Luna Plină în zodia Pești, 14 septembrie 2019

                Luna Plină în zodia Pești

            „Pământule, dă-mi aripi:
            săgeată vreau să fiu, să spintec
            nemărginirea!” Lucian Blaga

            Această Lună Plină are loc în semnul Pești, în data de 14 septembrie 2019, la ora 7:32’, la 21ᵒ05’. Opoziția luminariilor se formează pe Axa sănătății și a limitărilor, cu Luna în semnul Pesti, în casa a VI-a, a muncii, locului de muncă, a sănătății, a bolilor acute, tratamente ocazionale, a dietei alimentare, a relației cu colegii de muncă. Soarele se află în casa a XII-a, casa sacrificiilor și a izolării, a dușmanilor ascunși, a bolilor cronice. Ascendentul momentului se află în zodia Fecioară.
            Opoziția luminariilor este situată pe axa Fecioară – Pești, axa sănătății și a limitărilor, a sacrificiului. Oferă lecții importante legate de purificarea fizică și spirituală fiind puse în evidență calitatea vieții, sănătatea, munca, credința, capacitatea de dăruire, de sacrificiu, visarea, simțul premoniției, sensibilitatea, receptivitatea dar și naivitatea, nehotărârea, obsesiile, lipsa de simț practic, idealismul. Efectele Lunii Pline sunt puternic accentuate aceasta amplificând temerile interioare, emoțiile, traumele riscând să luăm decizii sub impulsul de moment.
            Soarele din casa a XII-a (casa dușmanilor ascunși, karma, inconștientul colectiv, a sacrificiilor și izolării, marilor boli) face lumină asupra trecutului, a lucrurilor neterminate, suntem puși față în față cu propriile frici, fantasme, traume. Eul (Soarele) tinde să se confrunte cu cele mai acute probleme existențiale și cu cât ne agățăm mai mult de trecut, de un mediu viciat, provocator de probleme de natură emoțională, cu atât mai mult ne vom confrunta cu sentimentul de neputință, de imposibilitatea ieșirii din situații de criză. Casa a XII-a este considerată pragul peste care, odată ce am trecut, avem posibilitatea de a da startul unui nou început. Aici se termină „tărâmul cerului”, ne scufundăm în tenebre având sentimentul de inevitabilitate, acel sentiment de „ce trebuie să se întâmple…  se va întâmpla”.  Sunt aduse la suprafață, în mod brutal, secrete, suferințe, probleme legate de locul de muncă, relația cu colegii, probleme de sănătate care trebuie rezolvate cât mai urgent. Trecutul este răstălmăcit și poate, pentru moment, greu de acceptat. Soarele și Marte în casa a XII-a predispun la infracționalitate, atacuri venite din partea dușmanilor ascunși, incendii, explozii, dezordine în instituțiile de ajutor social, spitale, pușcării, azile. Luna guvernează, în astrologia mundană, ideologiile de masă şi conceptul de democraţie populară ca formă de guvernare precum şi stocurile de hrană şi resursele naturale ale ţării respective.
           Luna reprezintă inconștientul, impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără să ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit în viață, prin intermediul trăirilor și reacțiilor noastre psihice. Cu Luna în casa a VI-a (casa muncii, a relației cu colegii de muncă și cu subalternii, a bolilor acute), în conjuncție cu Neptun, ne aduce confruntarea cu iluzii, dezamăgiri, sunt aduse în lumină nemulțumiri, sentimentul de neîmplinire, că tot efortul depus într-o anumită direcție, în plan profesional, nu a fost ceea ce visam, ce ne doream. Luna Plină aduce la suprafața conștiinței traume, probleme din trecut, dușmani ascunși care își arată adevăratele intenții, mai mult sau mai puțin voit, trăiri, dorințe care nu au fost exprimate, gânduri reprimate. Suntem mult mai deschizi să ne manifestăm nemulțumirile, ceea ce ne-a fost interzis de familie, societate, anturaj. Ne putem confrunta cu testarea propriilor valori și principii, necesitatea de a observa cât de valabile sunt regulile după care ne conducem viața, dacă am folosit în mod corect informația, experiența de viață.
            Careul în T mobil: Jupiter în semnul Săgetător (în domiciliu), în careu cu Soare și Marte (în zodia Fecioară), în opoziție cu Luna din zodia Pești sunt specte astrale care combină nevoia de schimbare cu dorința de acțiune, ne putem elibera de anumite obiceiuri, de persoane care ne-au creat probleme de-a lungul timpului și iată, acum „s-a umplut paharul”, fiind obosiți, nu mai avem chef să acceptăm compromisuri sau pur și simplu ne dăm seama că diplomația nu aduce nimic bun, în situațiile în care nu sunt respectate anumite valori, principii morale. Această configuraţie astrală ne forțează să găsim alternative, noi căi de comunicare, de adaptare la noi situații de viață sau pur și simplu conștientizăm rostul unor asocieri care au avut loc în preajma datei de 6 martie 2019. Reprezintă energia care ne mobilizează să depășim orice obstacol, să facem față situațiilor neprevăzute apelând la ghizii spirituali, la credință dar și la informația și experiența acumulată de-a lungul timpului.
