Luna Plină în zodia Balanță, 8 aprilie 2020

            Luna Plină în zodia Balanță

             O greșeală – ceva aparent întâmplător – revelează o lume nebănuită, care echivalează cu deschiderea unui destin” Joseph Campbell
            Luna Plină are loc în data de 8 aprilie 2020, în zodia Balanță, la ora 5:35’, la 18˚44’, pe axa Berbec – Balanță, casele I-VII, pe axa relațională. Ascendentul momentului se află în zodia Pești. Luna Plină pe axa Berbec – Balanţă (axa relațională) indică raporturile cu ceilalți, nevoia de echilibru, de a ne raporta la celălalt prin ceea ce ne dorim și facem. Este nevoia de a înțelege că, înainte de toate, iubirea implică comunicarea sentimentelor pentru a reuși să ajungem la un echilibru în relația cu noi înșine și cu ceilalți. Luna Plină aduce la lumină acțiuni care vizează asocierile, relația cu competitorii, adversarii, necesitatea de a face schimbări importante în relația cu lumea. Luna în semnul Balanță, în casa a VII-a, aduce în prim plan relațiile de mariaj, parteneriatele, divorțurile, demararea unor acțiuni din dorința de a face dreptate. În următoarea perioadă vom auzi tot mai frecvent de procese, judecată, despre avocați, separări, finalizarea unor colaborări, parteneriate importante. Se reactivează acțiunile venite din partea unor adversari ce își manifestă vehement dorința de răzbunare.
            Este momentul în care conștientizăm nevoile și așteptările pe care le avem de la ceilalți dar și nevoia de a ne retrage din asocieri care nu ne mai convin, ne obosesc, epuizează fizic și psihic-emoțional. Acum nevoile personale pot intra în conflict cu nevoile celorlalți, în cazul în care nu reușim să ne exprimăm cu claritate dorințele și așteptările căutând să ne împlinim, cu orice preț, propriul scop egoist. Poate fi o perioadă de finalizare a unei relații, îndeosebi dacă este vorba despre asocieri care s-au stabilit pe interese materiale, compromisuri.
            Soarele este în casa I-a, ce guvernează viața și personalitatea, tendințele de autoafirmare, ego-ul, vitalitatea și sănătatea, în general fiind considerată și casa vieții. Se exagerează ego-ul, nevoia de autoafirmare dar și dorința de a fi observați de către ceilalți, nevoia de a elimina din viața noastră acele persoane care nu mai corespund propriilor aspirații, dorințe. Proiecțiile pe care le-am făcut de-a lungul timpului, vis-a-vis de propriul partener, relația cu ceilalți, pot intra acum în conflict cu realitatea. 
            Ascendentul acestui moment se află în semnul Pești și aduce în prim plan nevoia de a empatiza, de a ne implica emoțional în noi acțiuni, relații. Peștii, o zodie a transcedentalului, o zonă în care ego-ul este puternic diminuat punând mai presus de propria realizare problemele cu care se confruntă umanitatea. Înainte de toate, este necesar să acceptăm că, într-o lume tristă, lipsită de speranța de mai bine, nu ai cum să te simți un om fericit, împlinit. Zodia Pești tocmai despre acest aspect ne vorbește, despre nevoia de a dărui, de a ierta și de a ne ierta, despre credință, schimbări profunde care au loc în propria ființă, dorința de sacrificiu în numele unei cauze nobile. Este necesar ca fiecare dintre noi să  se confrunte cu Sinele, să treacă de limitele autoimpuse, adoptând noi atitudini care depășesc universul personal, egocentrist.
            Zodia Pești, semn de apă, reprezintă tărâmul emoției profunde și a răspunsurilor emoționale întinzându-se de la pasiuni compulsive și frici copleșitoare, până la acceptare și o iubire ce îmbrățișează întreaga creație. Este un semn profund intuitiv, sensibil din punct de vedere al capacității de vindecare, de conectare cu unitatea întregii creații, ne dă capacitatea de a empatiza, de a ne racorda la sentimentele semenilor noștri.
            Jupiter, guvernatorul tradițional al acestei zodii, se află în conjuncție cu Pluton în semnul Capricorn și în sextil cu Mercur din zodia Pești, aspect astral care ne poate ajuta să vedem „partea plină a paharului”. Este șansa care vine în urma deschiderii către schimbare, către ceilalți. Prin gesturile de binefacere, de altruism, ne putem regăsi sensul, direcția, echilibrul în plan psihic-emoțional. Poate fi vorba despre inspirația de moment care poate veni în ajutorul mulțimii, a grupurilor de oameni, dispunem de capacități intelectuale deosebite care ne pot ajuta să ieșim dintr-un eventual impas.
            Un alt aspect astral deosebit, din acest moment de Lună Plină în semnul Balanță, este configurația astrologică Triunghiul minor, formată dintr-un trigon (Marte – în semnul Vărsător și Venus – în zodia Gemeni) și două sextile (Marte – Chiron și Chiron – Venus). Planeta focar, cea care realizează sextilele, este „receptorul energetic” al configurației, în acest moment fiind vorba despre asteroidul Chiron. Este o configurație care ne propulsează către manifestarea creativității, suntem capabili să lansăm idei, să luăm inițiative, să acționăm cu originalitate și curaj, capabili să găsim calea către vindecare, fie că este vorba despre trup, suflet sau spirit. Este șansa de a fructifica șansele profund transformatoare, indicate de conjuncția dintre Jupiter și Pluton din semnul Capricorn dar și de a concretiza ceea ce ne dorim cu adevărat: trigonul dintre Marte (guvernatorul zodiei Berbec) și Venus (guvernatoarea zodiei Balanță, unde se află acum Luna Plină). Este un adevărat regal astral care ne aduce nu doar dorința de mai bine, ci și capacitatea de a găsi soluții în momentele în care nimeni nu mai spera la ceva bun.
