Luna Plină în zodia Balanță, 31 martie 2018

Luna Plina in Balanta 31 martie 2018               Luna Plină în zodia Balanță
 
            „Că ai căzut nu are nici o importanță deoarece numai modul în care te ridici contează!” Nelson Mandela
            Luna Plină are loc în data de 31 martie 2018, în zodia Balanță, la ora 15:37’, la 15˚37’, pe axa Berbec – Balanță, în casele II-VIII, pe axa posesiunilor. Ascendentul momentului se află în zodia Leu.
            Influenţa energetică a Lunii Pline se simte cu câteva ore înainte și după momentul maxim (±18 ore). Emoţiile sunt trăite cu intensitate confruntându-ne cu stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap, tensiune psihică şi nervoasă amplificată, există o stare de confuzie, nehotărâre, poți lua decizii pripite. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în această perioadă existând risc crescut de hemoragie. Luna Plină ne poate da curaj şi energie pentru a împlini tot ceea ce am planificat, gândit, iniţiat în perioada de Lună Nouă care a avut loc în data de 19 octombrie 2017, în zodia Balanță.  
            Luna Plină pe axa Berbec – Balanţă (axa relațională) indică raporturile cu ceilalți oameni, nevoia de echilibru, de a ne raporta la celălalt prin ceea ce ne dorim și facem. Este nevoia de a înțelege că, înainte de toate, iubirea implică comunicarea sentimentelor pentru a reuși să ajungem la un echilibru. Sunt activate Casele a II-a (în semnul Balanță, unde se află Luna) și a VIII-a (unde se află Soarele), axă a posesiunilor,  ce aduce în prim plan valorile pe care le deținem împreună cu celălalt, fie că este vorba de partenerul de afaceri, relația de mariaj, fie că vorbim despre moșteniri sau banii câștigați din muncă proprie. Cu Soarele aflat în casa a VIII-a, în conjuncție cu Mercur retrograd în semnul Berbec, ne putem aștepta la reluarea unor acțiuni legate de bani, împrumuturi bancare, probleme care se datorează unor acte, documente importante legate de moștenire. Sunt răscolite relații de natură inimă, sexuală putând apărea situații profund dezamăgitoare dar care ne obligă să schimbăm direcția, să renunțăm definitiv la anumite persoane sau să facem corecțiile necesare. Devenim mult mai conștienți de aspectele ascunse ale propriei vieți, fie că este vorba despre planul material sau cel relațional. Tot ce implică bani, putere, nevoia de a se face dreptate prin intermediul justiției sunt aduse acum la lumină, într-un mod oarecum neașteptat. Casa a VIII-a este considerată și o casă karmică, o casă astrologică în care câștigurile și/sau pierderile se datorează unor fapte din trecut.
            Ascendentul în zodia Leu (semn fix, de foc, guvernat de Soare, aflat în casa a VIII-a, în conjuncție cu Mercur retrograd) amplifică dorința de a fi în prim plan, nevoia de a iubi și de a fi iubiți, de a străluci, este amplificat ego-ul. Nu va lipsi însă starea de confuzie, dezorientare în plan mental, existând riscul să fim repeziți, să spunem „vorbe negândite”, să rănim oameni dragi sau chiar persoane care au jucat un rol important pe calea propriei perfecționări, în plan spiritual și nu numai. Se recomandă diplomație, bun simț, o oarecare detașare de oamenii și lucrurile care ne îndepărtează de starea de calm, de bună dispoziție. Este foarte important să privim viața cu bucurie și înțelepciune regăsindu-ne mai presus de egoism, orgoliu, mai presus de tot ce ne-ar putea aduce în conflict cu aproapele nostru.  
            Mercur reprezintă mentalul, comunicarea, se ocupă de coordonarea, analiza și sistematizarea ideilor el ajutându-ne să analizăm, să grupăm (atunci când este bine aspectat), să aducem la suprafață semnificația lucrurilor, a evenimentelor. Cu Mercur retrograd în conjuncție cu Soarele din Berbec, ar fi bine să fim atenți la ce documente semnăm, ce gânduri și dorințe împărtășim cu ceilalți întrucât există riscul ca informația să fie folosită împotriva noastră. Este o perioadă de tensiune, pe care fiecare dintre noi o va resimți în mod profund dar, în același timp, suntem forțați să ne redescoperim prin intermediul interacțiunii cu ceilalți oameni, prin felul în care ne percep ei.
            Configurația astrală Careul în T cardinal pe care îl formează Luna plină în zodia Balanță cu cei doi malefici aflați în zodia Capricorn – Saturn și Marte – (în conjuncție aplicantă la Saturn în casa a V-a, a iubirii, creativității, hobby-ului) reprezintă, de fapt, planetele focar ale acestei configurații astrale. Suntem puși astfel în fața unor situații inedite fiind forțați oarecum să renunțăm la tradiții, la obiceiuri vechi și să ne asumăm răspunderea pentru faptele noastre din trecut. Cu Marte și Saturn aflați în casa a V-a suntem îndemnați să acceptăm schimbările care țin de planul sentimental, de relația cu propriul copil, de creativitate supunându-ne unei instanțe mult mai înalte. Ne putem aștepta la situații, evenimente conflictuale, agresivitate, la finalizarea, în mod neașteptat, a unei relații de iubire, la posibila pierdere a unui copil în urma unui accident sau probleme de sănătate, probleme care țin de investiții, de creativitate.  
            Careul în T cardinal ne spune că transformarea nu ocolește pe nimeni, că tot ce s-a pornit până în acest moment, atât la nivel social, politic, cât și personal, trebuie să își continue reconstrucția prin abandonarea unui mod viciat de a fi. Acum conștientizăm că, dincolo de neputință există idealul, speranța pe care nu trebuie să o pierdem din vedere. Dincolo de mesajele venite în mod spontan, acțiunile derulate par să grăbească arderea karmei legată de iubire, de emoție, de cunoașterea celor mai ascunse gânduri, celor mai profunde trăiri. Dincolo de ruptură, de suferința despărțirii de cel drag avem șansa să renaștem, asemeni păsării Pheonix (specific zodiei Scorpion si casa a VIII-a). Conflictele dintre generaţii pot atinge un prag de violenţă greu de conceput, chirurgii riscă să facă erori extrem de grave, se pot amplifica accidentele rutiere. De evitat intervenţiile chirurgicale, activităţile auto-solicitante, investiţiile financiare mari, excesele de personalitate şi chiar conceperea copiilor sau implicarea într-o relație sentimentală sau o aventură de natură amoroasă.
            Luna Plină în zodia Balanță aduce în prim plan așteptările, aspirațiile pe care le avem în relația cu ceilalți, în cadrul unui parteneriat, în relația de cuplu. Este momentul de echilibru (Balanța) dar și de redescoperire a propriului Eu, prin intermediul celorlalți („a fi”- zodia Berbec). Mesajul acestei Luni Pline în zodia Balanță este: „Mă afirm, acționând conștient, asumându-mi propria independență, deschizându-mi inima și împărtășind experiențe agreabile cu celălalt.”
            Luna Plină în semnul Balanță are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 31 martie (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 11°.

