Luna Plină în zodia Fecioară, 19 februarie 2019

   fmvirgo148                         Luna Plină în zodia Fecioară
 
            „Un sistem de credințe suficient de puternic, o convingere suficient de intensă, poate face să se întâmple orice.” ‹‹Dune – Casa Harkonnen››, Brian Herbert, Kevin J. Anderson
            Luna Plină are loc în data de 19 februarie 2019, în zodia Fecioară, la ora 17:53’, la 0˚42’, pe axa Fecioară – Pești, în casele VI-XII pe axa sănătății și a limitărilor. Ascendentul momentului se află în zodia Fecioară, la 2˚27’. 
            Luna Plină aflată pe axa sacrificiului și a vindecării aduce în vedere nevoia de vindecare, de ardere și renaștere, de conștientizare a propriilor traume, de depășire a propriilor limitări. Este momentul să conștientizăm că principala suferință vine, de fapt, din neascultarea sufletului, din refuzul de a vedea ce ne doare cu adevărat, ce anume ne-a adus în situația actuală. Este o perioadă în care emoțiile puternice reprimate dar și tendința de fugă, izolare, de neacceptare a realității și de scufundare într-o lume iluzorie nu fac decât să ne îndepărteze de starea de împlinire, de împăcare cu noi înșine și implicit cu ceilalți. Soarele în semnul Pești și în casa a VI-a aduce în prim plan relația cu colegii, colaboratorii, preocuparea față de propria sănătate, încercarea de a găsi noi posibilități de progres în plan profesional. Zodia Pești semnifică spiritualitatea, compasiunea, sensibilitatea, devotamentul, sacrificiul. Mesajul acestei energii activate de Soarele din semnul Pești (în casa locului de muncă și a sănătății) ne aduce nevoia de echilibru între nevoile personale și ale celor cu care colaborăm, dorința de a găsi noi alternative de vindecare a suferinței trupești. Poate fi o perioadă de finalizare a unei relații de colaborare sau încercarea de a ne debarasa dintr-un mediu de lucru ostil. 
            Luna reprezintă inconștientul, impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără sa ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit în viață, prin intermediul trăirilor și reacțiilor noastre psihice. Cu Luna în semnul Fecioară, în casa XII-a, poate fi momentul unei  mari dezamăgiri, aflarea unor secrete menite să ne destabilizeze, din punct de vedere emoțional, important este să aducem la lumină ceea ce trebuie vindecat, tratat: traume, răni, lucruri rele, relații care au blocat bunul mers al propriei existențe. Oscilăm între a alege cu mintea, ținând cont de rațiune și a ne lăsa conduși de credință, de propriile aspirații, nevoile emoționale cele mai puternice. Planurile pe care le-am făcut, de-a lungul timpului, vis-a-vis de proiecte ce vizează domeniul profesional, pot intra acum în conflict cu realitatea. 
            Ascendentul în zodia Fecioară subliniază nevoia de vindecare, de purificare și muncă susținută, atenție la detalii, răbdare și mobilizare în găsirea celor mai bune soluții care să ne conducă spre împlinirea propriului scop. Ne vom pune mai frecvent întrebări de genul: „Cine sunt eu?”, „Ce anume m-a determinat să ajung în această relație?”. Este tendința de a „despica firul în patru” încercând să înțelegem sensul evenimentelor cu care ne confruntăm în prezent.
            Mercur (guvernator al Ascendentului și a Lunii aflată în zodia Fecioară) se află în semnul Pești (în exil), în conjuncție cu Neptun din casa a VII-a și în sextil cu Saturn și Venus (din zodia Capricorn). Sunt aspecte astrale menite să sublinieze că informațiile pe care le deținem, vis-a-vis de o relație, o afacere, un parteneriat vizează mai mult latura pragmatică, interesele de natură materială sau obținerea unor avantaje în plan profesional și social. Putem întâmpina tot felul de limitări, obstacole legate de comunicare având de luptat împotriva neîncrederii și a nehotărârii în luarea unor decizii care vizează relațiile de orice fel. Poate fi vorba și despre teama de a ne exprima propriile gânduri, dorințe sau ne putem lovi de tot felul de limitări, obstacole în finalizarea unei acțiuni de natură materială sau emoțională. Putem intra acum în criză de timp (Saturn) astfel că e necesar să luăm măsurile necesare pentru a finaliza anumite proiecte, acțiuni care trenează de prea mult timp. Suntem îndemnați să privim dincolo de aparențe pentru a reuși să obținem stabilitatea de care avem nevoie, fie că este vorba despre o relație de mariaj, un parteneriat sau de recunoașterea propriei valori prin ceea ce reușim să concretizăm.
