Luna Plină în zodia Balanță, 28 martie 2021

        

          Luna Plină în zodia Balanță

       „Acela care face să răsară zilnic soarele în ființa sa, se pregătește să renască.” Omraam Mikhael Aivanhov
            Luna Plină are loc în data de 28 martie 2021, în zodia Balanță, la ora 21:48’, la 8˚18’, pe axa Berbec – Balanță. Opoziția luminariilor activează casele V și XI – axa afectivă, cu Luna aflată în casa a XI-a, (casa prietenilor și a protectorilor, a grupurilor și organizațiilor dar și a idealurilor și cauzelor în slujba cărora se poate pune omul în viața socială) în opoziție cu Soarele aflat în casa a V-a, (casa dragostei și a copiilor, dar și a jocului, creativității, aventurilor, hobby-ului, speculațiilor) în conjuncție cu Venus și Chiron (în semnul Berbec). Ascendentul momentului se află în zodia Scorpion. 
            Luna Plină ce are loc pe axa Berbec – Balanță, o axă relațională aduce, înainte de toate, nevoia de echilibru, de regăsire, de împlinire în relația cu sine și cu ceilalți oameni. Iubirea implică comunicarea dorințelor, așteptărilor și sentimentelor. Este momentul în care conștientizăm nevoile și așteptările pe care le au ceilalți de la noi. Această Lună Plină în semnul Balanță are legatură cu răspunsurile la întrebările „ce caut în această relație” și „ce vreau de la ceilalți, dar de la mine?”. Nevoile noastre pot intra în conflict cu nevoile celorlalți, în cazul în care nu reușim să ne exprimăm cu claritate dorințele și așteptările dorindu-ne cu orice preț să ne împlinim propriul scop egoist.
            Luna în semnul Balanță, în casa a XI-a, aduce în lumină relația cu prietenii, ne dezvăluie secrete care vizează organizațiile, relația cu grupul din care facem parte, poate fi momentul de revoltă a poporului, mulțimea își prezintă cu mai multă intensitate nemulțumirile, suferințele, se vorbește acum despre desprinderi din anumite grupări care nu urmăresc interesele celor mulți. Este o perioadă trăită cu intensitate, care ne ajută să aducem la lumină adevăratele nemulțumiri, suferințe, traume, frustrări, ceea ce nu ne convine într-o relație dorindu-ne o schimbare importantă în viața personală și relațională. Este o Lună Plină în zodia Balanță care vizează roadele muncii noastre, proiectele începute încă de la Luna Nouă în semnul Balanță, din data de 16 octombrie 2020. Pot fi aduse la lumină secretele, deciziile care au fost luate în toamna anului trecut.
            Soarele aflat în casa a  V-a, o casă a iubirii, creativității, aventurilor, hobby-urile simbolul propriului ego, a sinelui și unicității fiecăruia, locul unde ideile, sentimentele și dorințele capătă forma concretă. Casa a V-a, adesea interpretată ca o casă a iubirii, este locul în care ne proiectăm identitatea, fără a fi influențați de altcineva, o iubire care ne conduce spre noi înșine. Putem intra acum în posesia unor informații secrete care vizează relația de dragoste, o aventură sau probleme care se cer urgent rezolvate și au legătură cu educația, copiii, sănătatea propriului copil, nevoia de vindecare în urma unor provocări, suferințe în plan sentimental. 
            Cu ascendentul în zodia Scorpion, viața emoțională este intensă și se poate manifesta prin stări de neliniște, „apăsări ale sufletului”, anxietăți sau angoase. Conflictele interne devin mai intense și par să nu aibă vreun motiv sau o rezolvare. Aspirațiile personale sunt percepute ca fiind prea înalte. În aceste zile poate fi resimțit mai clar modul prin care se produce auto-sabotarea prin dorința de răzbunare, de luare a revanșei.
            Marte, guvernatorul Scorpionului, se află în Gemeni, casa a VIII-a,  amplasare ce ne aduce nevoia de acțiune prin cuvânt, de repliere, renaștere, de metamorfozare a propriei ființe ancorate în lume. Este nevoia de exprimare dar și de confirmare din partea celorlalți a ceea ce spunem. Este posibil ca vorbele să fie mai mult strigate și interpretate eronat, cu intenția de a manipula masele de oameni, mulțimea. Marte aspectează prin sextil  Soarele, Venus și Chiron din casa a V-a, astfel că suntem încurajați să ne exprimăm creativitatea, să dăm sens frumosului și iubirii care există în fiecare dintre noi. Este sensul către eliberare prin ceea ce exprimăm la unison, prin redescoperirea propriilor resurse și aducerea la lumină, în sensul creșterii și progresului întregii umanități. Marte („Marte