Luna Plină în zodia Leu, 28 ianuarie 2021

               Luna Plină în zodia Leu

     „Viața voastră va fi transformată numai atunci când veți cădea la pace cu umbra vostră!” Debbie Ford 
            Această Lună Plină are loc în semnul Leu, în data de 28 ianuarie 2021, la ora 21:16’, la 9ᵒ 06’. Opoziția luminariilor se formează pe axa Leu – Vărsător activând casele a V-a și a XI-a, axa afectivă, o axă a iubirii primite și a iubirii dăruite, a modului în care ne manifestăm dragostea față de oamenii dragi stimulând creativitatea, idealurile, relația cu prietenii, preocuparea față de educația propriului copil.
            Cu Soarele în zodia Vărsător (semn fix, de aer, guvernat de Uranus și tradițional de Saturn) se deschid noi orizonturi către umanitate resimțind nevoia profundă de a iubi, dărui și de a relaționa cu ceilalți,  de a pune accent pe originalitate, revoluție în plan personal și social.  Suntem mai nonconformiști, simțim nevoia de a distruge vechiul sistem de valori și principii care nu mai corespunde societății actuale. Este nevoia de cunoaștere, de evoluție, progres, dedicare, socializare, colaborare, cooperare, spirit liber, independență, bucurie, veselie, dorința de schimbare. Cu Luna în zodia Leu (semn fix, de foc, guvernat de Soare) sunt aduse la lumină iubirea,  creativitate,  nevoia de afirmare, de a fi admirat, apreciat, dorim să ni se recunoască valoarea, jocul, relația cu copiii, educația acestora. Luna reprezintă inconștientul, impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără să ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit, prin intermediul trăirilor și a emoțiilor. Luna în zodia Leu pune în valoare propriile emoții, dorințe, trăiri, prin ceea ce iubim, prin propria creativitate, sensul pe care îl dăm relației cu propriul copil sau cu persoana iubită.
            Luna Plină pe axa afectivă (Leu – Vărsător), cu Soarele în casa a V-a, (a iubirii, aventurilor, copiilor, creativității, a jocurilor de noroc, speculațiilor) și cu Luna în casa a XI-a, (a idealurilor, relației cu prietenii, o casă a speranței) aduce în vedere necesitatea și dorința de a ne manifesta iubirea, de a trăi din plin și de a ne bucura de fiecare moment, alături de persoane dragi, de a ne regăsi propriul ideal, de a lupta pentru împlinirea unui țel măreț, pentru aduce la lumină aspecte care vizează o relație sentimentală. Poate fi momentul de clarificare a unor aspecte care ne-au dat peste cap viața personală și care vizează educația propriului copil sau dorința de a concepe un copil.
            Luna simbolizează, ca și guvernator al semnului Rac, hrana esențială fiind vorba despre o energie cosmică, profund benefică și hrănitoare pe multiple planuri de vibrație. Ce facem acum? Care este rostul pierderilor, dar al sacrificiului în plan sentimental (și nu numai)? Sensul vieții noastre este doar să muncim să mâncăm, să consumăm resursele acestei planete sau există lucruri mult mai importante de aflat, de explorat și care există dincolo de materie, de ceea ce observăm în plan material? Luna Plină aflată în zodia Leu ne spune că sensul vieții noastre este să accesăm Soarele din noi, lumina care ne inundă ființa, sufletul (Luna) care este învăluită de lumina Soarelui, a creației, intensitatea iubirii care ne poate ajuta să accesăm absolutul, iubirea care ne poate ajuta să facem un pod de Lumină, un  curcubeu peste întregul Pământ, peste Omenire. Luna Plină aduce mesajul iubirii dar și al renunțării la ceea ce nu ne mai face să ne simțim iubiți, admirați, doriți. Este  mesajul că ne aflăm acum într-un  moment de răscruce.
            Este o Lună Plină în zodia Leu aflată în careu în T fix, Marte și Lilith fiind vârful de careu în T în semnul Taur, în casa a VIII-a (o casă a morții și renașterii, banii celorlalți, moștenire, taxe, credite, datorii, casa transformării, a karmei, a relațiilor intime, otrăvire sau efectele negative ale medicamentelor asupra corpului). Este un careu în T pe semne fixe, menit să ne scoată de pe o direcție, să ne ajute să conștientizăm propriile limite, ce anume ne ține într-un punct nociv pe drumul pe care ne aflăm acum. Este timpul să observăm traumele care ne limitează, la nivel mental și afectiv, dar și de a vedea forța cu care putem intra în rezonanță pentru a acționa, în sensul ieșirii dintr-un loc nefast, dintr-un moment de derută. Suntem conduși într-un mod, mai mult sau mai puțin forțat de împrejurări (pierderea unei ființe dragi, a unei relații de iubire, pierderea siguranței materiale etc). Suntem ancorați în material fiind nevoie de sondarea propriei ființe și de aflare a resurselor de care dispunem, în plan spiritual, pentru a ne ridica deasupra pierderilor. Este ca și cum ne agățăm, în ultimul moment, de ceea ce contează cu adevărat pentru a ne simți cu adevărat întregi, în viață.
            Cu Lilith în casa VIII-a se pune accentul pe nevoia de eliberare de atașamente, din situații care ne otrăvesc sufletul, eliberarea de substanțe toxice care fac rău pământului și implicit oamenilor. Eliberarea de orice ar putea să ne îngrădească manifestarea ca Om aici, pe Terra. Este momentul de ardere, de purificare pentru a da șansa la o renaștere din propria cenușă. Suntem puși în fața faptului împlinit iar acum nu putem decât să fim martorii propriei transformări într-o lume aflată în derută. Cert este că, după această „ardere” urmează saltul, adevăratul progres. Până atunci ar fi bine să accesăm lumina din noi, să ne  construim podul peste „o vale a plângerii”.
            Este o Lună Plină profund revelatoare, care are grijă să lumineze cele mai îndepărtate unghere din propria ființă. O Lună a iubirii și regăsirii sensului prin iubire, un drum presărat cu dragoste nu poate decât să aducă la lumină speranța că, dincolo de orice pierderi, eșecuri există, totuși, șansa la o nouă viață. 
            Se poate vorbi acum despre un final de drum, ceea ce ne va ajuta la redescoperirea adevăratei ființe. Poate fi un nou mod de „a fi” prin ce oferim și primim. Este firul care ne va conduce către adevărata sursă a vieții, acolo de unde ne extragem seva: din iubire. Această  Lună Plină ne spune că: „Umbrele noastre dețin esența a ceea ce suntem.” Lazaris
            Luna Plină în zodia Leu are influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 28 ianuarie  şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 9°.