            Pluton este considerat „Marele transformator” al zodiacului, energia plutoniană distruge ceea ce este învechit, demodat, ceea ce nu ne mai este de folos aducând la lumina propriei conștiințe problemele de natură emoțională pe care le-am acumulat în subconștient. Pluton din semnul Capricorn (casa a V-a, a iubirii, creativității, a copiilor), aflat în apropierea Nodului Sud Lunar, ne aduce în vedere necesitatea de a nu repeta greșelile din trecut, vis-à-vis de o relație de iubire, eventual în relația cu propriul copil sau în tot ceea ce ține de creație, hobby.
            Această Lună Plină își pune amprenta puternic pe tot ce înseamnă karmă, nevoia de ardere și de renaștere în urma conștientizării unor pierderi care ne-au afectat în plan emoțional, avem șansa de a găsi soluțiile necesare pentru a transforma propria conștiință, care sunt alegerile pe care trebuie să le facem pentru a ajunge la starea de mulțumire, împlinire, în plan personal și relațional. Este un capăt de drum, un prag pe care suntem nevoiți să îl trecem pentru a obține vindecarea după care tânjim de mult timp. Suntem ajutați să transformăm, să reformulăm propriul sistem de valori în raport cu ceilalți, cu societatea conferindu-ne mai multă putere pentru a traversa încercările la care suntem supuși, în plan relațional.  
            Marte se află în zodia Taur (în exil), în aspect favorabil la Luna Plină din semnul Fecioară, și ne dă impulsul necesar pentru a ne ancora mai mult în realitate, găsim soluții la evenimentele cu care ne confruntăm apelând la răbdare, muncă asiduă, apare nevoia de stabilitate. Cu Marte și Uranus în casa a IX-a (a spiritualității, religiei, filosofiei, călătoriilor îndepărtate, relația cu străinătatea, studiilor superioare) schimbările vin spre noi cu repeziciune și tind să ne scoată din zona de confort. Suntem sau nu pregătiți, sursa puterii este în credință, în abordarea problemelor cu mai multă înțelepciune. Cu Venus (guvernatoarea zodiei Taur) în semnul Capricorn, alături de Saturn, și cu Marte (în zodia Taur) în conjuncție cu Uranus în semnul Berbec, la 29° (grad anaretic)  este lupta între trecut și viitor, nevoia de a trece dincolo de tradiții, de obișnuințe puternic înrădăcinate în propria conștiință. Avem de înfruntat, nu doar ceea ce vine din exterior, ci și propriile frici, traume, propria teamă de nou, de inevitabil.
            Este o Lună Plină în zodia Fecioară care vizează roadele muncii noastre, proiectele începute încă de la Luna Nouă în semnul Fecioară din data de 9 septembrie 2018 acum fiind momentul de finalizare, de testare a ceea ce am sădit atunci.
            Luna Plină în zodia Fecioară aduce în lumină propriile dorințe, așteptările, aspirațiile legate de relația cu ceilalți oameni, parteneriate, afaceri, procese. Este momentul de analiză (Luna și Ascendentul în semnul Fecioară) a ceea ce ne produce suferință, limitări, ce anume ne blochează capacitatea de „a crede” (Soarele în zodia Pești), aspirăm către latura spirituală a vieții. Mesajul acestei Luni Pline în semnul Fecioară este: „Mă eliberez de orice formă de limitare, dezvoltând încredere nelimitată în mine și în potențialul  meu intuitiv, inspirat și creator.”
            Luna Plină în semnul Fecioară are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 19 februarie (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 1°.

       Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Fecioară pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec –  este timpul să culegi roadele unei munci susținute. Vorbim despre apogeul unor proiecte, acțiuni începute în toamna anului trecut. Poate fi vorba și despre luarea deciziei de a schimba direcția legat de locul de muncă, poți renunța la un proiect. Afli acum informații importante ce vizează un tratament sau lămurești relația cu anumiți colegi, superiori. Nu este exclus să primești o veste legată de o afacere, un parteneriat sau renunți la o asociere care ți-a creat tot felul de neajunsuri în plan financiar.

          Taur – sunt aduse la lumină adevăruri care vizează o relație de dragoste, relația cu propriul copil, un hobby. Este posibil să culegi acum roadele unei munci de creație, a unor proiecte demarate încă din toamna anului trecut. Se poate vorbi și despre un final într-o relație de dragoste, de vindecarea unei traume de natură sentimentală, relațională.

          Gemeni – sunt aduse acum la lumină adevăruri legată de casă, familie, părinți, locul sau țara natală. Se poate vorbi despre necesitatea de a finaliza anumite proiecte legate de locuință. Este posibil să te hotorăști brusc să schimbi domiciliul, să achiziționezi sau să vinzi o casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi, cu care nu te-ai mai văzut de foarte mulți ani.

          Rac – acum este apogeul unor acțiuni, proiecte demarate încă din toamna anului trecut și care vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte. Primești informații importante ce vizează studiile, relația cu rudele aflate la distanță. Este important să acorzi atenție la contractele pe care le semnezi, la ce și cum negociezi, dacă merită să începi un curs despre care nu prea știi dacă îți va aduce sau nu beneficii în plan profesional.

          Leu – ai ocazia să îți valorifici anumite talente dând dovadă de creativitate, inspirație, ai capacitatea de a negocia talentele de care dispui pentru a reuși să aduci mai mulți bani în propriul cont. Culegi roadele unei munci susținute având șansa să primești o mărire de salariu, poți să ajungi la apogeul unor acțiuni începute încă din toamna anului trecut. Este o perioadă în care este recomandat să nu te implici în afaceri riscante, colaborări care te predispun la pierderi, furt de bani.

          Fecioară – este o perioadă destul de agitată pentru tine. Pot să apară schimbări frecvente de dispoziție trecând de la o extremă la alta, ești dornic să aduci schimbări în propria viață dar și în relația cu ceilalți. Te confrunți cu probleme care țin de relația cu partenerul de viață. Poate fi vorba despre o despărțire, renunțarea la anumite atașamente, obsesii. Poți să primești informații neplăcute care țin de o relație, asocieri, o afacere sau în privința partenerului de viață.

          Balanță – se poate vorbi acum despre rezultatele acțiunilor din trecut, mai exact din toamna anului trecut și care vizează viciile, tot ceea ce ține de activități de caritate, voluntariat, închisori, spitale, probleme de sănătate cronică. Este timpul să te preocupi mai mult de propria sănătate și de latura spirituală a existenței. Este recomandat să-ți asculți intuiția, mai ales în situațiile critice. Sunt aduse la lumină acțiunile unor dușmani ascunși, care ți-au „sabotat” munca, proiectele demarate în toamna anului trecut și care vizează cariera, relațiile sau chiar propria sănătate, relația cu medicii. Iată că a venit momentul să te lămurești cine și ce a urmărit, de fapt, ce a vrut să obțină de la tine.

          Scorpion – se poate face lumină în relația cu prietenii, un grup, o asociație din care faci parte. Ai ocazia să descoperi acum adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine. Este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Este posibil să te desprinzi dintr-o organizație, să descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o anumită relație.

          Săgetător – este timpul să faci ordine în carieră, să ceri o mărire de salariu sau să ocupi un post care să te avantajeze, din punct de vedere financiar. Acum ai șansa de a-ți fi recunoscute roadele muncii susținute. Este apogeul unor acțiuni începute în toamna anului trecut, un moment bun pentru realizarea scopurilor profesionale. Este posibil să iei decizia bruscă de a renunța la o profesie care nu te împlinește, din punct de vedere moral și financiar.

          Capricorn – această Lună Plină te îndeamnă să te apropii de latura spirituală a existenței. Este timpul să te preocupi mai mult de studii, relația cu persoane aflate în străinătate sau poți lua decizia bruscă de a pleca departe de casă. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici o călătorie peste hotare. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la niște cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta, în plan profesional. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, studiului.

          Vărsător – vorbim despre o Lună Plină din semnul Fecioară poate face lumină în tot ceea ce ține de moșteniri, taxe și impozite, banii partenerului, relații intime, sexuale. Se poate vorbi acum despre un final, lămurirea unor situații stresante, obositoare și care vizează un împrumut bancar, un asociat. Poate să apară necesitatea de a te transforma, de a privi oamenii și evenimentele în profunzime, dincolo de aparențe. Este posibil să te confrunți cu evenimente de natură karmică, ești pus în fața unor situații greu de înțeles și de controlat.

          Pești – te găsești într-un punct de cotitură, în ceea ce privește relația de mariaj, un parteneriat, o afacere, dușmanii ascunși. Este posibil să iei decizia de a rupe o relație sau poți ajunge în posesia unor adevăruri neplăcute menite să te pună „în gardă”, să acționezi, să te implici mai mult în relația de cuplu. Poate fi acum ocazia de a încerca să refaci o relație de cuplu, de a găsi soluții viabile, necesare pentru a salva un parteneriat, o asociere. Sunt aduse la lumină adevăruri legate de partener, un dușman, un asociat sau chiar de căsnicia ta.