provine dintr-o fuziune a zeului agrar și războinic Mavors, dintr-un vechi cult umbric, cu zeul etrusc Maris și cu zeul grec al războaielor, Ares. Mavors era invocat ca protector al muncilor câmpului și chiar mai târziu, când se consolidează cultul lui Marte, noua divinitate e venerată tot ca ocrotitoare a activităților agricole, personificând totodată renașterea periodică a naturii – wikipedia) ne aduce în lumină rezultatul a ceea ce am sădit în această lume iar acum suntem puși, față în față, cu rezultatele acțiunilor noastre. Este dragostea față de Om dar și față de mediul în care omul își creează propria stabilitate, nevoia de casă, de apartenență, de creștere și progres. Marte (aflat în semnul Gemeni) în armonie cu Venus aflat în zodia Berbec (guvernatori Berbec – Balanță) ne dă șansa expansiunii venite prin iubire și cuvânt, prin creație și învațare.
            Se pune mai mult accent pe câștiguri, pe ceea ce se poate obține din valorificarea unor abilități pe care le deținem și de care nu prea am fost conștienți până acum. Este o perioadă în care avem tendința de a apela la tactici de manipulare de genul „totul sau nimic” sau „ce îmi iese din asocierea asta?”. Pe de altă parte, poate ieși la suprafață tot ceea ce nu este funcțional în relația cu ceilalți deschizându-se astfel drumul spre vindecare. Ne preocupăm mai mult de latura materială, suntem atenți la ce anume trebuie să schimbăm în propria atitudine, ce modificări trebuie aduse pentru ca munca să dea roadele mult așteptate.
            Venus  în conjuncție cu Chiron și Soarele din semnul Berbec și în sextil cu Saturn (în conjuncție cu Fundul cerului –  locul unde ne regăsim pe noi înșine, un loc de refugiu, de meditație, de reflecție asupra propriului trecut pentru a înțelege mai bine ce avem de făcut în prezent -) este un aspect astral care susține eliberarea de iluzii, capacitatea de a ne desprinde dintr-o relație sentimentală, de parteneriat care ne-a creat probleme în trecut, în ceea ce privește percepția asupra propriei persoane rătăcind prea mult timp pe un drum confuz, cu fantasme. Este momentul să reluăm drumul către propriul suflet, către iubire și să ne ridicăm mai presus de obsesii, de atașamente.
            Saturn (seniorul karmei) ne dă o lecție importantă despre modul în care percepem libertatea, modul în care relaționăm cu ceilalți, cu societatea, modul în care accesăm noua Eră, tehnologia modernă, este Seniorul karmei care știe să ne readucă pe direcție ajutându-ne să ne debarasăm de atașamente, de amintiri, de aspecte care ne înfrânează propria evoluție. Suntem ajutați să ne desprindem cu mai multă ușurință din relații de iubire, să înțelegem că rănile provocate de o iubire ne-au transformat în vindecătări, ghizi dându-ne posibilitatea de a renaște din propriile traume. Putem asista la despărțiri, divorțuri dar și la reînnodări de relații între oamenii aflați în plin proces de vindecare interioară. Este lecția iubirii venită din suferință și iertare.
            Simbolul Sabian pentru gradul la care se află Luna Plină în semnul Balanță este: „Trei bătrâni maeștri într-un tablou pe peretele unei camere speciale dintr-o galerie de artă.” Mesajul cheie este nevoia de reîntoarcere la sursă în timpul unei căutări confuze de noi valori, într-o societate haotică. Există întotdeauna momente de concentrare în mințile noastre, dorința de a ne sprijini pe realizările mari ale trecutului. În acest stadiu se sugerează că, în procesul de „transfigurare”, este chemată prezența celor mai mari momente ale trecutului. Momentele mari ale trecutului colectiv devin inspirație pentru începuturi noi, sănătoase. „Sămânța de mâine salută sămânța de anul trecut.”
            Este momentul de aducere în lumină a propriilor slăbiciuni, traume dar și de echilibru, de armonizare cu propria ființă și cu ceilalți oameni. Luna Plină în zodia Balanță aduce în lumină propriile emoții, trăiri, așteptările pe care le avem de la o relație de cuplu, de parteneriat, de dragoste, aspirații legate de propriul ideal. Mesajul acestei Luni Pline în semnul Balanță este: „Îmi deschid inima, împărtășesc experiențe agreabile cu celălalt și țin seama de nevoile lui, fără a deveni dependent de el.„
            Luna Plină în semnul Balanță are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 28 martie  (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 9°.

