Luna Plină în zodia Fecioară, 27 februarie 2021

                       Luna Plină în zodia Fecioară
 

            „Atunci când devine evident că ţelurile nu pot fi atinse, nu-ţi schimba ţelurile, ci mijloacele de acţiune.” Confucius 
            Luna Plină are loc în data de 27 februarie 2021, în zodia Fecioară, la ora 10:17’, la 8˚57’, pe axa Fecioară – Pești, în casele V- XI,  axa afectivă. Ascendentul momentului se află în zodia Gemeni.
            Luna Plină aflată pe axa sacrificiului și a vindecării (Fecioară – Pești) ne pune în situația de a răspunde la întrebarea: la ce suntem în stare să renunțăm pentru a obține vindecarea trupească și/sau sufletească? Este momentul să conștientizăm că principala suferință vine, de fapt, din neascultarea sufletului, din refuzul de a vedea ce ne doare cu adevărat, ce anume ne-a adus în situația actuală. Este o perioadă în care emoțiile puternice reprimate dar și tendința de fugă, izolare, de neacceptare a realității și de scufundare într-o lume iluzorie nu face decât să ne îndepărteze de starea de împlinire, de împăcare cu noi înșine și implicit cu ceilalți.
            Luna Plină aflată pe axa iubirii oferite și primite, accentuează dorința de manifestare a iubirii față de ceilalți dar și dorința de a fi iubiți, apreciați, de a împărtăși celorlalți din sentimentele și propriile dorințe. Luna în semnul Fecioară (casa a V-a, a iubirii, creativității, copiilor, aventurii, hobby) indică o viață emoțională intensă, creativitatea,  sunt aduse în lumină relațiile de iubire, problemele legate de educația copiilor, de sănătatea acestora, lucruri care se doresc rezolvate cât mai rapid și care vizează educația. Luna reprezintă inconștientul, impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără să ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit în viață, prin intermediul trăirilor și reacțiilor noastre psihice. Este o perioadă în care sunt dezvoltate atașamente sau pot fi aduse la lumină vechi atașamente care tulbură sufletul, zdruncină relații sentimentale. Proiectarea propriilor nemulțumiri aduce tendința de a veni cu reproșuri, acuzații asupra persoanei iubite, asupra propriului copil. Luna Plină în casa a V-a, zodia Fecioarei, poate aduce cheltuieli exagerate, vis-a-vis de investiții în sănătate, industria farmaceutică (vaccinuri…), implicarea în afaceri riscante suspecte sau în jocuri de noroc, fluctuații puternice în ceea ce privește bursa de valori. Sunt aduse la suprafață minciuni legate de sănătatea oamenilor, de locurile de muncă.
            Soarele în zodia Pești, în casa a XI-a (idealuri sociale și spirituale, prieteni, cauze comune, grupuri și organizații), concentrează și mai mult nevoia de a ne implica în viața comunității, de a empatiza, ne dă mai multă sensibilitate, înțelegere față de suferințele celorlalți, apare nevoia de implicare în grup, de reconfigurare a unor relații de prietenie, de renunțare la atitudini care ne creează neajunsuri în relația cu grupul, asociația din care facem parte. Poate fi momentul de claritate a lumii în care trăim, izbucnirea emoțiilor, a trăirilor manifestându-se mult mai vizibil agresivitatea, frustrările acumulate, îndeosebi din toamna anului trecut, atunci când a avut loc Luna Nouă în semnul Fecioară, în data de 17 septembrie 2020.
            Ascendentul în zodia Gemeni aduce nevoia de exprimare a propriilor emoții, gânduri, aspirații, ceea ce ne va ajuta să conștientizăm proprile frici, traume, să vedem cu mai multă claritate cauzele suferinței, a pierderilor cu care ne cofnruntăm în prezent. Printr-o comunicare autentică putem face un pod între Pământ și Cer, între Om și Dumnezeu, suntem mai aproape de propria cale care ne dă sentimentul de împlinire. O comunicare de la suflet la suflet ne ajută să privim propriul Destin dintr-o perspectivă mult mai profundă.
