Luna Plină în zodia Leu și Eclipsa totală de Lună, 31 ianuarie 2018

Luna Plină în zodia Leu și Eclipsa totală de Lună
       LP in Leu 31 ian 2018
 „Umbrele noastre dețin esența a ceea ce suntem.” Lazaris
            În data de 31 ianuarie 2018  are loc fenomenul astrologic de Lună Plină în semnul Leu, la ora 15:27’ și o Eclipsă totală de Lună (Nodul Nord Lunar se află la 15˚17’), la ora 15:30’ în România. Este vizibilă în Asia, Australia, Pacific și vestul Americii de Nord. Eclipsa totala va avea durata de 1 ora si 17 minute. Din Romania se va putea observa doar ieșirea Lunii din penumbra Pământului maximul eclipsei având loc ziua, la ora 15:30’. Eclipsa de Lună se produce atunci când Soarele se află în opoziție cu Luna (Luna Plină) și cu Nodul Lunar sau în apropiere de acesta. Nodurile Lunare sunt două puncte complementare date de intersecția orbitei Lunii cu orbita Soarelui precum și de mersul aparent al acestuia pe zodiac.  Opoziția Lună – Soare (din 31 ianuarie 2018), pe axa Leu – Vărsător, la 11˚37’, activează casele astrologice II și VIII. Ascendentul momentului se află în zodia Rac. 
         Este vorba despre o Eclipsă de Lună ce amplifică emoțiile, fricile, starea de nehotărâre, de anxietate, frustrările, impulsivitatea, problemele cardiace, depresia, insomniile, migrenele. Putem vorbi despre o perioadă trăită cu intensitate, în funcție de astrograma natală (unde este localizată această Lună Plină și Eclipsa parțială de Lună, casele care sunt tranzitate de Nodul Sud, Soare, Nodul Nord și de Lună).
            Eclipsele Lunare sunt asociate cu evenimente care au impact puternic la nivel emoțional predispunând, în general, la finalizarea unor situații începute la Eclipsa de Soare anterioară (din data de 21 august 2017 ). Schimbările se pot produce acum în mod neașteptat, profund răscolitor având un puternic impact pentru următoarele șase luni, până la următoarea Eclipsă de Soare (din ziua de 13 iulie 2018). Eclipsele de Lună amplifică capacitatea de a observa, cu mai multă claritate, oamenii din jurul nostru reușind să vedem dincolo de aparențe, să lămurim adevăratele probleme cu care ne confruntăm, legate de planul material, relațional, profesional și chiar spiritual. Sunt demascate minciuni, acțiuni obscure, tertipuri fiind adus la suprafață tot ce este iluzoriu, ascuns. Eclipsele de Lună permit vindecări miraculoase prin amplificarea, în interiorul ființei, a focului purificator solar. Casele astrologice din tema natală, energizate de Eclipsa de Lună, ne arată că ceva se termină acum, are loc  „arderea” a karmei, în funcție și de aspectele pe care le face Eclipsa de Lună cu alte planete din tema natală. Eclipsa de Lună face lumină în propria existență arătându-ne ce anume avem de schimbat, la ce trebuie să renunțăm pentru a ne (re)câștiga independența, capacitatea de a progresa, de a face un nou salt, după ce ne-am eliberat de trecut. Energiile acestei Luni Pline, cea de a doua din luna ianuarie 2018, acționează la nivel subtil sub formă de conștientizare și vindecare a atașamentelor, posesivității, a obsesiilor indicate de cele doua case asociate axei Taur-Scorpion, respectiv casele II (unde se află Luna) și VIII (unde se află Soarele).
            Luna Plină are loc pe axa afectivă Leu – Vărsător (casele II-VIII) aducând în prim plan iubirea primită și cea dăruită, ambiţia, curajul, hotărârea şi perseverenţa, creativitatea, inovația. Casele a II-a si a VIII-a, asociate zodiilor Taur și respectiv Scorpion, reprezintă resursele personale și ale celorlalți, resursele pământului dar și ale interiorului nostru, ale corpului, inconștientului, sufletului și spiritului nostru astfel că, prin puteresa noastră de a dărui, cu Soarele în zodia Vărsător (semn fix, de aer, guvernat de Uranus și tradițional de Saturn) se deschid  noi orizonturi către umanitate resimțind nevoia profundă de a iubi, dărui, de  a cunoaște lumea, de a fi originali, nonconformiști, de a distruge vechiul sistem de valori și principii care nu mai corespund societății actuale. Este nevoia de cunoaștere, de