Luna Plină în zodia Rac, 2 ianuarie 2018

                   Luna Plina in Rac 2 ian 2018Luna Plină în zodia Rac
 
      „Păsările care se nasc în cușcă au impresia că a zbura este o boală.” Alejandro Jodorowsky
            Această Lună Plină are loc în semnul Rac, în data de 2 ianuarie 2018, la ora 4:21’, la 11ᵒ38’. Opoziția luminariilor se formează pe axa familială Rac – Capricorn, cu Luna în semnul Rac, în casa a II-a, casa  valorilor, care pot fi valori materiale, bani și venituri din muncă proprie dar și valori personale sub formă de aptitudini și talente practice. Soarele se află în casa a VIII-a, casa morții și a renașterii dar și a sexului iar la nivel material reprezintă moșternirile, resursele materiale și financiare venite prin intermediul partenerului de viață. Ascendentul momentului se află în semnul Scorpion. 
            Luna Plină are loc pe axa familială Rac – Capricorn aducând în prim plan conflictul între viața interioară (familia) și viața publică (societatea) fiind necesar să obținem echilibrul între rigiditate (Capricorn) și instabilitate (Rac). Luna în semnul Rac (în domiciliu) aduce în prim plan emoțiile, sensibilitatea, relația cu familia, mama, locul natal, țara, atașamentul față de trecut, patriotismul, amintirile. Din punct de vedere ezoteric Racul reprezintă poarta de intrare a sufletului în lumea manifestă. Crabul este un simbol de prindere puternic și de forță. Conform filozofiei Chaldaeene și Platoniste, Cancerul este considerat „Poarta oamenilor” prin care sufletele coboară din cer în corpuri umane sau în creație. Luna simbolizează, ca și guvernator al Racului, hrana esențială. Este vorba despre o energie cosmică, profund benefică și hrănitoare pe multiple planuri de vibrație. Luna Plină în zodia Rac, în casa a VIII-a, are grijă să aducă la suprafață cele mai întunecate trăiri, emoții, dorințe instinctuale, dimensiunile oculte sau spirituale ale eului, negarea sau acceptarea anumitor traume, capacitatea de renaștere după ce ne-am scufundat în propria ființă și am călătorit în trecut retrăind acele momente de durere, pierdere, suferință profundă. Este momentul de transformare la nivel emoțional, spiritual și material. Conștientizăm acum fapte, evenimente pe care le-am evitat sau le-am amânat din teama de a nu intra în posesia unor informații care ne-ar fi provocat o mai mare suferință, pierdere.
            Un simbol al Capricornului, cu clare valențe ezoterice, este cel al muntelui. Ascensiunea montană este adesea comparată cu evoluția spirituală, dificultățile urcușului se regăsesc prin limitările, încercările ce apar pe parcursul acestei evoluții, ajungerea în vârf echivalând cu desăvârșirea spirituală. Soarele, Venus, Saturn, Pluton și Lilith aflate în semnul Capricorn, se pare că ne forțează să escaladăm un munte, poate mult prea înalt și greu de escaladat care ne predispune la tot felul de pierderi, suferințe, răni, care ne sfârtecă sufletul și ne aruncă în abis, dacă nu suntem atenți să ne prindem bine de acest „Zmeu” (configurația astrologică care se formează în acest moment), un Zmeu care ne ridică și ne ține între cer și pământ până când ne regăsim direcția și coborâm într-un loc unde să ne simțim în siguranță.
            Mercur (guvernatorul casei a VII-a din semnul Gemeni, se află în zodia Săgetător, în casa a I-a, a personalității), în trigon cu Uranus (în casa a V-a) astfel că avem ocazia să intrăm în posesia unor informații menite să ne dea răspunsuri neașteptate legate de relația de mariaj sau un parteneriat, informații importante, legate de anumite evenimente, fapte care s-au derulat în trecut. Este momentul de revelație, de trezire dar și de eliberare, de regăsire, simțim nevoia de a ne ridica mai presus de ceea ce părea a fi greu de acceptat și de transformat.  
            Vindecarea cere conștientizare și dorința de renaștere. Ascendentul în zodia Scorpion ne dă imboldul să aducem la suprafață ceea ce se află în ființa noastră, traume, suferințe, să acceptăm că viața este mai mult decât scufundarea în tenebre având ocazia acum să ne ridicăm în lumină, după ce am luat cunoștință cu întunericul, fricile, dezamăgirile, trădările. Are loc o exploarea a universului interior fiind invitați să cercetăm propria ființă acceptându-ne așa cum suntem și învățând să ne iertăm.
            Pluton (guvernator al zodiei Scorpion) se află în semnul Capricorn, în conjuncție separantă cu Soarele, în casa a II-a, casa valorilor materiale, bani și venituri din muncă proprie dar și valori personale sub formă de aptitudini și talente practice. Această amplasare a lui Pluton, planeta transformării, regenerării, ne ajută să conștientizăm propria valoare în societate, care sunt, de fapt, abilitățile, calitățile de care dispunem pentru a reușim să aducem mai multe beneficii materiale în propria existență.