            Guvernatorul zodiei Gemeni (ascendentul acestui moment) și al zodiei Fecioarei (unde are loc Luna Plină) este Mercur – Zeul Hermes, care este solul zeilor. Hermes a ajuns patron chiar și al hoților, dar și un simbol al forței profetice (întrucât el dirija spre oameni visele premonitorii emanate de Zeus); dar era și simbolul planetei Mercur. Apolo îi dăruiește lui Hermes vestitul caduceu, care ajunge simbolul nedespărțit al lui Hermes, completat cu alte două simboluri: pălăria cu boruri largi și sandalele înaripate de aur. Tot Apollon l-a investit cu funcția de crainic divin („Sunt singurul dintre zei care nu apuc să dorm nici noaptea, căci sunt nevoit să conduc sufletele în lăcașul lui Pluton” sau: „Ziua stau în palestre, servesc de crainic în adunări și dau povețe oratorilor; mai trebuie să fac ordine și în treburile celor morți” – Dialogurile zeilor, XXIV). Mercur se află acum în semnul Vărsător (casa a X-a, carieră, relații socio-profesionale, guvernul, preșdintele, magistrații, persoanele cu poziție socială înaltă în stat) în careu cu Lilith din zodia Taur și are multe lucruri de dezbătut, de povestit, de adus în vedere, este pus pe păcăleli, minciunile intens mediatizate sunt aduse la lumină, combătute. Oscilăm între a alege cu mintea, ținând cont de rațiune și de a ne lăsa conduși de sentimente, de propriile aspirații, de nevoile și aspirațiile din plan personal.
            Marte, Zeul războiului și stăpânul tuturor lucrurilor asociate cu ideea de luptă, cu energiile sale poate genera stări de nervozitate, agresivitate gratuită, dorința de răzbunare, acțiuni secrete (în semnul Taur, casa a XII-a). Aduce dorința de acțiune, ambiția, curajul de a ne lupta pentru propriul adevăr, nevoia de introspecție, de accesare a unor dimensiuni la care, poate, nu aveam acces sau nu reușeam să ajungem în mod conștient. Este posibil să ajungem la descoperirea bruscă a adevăratei fețe a unor personaje importante din viața noastră, ca urmare a declanșării unor conflicte verbale, certuri, reproșuri, critici. Traversăm o perioadă de ardere, de purificare, în plan sentimental, relațional astfel că dorința de manifestare, de exprimare a propriilor dorințe, poate întuneca mintea ajungând la acțiuni pe care cu greu le putem gestiona. Există predispoziția către superficialitate, compromis pierzând astfel din vedere oportunități importante, datorită acceptării plăcerilor de moment. Dacă vrem să renunțăm la anumite obiceiuri, dăunătoare pentru sănătatea noastră sufletească și trupească, acum este momentul să întreprindem acțiuni pentru a avea succes. Vindecarea vine prin conștientizarea propriei capacități de transformare. Este important să ne cunoaștem propriile limite, să evităm conflictele, mai ales atunci când nu cunoaștem toate datele, informațiile despre situația cu care ne confruntăm.
            Marte (în zodia Taur) în trigon cu Pluton (din semnul Capricorn) indică capacitatea de a concretiza planuri care vizează relațiile cu străinătatea, studiile academice, proiectele cu impact pe termen îndelungat, care ne pot propulsa pe o treaptă, superioară din punct de vedere spiritual. Se poate vorbi acum despre progresul venit prin muncă, ambiție, din dorința de a dezvolta cunoașterea, de a folosi experiența acumulată, de-a lungul timpului, în sensul progresului personal dar și dincolo de granițe, la nivel internațional. Este ocazia de a folosi energia emoțională și fizică într-o manieră constructivă. Poate fi vorba despre finalizarea unei etape importantă de viață pentru a ne da șansa unui nou început. Este un aspect astral care conferă intuiție, ne conduce către încredere, puterea de afirmare și creație.
            Este o Lună Plină în zodia Fecioarei cear aduce la lumină propriile dorințe, așteptări care vizează relația cu colegii, colaboratorii, tot ceea ce este legat de muncă, sănătate, iubire, idealuri, proiecte, relația cu prietenii.  Este momentul de analiză a ceea ce ne provoacă suferință, limitări, ce anume ne blochează propria credință și speranță de mai bine. Mesajul acestei Luni Pline în semnul Fecioară este: „Mă eliberez de orice formă de limitare dezvoltând încredere nelimitată în mine și în potențialul  meu intuitiv, inspirat și creator.”
            Luna Plină în semnul Fecioară are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 27 februarie  (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 9°.