evoluție, progres, dedicare, socializare, colaborare, cooperare, spirit liber, independență, bucurie, veselie, dorința de schimbare. Zodia Leu (semn fix, de foc, guvernat de Soare) pune mai mult accent pe nevoia de a fi în centrul atenției dar și pe creativitate, pe iubirea primită, nevoia de afirmare, de a fi admirat, apreciat, să ni se recunoască valoarea. Luna reprezintă inconștientul, impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără să ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit, prin intermediul trăirilor și a emoțiilor. Luna în zodia Leului pune în valoare propriile emoții, dorințe, trăiri prin ceea ce iubim, prin propria creativitate,  sensul pe care îl dăm relației cu propriul copil sau cu persoana iubită. Cu Luna Plină pe casele II și VIII, axa posesiunilor, avem ocazia să vedem care este capacitatea noastră de a ne folosi de propriile resurse, instrumente pentru a  atrage mai multe câștiguri, avantaje în plan material. Este o perioadă de revelare, de negare sau acceptare a calităților negative, de reînnoire la nivel emoțional, spiritual și material. Soarele în casa a VIII-a (casa regenerării, a morții și renașterii, misterelor, ocultismului, transformărilor profunde, a moștenirilor) aflat în opoziție cu Luna și cu asteroidul Ceres este un aspect astral care indică necesitatea de metamorfozare, de moarte și renaștere, de scufundare în propriul inconștient, nevoia de a găsi lumina în tenebre, de a afla și accepta acele părți din noi care ne aduc, de fapt, în competiție cu lumea în care trăim, cu oameni dragi, cu ființe care ne iubesc. Este momentul de scufundare în adâncul propriei conștiințe, de demascare a acelui aspect din noi înșine care ne distruge relațiile, ne macină propriul Eu.
            Asteroidul Ceres, considerat a fi zeița grânelor simbolul fiind asociat cu acela al unei seceri, indicând legătura cu agricultura și rolul ei în asigurarea hranei fiind privit, înainte de toate, prin prisma relației mamă-copil. Zeița Ceres reprezintă însă și înțelepciunea feminină, cea care recunoaște pierderea. Asteroidul Ceres ne spune despre ciclurile naturii, despre cele mai adânci mistere ale morții și ale reînvierii, despre sufletul uman, care este asociat cu ideea valorii de sine. Ceres poate descrie o experiență psihologică a atașamentului, a separării și pierderii, a morții, a renașterii și a durerii, a dragostei și grijii pentru pământul natal, misterele, agricultura, alimentele. Ceres simbolizează grijile și frica de a nu pierde ceva care nu ne aparține, de fapt. O frică care, în general, ne blochează propria manifestare de a fi, de a ne exprima sau de a face alegeri.
            Ceres în conjuncție cu Luna și opoziție cu Soarele de pe axa posesiunilor dar și conjuncția dintre Venus cu Nodul Sud Lunar și asteroidul Junon (careu la Jupiter din zodia Scorpion, casa a V-a) sunt aspecte astrale ce indică o puternică nevoie de reconstrucție interioară, de metamorfozare, conștientizare și acceptare a propriului ego, a dorinței de a poseda, de a deține cu orice preț puterea asupra celuilalt. În mod subtil, ne lăsăm conduși de acțiuni din trecut, fie că este vorba despre o relație intimă, sexuală sau dorința de a avea pe cineva, cu orice preț, prin orice mijloace, chiar și apelând la ocultism, la mijloace mai puțin convenționale, fie că e vorba de a câștiga bani, de a obține anumite bunuri materiale prin mijloace mai puțin cinstite. Cert este că există acum un risc sporit de a accepta compromisul, doar pentru că este mult mai ușor astfel să obținem un anumit succes, recunoștere în mediul de lucru, în plan social sau personal. Este nevoia de a ne fi  recunoscută valoarea de către cei care ne-au nedreptățit în trecut.   