                    Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Balanță pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – te găsești într-un punct de cotitură, în ceea ce privește relația de mariaj, un parteneriat, o afacere sau chiar în relația cu adversarii. Este posibil să iei decizia de a rupe o relație sau poți ajunge în posesia unor adevăruri neplăcute menite să te oblige să iei o decizie fermă legată de planul relațional. Sunt aduse la lumină lucruri neplăcute ce vizează relația de mariaj sau cu un colaborator, partener de afaceri.
 

          Taur – a venit momentul să culegi roadele muncii susținute în plan profesional. Te poți aștepta la tot felul de neplăceri venite din partea unor colegi invidioși. Tot ce ai de făcut este să îți urmezi proprul drum, fără să ții cont de părerile altora, cât timp acționezi în conformitate cu cerințele de la locul de muncă. Poți afla acum informații importante ce vizează un tratament sau lămurești relația cu anumiți colegi, superiori. Este o perioadă de instabilitate, atât în plan profesional, cât și al sănătății. Ți se cere, de fap,t să te îngrijești mai mult de propria persoană și să te detașezi de atitudinea negativistă a unor persoane din mediul de lucru.
 

          Gemeni – sunt aduse la lumină adevăruri ce vizează o relație de dragoste sau relația cu propriul copil, un hobby. Este posibil să culegi acum roadele unei munci de creație, a unor proiecte demarate încă din toamna anului trecut. Te pot lua prin surprindere de anumite mesaje neplăcute venite din partea persoanei iubite și astfel să pui capăt definitiv unei relații de dragoste.
 

