Luna Plină în zodia Pești, 6 septembrie 2017

                           Luna Plină în zodia Pești
 
        „Viața este o succesiune de lecții care trebuie trăite pentru a fi înțelese.” Ralph Waldo Emerson
       Această Lună Plină are loc în semnul Pești, în data de 6 septembrie, la ora 10:02’, la 13ᵒ53’. Opozitia luminariilor se formează pe Axa afectivă, cu Luna în semnul Pesti, în casa a V-a, casa dragostei și a copiilor dar și a jocului și creativității, a hobby-rilor. Soarele se află în casa a XI-a, casa prietenilor și a protectorilor, a idealurilor, a grupurilor și organizațiilor. Ascendentul momentului se află în zodia Balanță, în conjuncție cu Jupiter, guvernatorul tradițional al zodiei Pești.
       Influenţa energetică a Lunii Pline se simte cu câteva ore înainte și după momentul maxim (± 18 ore). Emoţiile sunt trăite cu intensitate confruntându-ne cu stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap, tensiune psihică şi nervoasă amplificată. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în această perioadă existând un risc crescut de hemoragie. Acum e momentul să culegem „roadele”, ne putem confrunta cu acțiunile demarate în preajma datei de 26 februarie 2017, atunci când a avut loc Luna Nouă și Eclipsa inelară de Soare în zodia Pești.  
       Opoziția luminariilor este situată pe axa Fecioară – Pești, axa sănătății și a limitărilor. Oferă lecții importante legate de purificarea fizică și spirituală. Este pusă în evidență calitatea vieții, sănătatea, munca, credința, capacitatea de dăruire, de sacrificiu, visarea, simțul premoniției, sensibilitatea, receptivitatea dar și naivitatea, influențabilitatea, nehotărârea, obsesiile, lipsa de simț practic, idealismul. Efectele Lunii Pline sunt puternic accentuate aceasta amplificând temerile interioare, emoțiile riscând să luăm decizii sub impulsul de moment. Există predispoziție către agresivitate, tertipuri, minciuni și viclenii periculoase ce sunt descoperite prin amplificarea puterii solare și aducerea la lumină a ceea ce este ascuns, iluzoriu. Luna reprezintă impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără să ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit, prin intermediul trăirilor și reacțiilor noastre psihice.
       Luna Plină aflată pe axa afectivă caselor a V-a și a XI-a, iubirea primită – dăruită,  aduce în prim plan nevoia de iubire, de romantism, de creativitate, dorința de a fi mai aproape de propriul copil, de a observa suferințele, traumele acestuia. Luna Plină din casa a V-a, în conjuncție cu Neptun, trezește în propria ființă spiritul de sacrificiu pentru persoana iubită, pentru copil, credința că Dumnezeu ne veghează, indiferent de încercările cu care ne confruntăm. Este vorba și deapre iluzii, dezamăgiri, o iubire care se consumă mai mult la nivel imaginar reușind cu greu să acceptăm realitatea. Totul este să avem curajul de a căuta și a găsi echilibrul între iubirea primită și cea oferită privind, atât împlinirile cât și dezamăgirile, cu detașare, cu obiectivitate ceea ce ne va ajuta să ne regăsim pacea interioară. Are loc o clarificare a ceea ce simte fiecare în sufletul său, accesând mult mai ușor mesajele din alte dimensiuni, fiind amplificate visele, capacitățile extrasenzoriale. Depinde însă de gradul de maturitate, în plan spiritual, al fiecăruia pentru a reuși să perceapă care este, de fapt, adevărul din spatele unor acțiuni, ce anume trebuie să înțeleagă vis-a-vis de o persoană. Neptun, aflat în mișcare retrogradă, face trimitere către trecut, către aflarea unor adevăruri dureroase care sunt acum aduse la lumină, evenimente care s-au petrecut spre sfârșitul lunii februarie a acestui an și care s-au amplificat în tot acest interval de timp existând acum posibilitatea de a vedea în cine am avut încredere, ce anume avem de lămurit în plan sentimental și în relația cu propriul copil. Proiectele, acțiunile pe care le-am derulat în trecut se demonstrează că au fost mai mult în avantajul altora, descoprind că ne-a fost folosită informația, ideile, proiectele în dezavantaj personal.
       Pluton mediază Luna Plină în semnul Pești și ne îndeamnă la transformare profundă, prin aducerea la suprafață a resurselor de care dispunem și conștientizarea voinței divine.