          Nu se poate vorbi acum neapărat despre capacitatea de vindecare, cu atât mai mult de un progres care să fie perceput în mod conștient, ci mai degrabă există riscul de a amplifica sau de a repeta anumite greșeli din trecut, fie că e vorba despre acțiuni, proiecte, gânduri pe care le-am avut în luna august 2017, fie că e vorba de persoane dragi, oameni despre care credeam că ne pot fi asociați și care ne apreciază pentru ceea ce suntem și cu ajutorul cărora ne-am făcut planuri de viitor, încă din vara lui 2013. Acum are loc revelarea unui adevăr dureros ce vizează planul sentimental, relațional, tot ceea ce ține de bani, afaceri, colaborări, chiar și de datorii, taxe și impozite, munca ce nu este apreciată la justa valoare. Există predispozița să pierdem oameni dragi, auzim mai frecvent despre accidente, decese, operații chirugicale, probleme legate de copii, educație, nașteri.  
            Ascendentul momentului se află în semnul Rac și este guvernat de Luna aflată în zodia Leu (zodia Racului sugerând cleștii unui crab, semiluna sufletului și a cercului spiritual, se unesc într-un tot unitar). Energia predominanată este Ying (feminină) ceea ce semnifică, de fapt, sensibilitatea, emoțiile puternice, nevoia de ocrotire, protecția de care este capabilă o mamă.  Ascendentul în semnul Rac aduce în prim plan emoțiile, relația cu familia, țara, atașamentul față de trecut, patriotismul, tradițiile. Cu Luna în zodia Leu, în casa a II-a, se va pune mai mult accent pe nevoia de a ieși în evidență, de a fi apreciați pentru valorile pe care le deținem dar și pentru a fi recompensați pe măsura așteptărilor noastre. Pierderile vor fi cu atât mai mari cu cât vom avea mai multe așteptări de la ceilalți.
            Este o perioadă în care ne putem aștepta la manifestări explozive, răzgândiri care țin de bani, de relații intime, afaceri. Se amplifică manifestarea relațiilor nonconfomiste, nevoia de a evada dintr-o lume puternic ancorată în materialitate și competiție menită să ne sufoce întreaga ființă. Ies acum la suprafață acum trădările și jocurile de culise, acțiunile egoiste nu se mai ascund în spatele unor false relații de parteneriat, de asociere sau a unor idei care păreau a fi în favoarea umanității, dăruite necondiționat. Este strigătul de frică, manifestat prin agresivitate, brutalitate, prin acțiuni ce contravin regulilor morale și sociale.
            Putem să vorbim despre o Eclipsă de Lună (care are loc întotdeauna la Luna Plină) care ne aduce șansa de a ne elibera de propriile umbre, ne asumăm acum propria vină și facem corecțiile necesare în propria structură, la nivel psihic-emoțional, încercând să fim mai buni și mai înțelepți cu oameni pe care i-am nedreptățit în trecut și iată că Universul ne dă șansa de a vedea propriile greșeli din trecut prin ceea ce pierdem acum. Este șansa de a arde din propria karmă, fie că se manifestă la nivel personal, fie că la nivel social, trecem acum prin profunde transformări menite să ne aducă mai aproape de oameni. Am mai spus și au spus-o și alții înaintea mea: până când nu conștientizăm că facem parte dintr-o mare familie, la nivel planetar și nu ne acceptăm ca fiind frați, indiferent de nație, culoare sau religie vom continua să trăim în propriul întuneric iar aceasta nu ne va aduce niciodată adevăratul sentiment de iubire și de împlinire! Țelul vieții nu este doar să muncim și să ne hrănim, ci este să dăruim, să iubim și să creștem în spirit!
            Această Lună Plină și Eclipsă totală de Lună în zodia Leului ne dă șansa să ne redescoperim prin intermediul eșecurilor, al pierderilor (fie că e vorba despre o ființă dragă sau bani, bunuri materiale), a dezamăgirilor venite din partea celorlalți dar și dorința de a ne depăși propriile limite, de a ne exprima la adevărata valoare. Se poate vorbi despre un final de drum pentru a avea șansa unui „un nou start”, o redescoperire a adevăratei ființe, un nou mod de „a fi” prin iubirea pe care o primim și dăruim și care reprezintă, de fapt, firul care ne va conduce către adevărata sursă a luminii,  acolo de unde ne extragem seva  vieții. Este o Eclipsă de Lună ce ne spune că: „Viața voastră va fi transformată numai atunci când veți cădea la pace cu umbra vostră!” Debbie Ford  
            Luna Plină și Eclipsa totală de Lună în zodia Leului are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 31 ianuarie şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 12°.

