Luna Plină în zodia Rac, 10 ianuarie 2020

                            Luna Plină în zodia Rac

             „Înțelepții nu stau niciodată să își jelească pierderile, ei caută cu voioșie să-și vindece rănile.” W. Shakespeare
            Această Lună Plină are loc în semnul Rac, în data de 10 ianuarie 2020, la ora 21:21’, la 20ᵒ00’. Opoziția luminariilor se formează pe axa familiei și a carierei, Rac – Capricorn, cu Luna în semnul Rac, în casa a XI-a, a idealurilor, prietenilor și a protectorilor; Soarele se află în casa a V-a, a dragostei și a copiilor, aventurilor, jocurilor de noroc, creativității, speculațiilor. Ascendentul se află în zodia Fecioară.
            Luna Plină are loc pe axa familială Rac – Capricorn aducând în prim plan conflictul între viața interioară (familia) și viața publică (societatea) fiind necesar să obținem echilibrul între rigiditate (Capricorn) și instabilitate (Rac), semnele de acțiune, avansare, explorare reprezentând impulsul de a acționa în lumea exterioară imprimând propria viziune interioară. Este o perioadă de sondare a propriilor rădăcini, de explorare a amintirilor, de reconstituire a trecutului în încercarea de a regăsi împăcarea de sine, odată ce am sondat propriile trăiri, propriul suflet. Este dorința de a ne organiza viața, de a ne regăsi alături de cei dragi, de familie, acasă, eventual de a ne reîntoarce la propriile rădăcini.
            Luna în semnul Rac (în domiciliu) aduce în prim plan emoțiile, sensibilitatea, relația cu familia, mama, locul natal, țara, atașamentul față de trecut, patriotismul, amintirile. Din punct de vedere ezoteric Racul reprezintă poarta de intrare a sufletului în lumea manifestă. Conform filozofiei Chaldaeene și Platoniste, zodia Rac este considerată „Poarta oamenilor”, cea prin care sufletele coboară din cer în corpuri umane sau în creație. Este vorba despre o energie cosmică, profund benefică și hrănitoare pe multiple planuri de vibrație.
             Cu opoziția dintre Soare și Lună pe axa iubirii, Soarele aflat în conjuncție cu Mercur (20ᵒ06’), Saturn (20ᵒ33’), Pluton (20ᵒ43’) în semnul Capricorn, aspect numit stellium în astrologie (aglomerare de cel puțin patru planete, predispunând la  o puternică energie, forță de acțiune), o axă a iubirii primite și a iubirii dăruite, în analogie cu axa Leu – Vărsător, oferă o încărcătură specială, pune la grea încercare capacitatea de a dărui și de a primi iubire, aduce dorința de a pune în acțiune propriile trăiri, așteptările pe care le avem de la persoane dragi, de la propriul copil, de la prieteni.
             Cu Mercur (guvernatorul ascendentului în zodia Fecioară) în conjuncție cu Soarele din casa a V-a, dar și cu Saturn și Pluton, se poate vorbi acum despre evenimente de viață care ne pot determina sau ne pot aduce în punctul de a ne schimba viziunea, modul de a vedea iubirea, persoana care până mai ieri ne era foarte dragă și pentru care am fi fost pregătiți să oferim tot ce este mai bun și frumos. Dorințele se manifestă în direcția de a dărui – primi, schimbările se produc în profunzime, pierdem, renunțăm, suferim, trăim cu pasiune momentele de iubire sau de dezamăgire, de eșec, dar în același timp vrem mai mult de la celălalt. Se poate vorbi despre elemente karmice care aduc relațiilor afective o încărcătură specială, puternică, trăită cu pasiune. Se trece de la starea de agonie la extaz, de la bucurie la tristețe, de la sentimentul de rătăcire, de confuzie, la momentul de conștientizare și înțelegere, dar și de eliberare. Este acel sentiment că suntem aduși mai aproape de o anumită dimensiune a vieții pe care, poate, nu eram prea dornici să o accesăm. Iată că a venit timpul să facem acel salt, să ne dăm seama că nu este suficient doar să îți dorești ceva pentru a obține și este necesar să dăruiești, să te dedici pentru a ajunge la scopul propus.
            Viața este mai mult decât manipulare, limitări auto/impuse venite, de cele mai multe ori, din frică, teama de schimbare sau de a nu fi judecați de către ceilalți.
