Luna Plină în zodia Leu, 9 februarie 2020

                          Luna Plină în zodia Leu

            „Umbrele noastre dețin esența a ceea ce suntem.” Lazaris
            Această Lună Plină are loc în semnul Leu, în data de 9 februarie 2020, la ora 9:3’, la 20ᵒ00’. Opoziția luminariilor se formează pe axa Leu – Vărsător activând casele a V-a și a XI-a, axa afectivă,    o axă a iubirii primite și a iubirii dăruite, a modului în care ne manifestăm dragostea față de oamenii dragi stimulând creativitatea, idealurile, relația cu prietenii, preocuparea față de educația propriului copil.
            Cu Soarele în zodia Vărsător (semn fix, de aer, guvernat de Uranus și tradițional de Saturn) se deschid noi orizonturi către umanitate resimțind nevoia profundă de a iubi, dărui și a cunoaște lumea, de a fi originali, nonconformiști, de a distruge vechiul sistem de valori și principii care nu mai corespund societății actuale. Este nevoia de cunoaștere, de evoluție, progres, dedicare, socializare, colaborare, cooperare, spirit liber, independență, bucurie, veselie, dorința de schimbare. Zodia Leu (semn fix, de foc, guvernat de Soare) pune mai mult accent pe nevoia de a fi în centrul atenției dar și pe creativitate, pe iubirea primită, nevoia de afirmare, de a fi admirat, apreciat, să ni se recunoască valoarea. Luna reprezintă inconștientul, impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără să ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit, prin intermediul trăirilor și a emoțiilor. Luna în zodia Leului pune în valoare propriile emoții, dorințe, trăiri prin ceea ce iubim, prin propria creativitate, sensul pe care îl dăm relației cu propriul copil sau cu persoana iubită.
            Luna Plină pe axa afectivă (Leu – Vărsător), cu Soarele (guvernatorul zodiei Leu) aflat în casa a XI-a, a idealurilor, relației cu prietenii, o casă a speranței, și cu Luna în casa a V-a, a iubirii, aventurilor, copiilor, creativității, a jocurilor de noroc, speculațiilor sunt aduse la lumină necesitatea și dorința de a ne manifesta iubirea, de a trăi din plin și de a ne bucura de fiecare moment, alături de persoane dragi, de a ne regăsi propriul ideal, de a lupta pentru împlinirea unui țel măreț, pentru aduce la lumină aspecte care vizează o relație sentimentală: poate fi momentul de clarificare a unor aspecte care ne-au dat peste cap viața personală și care vizează educația propriului copil sau dorința de a da naștere unui copil, care are nevoie de mai multă atenție, implicare.
            Poate fi o perioadă de revoltă, de răscoliri profunde, dezamăgiri, de aflarea unor secrete care ne aduc în vedere că nu suntem în compania unor persoane de încredere și că ne-am făcut iluzii, vis-a-vis de o relație, o colaborare, investiție sau că este timpul să renunțăm la un vis, la un proiect care părea foarte important. Este un moment bun să observăm care sunt idealurile noastre legate de iubire, acceptare, daruire, filosofiile și principiile de viață, esența experiențelor trecute și obiectivele viitoare.
            Ascendentul în zodia Berbec ne îndeamnă să ne redescoperim, să ne cercetăm, să ne privim și să ne vedem așa cum suntem, oricât de greu ne-ar fi să recunoaștem că eșecurile din viața noastră se datorează, de fapt, refuzului de a ne privi, de a ne observa propriul Eu, de a ne ierta și iubi.
