Luna Plină în zodia Pești, 21 septembrie 2021

         Luna Plină în zodia Pești
 

              „Pământule, dă-mi aripi:
             săgeată vreau să fiu, să spintec
             nemărginirea!” Lucian Blaga
            Această Lună Plină în semnul Pești are loc în data de 21 septembrie 2021, la ora 2:54’, la 28ᵒ14’. Opoziția luminariilor se formează pe axa sănătății și a limitărilor, cu Luna în semnul Pești. Ascendentul momentului se află în zodia Leu.
            Opoziția luminariilor este situată pe axa Fecioară – Pești, axa sănătății și a limitărilor, a sacrificiului. Oferă lecții importante legate de purificarea fizică și spirituală fiind puse în evidență calitatea vieții, sănătatea, munca, credința, capacitatea de dăruire, de sacrificiu, visarea, simțul premoniției, sensibilitatea, receptivitatea dar și naivitatea, nehotărârea, obsesiile, lipsa de simț practic, idealismul. Luna Plină amplifică temerile interioare, emoțiile, traumele riscând să luăm decizii sub impulsul de moment. Acum vedem rezultatul acțiunilor, a deciziilor, proiectelor, relațiilor, colaborărilor demarate în preajma datei de 11 februarie 2021,  atunci când a avut loc Luna Nouă în zodia Pești.
            Opoziția luminariilor se formează pe axa caselor III-IX, cu Luna în semnul Pesti, în casa a IX-a (casa intelectului superior, legea, aspirațiile elevate, călătoria în astral, bisericile, rugăciunea, străinătatea); Soarele se află în casa a III-a (casa comunicării, a schimbului de informații, a călătoriilor scurte, negocierilor, comerțului).
            Luna Plină în zodie de apă -Pești- amplifică nevoia de a empatiza, de a ne exprima propriile dorințe în mod deschis, de a observa lucrurile, oamenii, viața cu propriul suflet. Soarele și Luna se „privesc” aflându-se în opoziție, amplificând astfel lumina, energia, forța de acțiune, ne dă cele mai profunde trăiri, nevoia de expansiune, de eliberare dar și de creștere, de explozie a celor mai profunde emoții.
            Mercur în zodia Balanță, casa a III-a (casa comunicării,  studiile,  ideile, întâlnirile, relația cu mediul apropiat, cu rudele – guvernator al zodiei Fecioară) este în trigon cu Jupiter retrograd din semnul Vărsător, în casa a VII-a (casa asocierilor și a parteneriatelor, mariajul, relația cu ceilalți – guvernator al zodiei Pești) fiind un aspect astrologic care ne dă imboldul de a relaționa cu ceilalți în mod deschis, echilibrat, găsim soluții clare în acest tumult existențial, în această perioadă de derută, efort care parcă ne îndepărtează de concretizarea propriului țel. Prin comunicare, prin modul de a interacționa cu ceilalți ne oglindim propriul mod de a gândi, de a simți și de a reveni la cele mai profunde sentimente, legate de viață și de oameni. Pe de altă parte se cere tot mai mult să ne preocupăm de propria sănătate, să abordăm cu mai multă atenție tot ceea ce ține de alimentație, un tratament, relația cu colegii de muncă, autoritățile. Mercur în careu cu Pluton retrograd din zodia Capricorn (casa a VI-a) ne aduce în vedere că veștile neplăcute legate de sănătate sunt în măsură să ne aducă cu „picioarele pe pământ”, să contientizăm că încă nu am depășit o perioadă tulbure. Transformarea nu se produce peste noapte iar traumele, pierderile suferite tind să revină la suprafață, ceea ce ne vulnerabilizează în fața greutăților din prezent.
            Este foarte important să ne găsim echilibrul prin tot ceea ce facem, prin interacțiunile pe care le avem cu ceilalți, prin filtrarea propriilor emoții și dorințe și prin trezirea la realitate. Este ocazia de a împăca viața materială cu cea spirituală, nu înainte de a filtra ceea ce gândim și simțim,  conștientizând astfel că viața este o scară pe care, vrem sau nu, suntem nevoiți să o urcăm pentru a ajunge la desăvârșirea sufletului. Dezamăgirile au menirea de a ne scoate din zona de confort. Bucuriile simple ale vieții ne ajută să percepem viața cu mai multă intensitate și de a pune preț pe ceea ce este cu adevărat de preț: iubirea. Iubirea de viață și de oameni, exersarea iertării care vine din iubire conducând astfel la împăcarea de Sine, dar și cu ceilalți. Există acum o oarecare tendință către compromis, minciună, dualitate, trecerea de la o extremă la alta, ipocrizie, perfidie, tendința de a manipula, din dorința de a obține câștiguri în plan material.
            Luna Plină din semnul Pești realizează conexiunea dintre „a crede” (Pești) și „a vrea” (Leu) astfel că avem posibilitatea de a primi informațiile care ne pot conduce spre adevăratul țel, prin credință și înțelegere, ajungând astfel la echilibru, cu propria persoană dar și cu ceilalți. Înainte de toate acestea ar trebui să ne punem întrebările: „Sunt pregătit să conștientizez ce vreau?”,„Cum anume aș putea ajunge la ceea ce îmi doresc cu adevărat, fără să rănesc pe nimeni?”. Este nevoia de a căuta să ne înălțăm mai presus de condiția umană, materială, dorința de a ne regăsi mai buni, mai puternici prin ceea ce reușim să acumulăm și să înțelegem în plan spiritual. Mesajul de care trebuie să ținem cont acum este: „Mă eliberez de orice formă de limitare dezvoltând încredere nelimitată în mine și în potențialul meu intuitiv, inspirat și creator.”
            Această Lună Plină în zodia peștilor ne dă  ocazia să (re)descoperim lumina din propria ființă, în momente de cumpănă, de tristețe profundă, de singurătate. Mesajul acestei Luni Pline: „Obțin încredere în mine și reușesc să depășesc orice formă de limitare. Îmi deschid inima și sufletul ancorându-mă în ceea ce este profund spiritual.”
            Luna Plină în zodia Pești are o influenţă semnificativă pentru nativii în semne mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 21, dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) în preajma 29°.
           

            Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Pești pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – este timpul să te ocupi mai mult de propriul organism existând acum riscul de a recidiva probleme mai vechi de sănătate. Este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea problemelor care țin de colectivul de muncă. Pot fi aduse la lumină secrete ale unor dușmani ascunși care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate, încă de la începutul lunii martie a acestui an. A venit timpul să te ocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Ai ocazia să intri în posesia unui secret sau depistezi adevăratele motive care stau în spatele unor acțiuni legate de locul de muncă sau relația cu colegii. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe sacrificiu, compasiune, cercetări metafizice, muncă și sănătate.

            Taur – este o perioadă în care ți se cere să realizezi echilibrul dintre ceea ce oferi în relația cu prietenii și nevoile individuale de creație. Este momentul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații de prietenie, mult mai valoroase pentru propriul progres. Ai ocazia să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere. Te preocupi mai mult de relația cu prietenii dar și de relația cu propriul copil sau cu persoana iubită, dedici timp unui proiect, poți întâlni acum protectori care te ajută să te lansezi în noi activități de grup.

            Gemeni – mesajul acestei Luni Pline are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Poți găsi acum soluții neașteptate marcând un final dar și posibilitatea de a da startul unui nou început cariera ta având parte de schimbări bruște care vor afecta și relația cu familia. Este momentul să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile de progres care vin spre tine, în plan profesional. Se poate vorbi despre șansa obținerii unei avansări în plan profesional, asumarea de noi responsabilități dar și ocazia de a vedea care este drumul tău, vis-a-vis de relațiile socio-profesionale.

            Rac – este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Poți să călătorești în locuri inițiatice sau întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin. Există acum nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători departe, eventual pe alte meleaguri, relaționezi cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării. Este stimulată dorința de aventură și explorare, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici o călătorie peste hotare. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a renunța la cursuri universitare sau postuniversitare care simți că nu mai corespund așteptărilor tale sau ești dezamăgit de unii profesori.

            Leu – traversezi o perioadă de transformări profunde fiind necesar să acorzi o atenție specială, atunci când vine vorba despre împrumuturi, amenzi, taxe și impozite. Este momentul ideal pentru a face curățenie în tot ceea ce ține de afaceri, investiții, să lămurești anumite aspecte care sunt legate de un proces, o moștenire, partaj, taxe și impozite sau o relație intimă. Poate fi vorba și despre creșterea salariului sau primirea unor bonusuri financiare, de obținerea unor beneficii de pe urma unui proces. Ai ocazia să observi adevăratele intenții dintr-o relație de dragoste secretă, intri în posesia unor informații care îți vor revela ce alegere să faci, vis-a-vis de o relație intimă.

