Luna Plină în zodia Pești, 2 septembrie 2020

                Luna Plină în zodia Pești

       „Viața este o succesiune de lecții care trebuie trăite pentru a fi înțelese.” Ralph Waldo Emerson
            Această Lună Plină în semnul Pești are loc în data de 2 septembrie 2020, la ora 8:21’, la 10ᵒ12’. Opoziția luminariilor se formează pe Axa sănătății și a limitărilor, cu Luna în semnul Pești, în casa a VI-a (a muncii, locului de muncă, a sănătății, a bolilor acute, tratamente ocazionale, a dietei alimentare, a relației cu colegii de muncă). Soarele se află în casa a XII-a, casa sacrificiilor și a izolării, a dușmanilor ascunși, a bolilor cronice. Ascendentul momentului se află în zodia Fecioară.   
            Opoziția luminariilor este situată pe axa Fecioară – Pești, axa sănătății și a limitărilor, a sacrificiului. Oferă lecții importante legate de purificarea fizică și spirituală fiind puse în evidență calitatea vieții, sănătatea, munca, credința, capacitatea de dăruire, de sacrificiu, visarea, simțul premoniției, sensibilitatea, receptivitatea dar și naivitatea, nehotărârea, obsesiile, lipsa de simț practic, idealismul. Efectele Lunii Pline sunt puternic accentuate aceasta amplificând temerile interioare, emoțiile, traumele riscând să luăm decizii sub impulsul de moment. Acum vedem rezultatul acțiunilor, a deciziilor, proiectelor, relațiilor, colaborărilor demarate în preajma datei de 23 februarie 2020, atunci când a avut loc Luna Nouă în zodia Pești.
             Soarele din casa a XII-a (casa dușmanilor ascunși, karma, inconștientul colectiv, a sacrificiilor și izolării, a marilor boli) face lumină asupra trecutului, a lucrurilor neterminate, suntem puși față în față cu propriile frici, fantasme, traume. Eul (Soarele) tinde să se confrunte cu cele mai acute probleme existențiale și cu cât ne agățăm mai mult de trecut, de un mediu viciat, provocator de probleme de natură emoțională, cu atât mai mult ne vom confrunta cu sentimentul de neputință, de imposibilitatea ieșirii din situațiile de criză. Casa a XII-a este considerată pragul peste care, odată ce am trecut, avem posibilitatea de a da startul unui nou început. Aici se termină „tărâmul cerului”, ne scufundăm în tenebre având sentimentul că „ce trebuie să se întâmple… chiar se va întâmpla”. Sunt aduse la suprafață, secrete, suferințe, probleme legate de locul de muncă, relația cu colegii, probleme de sănătate care trebuie rezolvate cât mai urgent. Trecutul este răstălmăcit și poate, pentru moment, greu de acceptat.
            Luna reprezintă inconștientul, impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără să ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit în viață, prin intermediul trăirilor și reacțiilor noastre psihice. Cu Luna în casa a VI-a (casa muncii, a relației cu colegii de muncă și cu subalternii, a bolilor acute) și prezența lui Neptun în casa a VI-a ne aduce confruntarea cu iluzii, dezamăgiri, sunt aduse în lumină nemulțumiri, avem sentimentul de neîmplinire, că tot efortul depus într-o anumită direcție, în plan profesional, nu a fost ceea ce visam, ce ne doream.
            Luna Plină în semnul Pești aduce la suprafața conștiinței traume, probleme din trecut, dușmani ascunși care își arată adevăratele intenții, mai mult sau mai puțin voit, trăiri, dorințe care nu au fost exprimate, gânduri reprimate. Suntem mult mai deschiși să ne manifestăm nemulțumirile, vis-a-vis de un loc de muncă, de colegi, colaboratori, subalterni, de aspectele care vizează ceea ce ne-a fost interzis de familie, societate, anturaj. Ne putem confrunta cu testarea propriilor valori și principii, apare necesitatea de a observa cât de valabile sunt regulile după care ne conducem viața, dacă am folosit în mod corect informația, experiența de viață.
            Ascendentul în semnul Fecioară aduce în atenție demersurile care vizează sănătatea, mentală și emoțională fiind o perioadă importantă pentru detoxifierea organismului sau ne putem implica în activități care ne ajută la schimbarea modului de a gândi și percepe anumite situații de viață. Este o perioadă în care sunt favorizate practicile de natură spirituală, activitățile domestice, cele care țin de curățenie, purificare a locului în care trăim și muncim, de curățare a grădinii, pământului, de implicare în activități de voluntariat sau orice acțiune prin care ne punem în slujba celorlalți oameni, în acest fel reușind să obținem starea de pace și împlinire la nivel emoțional, sufletesc. Pot apărea probleme legate de digestie, datorită unor obiceiuri alimentare dezorganizate sau a refuzului de a schimba o anumită direcție preferând să ne complacem într-o situație incertă, plină de pierderi, suferință.