            Cu Marte (guvernatorul ascendentului în semnul Berbec) aflat în zodia Săgetător, în casa a IX-a, aspectând în mod armonios Luna Plină din semnul Leu, lucrurile sunt oarecum în avantajul celor care acționează, care nu ezită și nu se lasă copleșiți de tristețe, de pesimism, dezamăgiri, pierderi de orice fel. Puterea este a acelora care își explorează propriile limite, le acceptă și încearcă să progreseze și au curajul să plece într-o nouă călătorie inițiatică… către propriul Sine.   Este vorba despre noi, asa cum ne vedem și ne percepem prin proprii ochi și propriile simțuri. Ne punem întrebări de genul: în ce loc al ființei noastre se află rădăcina manifestării în exterior a propriilor emoții, sentimente ?
            Prezența lui Venus în conjuncție cu Lilith și Chiron în semnul Berbec, pe casa a XII-a, dar și a lui Mercur și Neptun în semnul Pești, în casa a XII-a, aduce lupta pentru bani, pentru acumularea de resurse pe căi mai puțin onorabile, aduce în vedere karma, întâlnirile de natură kramică, relațiile secrete, o luptă care se dă în culise, departe de ochii lumii, vizând împlinirea propriilor interese prin mijloace incorecte, prin furt, manipulare, schimbări de strategii, promisiuni care sunt încălcate, compromis în plan sentimental, relațional, aspecte neplăcute ce pot afecta relațiile pe termen îndelungat. Sunt aduse la suprafață secrete, acțiuni care au fost planificate (încă din vara anului 2019!) de către cei cu putere în stat, putere de decizie, aspecte ce trebuie schimbate sau apar răsturnări de situație care pot crea stări de confuzie, de dezorientare.
            Cultivarea unei percepții subtile, a unei cunoașteri mult mai profunde a propriei vieți dar și a situațiilor cu care ne confruntăm, ne poate lămuri în privința alegerilor pe care trebuie să le facem sau ce anume ne provoacă cea mai mare durere în această viață. Important este să nu facem compromisuri sperând că, în acest fel, ne facem viața mai ușoară. 
            Luna simbolizează, ca și guvernator al semnului Rac, hrana esențială fiind vorba despre o energie cosmică, profund benefică și hrănitoare pe multiple planuri de vibrație. Ce facem acum? Care este rostul pierderii, dar al sacrificiului? Sensul vieții noastre este doar să muncim să mâncăm, să consumăm resursele acestei planete sau există lucruri mult mai importante de aflat, de explorat și care există dincolo de materie, de ceea ce observăm în plan material? Luna Plină aflată în zodia Leu ne spune că sensul vieții noastre este să privim creativitatea dincolo de aparențe, să ne sondăm propriul suflet și să extragem adevărata chintesență, adevăratul țel! Acolo, în propria ființă este răspunsul! Acolo este iubirea și ura, este căderea și măreția, nașterea și moartea!
            Se poate vorbi acum despre un final de drum, ceea ce ne va ajuta la redescoperirea adevăratei ființe. Poate fi un nou mod de „a fi” prin iubirea pe care o primim și dăruim și care reprezintă, de fapt, firul care ne va conduce către adevărata sursă a luminii, acolo de unde ne extragem seva  vieții. Această  Lună plină ne spune că: „Viața voastră va fi transformată numai atunci când veți cădea la pace cu umbra vostră!” Debbie Ford 
            Luna Plină în zodia Leu au o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 9 februarie şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 20°.