                           Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Leu pentru fiecare zodie

            Berbec – este momentul să culegi roadele unei munci de creație, rezultatele deosebite venite din partea propriului copil sau te implici într-o (nouă) poveste de amor, de natură karmică. Ai parte de realizări importante care vizează relația cu copiii sau din investiții, activități sportive. Nu este exclus să reiei o relație de iubire încercând să mai acorzi o șansă. Nu te aștepta însă la minuni, ci caută să vezi care este adevăratul mesaj al unei astfel de reîntâlniri. Luna Plină în zodia Leu face lumină într-o relație fiind vorba despre finalizări, terminarea unei relații, revelarea unor situații pe care nu ai avut timp să le analizezi, așa cum se cuvine, în trecut.

          Taur – ai ocazia să pui capăt unor probleme care vizează o casă, proprietate, să finalizezi unele acțiuni care au legătură cu părinții, casa natală, bunurile imobiliare, locul natal. Poate îți vine brusc cheful să schimbi domiciliul sau să renovezi prin casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să reîntâlnești prieteni dragi, cu care nu te-ai mai văzut de foarte mulți ani. Este timpul să culegi roadele unei activități, ale unor proiecte demarate în vara anului trecut. Poate fi o perioadă propice pentru sondarea propriului suflet, primești revelația pentru ceea ce ai de construit de acum înainte, care este în acord cu propriile aspirații. Primești răspunsuri prin intermediul viselor, ești mult mai preocupat de aspectele care țin de suflet, trecut, relația cu mama.