          Rac – descoperi acum adevăruri legate de casă, familie, părinți, locul sau țara natală. Se poate vorbi despre necesitatea de a finaliza anumite proiecte legate de locuință. Este posibil să te hotărăști brusc să schimbi domiciliul, să achiziționezi sau să vinzi o casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi, cu care nu te-ai mai văzut de foarte mulți ani. Te poți aștepta la probleme care țin de casă și ești nevoit să faci anumite investiții, o renovare sau schimbări care îți dau peste cap anumite proiecte.
 

          Leu – acum este apogeul unor acțiuni, proiecte demarate încă din toamna anului trecut și vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte. Este important să fii mult mai atent la contractele pe care le semnezi, la ce și cum negociezi, dacă merită să începi un curs despre care nu prea știi dacă îți va aduce sau nu beneficii în plan profesional.
 

          Fecioară – ai ocazia să îți valorifici anumite talente dând dovadă de creativitate și inspirație. Ai capacitatea de a negocia talentele de care dispui pentru a reuși să aduci mult mai mulți bani în propriul cont. Culegi roadele unei munci susținute având șansa să primești o mărire de salariu, ajungi la apogeul unor acțiuni începute încă din toamna anului trecut. Este o perioadă în care este recomandat să nu te implici în afaceri riscante, colaborări care te predispun la pierderi, furt de bani.
 

          Balanță – pot să apară schimbări frecvente de dispoziție trecând de la o extremă la alta, ești dornic să aduci schimbări în propria viață dar și în relația cu ceilalți oameni. Te confrunți cu probleme care țin de relația cu partenerul de viață. Poate fi vorba despre o despărțire, renunțarea la anumite atașamente, obsesii. Este posibil să primești informații neplăcute care țin de o relație, asociere, o afacere sau în privința partenerului de viață.
 

          Scorpion – se poate vorbi acum despre rezultatele acțiunilor demarate în toamna anului trecut, care vizează viciile dar și tot ceea ce ține de activități de caritate, voluntariat, închisori, spitale, pot să apară probleme de sănătate cronice. Este timpul să te preocupi mai mult de propria sănătate și de latura spirituală a existenței. Este recomandat să-ți asculți intuiția, mai ales în situațiile critice. Sunt aduse la lumină acțiunile unor dușmani ascunși, care ți-au „sabotat” munca, proiectele demarate în toamna anului trecut și care vizează cariera, relațiile sau chiar propria sănătate, relația cu medicii. Iată că a venit momentul să te lămurești cine și ce a urmărit, de fapt, ce a vrut să obțină de la tine.
 

            Săgetător – se poate face lumină în relația cu prietenii, un grup, o asociație din care faci parte. Ai ocazia să descoperi acum adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine. Este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Poate că îți vine brusc ideea să te desprinzi dintr-o organizație, descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o anumită relație de prietenie.
 

          Capricorn – este timpul să faci ordine în carieră, să ceri o mărire de salariu sau să ocupi un post care să te avantajeze, din punct de vedere financiar. Ai șansa de a-ți fi recunoscute roadele muncii susținute. Este apogeul unor acțiuni începute în toamna anului trecut, un moment bun pentru realizarea scopurilor profesionale. Este posibil să iei decizia bruscă de a renunța la o profesie care nu te împlinește, din punct de vedere moral și financiar. Se pot termina relațiile  care ți-au provocat probleme în plan profesional. Este o perioadă în care se va face lumină în tot ceea ce ține de carieră, imaginea ta în plan public și în relația cu superiorii.  
 

          Vărsător – este o Lună Plină care te îndeamnă să te apropii mai mult de latura spirituală a existenței. Este timpul să te preocupi mai mult de studii, relația cu persoane aflate în străinătate sau poți lua decizia bruscă de a pleca departe de casă. Pot apărea tot felul de răsturnări de situație, răzgândiri ce vizează o călătorie în străinătate. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a a relua anumite studii abandonate în trecut. Este momentul să acorzi mai multă atenție spiritualității, esoterismului sau relației cu persoane aflate în străinătate.
 

          Pești această Lună Plină din semnul Balanță poate face lumină în tot ceea ce ține de moșteniri, taxe și impozite, banii partenerului, o relație intimă, sexuală. Se poate vorbi acum despre un final, lămurirea unor situații stresante, obositoare și care vizează un împrumut bancar, un asociat, o relație intimă. Poate să apară necesitatea de a te transforma, de a privi oamenii și evenimentele în profunzime, dincolo de aparențe. Este posibil să te confrunți cu evenimente de natură karmică, ești pus în fața unor situații greu de înțeles și de coordonat.