            Sănătatea este un aspect al vieții căreia e bine să-i acordăm o importanță deosebită. Este o perioadă optimă pentru a ne reformula principiile și valorile morale după care ne ghidăm existența, totul este să renunțăm la încrâncenare, să ne detașăm de ceea ce ne-a provocat dezamăgiri, pierderi de natură psihic-emoțională și/sau materială. Că ne place sau nu, schimbările vin, Universul ne forțează să ne transformăm în fiecare moment, să facem saltul, să progresăm, să învățăm că suntem în această existență pentru a progresa, în plan spiritual și nu numai. 
             Configurația astrologică Crucea cosmică cardinală: Lilith (zodia Berbec, casa a VIII-a, moarte și transformare, banii partenerului sau de pe urma moștenirii, taxe, impozite, datorii, beneficii de pe urma fatalităților) în careu la Venus (în semnul Rac, casa a X-a, relațiile socio-profesionale, cariera, autoritatea, reputația) careu asteroidul Junona (în zodia Balanță, casa a II-a) careu Saturn retrograd în semnul Capricorn, casa a IV-a) este un aspect astral care antrenează toate cele patru elemente (foc, apă, aer și pământ) dinamizând semnele Berbec, Rac, Balanță și Capricorn. Energia pe care o generează această configurație astrală ne obligă să ieșim dintr-o stare de limitează, să ne eliberăm de restricții, să renunțăm la bariere impuse și autoimpuse, confruntându-ne cu evenimente neplăcute, chiar dureroase, din punct de vedere psihic-emoțional și chiar fizic. Este sentimentul de întoarcere către trecut pentru a regăsi acele aspecte, oameni care au declanșat adevărate „furtuni” în existența noastră. Avem ocazia să obsevăm aspecte care ne-au fost ascunse fiind astfel forțați de evenimentele din prezent să acționăm într-o nouă direcție, să renunțăm la o mentalitate învechită, la oameni care aduc tensiune în viața personală. Această Cruce cardinală poate declanșa revolta, încrâncenarea, lipsa de chibzuință înainte de a lua decizii importante, tendința de a folosi greșit liberul arbitru sau nu ținem cont de ceilalți în luarea deciziilor. Sunt declanșate certuri, tensiuni relaționale din nimic, din lucruri banale. Fiind vorba despre o energie foarte apropiată de energia Focului, această configurație ne predispune la purificări de tot felul: intervenții chirurgicale urgente, accidente, răniri, agresivitate cu care ne vom confrunta destul de frecvent în următoarea perioadă, îndeosebi în următoarele 48 de ore. Folosită la un nivel inferior această energie cosmică se manifestă sub forma lipsei de perseverență, de autosugestie în sens negativ („nu pot”, „nu sunt în stare”, „sunt singur”, „nimeni nu mă observă”, etc.), crize materiale, relaționale, pierderi care vizează cariera, relațiile la nivel înalt, în plan politic, economic.
            Această energie a Crucii cosmice cardinale folosită în plan superior ne conferă capacitatea de a crește în plan spiritual, acționăm cu mai mult curaj pe calea propriei cunoașteri, explorăm dimensiuni ce creează sentimentul de progres în plan spiritual, avem șansa de a întâlni spirite evoluate, de a accesa informații din astral cu mai multă ușurință, prin intermediul viselor, pe căi mai puțin obișnuite, apare ocazia de a conștientiza rostul pierderilor, al eșecurilor.
            Uranus retrograd susține această Lună Plină din semnul Pești ceea ce va ajuta la transformare, la găsirea unor soluții în situații limită apelând la originalitate, spontaneitate, la voință, avem curajul de a ne elibera de obiceiuri care ne îngrădesc propriul mod de a fi, de a ne manifesta. Nu este vorba despre evenimente cu care nu ne-am mai întâlnit, ci ni se mai dă o șansă de a vedea rostul acțiunilor, al pierderilor care nu fac decât să ne aducă mai aproape de sensul propriei existențe.
            Este o Lună Plină în zodia Pești care ne va pune la grea încercare propria credință putând resimți acum, în mod profund, întoarcerea către spiritualitate dar și nevoia de a înfrunta propriile frici, traume, de a accepta partea întunecată din noi, teama de a nu fi judecați, acuzați pe nedrept. Pe de altă parte avem ocazia să descoperim lumina din propria ființă în momente de cumpănă, de tristețe profundă, de singurătate. Mesajul acestei Luni Pline: „Obțin încredere în mine și reușesc să depășesc orice formă de limitare. Îmi deschid inima și sufletul ancorându-mă în ceea ce este profund spiritual.”
            Luna Plină în zodia Pești are o influenţă semnificativă pentru nativii din semnele mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 2  dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) în preajma 10°.