 

                      Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Leu pentru fiecare zodie
 

            Berbec – este momentul să culegi roadele unei munci de creație, rezultatele deosebite venite din partea propriului copil sau te implici într-o (nouă) poveste de amor, de natură karmică. Este timpul să culegi roadele unei munci susținute încă din vara anului trecut, în ceea ce privește o muncă de creație, un hobby, ai parte de realizări importante care vizează relația cu copiii sau din investiții sau activități sportive. Nu este exclus să reiei o relație de iubire încercând să mai acorzi o șansă. Nu te aștepta însă la minuni, ci caută să vezi care este adevăratul mesaj al unei astfel de reîntâlniri. Luna Plină în zodia Leu face lumină într-o relație fiind vorba despre finalizări, terminarea unei relații, revelarea unor situații pe care nu ai avut timp să le analizezi, așa cum se cuvine, în trecut.

          Taur – ai ocazia să pui capăt unor probleme care vizează o casă, proprietate, să finalizezi unele acțiuni care au legătură cu părinții, casa natală, bunurile imobiliare, locul natal. Poate îți vine brusc cheful să schimbi domiciliul sau să renovezi prin casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să reîntâlnești prieteni dragi, cu care nu te-ai mai văzut de foarte mulți ani. Este timpul să culegi roadele unei activități, a unor proiecte demarate la începutul lunii august 2019. Poate fi o perioadă propice pentru sondarea propriului suflet, să primești revelația pentru ceea ce ai de construit de acum înainte și care să fie în acord cu propriile aspirații. Primești răspunsuri prin intermediul viselor, ești mult mai preocupat de aspectele care țin de suflet, trecut, relația cu mama.

          Gemeni – primești vești importante legate de examene, studii, activități comerciale sau relația cu rudele apropiate. Este posibil să iei decizia de a finaliza un curs care ți-a creat probleme serioase, din diferite motive. Ai ocazia să faci multe drumuri, negociezi, porți conversații cu diferite persoane, ești într-o stare de agitație continuă în tot ceea ce înseamnă documente, acte oficiale, pui în ordine dosare, diplome de studii, ești mai organizat, îți creezi noi strategii care te pot propulsa pe o nouă treaptă în plan profesional. Cert este că ai ocazia să te reîntâlnești cu persoane cu care nu te-ai mai văzut de ceva timp și care ar putea să îți reveleze adevăruri greu de acceptat dar menite să te readucă la realitate. Vei relaționa mai mult cu rudele, vecinii, vei face mai multe călătorii sau te vei implica într-un proiect care necesită mult studiu, informare, acumulare de noi cunoștințe.

          Rac – este timpul să culegi roadele unei munci susținute, încă din vara anului 2019, atunci când ți s-a dat șansa să lansezi idei, proiecte care vizau valorificarea propriilor abilități, talente. Ai acum șansa de a primi o mărire de salariu. Nu este exclus să iei decizia bruscă de a renunța la un job care nu te mai satisface, din punct de vedere financiar fiind timpul să schimbi direcția. Este recomandat să nu iei decizii pripite. Cert este că ai ocazia să îți valorifici anumite talente dând dovadă de creativitate, inspirație, ai capacitatea de a negocia pentru a reuși să aduci mult mai mulți bani în propriul cont. 

            Leu – pot avea loc acum evenimente menite să te aducă în prim plan, să culegi roadele unui efort susținut care vizează relația cu partenerul de viață sau o asociere importantă. Se cere o mai mare atenție în relația cu ceilalți, a modului în care relaționezi, așteptările pe care le ai și ceea ce ești pregătit să oferi. Ai ocazia să îți schimbi felul în care arăți și te comporți în societate, modul în care folosești propriile resurse sau energia de care dispui. Vei pune mai mult accent pe felul în care te percep ceilalți dar te poți aștepta și la dezamăgiri, renunțări la anumite parteneriate, colaborări care nu te mai avantajează provocându-ți tot felul de probleme, în plan financiar și profesional.

            Fecioară – este timpul să te ocupi mai mult de propria sănătate. Putem vorbi acum despre rezultatul unor acțiuni din trecut reușind să culegi „roadele” propriei atitudini, a naivității de care ai dat dovadă în trecut punând prea mult accent pe materialitate. Este momentul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile, să fii mult mai preocupat de propria sănătate. Este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea unor probleme, limitări, obstacole, să vezi sensul anumitor eventimente, ce anume se vrea, de fapt, de la tine. Pot fi aduse la lumină acum secrete ale unor dușmani ascunși și care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă de la începutul lunii august a anului trecut.