          Gemeni – primești informații importante legate de examene, studii, activități comerciale sau relația cu rudele apropiate. Este posibil să iei decizia de a finaliza un curs care ți-a creat probleme, din diferite motive. Ai ocazia să faci multe drumuri, negociezi, porți conversații cu diferite persoane, ești într-o stare de agitație continuă în tot ceea ce înseamnă documente, acte oficiale, pui în ordine dosare, diplome de studii, ești mai organizat, îți creezi noi strategii care te pot propulsa pe o nouă treaptă în plan profesional. Cert este că ai ocazia să te reîntâlnești cu persoane cu care nu te-ai mai văzut de ceva timp și care ar putea să îți reveleze adevăruri greu de acceptat dar menite să te readucă la realitate. Vei relaționa mai mult cu rudele, vecinii, vei face mai multe călătorii sau te vei implica într-un proiect care necesită mult studiu, informare, acumulare de noi cunoștințe.

          Rac – este timpul să culegi roadele unei munci susținute, demarate încă din vara anului trecut, atunci când ți s-a dat șansa să lansezi idei, proiecte care vizau valorificarea propriilor abilități, talente. Ai acum șansa de a primi o mărire de salariu sau o primă consistentă. Nu este exclus să iei decizia bruscă de a renunța la un job care nu te mai satisface, din punct de vedere financiar și nu numai fiind timpul să schimbi direcția. Este recomandat să nu iei decizii pripite pe care le poți regreta ulterior. Cert este că ai ocazia să îți valorifici anumite talente native dând dovadă de creativitate, inspirație, ai capacitatea de a negocia pentru a reuși să aduci mult mai mulți bani în propriul cont. 

            Leu – pot avea loc acum evenimente menite să te aducă în prim plan, să culegi roadele unui efort susținut care vizează relația cu partenerul de viață sau o asociere importantă. Se cere  o mai mare atenție în relația cu ceilalți, a modului în care relaționezi, așteptările pe care le ai și ceea ce ești pregătit să oferi. Ai ocazia să îți schimbi felul în care arăți și te comporți în societate, modul în care folosești propriile resurse sau energia de care dispui. Vei pune mai mult accent pe felul în care te percep ceilalți dar te poți aștepta și la dezamăgiri, renunțări la anumite parteneriate, colaborări care nu te mai avantajează provocându-ți tot felul de probleme, în plan financiar și profesional.

            Fecioară – este timpul să te ocupi mai mult de propria sănătate. Putem vorbi acum despre rezultatul unor acțiuni din trecut reușind să culegi „roadele” propriei atitudini, a naivității de care ai dat dovadă în trecut punând prea mult accent pe materialitate. Este momentul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile, să fii mult mai preocupat de propria sănătate. Este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea unor probleme, limitări, obstacole, să vezi sensul anumitor eventimente, ce anume se vrea, de fapt, de la tine. Pot fi aduse la lumină acum secrete ale unor dușmani ascunși și care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă de la începutul lunii august a anului trecut.

            Balanță – te poți reîntâlni acum cu prieteni din trecut despre care nu mai știai nimic. Trebuie să fii atent la relația cu un grup de amici, la mesajele pe care le primești de la aceștia. Ai ocazia să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine ar trebui să ai încredere. Tot acum este posibil să iei decizia fermă de a te despărți de un prieten, tocmai pentru a lăsa loc unei noi relații, mult mai promițătoare. Poate fi vorba despre renunțarea la un proiect, ideal de viață sau să vrei să faci o schimbare importantă în ceea ce privește relația cu un grup, o asociație. Cert este că acum vei pune mai mult accent pe nevoia de libertate, relația cu societatea, o relație de dragoste și chiar pe relația cu propriul copil.