            Luna Plină din zodia Rac face parte din configurația astrologică „Zmeul” alcătuită dintr-un Triunghi minor ( Marte, Jupiter, în zodia Scorpion sextil Venus, Soare, în semnul Capricorn sextil Neptun, în semnul Pești) şi o Piramidă de apă (Luna, în Rac trigon Marte, Jupiter, în zodia Scorpion trigon Neptun, în semnul Pești), puternic dinamizată de opoziția dintre Lună și Soare (Luna Plină în semnul Rac), configurație astrală care asigură reușita, cât timp ținem cont de ceea ce ne indică planeta – focar (calea de urmat) a acestei configurații (Luna din zodia Rac, casa a VIII-a). Avem ocazia să depistăm cauzele problemelor care ne conduc către tot felul de pierderi de natură sentimentală, relațională, materială, profesională, cauze care se află, de fapt, în propriul subconștient, în trecut, în ceeea ce nu am reușit să conștientizăm și să videcăm, acele secrete pe care le-am dorit îngropate definitiv, fără să ne dăm seama că ne macină în fiecare moment propriul suflet. Configurația astrală „Zmeul” ne dă această șansă de a progresa, de a ne ridica mai presus de traume, de a găsi rezolvarea la situațiile în care părea că ne-am blocat. Acum avem ocazia să folosim cu succes, în favoarea propriei renașteri, capacitățile de detecție, intuiție, sensibilitate, senzitivitate, imaginația, capacitatea de creație, de vindecare. Totul este să  distrugem barierele autoimpuse, să descoperim cine suntem cu adevărat ridicându-ne astfel mai presus de frică, de iluzii, slăbiciuni, de ceea ce ne face vulnerabili în fața obstacolelor.
            Soarele și Venus în semnul Capricorn (în casa a II-a, casa valorilor, bani și venituri din muncă proprie), în sextil cu Marte (guvernatorul ascendentului în zodia Scorpion) și Jupiter din zodia Scorpion (casa a XII-a, karma, dușmanii ascunși, bolile cronice) în trigon cu Neptun, ne dă forța de regenerare, capacitatea de a percepe lucrurile, viața dincolo de aparențe trăind momente de revelație, primim acum răspunsuri în mod, mai mult sau mai puțin, direct. Avem forța necesară pentru a face față atacurilor venite din partea dușmanilor ascunși, de a ne lupta cu propriile frici, de a găsi soluții salvatoare în momente de răscruce. Reușim să ne ridicăm prin credință și abordarea, cu mai mult curaj, a situațiilor imprevizible, cu care este posibil să ne confruntăm. Dăm o valoare mai profundă timpului, efortului pe care îl depunem pentru a obține avantaje în plan profesional, material. Nu va lipsi compromisul, pragmatismul justificat din dorința de a obține mai multe câștiguri materiale. Claritatea unui scop bine definit este crescută acum, deci este un moment bun pentru a face planuri, pentru competiții, pentru asumarea de noi responsabilități sau pentru a culege roadele unei munci susținute încă din vara anului 2017, atunci când a avut loc Luna Nouă în zodia Rac (24 iunie).
            Simbolul Sabian pentru gradul la care se află Luna Plină în semnul Rac este: „O chinezoaică alăptând un prunc a cărui aură îl dezvăluie ca fiind reîncarnarea unui mare învățător.” Mesajul cheie: dezvăluirea valorii latente a unei experiențe, de îndată ce a fost înțeleasă în sensul ei mai profund.
            Luna Plină în zodia Rac ne aduce față în față cu trecutul amintirile, suferințe legate de familie, relația cu mama, locul sau țara natală. Este momentul de eliberare dar și de trezire, de aflare a ceea ce ne-a ținut în umbră, departe de adevăr. Înainte de a lua decizii, ar fi bine să conștientizăm ce anume simțim vis-a-vis de anumite situații, în legătură cu o relație de dragoste, de mariaj, ce ne supără de fapt, dacă nu cumva au rămas în propriul suflet reziduuri pe care le-am tot ignorat, am amânat să găsim anumite răspunsuri. Este o perioadă în care trebuie să găsim un echilibru între ceea ce simțim (Rac) și ceea ce folosim (Capricorn), în sensul de a obține ce ne dorim (Scorpion), fie că e vorba despre planul emoțional, material sau spiritual. Mesajul acestei Luni pline în zodia Rac este: „Mă detașez de trecutul meu pentru e reuși să îmi exprim dorințele și pentru a concretiza, în plan material, gândurile creatoare utile dezvoltării propriei ființe.” 
            Lună Plină în semnul Rac are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 2 dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună , Mercur, Venus, Marte) în preajma gradului 12°.
                   Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Rac pentru fiecare zodie
 