                      Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Fecioară pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec –  este timpul să culegi roadele unei munci susținute în plan profesional. Poate fi vorba și despre luarea deciziei de a schimba direcția la locul de muncă, poți renunța la un proiect, un colaborator care ți-a creat probleme de-a lungul timpului. Poți intra în posesia unor informații importante care vizează un tratament sau lămurești relația cu anumiți colegi, superiori. Nu este exclus să primești o veste legată de o afacere, un parteneriat sau renunți la o asociere care ți-a creat tot felul de neajunsuri în plan financiar.

          Taur – sunt aduse la lumină adevăruri care vizează o relație de dragoste, relația cu propriul copil, un hobby, activități care implică creativitate. Este posibil să culegi acum roadele unei munci de creație, a unor proiecte demarate încă din toamna anului trecut. Se poate vorbi și despre un final într-o relație de dragoste, de vindecarea unei traume de natură sentimentală, relațională. Poți lua decizia de a te implica mai mult în viața propriului copil sau dai curs unei meserii care vizează munca cu copiii, educația acestora.

          Gemeni – sunt aduse acum la lumină adevăruri legate de casă, familie, părinți, locul sau țara natală. Se poate vorbi despre necesitatea de a finaliza anumite proiecte legate de locuință. Este posibil să te hotărăști brusc să schimbi domiciliul, să achiziționezi sau să vinzi o casă. Nu este exclus să te întorci în locurile natale și să te reîntâlnești cu prieteni dragi, cu care nu te-ai mai văzut de foarte mulți ani.

          Rac – acum este apogeul unor acțiuni, proiecte demarate încă din toamna anului trecut și care vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte. Primești informații importante care vizează studiile, relația cu rudele aflate la distanță. Este important să acorzi atenție la contractele pe care le semnezi, la modul în care negociezi, dacă merită să începi un curs despre care nu prea știi dacă îți va aduce beneficii în plan profesional.

          Leu – ai ocazia să îți valorifici anumite talente dând dovadă de creativitate, inspirație. Ai capacitatea de a negocia talentele de care dispui pentru a reuși să aduci mai mulți bani în propriul cont. Culegi roadele unei munci susținute având șansa de a primi o mărire de salariu, poți să ajungi la apogeul unor acțiuni începute încă din toamna anului trecut. Este o perioadă în care este recomandat să nu te implici în afaceri riscante, colaborări care te predispun la pierderi, furt de bani.

          Fecioară – este o perioadă destul de agitată pentru tine. Pot să apară schimbări frecvente de dispoziție trecând de la o extremă la alta, ești dornic să aduci schimbări în propria viață dar și în relația cu ceilalți. Te confrunți cu probleme care țin de relația cu partenerul de viață. Poate fi vorba despre o despărțire, renunțarea la anumite atașamente, obsesii. Te poți aștepta la primirea unor informații neplăcute care țin de o relație, asocieri, o afacere sau în privința partenerului de viață.

          Balanță – se poate vorbi acum despre rezultatele acțiunilor din trecut, mai exact din toamna anului trecut și care vizează viciile precum și tot ceea ce ține de activități de caritate, voluntariat, închisori, spitale, poți avea probleme de sănătate cronică. Este timpul să te preocupi mai mult de propria sănătate și de latura spirituală a existenței. Este recomandat să-ți asculți intuiția, mai ales în situațiile critice. Sunt aduse la lumină acțiunile unor dușmani ascunși, care ți-au sabotat munca, proiectele demarate în toamna anului trecut. Iată că a venit momentul să te lămurești cine și ce a urmărit, de fapt, ce a vrut să obțină de la tine.

          Scorpion – se poate face lumină în relația cu prietenii, un grup, o asociație din care faci parte. Ai ocazia să descoperi acum adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine. Este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Este posibil să te desprinzi dintr-o organizație, să descoperi că nu este ceea ce îți doreai.

            Săgetător – este timpul să faci ordine în carieră, să ceri o mărire de salariu sau să ocupi un post mai avantajos, din punct de vedere financiar. Acum ai șansa de a-ți fi recunoscute roadele muncii susținute. Este apogeul unor acțiuni începute în toamna anului trecut, un moment bun pentru realizarea scopurilor profesionale. Este posibil să iei decizia bruscă de a renunța la o profesie care nu te împlinește, din punct de vedere moral și financiar.

             Capricorn – această Lună Plină te îndeamnă să te apropii de latura spirituală a existenței. Este timpul să te preocupi mai mult de studii, relația cu persoane aflate în străinătate sau poți lua decizia bruscă de a pleca departe de casă. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici o călătorie peste hotare. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la  cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta, în plan profesional. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, studiului.

             Vărsător – vorbim despre o Lună Plină din semnul Fecioară care poate face lumină în tot ceea ce ține de moșteniri, taxe și impozite, banii partenerului, relații intime, sexuale. Se poate vorbi acum despre un final, lămurirea unor situații stresante, care vizează un împrumut bancar, un asociat. Poate să apară necesitatea de a te transforma, de a privi oamenii și evenimentele în profunzime, dincolo de aparențe. Este posibil să te confrunți cu evenimente de natură karmică, ești pus în fața unor situații greu de înțeles și de controlat.

             Pești – te găsești într-un punct de cotitură, în ceea ce privește relația de mariaj, un parteneriat, o afacere. Este posibil să iei decizia de a rupe o relație sau poți ajunge în posesia unor adevăruri neplăcute menite să te pună „în gardă”, acționezi, te implici mai mult în relația de cuplu. Poate fi ocazia de a încerca să refaci o relație de cuplu, găsești soluții viabile, necesare pentru a salva un parteneriat, o asociere. Sunt aduse la lumină adevăruri legate de partener, un dușman, un asociat sau chiar căsnicia ta.