            Este o Lună Plină în semnul Rac care ne ajută să explorăm energiile interioare pe care am refuzat să le folosim, să le accesăm și să le punem la treabă. Este timpul să ne rupem de orice temeri, să  acceptăm că viața este mai mult decât propriul interes și că, înainte de a aștepta iubirea celuilalt, ar fi cazul să învățăm să iubim, să iertăm.
            Luna în zodia Rac, în casa a XI-a, are grijă să aducă la suprafață propriile idealuri, necesitatea de a renunța la anumite proiecte în favoarea altora, mult mai importante, favorabile propriei evoluții. Este șansa de a renaște în urma unor pierderi, renunțări, de regăsire a propriei forțe prin iubire, dăruire, altruism. Actualizăm acum proiecte pe care le-am amânat, fie din teama de a nu fi susținuți până la capăt, fie pentru că nu am beneficiat de suficient curaj pentru a duce la bun sfârșit ceea ce ne-am propus. Avem ocazia de a face lumină în propriul suflet, locul de unde izvorăște iubirea, curajul de a ne privi și a ne vedea așa cum suntem.
            Sunt aduse la lumină situații inedite care vizează iubirea, copilul, educația, creativitatea, aventura, jocurile astfel că ne vom simți oarecum ca într-un carusel. Putem ajunge la concluzia că am pierdut timpul degeaba cu anumite persoane care nu meritau încrederea, timpul și energia noastră. Ne-am centrat pe prea multe idealuri, am avut așteptări prea mari ceea ce ne-a îndepărtat de scopul nostru. Acum ne dorim să primim, în mod concret, palpabil, nu mai vrem doar promisiuni, idealuri fictive. Cultivarea unei percepții subtile, a unei cunoașteri mult mai profunde a propriei vieți dar și a situațiilor cu care ne confruntăm, ne poate lămuri în privința alegerilor pe care trebuie să le facem sau ce anume ne provoacă cea mai mare durere în această viață. Important este să nu facem compromisuri sperând că în acest fel ne facem viața mai ușoară. 
            Un simbol al Capricornului, cu clare valențe ezoterice, este cel al muntelui. Ascensiunea montană este adesea comparată cu evoluția spirituală, dificultățile urcușului se regăsesc prin limitările, încercările care apar pe parcursul acestei evoluții, ajungerea în vârf echivalând cu desăvârșirea spirituală. Avem șansa de a escalada acest munte pătrunzând dincolo de realitatea imediată, privind cu „ochii sufletului” eventualele pierderi, traume, suferința fizică sau psihic-emțională, ne descătușăm de trecut ancorându-ne cu iubire în prezent.
            Cu un Jupiter în conjuncție cu Nodul Sud Lunar din casa a IV-a, a momentului de Lună Plină în semnul Rac, se pare că ne sunt destul de familiare anumite noțiuni, fie ele de casă, familie, locul natal, filosofie, e legislație, politică, de guvernare a unor oameni puternici în stat care revin pe scena politică acționând în același mod în care au făcut-o și în trecut. Acum, ca și popor, națiune, dispunem de suficient potențial pentru a mișca „roata” destinului, de a ne transforma și de a ne vedea propriile slăbiciuni, de a renunța la un mod de a fi și gândi vechi și de a ne ridica mai presus de starea de delăsare, de renunțare.  
            Luna Plină în zodia Rac ne aduce în vedere că este momentul de eliberare dar și de trezire, de aflare a ceea ce ne-a ținut în umbră, departe de adevăr. Înainte de a lua decizii ar fi bine să conștientizăm ce anume simțim, vis-a-vis de anumite situații, în legătură cu o relație de dragoste, de mariaj, în relația cu propriul copil, ce ne supără de fapt, dacă nu cumva au rămas, în propriul suflet, reziduuri pe care le-am tot ignorat sperând ca rezolvarea să vină de la sine. Este o perioadă în care trebuie să găsim echilibrul între ceea ce simțim (Rac) și ce folosim în sensul propriei evoluții, fie că e vorba despre planul emoțional, material, profesional sau spiritual. Mesajul acestei Luni Pline în zodia Rac este: „Mă detașez de trecutul meu pentru e reuși să îmi exprim dorințele și pentru a concretiza, în plan material, gândurile creatoare utile dezvoltării propriei ființe.” 
            Lună Plină în semnul Rac are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 10 dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) în preajma gradului 20°.