       Luna Plină se află în semnul Pești, cu ascendentul momentului în zodia Balanță, guvernatorul acestuia se află în zodia Leu, în casa a X-a, a imaginii publice, carieră.  Pornim astfel cu o falsă impresie despre iubire, fie datorită unor interpretări greșite asupra relației, anturajului, fie datorită unui sentiment profund de neîmplinire care se datorează unor traume din trecut ce ne-au îndepărtat de împlinirea unui ideal. Mercur (în semnul Leu), aflat în conjuncție cu Marte (în semnul Fecioară) ne indică, în plus, că alegerile pe care le facem acum, sub impulsul de moment, ne-ar putea conduce către eșecuri. Cu alte cuvinte, mintea este invadată de emoții perturbatoare și multe dintre hotărârile pe care le luăm acum se află sub puterea impulsurilor de moment. Avem ocazia să intrăm în posesia unor secrete în mod neașteptat, surprinzător (Mercur, guvernator de casa a XII-a, se află în zodia Fecioară). Lucrurile se vor derula destul de rapid, ne bazăm însă pe spontaneitate, originalitate și pragmatism pentru a reuși să ieșim din situațiile neplăcute (Marte, mercur trigon Uranus retrograd).
       Jupiter este în conjuncție cu Ascendentul, focar al Triunghiului minor: Nodul Nord (în semnul Leu) sextil Jupiter (în semnul Balanță) sextil Saturn și Lilith (în zodia Săgetător). Cei aflați pe o cale spirituală au șansa să își redescopere acum calea, să se implice mai mult în propria evoluție, fără să aștepte prea mult de la ceilalți. Se poate vorbi despre o mai mare nevoie de (auto)vindecare la nivel personal și spiritual. Chiar dacă vom găsi vindecători, guru, ghizi, mentori, vom ajunge să descoperim că Dumnezeu este în fiecare din noi, că Divinitatea este în fiecare acțiune pe care o demarăm, câtă vreme o facem cu iubire și credință. Mulți dintre noi vor căuta noi căi de cunoaștere și progres în plan spiritual, de descoperire a unor domenii pe care, până acum, le ignorau datorită unor eșecuri, traume legate de trecut, informații pe care le-am perceput greșit și care ne-au afectat, la nivel emoțional și implicit fizic. Jupiter, ”receptorul energetic” al configurației ne permite să ne manifestăm în mod creator, plini de inventivitate, de curaj și încredere în propria persoană reușind să fructificăm acum șansa de expansiune în plan spiritual. Reușita în plan personal, înțelegerea propriului drum de urmat, ne va conduce către realizări în plan profesional, cât timp nu apelăm la tertipuri, compromisuri (Venus, guvernator al ascendentului în zodia Balanță se află în casa a X-a). Saturn, aflat în conjuncție cu Lilith, ne poate conduce către rigoare, detașare, o oarecare răceală, inhibiție și stare de frică, teama că nu reușim să finalizăm ceea ce ne-am propus. Frustrările sunt puternice și găsesc cele mai neașteptate moduri de a ieși la lumină. Elementul surpriză ne poate afecta în mod profund, dacă nu ne oprim la timp din anumite demersuri care simțim că ne pot depăși capacitările și abilitățile de care dispunem.
       Luna Plină din semnul Pești realizează conexiunea dintre „a crede” (Pești) și „a echilibra” (Balanță) astfel că avem posibilitatea de a primi informațiile care să ne conducă spre adevăratul țel, adevărata credință ajungând astfel la echilibrul cu propria persoană și cu ceilalți. Dar înainte de toate acestea ar trebui să ne punem întrebările: Sunt pregătit să conștientizez care este adevăratul meu țel? Ce anume mă poate ajuta să mă decopăr și să mă iubesc pentru ca astfel să ajung  să dăruiesc celorlalți iubire?  
        Mesajul de care trebuie să ținem cont acum este: „Mă eliberez de orice formă de limitare dezvoltând o încredere nelimitată în mine și în potențialul meu intuitiv, inspirat și creator.”
      Este o Luna Plină care ne ajută să retrăim, cu sufletul deschis, visele și speranțele. Ne putem aștepta la revelații, conștientizări, adevărate zguduiri în planul conștiinței. Putem intra în posesia unor informații, primim mesaje profunde venite prin intermediul viselor sau al meditației, rugăciunii. Este mai degrabă vorba despre o Lună Plină care aduce mesajul vindecării relației cu propria persoană, cu Dumnezeul din noi.
       Această Lună Plină în zodia Pești are o influenţă semnificativă pentru nativii din semnele mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 6 dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) în preajma 14°.