            Este adevărat că există și momente de derută, neliniște, răsturnări neașteptate de situații menite să ne deruteze, să ne răscolească profund (Marte careu Uranus) dar toate aceastea sunt pentru a ne trezi, a ne scoate din obiceiuri care nu sunt sănătoase propriei vieți, pentru a ne rupe de situații incerte, de oameni, grupuri, de o societate bolnavă, perimată, depășită de situațiile actuale. Este strigătul oamenirii de a vrea mai mult decât o continuă alergătură, muncă asiduă pentru a ne asigura sentimentul că suntem în siguranță în această viață, în această societate. Strigătul umanității iată că s-a făcut auzit, și  acum… luăm un pic de pauză, acea pauză în care avem timp să ne reflectăm: Cine suntem, de fapt? Ce vrem, cu adevărat, să împlinim în această viață? Oare nu există și un alt mod de a munci și a trăi? Răspunsurile vor veni, poate nu acum, în acest an, dar cu siguranță vom primi răspunsurile la întrebările pe care ni le punem în acest moment.
            Să facem o scurtă călătorie în trecut observând ce s-a întâmplat în preajma datei de 28 septembrie 2019, atunci când a avut loc Luna Nouă în semnul Balanță. Acum ne confruntăm cu rezultatele acțiunilor de atunci, culegem roadele sau ne confruntăm cu pierderi, renunțări, cu ceea ce nu mai este necesar propriei evoluții. Poate o vorbă aruncată aiurea către un angajat și care l-a jignit, rănit în mod profund, care se întoarce acum ca un bumerang: îl pierdem definitiv, datorită conjuncturilor sociale actuale. Poate că, în cadrul unei relații de cuplu, am fost mai impulsivi, nedrepți, și iată… acum ne trezim dintr-odată singuri. La momentul de Luna Nouă în Balanță din data de 28 septembrie 2019 Saturn se afla în conjuncție cu Nodul Sud Lunar, în semnul Capricorn, pe casa a VIII-a (casa morții și renașterii) anunțând arderea karmei, pierderi de vieți omenești. Jupiter în zodia Săgetător, în casa a VII-a, în careu cu Neptun retrograd și Lilith din semnul Pești, casa a XI-a (casa idealurilor, a grupurilor – culturale, umanitare, politice, etc.), conduce la pierderea speranței, avem sentimentul că nu suntem susținuți, ajutați de către cei de la care aveam speranțe.
            Revenind la momentul actual, lucrurile nu sunt îmbucurătoare, în tot ce are legătură cu planul material. Uranus, în semnul Taur, în casa a II-a (a banilor din muncă proprie), în careu cu Marte, în semnul Vărsător, aflat pe cuspida casei a XII-a (casa sacrificiilor, a bolilor cronice, dușmanilor ascunși, o casă a izolării, asociată și cu karma, cu inconștintul) este un aspect astral care predispune la pierderi neașteptate în plan financiar. Apare sentimentul că tot efortul depus în trecut, pentru o cauză și o viață mai bună, a fost în zadar. Ne punem întrebări de genul: Unde anume greșim? Ce avem de făcut pentru a nu mai trece prin astfel de situații? Uranus este puterea, forța care ne scoate din tiparele vieții convenționale pentru a merge pe propriul drum, a ne căuta propria experiență forțându-ne să scoatem la suprafață geniul creator, încercăm să aducem schimbările necesare prin care ne câștigăm libertatea. Este momentul de strigăt, de trezire la realitate, o realitate care nu ne place. Este un aspect astral dinamic (Marte careu Uranus) menit să ne zdruncine, să ne scoată din amorțeală.  
             Poate fi un timp de reconstrucție la nivel spiritual, în plan afectiv, relațional, o perioadă de recalibrare a propriei ființe, sau șansa de finalizare a unui drum presărat cu obstacole și ocazia de a ne lua avânt către o lume care corespunde propriilor dorințe, așteptărilor. Marte în careu cu Uranus anunță pierderi în plan economic, financiar, schimbări neplăcute care vizează agricultura, silvicultura, băncile, acțiunile, arta, cultura.
            Luna Plină în zodia Balanță aduce în prim plan așteptările, aspirațiile pe care le avem în relația cu ceilalți, în cadrul unui parteneriat, în relația de cuplu. Este momentul de echilibru (Balanță) dar și de redescoperire a propriului Eu, prin intermediul celorlalți („a fi”- zodia Berbec).
     Mesajul acestei Luni Pline în zodia Balanță este: „Mă afirm acționând conștient, asumându-mi propria independență, deschizându-mi inima și împărtășind experiențe agreabile cu celălalt.”
            Luna Plină în semnul Balanță are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 8 aprilie (± 3 zile) precum şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de  19°.