                    Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Rac pentru fiecare zodie

            Berbec – este o perioadă emoțională intensă fiind mult mai sensibil acum și având o mai mare nevoie de afecțiune, protecție; vrei să fii mai aproape de familie, de propria mamă. Se pot amplifica evenimentele care țin de casă, activitățile imobiliare, relația cu părinții, locul natal. Poate fi vorba și despre finalizarea unor relații, întoarcerea către trecut, revederea unor prieteni din copilărie. Este posibil să te gândești la schimbarea locuinței sau pot apărea probleme serioase, legate de proprietate.

             Taur – ai  ocazia să culegi roadele unei munci susținute, vis-a-vis de studii, negocieri, relația cu clienții, publicare dând dovadă de mai multă flexibilitate. Poate fi și dorința de a renunța la o colaborare care nu îți mai este de folos sau care te abate de la drumul tău. Este posibil să primești vești neplăcute, să afli despre anularea unui contract sau poți să renunți la un anumit curs. Pot avea loc acum schimbări importante care vizează studiile, comunicarea, examenele, călătoriile, comerțul, relația cu rudele apropiate, tot ceea ce ține de transport, contracte, diverse acorduri, angajamente, computer, telefon.

            Gemeni – este foarte probabil să găsești noi posibilități de a face mai mulți bani. Poate fi vorba și despre cheltuieli neprevăzute, eventual pierderi financiare. Atenție la contractul pe care intenționezi să-l semnezi, la ce oferte de lucru primești, dacă merită să te implici și dacă nu e vorba doar despre o ofertă de lucru ce nu poate fi onorată. Putem să vorbim despre o perioadă de materializare a unor proiecte mai vechi, succes financiar după eforturi susținute deci, este vremea recoltei. Poți fi recompensat financiar pentru ceea ce ai realizat până acum. Este momentul să culegi roadele unui proiect, a unei activități demarate la începutul lunii iulie 2019.  

             Rac – putem să vorbim despre o perioadă de criză de identitate sau nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, felul în care te percep ceilalți. Ești predispus la probleme care țin de propria identitate, ai o oarecare stare de dezorientare, nehotărâre în ceea ce privește alegerea unei direcții clare. Este posibil să apară probleme în relația de cuplu, datorită stării tale de nehotărâre, a incapacității de a fi obiectiv.

            Leu – este recomandat să-ți asculți intuiția în ceea ce privește rezolvarea anumitor probleme din această perioadă. Pot fi aduse la lumină secrete ale unor dușmani ascunși și care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă de la începutul lunii august a anului trecut. A venit timpul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Ai ocazia să intri în posesia unui secret care ți-a creat tot felul de probleme, într-o relație sau la locul de muncă. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe sacrificiu, compasiune, cercetări metafizice, muncă și sănătate.

             Fecioară – te preocupi mai mult de relația cu prietenii, dedici timpul unui proiect, poți întâlni acum protectori care te vor ajuta în lansarea unor noi activități de grup. Este o perioadă în care ți se cere să realizezi echilibrul între ceea ce oferi în relația cu prietenii și nevoile individuale de creație. Este momentul să te rupi din relațiile de prietenie care nu îți mai sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații, mult mai valoroase pentru propriul progres. Ai ocazia, în această perioadă, să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere.