                      Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Pești pentru fiecare semn zodiacal
 

          Berbec –  este timpul să te ocupi mai mult de propria sănătate existând acum riscul de a recidiva probleme mai vechi. Este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea anumitor probleme din această perioadă. Pot fi aduse la lumină acum secrete ale unor dușmani ascunși și care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă de la începutul lunii august a anului trecut. A venit timpul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Ai ocazia să intri în posesia unui secret care ți-a creat tot felul de probleme într-o relație sau la locul de muncă. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe sacrificiu, compasiune, cercetări metafizice, muncă și sănătate.

          Taur –  putem să vorbim despre o perioadă în care ți se cere să realizezi echilibrul dintre ceea ce oferi în relația cu prietenii și nevoile individuale de creație. Este momentul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații de prietenie, mult mai valoroase pentru propriul progres.  Ai ocazia să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere. Te preocupi mai mult de relația cu prietenii, îți dedici timpul unui proiect, poți întâlni acum protectori care să te ajute să te lansezi în noi activități de grup.

        Gemeni – mesajul acestei Luni Pline are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Poți găsi acum soluții neașteptate marcând, de fapt, un final dar și posibilitatea de a da startul unui nou început cariera ta având parte de schimbări bruște care vor afecta și relația cu familia. Este momentul să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile care vin spre tine, în plan profesional. Se poate vorbi despre șansa obținerii unei avansări în plan profesional, posibilitatea de a schimba direcția în carieră. Îți sunt recunoscute roadele muncii tale susținute, ceea ce ai demarat încă de la sfârșitul lunii februarie a acestui an.

          Rac – este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Poți să călătorești în locuri inițiatice sau să întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin. Este nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători departe, eventual pe alte meleaguri. Relaționezi mai mult cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării. Este stimulată dorința de aventură și explorare, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici acum o călătorie în străinătate. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la niște cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta, pe viitor, în plan profesional.

          Leu –  traversezi acum o perioadă de transformări profunde fiind absolut necesar să acorzi o atenție specială, atunci când vine vorba despre împrumuturi, amenzi, taxe și impozite. Este momentul ideal pentru a face curățenie în tot ceea ce ține de afaceri, investiții, împrumuturi, să lămurești anumite aspecte care sunt legate de un proces, o moștenire, partaj, taxe și impozite, o relație intimă.

       Fecioară – a venit timpul să te hotărăști către ce direcție o apuci, vis-à-vis de o relație. Tot acum ai toate șansele să întâlnești o persoană de sex opus interesantă și care va juca un rol important în viața ta. Este momentul de luare a unor decizii importante ce vizează un parteneriat, o afacere. Tot acum se arată dușmanii pe față, poți afla unele adevăruri ascunse despre un partener, colaborator sau asociat. Putem vorbi despre o perioadă intensă, din punct de vedere relațional, poate avea loc semnarea sau desfacerea unui contract important, finalizarea unui mariaj, a unui parteneriat.    

        Balanță – sunt aduse în vedere probleme care vizează propria sănătate dar și relația cu colegii și/sau colaboratorii. Ai ocazia să te bucuri de rezultate legate de serviciu, sănătate, un proiect de la locul de muncă. Este recomandat să începi o dietă, să te preocupi mai mult de propria sănătate, să îți organizezi mult mai eficient timpul respectând orele de relaxare fiind necesare mai multe plimbări în natură. Ai ocazia să vezi colegii de serviciu în care merită să ai încredere, să descoperi de unde vin, de fapt, anumite probleme la locul de muncă. Este posibil să fii obligat să iei hotărârea, pe care ai tot amânat-o, privind schimbarea locului de muncă.

      Scorpion – este timpul să culegi roadele unei munci susținute, încă de la sfârșitul lunii februarie, în ceea ce privește o muncă de creație, un hobby, realizări importante care vizează relația cu copiii sau din investiții ori activități sportive. Este momentul să culegi roadele unei munci de creație, rezultate deosebite venite din partea propriului copil sau pur și simplu te implici într-o nouă poveste de amor, de natură karmică.

        Săgetător –  ai ocazia acum să pui capăt unor probleme care vizează o casă, proprietate, să finalizezi unele acțiuni care au legătură cu părinții, casa natală, bunuri imobiliare, locul natal. Poate îți vine brusc cheful să schimbi domiciliul sau să renovezi prin casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi, pe care nu i-ai mai văzut de foarte mulți ani. Este timpul să culegi roadele unei munci susținute, a unor proiecte demarate la sfârșitul lunii februarie 2017.

      Capricorn – vei relaționa mai mult cu rudele, vecinii, vei face mai multe călătorii sau chiar te vei implica într-un proiect care necesită mult studiu, informare, călătorii. Este posibil să primești vești importante legate de examene, studii, activități comerciale sau despre relația cu rudele apropiate. Cert este că acum ai ocazia să te reîntâlnești cu persoane cu care nu te-ai mai văzut de ceva timp.

     Vărsător – Ai ocazia să îți valorifici anumite talente dând dovadă de creativitate, inspirație, capacitatea de a negocia pentru a reuși să aduci mai mulți bani în propriul cont. Este timpul să culegi roadele unei munci susținute, a unor proiecte lansate la sfârșitul lunii februarie a acestui an. Ai șansa să primești o mărire de salariu, o primă. Nu este exclus să iei decizia bruscă de a renunța la un job care nu te mai satisface din punct de vedere financiar fiind timpul să schimbi direcția, în plan profesional. Este recomandat să nu iei decizii pripite. Este o perioadă în care pui mai mult accent pe banii din muncă proprie, pe valorificarea abilităților și talentelor native, pe stima de sine.

       Pești – poate fi vorba despre o perioadă de criză de identitate sau nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți oameni. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, de felul în care te percep ceilalți. Ești predispus la probleme care țin de propria identitate, ai o oarecare stare de dezorientare, nehotărâre în ceea ce privește alegerea unei direcții clare. Este posibil să apară probleme în relația de cuplu, datorită stării tale de nehotărâre, de incapacitatea de a fi obiectiv.