       Mesajul transmis de Eclipsa totală de Lună  în semnul Leu pentru fiecare semn zodiacal

          Berbec – este momentul să culegi roadele unei munci de creație, rezultatele deosebite venite din partea propriului copil sau pur și simplu te implici într-o nouă poveste de amor, de natură karmică. Este timpul să culegi roadele unei munci susținute încă din vara anului trecut, în ceea ce privește o muncă de creație, un hobby, ai parte de realizări importante care vizează relația cu copiii sau din investiții sau activități sportive.

          Taur – ai ocazia acum să pui capăt unor probleme ce vizează o casă, proprietate, să finalizezi unele acțiuni care au legătură cu părinții, casa natală, bunuri imobiliare, locul natal. Poate îți vine brusc cheful să schimbi domiciliul sau să renovezi prin casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi cu care nu te-ai mai văzut de foarte mulți ani. Este timpul să culegi roadele unei activități, a unor proiecte demarate la Eclipsa de Soare în semnul Leu, din data de 21 august 2017.

          Gemeni – primești vești importante legate de examene, studii, activități comerciale sau de relația cu rudele apropiate. Cert este că acum ai ocazia să te reîntâlnești cu persoane cu care nu te-ai mai văzut de ceva timp. Vei relaționa mai mult cu rudele, vecinii, vei face mai multe călătorii sau chiar te vei implica într-un proiect care necesită mult studiu, informare, călătorii.

          Rac – este timpul să culegi roadele unei munci susținute, încă din preajma datei de 21 august 2017, atunci când ți s-a dat șansa să lansezi  idei, proiecte ce vizau valorificarea propriilor abilități, talente. Ai acum șansa de a primi o mărire de salariu. Nu este exclus să iei decizia bruscă de a renunța la un job care nu te mai satisface, din punct de vedere financiar, fiind timpul să schimbi direcția. Este recomandat să nu iei decizii pripite. Cert este că ai ocazia să îți valorifici anumite talente dând dovadă de creativitate, inspirație, capacitate de a negocia pentru a reuși să aduci mult mai mulți bani în propriul cont. 

            Leu – pot avea loc acum evenimente menite să te aducă în prim plan, să culegi roadele propriilor ambiții, fie că e vorba despre relația cu ceilalți sau în zona carierei. Ai ocazia să îți schimbi felul în care arăți, te comporți în societate. Vei pune mai mult accent pe felul în care te percep ceilalți dar te poți aștepta și la dezamăgiri, renunțări la anumite parteneriate, colaborări care nu te mai avantajează provocându-ți astfel tot felul de probleme.