            Scorpion – este momentul să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile care vin spre tine, în plan profesional. Este posibil să apară răsturnări de situație, în plan profesional sau în ceea ce privește imaginea ta în plan social, determinându-te astfel să iei decizii care ar putea să te afecteze pe termen îndelungat. Chibzuiește bine, înainte de a schimba direcția și fii mult mai atent la ce anume se vrea de la tine, care sunt adevăratele intenții ale unor superiori. Te confrunți cu situații oarecum neplăcute care vizează cariera numai că, de această dată, știi ce ai de făcut sau măcar accepți cu mai multă înțelegere situația. Este ocazia de a te desprinde definitiv de un anumit domeniu profesional care nu ți-a adus starea de împlinire și de recunoaștere a propriei valori.

            Săgetător – este timpul să te preocupi mai mult de studii, relația cu persoane aflate în străinătate sau poți lua decizia bruscă de a pleca departe de casă. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici o călătorie peste hotare. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la niște cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta în viitor. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, ezoterismului, studiului. Nu este exclus să îți schimbi planurile care vizează studiile, relația cu persoane de alte culturi sau vrei să renunți la anumite cursuri, studii pentru a urma altele, care sunt mult mai utile și care se potrivesc cu aspirațiile tale. 

            Capricorn – este momentul ideal pentru a face curățenie în tot ceea ce ține de afaceri, investiții, împrumuturi, să lămurești aspecte care sunt legate de un proces, o moștenire, un partaj, taxe și impozite, o relație intimă. Este posibil să revină în viața ta o persoană de care te leagă o relație de natură karmică. Cert este că traversezi o perioadă de transformări profunde fiind necesar să acorzi o atenție specială, atunci când vine vorba despre împrumuturi, relații intime, o moștenire, eventual banii veniți prin intermediul partenerului de viață. Va trebui să fii prudent în ceea ce privește împrumutul pe care vrei să-l faci sau încearcă să găsești noi soluții, vis-a-vis de achitarea unei datorii. Nu este exclus să afli vești neplăcute despre pierderea unei persoane apropiate.

            Vărsător – acum se decide dacă merită să mai rămâi într-o relație de cuplu, mariaj. Ești pregătit să îți schimbi atitudinea, să accepți că nimeni nu este perfect? Tot acum ai toate șansele să întâlnești o persoană de sex opus interesantă sperând să fie mai mult decât o simplă relație. Este momentul de luare a unor decizii care vizează un parteneriat, o afacere, o colaborare ce implică multă dedicare din partea ta. În această perioadă se arată dușmanii pe față, vezi cu cine trebuie să rămâi într-o asociere. Poate fi un moment de cotitură în plan personal, trăiești cu intensitate în plan personal, este o Lună Plină  menită să îți arate direcția pe care ar fi bine să mergi. Sunt multe aspecte de analizat iar energia acestei Luni Pline te ajută să reconfigurezi relația cu ceilalți, să vezi cum ești perceput de persoane de la care poate că aveai așteptări.

            Pești – este momentul potrivit să te preocupi mai mult de sănătatea proprie dar și de relația cu colegii de muncă. Culegi acum rezultatele venite de pe urma unor acțiuni lansate în vara anului trecut, legate de serviciu, sănătate, un proiect profesional de la care speri să obții și beneficii financiare. Este recomandat să începi o dietă sau să îți schimbi regimul de viață și/sau alimentar, să îți organizezi mult mai eficient timpul respectând orele de relaxare, de odihnă fiind necesare mai multe plimbări în natură. Descoperi acum care sunt colegii de serviciu în care merită să ai încredere, poți vedea de unde vin, de fapt, anumite probleme. Poate fi o perioadă de renunțare la un job care nu te mai satisface, din punct de vedere financiar și nu numai.