Luna Plină în zodia Fecioară, 9 martie 2020

                   Luna Plină în zodia Fecioară

           „Atunci când devine evident că ţelurile nu pot fi atinse, nu-ţi schimba ţelurile, ci mijloacele de acţiune.” Confucius 
            Această Lună Plină are loc în data de 9 martie 2020, în zodia Fecioară, la ora 19:47’, la 19˚37’, pe axa Fecioară – Pești, în casele VI-XII pe axa sănătății și a limitărilor. Ascendentul este în zodia Balanță.
            Luna Plină, aflată pe axa sacrificiului și a vindecării, aduce în vedere nevoia de vindecare, de ardere și renaștere, de conștientizare a propriilor traume, de depășire a propriilor limitări. Este momentul să fie aduse la lumină traume, probleme din viața personală, suferințe datorate pierderii unor persoane dragi, observăm care este sensul anumitor pierderi din viața fiecăruia dintre noi, în ce fel pot fi vindecate anumite boli ale trupului, ce alimentație și ce mod de a trăi sunt necesare pentru a ne regăsi echilibrul cu noi înșine. Este o perioadă în care emoțiile reprimate dar și tendința de fugă, izolare, de neacceptare a realității și de scufundare într-o lume iluzorie nu fac decât să ne îndepărteze de starea de împlinire, de împăcare cu noi înșine și implicit cu ceilalți.
            Soarele în semnul Pești, în conjuncție cu Neptun din în casa a VI-a, aduce în prim plan relația cu colegii, colaboratorii, preocuparea față de propria sănătate, încercarea de a găsi noi posibilități de progres în plan profesional. Zodia Pești semnifică spiritualitatea, compasiunea, sensibilitatea, devotamentul, sacrificiul dar și tendința de a ne iluziona, de a ne dori lucruri greu sau imposibil de concretizat, ne putem pierde în aspecte sociale care ne îndepărtează de adevăratul țel, de acel sentiment de împlinire și împăcare cu propria ființă. Mesajul acestei energii activate de Soarele din semnul Pești (în casa locului de muncă și a sănătății) ne aduce nevoia de echilibru între nevoile personale și ale celor cu care colaborăm, necesitatea de a găsi alternative de vindecare a suferinței trupești, de a cerceta dincolo de lumea fizică, aspecte care ne sunt necesare pentru a progresa în plan spiritual. Poate fi o perioadă de finalizare a unei relații de colaborare sau încercarea de a ne debarasa dintr-un mediu de lucru ostil. 
            Cu Luna în semnul Fecioară, în casa XII-a, poate fi momentul unei  mari dezamăgiri, aflarea unor secrete menite să ne destabilizeze, din punct de vedere emoțional. Important este să aducem la lumină ceea ce trebuie conștientizat și vindecat, fie că este vorba despre relații, trădări, dezamăgiri sau evenimente care ne-au marcat de prea mult timp și nu am găsit, până acum, remediile necesare. Planurile pe care le-am făcut de-a lungul timpului, vis-a-vis de proiecte ce vizează domeniul profesional, pot intra în conflict cu realitatea fiind puși în situația de a renunța la ceea ce, până de curând, părea a fi de bun augur.
            Cu Mercur aflat în semnul Vărsător, pregătit să revină la mers direct (10 martie, ora 5:48′), ne manifestăm în mod direct, fără menajamente, propriile opinii, gânduri, idei, care mai de care mai ingenioase, neașteptate dar avem și o stare de impulsivitate care ar putea să dea peste cap relațiile sentimentale. Este conflictul între ceea ce credem și nevoia imperioasă de a cerceta și analiza dar și de a înțelege situațiile în care ne aflăm, fără să vedem prea clar direcția către care trebuie să o pornim.
            Soarele în opozitie cu Luna ne cere implicare în activitățile zilnice, aduce nevoia de a sacrifica și vindeca, de a concentra sentimentele de bunătate, empatie și de a descoperi ce anume ne poate aduce boala fizică si psihică.
            Ascendentul în zodia Balanță aduce dorința de echilibru, dreptate, nevoia de a relaționa cu ceilalți dar și necesitatea de a înțelege rostul anumitor relații, îndrăgostiri neașteptate sau ruperi de relații menite să ne surprindă, să ne provoace suferință (Venus, guvernatoarea zodiei Balanță, se află în conjuncție cu Uranus în zodia Taur)
            Constelația Vărsătorul este asociată de kabaliști cu arcana din Tarot „Temperanța” numită și „Cumpătarea” sau „Măsura justă” și ne îndeamnă la echilibru, calm, armonie, liniște, împăcare, pragmatism,  modestie. Este cartea alchimiei interioare, a creației de sine, a renașterii și a fuziunii mistice. Conflictele își au rădăcina în interiorul omului; dacă omul este împăcat cu sinele poate trăi în armonie cu mediul și persoanele din jurul său. Iertarea și pacea cu sinele sunt primul pas spre a-i ierta și înțelege și pe ceilalți și de a construi, alături de aceștia, o lume mai bună.
            Această Lună Plină își pune amprenta puternic pe tot ce înseamnă karmă, nevoia de ardere și renaștere, în urma conștientizării unor pierderi care ne-au afectat în plan emoțional. Avem șansa de a găsi soluțiile necesare pentru a transforma propria conștiință, vedem care sunt alegerile pe care trebuie să le facem pentru a ajunge la starea de mulțumire, împlinire, în plan personal și relațional. Este un capăt de drum, un prag pe care suntem nevoiți să îl trecem pentru a obține vindecarea după care tânjim de mult timp. Suntem ajutați să transformăm, să reformulăm propriul sistem de valori în raport cu ceilalți, cu societatea având acum puterea de a traversa încercările la care suntem supuși.    
            Cu cât ne vom deschide mai mult către nevoile celorlalți, cu atât mai mult avem ocazia să descoperim ce capacități avem fiind conduși, pas cu pas, către împlinirea propriului destin. Dacă avem curajul să ne deschidem către Univers, către beneficiile energetice ce se revarsă peste fiecare dintre noi,  vom înțelege mult mai profund sensul evenimentelor cu care ne confruntăm acum. Este o perioadă în care poate avea loc trezirea sufletului, transformarea naturii interioare,  o evoluție în plan spiritual, avem sentimentul de eliberare prin înțelegere și iertare.
            Este o Lună Plină în zodia Fecioară care aduce în prim plan rezultatele acțiunilor începute  la Luna Nouă în semnul Fecioară din data de 30 august 2019. Sunt aduse în lumină propriile dorințe, așteptări care vizează relația cu colegii, colaboratorii, tot ceea ce este legat de muncă, locul de muncă, sănătate. Este momentul de analiză a ceea ce ne provoacă suferință, limitări, ce anume ne blochează capacitatea de „a crede” (Soarele în zodia Pești), de a privi viața dincolo de materialitate. Mesajul acestei Luni Pline în semnul Fecioară este: „Mă eliberez de orice formă de limitare, dezvoltând încredere nelimitată în mine și în potențialul  meu intuitiv, inspirat și creator.”
            Luna Plină în semnul Fecioară are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 9 martie (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 20°.