            Fecioară – este timpul să te ocupi mai mult de propria sănătate. Putem vorbi despre rezultatul unor acțiuni din trecut reușind să culegi roadele propriei atitudini, a naivității de care ai dat dovadă în trecut punând prea mult accent pe materialitate. Este momentul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea unor probleme. Pot fi aduse la lumină acum secrete ale unor dușmani ascunși și care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă de la începutul lunii august a anului trecut.

            Balanță – te poți reîntâlni acum cu prieteni din trecut despre care nu mai știai nimic. Trebuie să fii atent la relația cu un grup de prieteni, la mesajele pe care le primești acum de la aceștia. Ai ocazia să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine ar trebui să ai încredere. Tot acum este posibil să iei decizia fermă de a te despărți de un prieten, tocmai pentru a lăsa loc unei noi relații, mult mai promițătoare. Este rezultatul acțiunilor care au avut loc încă din preajma datei de 21 august 2017, atunci când a avut loc Eclipsa de Soare în zodia Leu.

            Scorpion – este momentul să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile care vin acum spre tine, în plan profesional. Poți să ceri acum o mărire de salariu sau reușești ocupi un post care te avantajează, din punct de vedere financiar. Acum ai șansa de a-ți fi recunoscute roadele muncii tale susținute, ceea ce ai demarat încă din vara anului trecut, în privința carierei personale.

            Săgetător – este timpul să te preocupi mai mult de studii, relația cu persoane aflate în străinătate sau poți lua decizia bruscă de a pleca departe de casă. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici acum o călătorie în străinătate. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la niște cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta pe viitor. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, studiului. Este timpul să culegi roadele semințelor plantate la Eclipsa de Soare din 21 august 2017 și care vizează munca în străinătate, studiile, spiritualitatea.

            Capricorn – este acum momentul ideal pentru a face curățenie în tot ceea ce ține de afaceri, investiții, împrumuturi, să lămurești anumite aspecte care sunt legate de un proces, o moștenire, partaj, taxe și impozite, o relație intimă. Este posibil să revină în viața ta o persoană de care te leagă o relație de natură karmică. Cert este că traversezi o perioadă de transformări profunde fiind absolut necesar să acorzi o atenție specială, atunci când vine vorba despre împrumuturi, relații intime sau despre o moștenire eventual banii veniți prin intermediul partenerului de viață.

            Vărsător – acum se decide dacă merită să mai rămâi într-o relație de cuplu, mariaj. Ești pregătit să îți schimbi atitudinea, să accepți că nimeni nu este perfect? Cert este că a venit timpul să te hotărăști spre ce direcție vrei să mergi, vis-à-vis de o relație. Tot acum ai toate șansele să întâlnești o persoană de sex opus interesantă. Este momentul de luare a unor decizii ce vizează un parteneriat, o afacere. Tot acum se arată dușmanii pe față, vezi cu cine trebuie să rămâi într-o asociere. Poți culege roadele unor proiecte, a unor discuții care au avut loc la Eclipsa de Soare în zodia Leu, din data de 21 august 2017.

            Pești – este momentul potrivit să te preocupi mai mult de sănătatea proprie dar și de relația cu colegii de muncă. Culegi acum rezultatele venite de pe urma unor acțiuni lansate în preajma datei de 21 august 2017, legate de serviciu, sănătate, un proiect de la locul de muncă. Este recomandat să începi acum o dietă, să îți organizezi mult mai eficient timpul respectând orele de relaxare, de odihnă fiind necesare mai multe plimbări în natură. Descoperi acum care sunt colegii de serviciu în care merită să ai încredere, poți vedea de unde vin, de fapt, anumite probleme. Este posibil să primești o mărire de salariu sau vei găsi un job mult mai promițător.