            Fecioară – a venit timpul să te hotărăști către ce direcție o apuci, vis-à-vis de relația de cuplu. Acum ai toate șansele să întâlnești o persoană de sex opus interesantă și care va juca un rol important în viața ta. Este momentul de luare a unor decizii importante care vizează un parteneriat, o afacere. Tot acum se arată dușmanii pe față, poți afla unele adevăruri ascunse despre un partener, colaborator sau asociat. Putem vorbi despre o perioadă intensă, din punct de vedere relațional, poate avea loc semnarea sau desfacerea unui contract important, finalizarea unui mariaj, a unui parteneriat.   

            Balanță – sunt aduse în vedere probleme care vizează propria sănătate dar și relația cu colegii și/sau colaboratorii. Ai ocazia să te bucuri de rezultate legate de serviciu, sănătate, un proiect de la locul de muncă. Este recomandat să începi o dietă, să te preocupi mai mult de propria sănătate, să îți organizezi mult mai eficient timpul respectând orele de relaxare fiind necesare mai multe plimbări în natură. Ai ocazia să observi colegii de serviciu în care merită să ai încredere, descoperi de unde vin, de fapt, anumite probleme la locul de muncă. Este posibil să fii obligat să iei hotărârea, pe care ai tot amânat-o, privind schimbarea locului de muncă.

            Scorpion – este timpul să culegi roadele unei munci susținute, încă de la sfârșitul lunii februarie, în ceea ce privește o muncă de creație, un hobby, realizări importante care vizează relația cu copiii sau beneficii venite de pe urma unor investiții sau activități sportive. Rezultate deosebite pot veni din partea propriului copil. Există predispoziția să te implici într-o (nouă) poveste de dragoste care nu se va ridica la înălțimea așteptărilor tale. Este timpul să observi ce anume și cât ești dispus să investești într-o relație, dacă merită să mai acorzi o șansă unei relații bazată pe compromisuri.

            Săgetător – ai ocazia să pui capăt unor probleme care vizează o casă, o proprietate, să finalizezi unele acțiuni care au legătură cu părinții, casa natală, bunurile imobiliare, locul natal. Poate îți vine brusc cheful să schimbi domiciliul sau să renovezi prin casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi, pe care nu i-ai mai văzut de foarte mulți ani. În această perioadă poți să ajungi la conflicte cu părinții, care se pare că nu sunt pe aceeași „lungime de undă” cu tine.

            Capricorn – relaționezi intens cu rudele, vecinii, cu persoanele din mediul tău, vei face mai multe călătorii sau te vei implica într-un proiect care necesită mult studiu, informare, călătorii. Este posibil să primești vești importante legate de examene, studii, activități comerciale sau despre relația cu rudele apropiate. Ai ocazia să te reîntâlnești cu persoane cu care nu te-ai văzut de ceva timp sau poți pune capăt definitiv unor relații care s-au dovedit nefaste, de-a lungul timpului. Se face lumină în tot ce înseamnă studii, negocieri, acte, documente oficiale, aspecte neplăcute care te vor forța să iei decizii ferme, vis-a-vis de relația cu anturajul apropiat.

            Vărsător – ai ocazia să îți valorifici anumite talente dând dovadă de creativitate, inspirație, ai capacitatea de a negocia pentru a reuși să aduci mai mulți bani în propriul cont. Ai șansa de a primi o mărire de salariu, o bonificație, bani care vin și se duc cu repeziciune pe diferite cheltuieli neașteptate. Nu este exclus să iei decizia bruscă de a renunța la un job care nu te mai satisface, din punct de vedere financiar. Este recomandat să nu iei hotărâri pripite. Este o perioadă în care pui mai mult accent pe banii veniți din muncă proprie, pe valorificarea abilităților și talentelor native. 

            Pești – poate fi o perioadă de criză de identitate sau simți nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, de felul în care te percep ceilalți. Ești predispus la probleme care țin de propria identitate, ai o stare de dezorientare în ceea ce privește alegerea unei direcții clare. Este posibil să apară probleme în relația de cuplu, datorită stării tale de nehotărâre. Te poți aștepta la tot felul de probleme în relația cu partenerul de viață, la neplăceri care se amplifică, multe din tensiunile de acum având ca punct de pornire proiectele demarate în luna februarie a acestui an.