            Berbec – este o perioadă emoțională intensă fiind mult mai sensibil acum și având o mai mare nevoie de afecțiune, protecție, vrei să fii mai aproape de familie, de propria mamă. Urmează o perioadă în care se pot amplifica evenimentele care țin de casă, activitățile imobiliare, relația cu părinții, locul natal. Poate fi vorba acum și despre finalizarea unor relații, întoarcerea către trecut, revederea unor prieteni din copilărie. Este posibil să te gândești la schimbarea locuinței sau pot apărea probleme serioase, legate de proprietate.

             Taur – ai  ocazia să culegi roadele unui efort susținut și care ține de studii, scrierea unei cărți, publicare dând dovadă de mai multă flexibilitate dar simți și nevoia de a renunța la un anumit proiect. Este posibil să primești vești neplăcute, să afli de anularea unui contract sau poți să renunți la un anumit curs. Pot avea loc acum schimbări importante ce vizează studiile, comunciarea, examenele, călătoriile, comerțul, relația cu rudele apropiate, tot ceea ce ține de transport, contracte, diverse acorduri, angajamente, computer, telefon.

            Gemeni – este foarte probabil să găsești noi posibilități de a face mai mulți bani. Poate fi vorba și despre cheltuieli neprevăzute, eventual pierderi financiare. Atenție la contractul pe care intenționezi să-l semnezi, la ce oferte de lucru primești, dacă merită să te implici și dacă nu e vorba doar despre o ofertă de lucru ce nu poate fi onorată. Putem să vorbim despre o perioadă de materializare a unor proiecte mai vechi, succes financiar după eforturi susținute deci, este vremea recoltei. Poți fi recompensat financiar pentru ceea ce ai realizat până acum. Este momentul să culegi roadele unui proiect, a unei  activități demarate în preajma datei de 24 iunie 2017.

             Rac – poate fi vorba despre o perioadă de criză de identitate sau nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți oameni. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, felul în care te percep ceilalți. Ești predispus la probleme care țin de propria identitate, ai o oarecare stare de dezorientare, nehotărâre în ceea ce privește alegerea unei direcții clare. Este posibil să apară probleme în relația de cuplu, datorită stării tale de nehotărâre, a incapacității de a fi obiectiv.

            Leu – este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea anumitor probleme din această perioadă. Pot fi aduse la lumină secrete ale unor dușmani ascunși și care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă de la începutul lunii august a anului trecut. A venit timpul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Ai ocazia să intri în posesia unui secret care ți-a creat tot felul de probleme, într-o relație sau la locul de muncă. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe sacrificiu, compasiune, cercetări metafizice, muncă și sănătate.