                     Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Balanță pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – te găsești într-un punct de cotitură, în ceea ce privește relația de mariaj, un parteneriat, o afacere sau în relația cu adversarii. Este posibil să iei decizia de a rupe o relație sau poți ajunge în posesia unor adevăruri neplăcute menite să te oblige să iei o decizie fermă, legată de relația de cuplu sau o asociere importantă pentru tine. Sunt aduse la lumină lucruri neplăcute care vizează relația de mariaj sau un colaborator, partener de afaceri. Nu este cazul să te alarmezi, ci privește partea bună a situației: reușești să vezi adevărul, pe cine te-ai bazat până acum. Ies multe lucruri la suprafață, chiar dacă sunt dureroase, cel puțin știi ce ai de făcut în continuare!

          Taur – a venit momentul să culegi roadele muncii susținute în plan profesional. Tot ce ai de făcut este să îți urmezi propriul drum, fără să ții cont de părerile altora, cât timp pășești pe propria cale. Poți afla informații importante care vizează un tratament sau lămurești relația cu anumiți colegi, superiori. Este o perioadă de instabilitate, atât în plan profesional, cât și al sănătății. Ți se cere, de fapt, să te îngrijești mai mult de propria persoană și să te detașezi de atitudinea negativistă a unor colegi din mediul de lucru. Ești pus serios pe treabă și chiar nu ai timp de mofturile celorlalți!

          Gemeni – sunt aduse la lumină adevăruri care vizează o relație de dragoste sau relația cu propriul copil, un hobby. Este posibil să culegi acum roadele unei munci de creație, a unor proiecte demarate încă din toamna anului trecut. Te pot lua prin surprindere unele mesaje neplăcute venite din partea persoanei iubite și astfel pui capăt definitiv unei relații de dragoste. Poți să descoperi o latură nouă, interesantă a persoanei iubite și să te implici cu mai multă pasiune, afecțiune în cadrul relației de iubire. Fii prudent în relația cu propriul copil.

          Rac – descoperi acum adevăruri legate de casă, familie, părinți, locul sau țara natală. Se poate vorbi despre necesitatea de a finaliza anumite proiecte legate de locuință. Este posibil să te decizi brusc să schimbi domiciliul, să achiziționezi sau să vinzi o casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi, cu care nu te-ai mai văzut de foarte mulți ani. Te poți aștepta la probleme care țin de casă și ești nevoit să faci unele investiții, o renovare sau schimbări care îți dau peste cap anumite proiecte.

          Leu – acum este apogeul unor acțiuni, proiecte demarate încă din toamna anului trecut și vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte. Este important să fii mult mai atent la contractele pe care le semnezi, la modul în care negociezi, dacă merită să începi un curs despre care nu prea știi dacă îți va aduce sau nu beneficii în plan profesional. Sunt aduse la lumină aspecte care vizează relația cu rudele apropiate și astfel poți să iei o decizie clară, vis-a-vis de aceștia.