                          Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Fecioară pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec –  este timpul să culegi roadele unei munci susținute în plan profesional. Poate fi vorba și despre luarea deciziei de a schimba direcția la locul de muncă, poți renunța la un proiect, un colaborator care ți-a creat probleme de-a lungul timpului. Afli acum informații importante care vizează un tratament sau lămurești relația cu anumiți colegi, superiori. Nu este exclus să primești o veste legată de o afacere, un parteneriat sau renunți la o asociere care ți-a creat tot felul de neajunsuri în plan financiar.

          Taur – sunt aduse la lumină adevăruri care vizează o relație de dragoste, relația cu propriul copil, un hobby, activități care implică creativitate. Este posibil să culegi acum roadele unei munci de creație, a unor proiecte demarate încă din toamna anului trecut. Se poate vorbi și despre un final într-o relație de dragoste, de vindecarea unei traume de natură sentimentală, relațională. Poți lua decizia de a te implica mai mult în viața propriului copil sau dai curs unei meserii care vizează munca cu copiii, educația acestora.

          Gemeni – sunt aduse acum la lumină adevăruri legată de casă, familie, părinți, locul sau țara natală. Se poate vorbi despre necesitatea de a finaliza anumite proiecte legate de locuință. Este posibil să te hotărăști brusc să schimbi domiciliul, să achiziționezi sau să vinzi o casă. Nu este exclus să te întorci în locurile natale și să te reîntâlnești cu prieteni dragi, cu care nu te-ai mai văzut de foarte mulți ani.