            Deținem puterea necesară pentru a trece dincolo de „prag”, dincolo de confuzii și frici. Neptun este salvarea prin credință, el reprezintă subconștientul colectiv, ghidul spiritual, mentorul, ne dă puterea de a transcende între lumi, putem atinge planuri mult mai înalte reușind astfel să trecem dincolo de cel material. Cu Lilith aflat în conjuncție cu Neptun (în casa a VI-a), retrograd și în careu cu Jupiter, pe casa a III-a, nu ne va fi ușor să găsim alternative, mult mai avantajoase, în plan profesional sau în ceea ce privește eventuale probleme de sănătate. Se cere prudență în continuare, atenție la detalii, nevoia de a privi dincolo de aparențe și de a evita compromisul de orice fel. Se recomandă amânarea anumitor decizii care implică seamnarea de acte, documente, negocieri, călătorii.
            Pentru cei care se confruntă acum cu starea de indecizie, confuzie, rătăcire, viața le poate părea un haos, un drum sinuos reușind cu foarte mare greutate să își regăsească starea de armonie cu sine și cu ceilalți.
            Ascendentul în semnul Fecioară aduce în atenție demersurile care vizează sănătatea, mentală și emoțională, fiind o perioadă importantă pentru detoxifierea organismului sau ne putem implica în activități care ne ajută la schimbarea modului de a gândi și percepe anumite situații de viață care nu mai mai sunt de folos. Este o perioadă în care sunt favorizate practicile de natură spirituală, activitățile domestice, cele care țin de curățenie, purificare a locului în care trăim și muncim, de curățare a grădinii, pământului, de implicare în activități de voluntariat sau orice acțiune prin care ne punem în slujba celorlalți oameni, în acest fel reușind să obținem starea de pace și împlinire la nivel emoțional, sufletesc. Pot apărea probleme legate de digestie, datorită unor obiceiuri alimentare dezorganizate sau a refuzului de a schimba o anumită direcție preferând să ne complacem într-o situație incertă, plină de pierderi, suferință.   Sănătatea este un aspect al vieții căreia e bine să-i acordăm o importanță deosebită. Este o perioadă optimă pentru a ne reformula principiile și valorile morale după care ne ghidăm existența, totul este să renunțăm la încrâncenare, să ne detașăm de ceea ce ne-a provocat dezamăgiri, pierderi de natură psihic-emoțională și/sau materială. Că ne place sau nu, schimbările vin, Universul ne forțează să ne transformăm în fiecare moment, să facem saltul, să progresăm, să învățăm că suntem în această existență pentru a învăța, progresa, în plan spiritual și nu numai.  
            Ascendentul este în conjuncție cu Mercur și Venus comunicarea jucând un rol esențial pentru a reuși să ne ducem la îndeplinire proiectele propuse fiind favorizate acum comerțul, concretizarea proiectelor care implică creativitatea, simțim nevoia de a explora noi domenii care ne pot aduce progresul personal. Ne exprimăm mult mai deschis gândurile, sentimentele, ne implicăm cu ambiție în noi acțiuni, ceea ce ne poate aduce noi șanse de progres. Natura gândurilor, a cuvintelor şi acţiunilor noastre va marca profund această perioadă. Tot ceea ce este corect, armonios şi făcut cu raportare permanentă la Divinitate, va da roade corespunzătoare. Tot ceea ce este rău, îndreptat împotriva celuilalt, mai devreme sau mai târziu se va întoarce împotriva noastră. Viitorul se naşte în fiecare clipă din ceea ce gândim, rostim sau facem, fiecare acțiune este impregnată cu gândul, cu propria energie care va reveni către propria persoană, sub o altă formă fiind vorba de consecințele acțiunilor noastre.
            Este o Lună Plină în zodia Pești care ne va pune la grea încercare propria credință putând resimți acum, în mod profund, întoarcerea către spiritualitate dar și nevoia de a înfrunta propriile frici, traume, de a accepta partea întunecată din noi, teama de a nu fi judecați, acuzați pe nedrept. Pe de altă parte avem ocazia să descoperim lumina din propria ființă în momente de cumpănă, de tristețe profundă, de singurătate. Mesajul acestei Luni Pline: „Obțin încredere în mine și reușesc să depășesc orice formă de limitare. Îmi deschid inima și sufletul ancorându-mă în ceea ce este profund spiritual.”
            Luna Plină în zodia Pești are o influenţă semnificativă pentru nativii din semnele mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 14 dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) în preajma 21°.

            Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Pești pentru fiecare semn zodiacal

          Berbec – este timpul să te ocupi mai mult de propriul organism existând acum riscul de a recidiva probleme mai vechi de sănătate. Este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea problemelor care țin de colectivul de muncă.  Pot fi aduse la lumină acum secrete ale unor dușmani ascunși și care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate, încă de la începutul lunii martie a acestui an. A venit timpul să te ocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Ai ocazia să intri în posesia unui secret sau depistezi adevăratele motive care stau în spatele unor acțiuni legate de locul de muncă sau de relația cu colegii. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe sacrificiu, compasiune, cercetări metafizice, muncă și sănătate.

          Taur – putem să vorbim despre o perioadă în care ți se cere să realizezi echilibrul dintre ceea ce oferi în relația cu prietenii și nevoile individuale de creație. Este momentul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații de prietenie, mult mai valoroase pentru propriul progres. Ai ocazia să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere. Te preocupi mai mult de relația cu prietenii dar și de relația cu propriul copil sau cu persoana iubită, îți dedici timpul unui proiect, poți întâlni acum protectori care te ajută să te lansezi în noi activități de grup.

            Gemeni – mesajul acestei Luni Pline are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Poți găsi acum soluții neașteptate marcând, de fapt, un final dar și posibilitatea de a da startul unui nou început cariera ta având parte de schimbări bruște care vor afecta și relația cu familia. Este momentul să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile de progres care vin spre tine, în plan profesional. Se poate vorbi despre șansa obținerii unei avansări în plan profesional, posibilitatea de a schimba direcția în carieră. Îți sunt recunoscute roadele muncii tale susținute.

             Rac – este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Poți să călătorești în locuri inițiatice sau să întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin. Există acum nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători departe, eventual pe alte meleaguri, relaționezi cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării. Este stimulată dorința de aventură și explorare, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici o călătorie în peste hotare. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a renunța la cursuri universitare sau postuniversitare care simți că nu mai corespund așteptărilor tale sau ești dezamăgit de unii profesori.

             Leu – traversezi o perioadă de transformări profunde fiind absolut necesar să acorzi o atenție specială, atunci când vine vorba despre împrumuturi, amenzi, taxe și impozite. Este momentul ideal pentru a face curățenie în tot ceea ce ține de afaceri, investiții, să lămurești anumite aspecte care sunt legate de un proces, o moștenire, partaj, taxe și impozite sau o relație intimă. Poate fi vorba și despre creșterea salariului sau primirea unor beneficii financiare. Acordă atenție la predispoziția de a te implica într-o relație extraconjugală.