                   Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Pești pentru fiecare semn zodiacal

          Berbec – este timpul să te ocupi mai mult de propriul organism existând acum riscul de a recidiva probleme mai vechi de sănătate. Este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea problemelor care țin de colectivul de muncă. Pot fi aduse la lumină secrete ale unor dușmani ascunși care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate, încă de la începutul lunii martie a acestui an. A venit timpul să te ocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Ai ocazia să intri în posesia unui secret sau depistezi adevăratele motive care stau în spatele unor acțiuni legate de locul de muncă sau relația cu colegii. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe sacrificiu, compasiune, cercetări metafizice, muncă și sănătate.

          Taur – este o perioadă în care ți se cere să realizezi echilibrul dintre ceea ce oferi în relația cu prietenii și nevoile individuale de creație. Este momentul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații de prietenie, mult mai valoroase pentru propriul progres. Ai ocazia să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere. Te preocupi mai mult de relația cu prietenii dar și de relația cu propriul copil sau cu persoana iubită, dedici timp unui proiect, poți întâlni acum protectori care te ajută să te lansezi în noi activități de grup.

            Gemeni – mesajul acestei Luni Pline are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Poți găsi acum soluții neașteptate marcând un final dar și posibilitatea de a da startul unui nou început cariera ta având parte de schimbări bruște care vor afecta și relația cu familia. Este momentul să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile de progres care vin spre tine, în plan profesional. Se poate vorbi despre șansa obținerii unei avansări în plan profesional, de asumare de noi responsabilități dar și ocazia de a vedea care este drumul tău, vis-a-vis de relațiile socio-profesionale.

             Rac – este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Poți să călătorești în locuri inițiatice sau să întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin. Există acum nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători departe, eventual pe alte meleaguri, relaționezi cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării. Este stimulată dorința de aventură și explorare, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici o călătorie în peste hotare. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a renunța la cursuri universitare sau postuniversitare care simți că nu mai corespund așteptărilor tale sau ești dezamăgit de unii profesori.

             Leu – traversezi o perioadă de transformări profunde fiind absolut necesar să acorzi o atenție specială, atunci când vine vorba despre împrumuturi, amenzi, taxe și impozite. Este momentul ideal pentru a face curățenie în tot ceea ce ține de afaceri, investiții, să lămurești anumite aspecte care sunt legate de un proces, o moștenire, partaj, taxe și impozite sau o relație intimă. Poate fi vorba și despre creșterea salariului sau primirea unor bonusuri financiare, de obținerea unor beneficii de pe urma unui proces. Ai ocazia să observi adevăratele intenții dintr-o relație de amor secretă, intri în posesia unor informații care îți vor revela ce alegere să faci, vis-a-vis de o relație intimă.