          Rac – acum este apogeul unor acțiuni, proiecte demarate încă din toamna anului trecut și care vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte. Primești informații importante care vizează studiile, relația cu rudele aflate la distanță. Este important să acorzi atenție la contractele pe care le semnezi, la modul în care negociezi, dacă merită să începi un curs despre care nu prea știi dacă îți va aduce sau nu beneficii în plan profesional.

          Leu – ai ocazia să îți valorifici anumite talente dând dovadă de creativitate, inspirație. Ai capacitatea de a negocia talentele de care dispui pentru a reuși să aduci mai mulți bani în propriul cont. Culegi roadele unei munci susținute având șansa de a primi o mărire de salariu, poți să ajungi la apogeul unor acțiuni începute încă din toamna anului trecut. Este o perioadă în care este recomandat să nu te implici în afaceri riscante, colaborări care te predispun la pierderi, furt de bani.

          Fecioară – este o perioadă destul de agitată pentru tine. Pot să apară schimbări frecvente de dispoziție trecând de la o extremă la alta, ești dornic să aduci schimbări în propria viață dar și în relația cu ceilalți. Te confrunți cu probleme care țin de relația cu partenerul de viață. Poate fi vorba despre o despărțire, renunțarea la anumite atașamente, obsesii. Te poți aștepta la primirea unor informații neplăcute care țin de o relație, asocieri, o afacere sau în privința partenerului de viață.

          Balanță – se poate vorbi acum despre rezultatele acțiunilor din trecut, mai exact din toamna anului trecut și care vizează viciile, tot ceea ce ține de activități de caritate, voluntariat, închisori, spitale, probleme de sănătate cronică. Este timpul să te preocupi mai mult de propria sănătate și de latura spirituală a existenței. Este recomandat să-ți asculți intuiția, mai ales în situațiile critice. Sunt aduse la lumină acțiunile unor dușmani ascunși, care ți-au sabotat munca, proiectele demarate în toamna anului trecut. Iată că a venit momentul să te lămurești cine și ce a urmărit, de fapt, ce a vrut să obțină de la tine.

          Scorpion – se poate face lumină în relația cu prietenii, un grup, o asociație din care faci parte. Ai ocazia să descoperi acum adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine. Este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Este posibil să te desprinzi dintr-o organizație, să descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o anumită relație.

            Săgetător – este timpul să faci ordine în carieră, să ceri o mărire de salariu sau să ocupi un post mai avantajos, din punct de vedere financiar. Acum ai șansa de a-ți fi recunoscute roadele muncii susținute. Este apogeul unor acțiuni începute în toamna anului trecut, un moment bun pentru realizarea scopurilor profesionale. Este posibil să iei decizia bruscă de a renunța la o profesie care nu te împlinește, din punct de vedere moral și financiar.

          Capricorn – această Lună Plină te îndeamnă să te apropii de latura spirituală a existenței. Este timpul să te preocupi mai mult de studii, relația cu persoane aflate în străinătate sau poți lua decizia bruscă de a pleca departe de casă. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici o călătorie peste hotare. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la niște cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta, în plan profesional. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, studiului.

          Vărsător – vorbim despre o Lună Plină din semnul Fecioară poate face lumină în tot ceea ce ține de moșteniri, taxe și impozite, banii partenerului, relații intime, sexuale. Se poate vorbi acum despre un final, lămurirea unor situații stresante, obositoare și care vizează un împrumut bancar, un asociat. Poate să apară necesitatea de a te transforma, de a privi oamenii și evenimentele în profunzime, dincolo de aparențe. Este posibil să te confrunți cu evenimente de natură karmică, ești pus în fața unor situații greu de înțeles și de controlat.

          Pești – te găsești într-un punct de cotitură, în ceea ce privește relația de mariaj, un parteneriat, o afacere, dușmanii ascunși. Este posibil să iei decizia de a rupe o relație sau poți ajunge în posesia unor adevăruri neplăcute menite să te pună „în gardă”, să acționezi, să te implici mai mult în relația de cuplu. Poate fi ocazia de a încerca să refaci o relație de cuplu, găsești soluții viabile, necesare pentru a salva un parteneriat, o asociere. Sunt aduse la lumină adevăruri legate de partener, un dușman, un asociat sau chiar căsnicia ta.