              Fecioară – a venit timpul să te hotărăști către ce direcție o apuci, vis-à-vis de relația de cuplu. Acum ai toate șansele să întâlnești o persoană de sex opus interesantă și care va juca un rol important în viața ta. Este momentul de luare a unor decizii importante care vizează un parteneriat, o afacere. Tot acum se arată dușmanii pe față, poți afla unele adevăruri ascunse despre un partener, colaborator sau asociat. Putem vorbi despre o perioadă intensă, din punct de vedere relațional, poate avea loc semnarea sau desfacerea unui contract important, finalizarea unui mariaj, a unui parteneriat.   

             Balanță – sunt aduse în vedere probleme care vizează propria sănătate dar și relația cu colegii și/sau colaboratorii. Ai ocazia să te bucuri de rezultate legate de serviciu, sănătate, un proiect de la locul de muncă. Este recomandat să începi o dietă, să te preocupi mai mult de propria sănătate, să îți organizezi mult mai eficient timpul respectând orele de relaxare fiind necesare mai multe plimbări în natură. Ai ocazia să observi colegii de serviciu în care merită să ai încredere, să descoperi de unde vin, de fapt, anumite probleme la locul de muncă. Este posibil să fii obligat să iei hotărârea, pe care ai tot amânat-o, privind schimbarea locului de muncă.

          Scorpion – este timpul să culegi roadele unei munci susținute, încă de la sfârșitul lunii februarie, în ceea ce privește o muncă de creație, un hobby, realizări importante care vizează relația cu copiii sau beneficii venite de pe urma unor investiții sau activități sportive. Culegi roadele unei munci de creație, rezultate deosebite venite din partea propriului copil sau pur și simplu te implici într-o nouă poveste de amor, de natură karmică.

          Săgetător – ai ocazia să pui capăt acum unor probleme care vizează o casă, o proprietate, să finalizezi unele acțiuni care au legătură cu părinții, casa natală, bunurile imobiliare, locul natal. Poate îți vine brusc cheful să schimbi domiciliul sau să renovezi prin casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi, pe care nu i-ai mai văzut de foarte mulți ani. În această perioadă poți să ajungi la conflicte cu părinții, care se pare că nu sunt pe aceeași „lungime de undă” cu tine.

          Capricorn – relaționezi  mai mult cu rudele, vecinii, cu persoanele din mediul tău, vei face mai multe călătorii sau chiar te vei implica într-un proiect care necesită mult studiu, informare, călătorii. Este posibil să primești vești importante legate de examene, studii, activități comerciale sau despre relația cu rudele apropiate. Cert este că ai ocazia să te reîntâlnești cu persoane cu care nu te-ai mai văzut de ceva timp sau poți pune capăt definitiv unor relații care s-au dovedit nefaste de-a lungul timpului.

          Vărsător – ai ocazia să îți valorifici anumite talente dând dovadă de creativitate, inspirație, ai capacitatea de a negocia pentru a reuși să aduci mai mulți bani în propriul cont. Ai șansa de a primi o mărire de salariu, o bonificație. Nu este exclus să iei decizia bruscă de a renunța la un job care nu te mai satisface, din punct de vedere financiar. Este recomandat să nu iei decizii pripite. Este o perioadă în care pui mai mult accent pe banii veniți din muncă proprie, pe valorificarea abilităților și talentelor native. 

            Pești – poate fi o perioadă de criză de identitate sau simți nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, de felul în care te percep ceilalți. Ești predispus la probleme care țin de propria identitate, ai o oarecare stare de dezorientare în ceea ce privește alegerea unei direcții clare. Este posibil să apară probleme în relația de cuplu, datorită stării tale de nehotărâre. Te poți aștepta la tot felul de probleme în relația cu șefii, eventuale sancțiuni.