai un partener atunci, în această perioadă, este posibil să resimți această lipsă în mod profund.

            Vărsător – poate fi vorba despre ocazia de a renunța la un loc de muncă, finalizezi un proiect profesional important, îți schimbi programul de lucru, te preocupi mai mult de propriul organism, urmezi un nou regim alimentar, renunți la un tratament care nu mai este eficient. Este o perioadă favorabilă pentru a reconfigura relația cu colegii, să îți schimbi programul de muncă. Atenție însă la contractul de muncă pe care dorești să îl semnezi, la negocierile, vis-a-vis de un (nou) contract de  muncă.

            Pești – poți ajunge în situația de a pune punct unei relații de dragoste. Este o perioadă dinamică, plină de energie și creativitate. Ai ocazia să te bucuri de realizări deosebite, în ceea ce privește un proiect care implică creativitate, inspirație, ceva început în vara acestui an. Este timpul să observi adevăratele intenții dintr-o relație sentimentală, să te lămurești cât ești dispus să oferi. Relația cu propriul copil este trăită cu intensitate fiind posibil să intervii pentru rezolvarea unor probleme ale acestuia. Este o Lună Plină care te poate aduce mai aproape de trecut, ești invadat de amintiri, vis-a-vis de relația de iubire, ai dorința de a retrăi momentele frumoase, alături de o persoană dragă. Se cere prudență în ceea ce privește investițiile, jocurile de noroc.