          Fecioară – ai ocazia să îți valorifici anumite talente dând dovadă de creativitate și inspirație. Ai capacitatea de a negocia talentele de care dispui pentru a reuși să aduci mai mulți bani în propriul cont. Culegi roadele unei munci susținute având șansa de a primi o mărire de salariu, ajungi la apogeul unor acțiuni începute încă din toamna anului trecut. Este o perioadă în care este recomandat să nu te implici în afaceri riscante, colaborări care te predispun la pierderi, furt de bani.

          Balanță – pot să apară schimbări frecvente de dispoziție trecând de la o extremă la alta, ești dornic să aduci schimbări în propria viață dar și în relația cu ceilalți oameni. Te confrunți cu probleme care țin de relația cu partenerul de viață. Poate fi vorba despre o despărțire, renunțarea la anumite atașamente, obsesii. Este posibil să primești informații neplăcute care țin de o relație, asociere, o afacere sau în privința partenerului de viață. Este timpul să vezi la cine trebuie să renunți, ce ai de făcut pentru a te desprinde din situații care te presează, din punct de vedere material dar și psihic-emoțional.

          Scorpion – se poate vorbi acum despre rezultatele acțiunilor demarate în toamna anului trecut și vizează viciile dar și tot ceea ce ține de activități de caritate, voluntariat, închisori, spitale, pot să apară probleme de sănătate cronice. Este timpul să te preocupi mai mult de propria sănătate și de latura spirituală a existenței. Este recomandat să-ți asculți intuiția, mai ales în situațiile critice. Sunt aduse la lumină acțiunile unor dușmani ascunși, care ți-au sabotat munca, proiectele demarate în toamna anului trecut și care vizează cariera, imaginea ta în plan socio-profesional. Te poți confrunta cu probleme în relația cu autoritățile, ești nevoit să plătești amenzi sau primești sancțiuni. A venit momentul să te lămurești cine și ce a urmărit, de fapt, ce anume a vrut să obțină de la tine.

            Săgetător – se poate face lumină în relația cu prietenii, un grup, o asociație din care faci parte. Ai ocazia să descoperi acum adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine. Este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Poate că îți vine brusc ideea să te desprinzi dintr-o organizație sau descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai de la o anumită relație de prietenie.

          Capricorn – este timpul să faci ordine în carieră, să ceri o mărire de salariu sau să ocupi un post care să te avantajeze, din punct de vedere financiar. Ai șansa de a-ți fi recunoscute roadele muncii susținute. Este apogeul unor acțiuni începute în toamna anului trecut, un moment bun pentru realizarea scopurilor profesionale. Este posibil să iei decizia bruscă de a renunța la o profesie care nu te împlinește, din punct de vedere moral și financiar. Se pot termina relațiile  care ți-au provocat probleme în plan profesional. Este o perioadă în care se va face lumină în tot ceea ce ține de carieră, imaginea ta în plan public și în relația cu superiorii. 

          Vărsător – această perioadă te îndeamnă să te apropii mai mult de latura spirituală a existenței. Este timpul să te preocupi mai mult de studii, relația cu persoane aflate în străinătate sau poți lua decizia bruscă de a pleca departe de casă. Pot apărea tot felul de răsturnări de situație, răzgândiri care vizează o călătorie în străinătate. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a relua anumite studii abandonate în trecut. Este momentul să acorzi mai multă atenție spiritualității, esoterismului.

          Pești – această Lună Plină din semnul Balanță poate face lumină în tot ceea ce ține de moșteniri, taxe și impozite, banii partenerului, o relație intimă, sexuală. Se poate vorbi acum despre un final, lămurirea unor situații stresante, obositoare și care vizează un împrumut bancar, un asociat, o relație intimă. Poate să apară necesitatea de a te transforma, de a privi oamenii și evenimentele în profunzime, dincolo de aparențe. Este posibil să te confrunți cu evenimente de natură karmică, ești pus în fața unor situații greu de înțeles și coordonat.