            Balanță – te poți reîntâlni acum cu prieteni din trecut despre care nu mai știai nimic. Trebuie să fii atent la relația cu un grup de prieteni, la mesajele pe care le primești acum de la aceștia. Ai ocazia să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine ar trebui să ai încredere. Tot acum este posibil să iei decizia fermă de a te despărți de un prieten, tocmai pentru a lăsa loc unei noi relații, mult mai promițătoare. Este rezultatul acțiunilor pe care le-ai demarat la începutul lunii august 2019.

            Scorpion – este momentul să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile care vin spre tine, în plan profesional. Este posibil să apară răsturnări de situație în plan profesional sau în ceea ce privește imaginea ta în plan social determinându-te astfel să iei decizii care ar putea să te afecteze pe termen îndelungat. Chibzuiește bine înainte de a schimba direcția și fii mult mai atent la ce anume se vrea de la tine, care sunt adevăratele intenții ale unor superiori. Te confrunți cu situații oarecum neplăcute care vizează cariera, numai că, de această dată, știi ce ai de făcut sau măcar accepți cu mai multă înțelegere situația. Este ocazia de a te desprinde definitiv de un anumit domeniu profesional care nu ți-a adus starea de împlinire și de recunoaștere a propriei valori.

            Săgetător – este timpul să te preocupi mai mult de studii, relația cu persoane aflate în străinătate sau poți lua decizia bruscă de a pleca departe de casă. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici o călătorie peste hotare. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la niște cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta în viitor. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, studiului. Nu este exclus să îți schimbi anumite planuri care vizează studiile, relația cu persoane de alte culturi sau să vrei să renunți la anumite cursuri, studii pentru a urma alte cursuri care să îți fie mult mai utile și care să se potrivească cu aspirațiile tale.  

            Capricorn – este momentul ideal pentru a face curățenie în tot ceea ce ține de afaceri, investiții, împrumuturi, să lămurești anumite aspecte care sunt legate de un proces, o moștenire, partaj, taxe și impozite, o relație intimă. Este posibil să revină în viața ta o persoană de care te leagă o relație de natură karmică. Cert este că traversezi o perioadă de transformări profunde fiind absolut necesar să acorzi o atenție specială, atunci când vine vorba despre împrumuturi, relații intime sau o moștenire, eventual banii veniți prin intermediul partenerului de viață. Va trebui să fii prudent în ceea ce privește împrumutul pe care vrei să-l faci sau încearcă să găsești noi soluții, vis-a-vis de achitarea unei datorii. Nu este exclus să afli vești neplăcute despre pierderea unei persoane apropiate.

            Vărsător – acum se decide dacă merită să mai rămâi într-o relație de cuplu, mariaj. Ești pregătit să îți schimbi atitudinea, să accepți că nimeni nu este perfect? Cert este că a venit timpul să te hotărăști spre ce direcție vrei să mergi, vis-à-vis de o relație. Tot acum ai toate șansele să întâlnești o persoană de sex opus interesantă sperând să fie mai mult decât o simplă relație. Este momentul de luare a unor decizii care vizează un parteneriat, o afacere. Tot acum se arată dușmanii pe față, vezi cu cine trebuie să rămâi într-o asociere. Poți culege roadele unor proiecte, ale unor discuții care au avut loc la începutul lunii august 2019.

            Pești – este momentul potrivit să te preocupi mai mult de sănătatea proprie dar și de relația cu colegii de muncă. Culegi acum rezultatele venite de pe urma unor acțiuni lansate la începutul lunii august 2019, legate de serviciu, sănătate, un proiect profesional de la care speri să obții și beneficii financiare.  Este recomandat să începi o dietă, să îți organizezi mult mai eficient timpul respectând orele de relaxare, de odihnă fiind necesare mai multe plimbări în natură. Descoperi acum care sunt colegii de serviciu în care merită să ai încredere, poți vedea de unde vin, de fapt, anumite probleme. Este posibil să primești o mărire de salariu sau vei găsi un job mult mai promițător.