                          Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Balanță pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – te găsești într-un punct de cotitură, în ceea ce privește relația de mariaj, un parteneriat, o afacere sau chiar în relația cu adversarii. Este posibil să iei decizia de a rupe o relație sau poți ajunge în posesia unor adevăruri neplăcute menite să te oblige să iei o decizie fermă, legată de relația de cuplu sau o asociere importantă pentru tine. Sunt aduse la lumină lucruri neplăcute care vizează relația de mariaj sau un colaborator, partener de afaceri. Nu este cazul să te alarmezi, ci privește partea bună a situației: reușești acum să vezi adevărul, pe cine te-ai bazat până acum. Ies multe lucruri la suprafață, chiar dacă sunt dureroase, cel puțin știi ce ai de făcut de acum înainte!

          Taur – a venit momentul să culegi roadele muncii susținute în plan profesional. Tot ce ai de făcut este să îți urmezi propriul drum, fără să ții cont de părerile altora, cât timp pășești pe propria cale. Poți afla acum informații importante care vizează un tratament sau lămurești relația cu anumiți colegi, superiori. Este o perioadă de instabilitate, atât în plan profesional, cât și al sănătății. Ți se cere, de fapt, să te îngrijești mai mult de propria persoană și să te detașezi de atitudinea negativistă a unor colegi din mediul de lucru. Ești pus serios pe treabă și chiar nu ai timp de mofturile celorlalți!

          Gemeni – sunt aduse la lumină adevăruri care vizează o relație de dragoste sau relația cu propriul copil, un hobby. Este posibil să culegi acum roadele unei munci de creație, a unor proiecte demarate încă din toamna anului trecut. Te pot lua prin surprindere anumite mesaje neplăcute venite din partea persoanei iubite și astfel pui capăt definitiv unei relații de dragoste. Poți să descoperi o latură nouă, interesantă a persoanei iubite și să te implici cu și mai multă pasiune, afecțiune în cadrul relației de iubire. Fii prudent și în relația cu propriul copil.

          Rac – descoperi acum adevăruri legate de casă, familie, părinți, locul sau țara natală. Se poate vorbi despre necesitatea de a finaliza anumite proiecte legate de locuință. Este posibil să te decizi brusc să schimbi domiciliul, să achiziționezi sau să vinzi o casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi, cu care nu te-ai mai văzut de foarte mulți ani. Te poți aștepta la probleme care țin de casă și ești nevoit să faci unele investiții, o renovare sau schimbări care îți dau peste cap anumite proiecte.