             Fecioară – te preocupi mai mult de relația cu prietenii, îți dedici timpul unui proiect, poți întâlni acum protectori care te vor ajuta în lansarea unor noi activități de grup. Este o perioadă în care ți se cere să realizezi echilibrul între ceea ce oferi în relația cu prietenii și nevoile individuale de creație. Este momentul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații, mult mai valoroase pentru propriul progres. Ai ocazia, în această perioadă, să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere.

             Balanță – se poate vorbi despre șansa obținerii unei avansări în plan profesional, posibilitatea de a schimba direcția în carieră. Îți sunt recunoscute roadele muncii tale susținute, ceea ce ai demarat încă de la sfârșitul lunii iunie 2017. Mesajul acestei Luni Pline are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Poți găsi acum soluții neașteptate marcând, de fapt, un final dar și posibilitatea de a da startul unui nou început cariera ta având parte de schimbări bruște care vor afecta și relația cu familia. Este timpul să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile care vin spre tine, în plan profesional.

             Scorpion – este stimulată dorința de aventură și explorare, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici acum o călătorie peste hotare. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la niște cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta, pe viitor, în plan profesional. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Se poate vorbi despre șansa de a călători în locuri inițiatice sau poți să întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin. Este nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători, eventual pe alte meleaguri. Relaționezi mai mult cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării.

            Săgetător – ceva se finalizează în acest moment fiind vorba despre obiective financiare, un împrumut bancar sau o relație intimă, aspecte importante ce vizează taxele și impozitele, poate chiar o pierdere financiare ca urmare a unor sancțiuni, amenzi. Se face lumină în ceea ce privește resursele partenerului de viață, un asociat, o afacere, moștenire. Poate fi vorba acum despre culegerea unor roade plantate în preajma datei de 24 iunie 2017, atunci când a avut loc Luna Nouă în zodia Rac, proiecte care vizează tranzacții imobiliare, afaceri derulate în comun cu un partener.

            Capricorn – această Lună Plină poate marca, pentru tine, un moment de cotitură în mariaj, într-o relație de parteneriat, în relația cu adversarii direcți. Poate fi șansa de a vedea rezultatele unei munci suținute, încă de la Luna Nouă în semnul Rac din data de 24 iunie 2017. Atenție însă la asocierile pe care le faci. Este timpul să revizuiești anumite contracte, parteneriate, să pui capăt unei situații confuze. Acordă atenție la imaginea ta în societate, la modul în care te percep ceilalți oameni, modul în care îți exprimi punctul de vedere. Relația cu partenerul de viață se intensifică iar dacă nu ai un partener de viață atunci, în această perioadă, este posibil să resimți această lipsă în mod profund.

            Vărsător – poate fi vorba despre ocazia de a renunța la un loc de muncă, finalizezi un proiect important, îți schimbi programul de lucru, te preocupi mai mult de propriul organism, urmezi un nou regim alimentar, renunți la un tratament care nu mai este eficient. Este o perioadă favorabilă pentru a începe o anumită dietă. Atenție însă la contractul de muncă pe care dorești să îl semnezi, la modul în care îți ceri drepturile salariale.

            Pești – poți ajunge în situația de a pune punct unei relații de dragoste. Este o perioadă dinamică, plină de energie și creativitate în care ai ocazia să te bucuri de realizări deosebite, în ceea ce privește un proiect care implică creativitate, inspirație, ceva început la Luna Nouă în semnul Rac din data de 24 iunie 2017. Te remarci mult mai ușor aducând la suprafață ceea ce este unic, special. Poate fi vorba și despre anumite pierderi sau realizări venite de la proprii copii, din relația cu aceștia, speculații, activitățile care țin de joc, distracții, petrecere a timpului liber. 

            Trebuie întotdeauna să ținem cont de faptul că: „Astrele predispun, dar nu dispun…” Influenţele, bune sau rele, ale planetelor asupra fiinţei umane nu depind exclusiv de semnul şi de casa în care ele se află și de aspectele care există între ele, ci și de gradul de evoluţie al fiecărei persoane.