              Fecioară – a venit timpul să te hotărăști către ce direcție o apuci, vis-à-vis de relația de cuplu. Acum ai toate șansele să întâlnești o persoană de sex opus interesantă și care va juca un rol important în viața ta. Este momentul de luare a unor decizii importante care vizează un parteneriat, o afacere. Tot acum se arată dușmanii pe față, poți afla unele adevăruri ascunse despre un partener, colaborator sau asociat. Putem vorbi despre o perioadă intensă, din punct de vedere relațional, poate avea loc semnarea sau desfacerea unui contract important, finalizarea unui mariaj, a unui parteneriat.   

             Balanță – sunt aduse în vedere probleme care vizează propria sănătate dar și relația cu colegii și/sau colaboratorii. Ai ocazia să te bucuri de rezultate legate de serviciu, sănătate, un proiect de la locul de muncă. Este recomandat să începi o dietă, să te preocupi mai mult de propria sănătate, să îți organizezi mult mai eficient timpul respectând orele de relaxare fiind necesare mai multe plimbări în natură. Ai ocazia să observi colegii de serviciu în care merită să ai încredere, să descoperi de unde vin, de fapt, anumite probleme la locul de muncă. Este posibil să fii obligat să iei hotărârea, pe care ai tot amânat-o, privind schimbarea locului de muncă.

          Scorpion – este timpul să culegi roadele unei munci susținute, încă de la sfârșitul lunii februarie, în ceea ce privește o muncă de creație, un hobby, realizări importante care vizează relația cu copiii sau beneficii venite de pe urma unor investiții sau activități sportive. Culegi roadele unei munci de creație, rezultate deosebite venite din partea propriului copil sau pur și simplu te implici într-o nouă poveste de amor care nu se va ridica la înălțimea așteptărilor tale. Este timpul să observi ce anume și cât ești dispus să investești într-o relație de amor, dacă merită să mai acorzi o șansă unei relații bazată pe compromisuri.

          Săgetător – ai ocazia să pui capăt unor probleme care vizează o casă, o proprietate, să finalizezi unele acțiuni care au legătură cu părinții, casa natală, bunurile imobiliare, locul natal. Poate îți vine brusc cheful să schimbi domiciliul sau să renovezi prin casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi, pe care nu i-ai mai văzut de foarte mulți ani. În această perioadă poți să ajungi la conflicte cu părinții, care se pare că nu sunt pe aceeași „lungime de undă” cu tine.

          Capricorn – relaționezi  mai mult cu rudele, vecinii, cu persoanele din mediul tău, vei face mai multe călătorii sau chiar te vei implica într-un proiect care necesită mult studiu, informare, călătorii. Este posibil să primești vești importante legate de examene, studii, activități comerciale sau despre relația cu rudele apropiate. Ai ocazia să te reîntâlnești cu persoane cu care nu te-ai văzut de ceva timp sau poți pune capăt definitiv unor relații care s-au dovedit nefaste, de-a lungul timpului. Se face lumină în tot ce înseamnă studii, negocieri, acte, documente oficiale, aspecte neplăcute care te vor forța să iei decizii ferme, vis-a-vis de relația cu anturajul apropiat.

          Vărsător – ai ocazia să îți valorifici anumite talente dând dovadă de creativitate, inspirație, ai capacitatea de a negocia pentru a reuși să aduci mai mulți bani în propriul cont. Ai șansa de a primi o mărire de salariu, o bonificație, bani care vin și se duc cu repeziciune pe diferite cheltuieli neașteptate. Nu este exclus să iei decizia bruscă de a renunța la un job care nu te mai satisface, din punct de vedere financiar. Este recomandat să nu iei decizii pripite. Este o perioadă în care pui mai mult accent pe banii veniți din muncă proprie, pe valorificarea abilităților și talentelor native. 

            Pești – poate fi o perioadă de criză de identitate sau simți nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, de felul în care te percep ceilalți. Ești predispus la probleme care țin de propria identitate, ai o stare de dezorientare în ceea ce privește alegerea unei direcții clare. Este posibil să apară probleme în relația de cuplu, datorită stării tale de nehotărâre. Te poți aștepta la tot felul de probleme în relația cu partenerul de viață, la neplăceri care se amplifică, multe din tensiunile de acum având ca punct de pornire proiectele  demarate în a doua parte a lunii februarie a acestui an.