          Leu – acum este apogeul unor acțiuni, proiecte demarate încă din toamna anului trecut și vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte. Este important să fii mult mai atent la contractele pe care le semnezi, la modul în care negociezi, dacă merită să începi un curs despre care nu prea știi dacă îți va aduce sau nu beneficii în plan profesional. Sunt aduse la lumină aspecte care vizează relația cu rudele apropiate și astfel poți să iei o decizie clară, vis-a-vis de aceștia.

          Fecioară – ai ocazia să îți valorifici anumite talente dând dovadă de creativitate și inspirație. Ai capacitatea de a negocia talentele de care dispui pentru a reuși să aduci mai mulți bani în propriul cont. Culegi roadele unei munci susținute având șansa de a primi o mărire de salariu, ajungi la apogeul unor acțiuni începute încă din toamna anului trecut. Este o perioadă în care este recomandat să nu te implici în afaceri riscante, colaborări care te predispun la pierderi, furt de bani.

          Balanță – pot să apară schimbări frecvente de dispoziție trecând de la o extremă la alta, ești dornic să aduci schimbări în propria viață dar și în relația cu ceilalți oameni. Te confrunți cu probleme care țin de relația cu partenerul de viață. Poate fi vorba despre o despărțire, renunțarea la anumite atașamente, obsesii. Este posibil să primești informații neplăcute care țin de o relație, asociere, o afacere sau în privința partenerului de viață. Este timpul să vezi la cine trebuie să renunți, ce ai de făcut pentru a te desprinde din situații care te presează, din punct de vedere material dar și psihic-emoțional.

          Scorpion – se poate vorbi acum despre rezultatele acțiunilor demarate în toamna anului trecut și vizează viciile dar și tot ceea ce ține de activități de caritate, voluntariat, închisori, spitale, pot să apară probleme de sănătate cronice. Este timpul să te preocupi mai mult de propria sănătate și de latura spirituală a existenței. Este recomandat să-ți asculți intuiția, mai ales în situațiile critice. Sunt aduse la lumină acțiunile unor dușmani ascunși, care ți-au sabotat munca, proiectele demarate în toamna anului trecut și care vizează cariera, imaginea ta în plan socio-profesional. Te poți confrunta cu probleme în relația cu autoritățile, ești nevoit să plătești amenzi sau primești sancțiuni. A venit momentul să te lămurești cine și ce a urmărit, de fapt, ce anume a vrut să obțină de la tine.

            Săgetător – se poate face lumină în relația cu prietenii, un grup, o asociație din care faci parte. Ai ocazia să descoperi acum adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine. Este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Poate că îți vine brusc ideea să te desprinzi dintr-o organizație sau descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai de la o anumită relație de prietenie.

          Capricorn – este timpul să faci ordine în carieră, să ceri o mărire de salariu sau să ocupi un post care să te avantajeze, din punct de vedere financiar. Ai șansa de a-ți fi recunoscute roadele muncii susținute. Este apogeul unor acțiuni începute în toamna anului trecut, un moment bun pentru realizarea scopurilor profesionale. Este posibil să iei decizia bruscă de a renunța la o profesie care nu te împlinește, din punct de vedere moral și financiar. Se pot termina relațiile  care ți-au provocat probleme în plan profesional. Este o perioadă în care se va face lumină în tot ceea ce ține de carieră, imaginea ta în plan public și în relația cu superiorii. 

          Vărsător – această perioadă te îndeamnă să te apropii mai mult de latura spirituală a existenței. Este timpul să te preocupi mai mult de studii, relația cu persoane aflate în străinătate sau poți lua decizia bruscă de a pleca departe de casă. Pot apărea tot felul de răsturnări de situație, răzgândiri care vizează o călătorie în străinătate. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a relua anumite studii abandonate în trecut. Este momentul să acorzi mai multă atenție spiritualității, esoterismului.

          Pești – această Lună Plină din semnul Balanță poate face lumină în tot ceea ce ține de moșteniri, taxe și impozite, banii partenerului, o relație intimă, sexuală. Se poate vorbi acum despre un final, lămurirea unor situații stresante, obositoare și care vizează un împrumut bancar, un asociat, o relație intimă. Poate să apară necesitatea de a te transforma, de a privi oamenii și evenimentele în profunzime, dincolo de aparențe. Este posibil să te confrunți cu evenimente de natură karmică, ești pus în fața unor situații greu de înțeles și coordonat.