             Balanță – pot apărea schimbări importante ce vizează casa, familia, cariera, apare șansa obținerii unei avansări în plan profesional, posibilitatea de a schimba direcția în carieră. Îți sunt recunoscute roadele muncii tale susținute, ceea ce ai demarat încă de la începutul lunii iulie 2019. Mesajul acestei Luni Pline are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Poți găsi acum soluții neașteptate marcând un final dar și posibilitatea de a da startul unui nou început cariera ta având parte de schimbări bruște care vor afecta și relația cu familia. Este timpul să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile care vin spre tine.

             Scorpion – este stimulată dorința de aventură și explorare, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici o călătorie peste hotare. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la niște cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta, pe viitor, în plan profesional. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Se poate vorbi despre șansa de a călători în locuri inițiatice sau poți să întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin. Simți nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători, eventual pe alte meleaguri. Relaționezi mai mult cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării.

            Săgetător – ceva se finalizează în acest moment fiind vorba despre obiective financiare, un împrumut bancar sau o relație intimă, aspecte importante ce vizează taxele și impozitele, poate apărea o pierdere financiară ca urmare a unor sancțiuni, amenzi. Se face lumină în ceea ce privește resursele partenerului de viață, un asociat, o afacere, moștenire. Poate fi vorba acum despre rezultatele acțiunilor demarate la începutul lunii iulie 2019. Poate fi o perioadă de transformări, ai șansa de a vedea aspecte importante ce vizează o relație intimă, de a te lămuri ce ai de făcut, vis-a-vis de un proces, partaj, moștenire. Este o perioadă de renunțare, pierdere dar și de eliberare, ai sentimentul că nu ai pierdut chiar totul și că poți renunța la ceea ce nu te face să te simți împlinit, din punct de vedere sufletesc.

            Capricorn – această Lună Plină poate marca, pentru tine, un moment de cotitură în mariaj, într-o relație de parteneriat, în relația cu adversarii direcți. Poate fi șansa de a vedea rezultatele unei munci suținute, a negocierilor, discuțiilor avute la începutul lunii iulie 2019. Atenție însă la asocierile pe care le faci în această perioadă înturcât există riscul să fii dezamăgit, trădat, poți avea parte de tot felul de nemulțumiri. Este timpul să revizuiești anumite contracte, parteneriate, să pui capăt unei situații confuze. Acordă atenție la imaginea ta în societate, la modul în care te percep ceilalți, felul în care îți exprimi punctul de vedere. Relația cu partenerul de viață se intensifică iar dacă nu ai un partener de viață atunci, în această perioadă, este posibil să resimți această lipsă în mod profund.

            Vărsător – în această perioadă poate fi vorba despre ocazia de a renunța la un loc de muncă, ai șansa de a finaliza un proiect important, îți schimbi programul de lucru, te preocupi mai mult de propriul organism, urmezi un nou regim alimentar, renunți la un tratament care nu mai este eficient. Este o perioadă favorabilă pentru a începe o dietă. Atenție la contractul de muncă pe care dorești să îl semnezi, la modul în care îți ceri drepturile salariale, la felul în care colaborezi cu colegii, la ce anume împărtășești anumitor persoane despre eventuale nemulțumiri. Preferi să stai, de multe ori, retras, să creezi tot felul de scenarii despre cum ar fi dacă ai schimba locul de muncă sau dacă ți-ai schimba atitudinea în relația cu colegii, șefii. Este foarte important să fii organizat, atent la detalii, să nu te bazezi pe informațiile unor persoane care te-au dezamăgit și în trecut.

            Pești – este o perioadă dinamică, plină de energie, în care ai ocazia să te bucuri de realizări deosebite, în ceea ce privește un proiect care implică creativitate, inspirație, ceva început încă din luna iulie 2019. Poate fi vorba și despre anumite pierderi sau realizări venite de la proprii copii, din relația cu aceștia, speculații, activitățile care țin de joc, distracții, petrecere a timpului liber. Poate fi vorba și despre renunțarea la o relație de dragoste, discuții neplăcute cu persoana iubită sau pur și simplu ai hotărât că este mai bine ca fiecare să meargă pe drumul lui. Este o perioadă de trăiri intense, de reconfigurări în relația cu prietenii sau în cadrul unei asociații, organizații din care faci parte.