Luna Plină în zodia Balanță, 21 martie 2019

                 Luna Plină în zodia Balanță
 
            „Cele mai bune și mai frumoase lucruri din lume nu pot fi văzute sau atinse. Trebuie să le simți cu inima.” Helen Keller
            Luna Plină are loc în data de 21 martie 2019, în zodia Balanță, la ora 3:42’, la 0˚09’, pe axa Berbec – Balanță, în casele II-VIII, axa posesiunilor. Ascendentul momentului se află în zodia Capricorn.
            Influenţa energetică a Lunii Pline se simte cu câteva ore înainte și după momentul maxim (±18 ore). Emoţiile sunt trăite cu intensitate existând predispoziția către stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap, tensiune psihică şi nervoasă amplificată, confuzie, nehotărâre, se pot lua decizii pripite. Luna Plină ne dă curaj şi energie pentru a împlini tot ceea ce am planificat, gândit, iniţiat în perioada de Lună Nouă care a avut loc în data de 9 octombrie 2018, în zodia Balanță. 
            Luna Plină pe axa Berbec – Balanţă (axa relațională) indică raporturile cu ceilalți oameni, nevoia de armonie și echilibru în relația cu lumea, parteneriate și asocieri, decoperirea a ceea ce suntem prin modul în care ne percep ceilalți. Este nevoia de a înțelege că, înainte de toate, pentru a ajunge la o mai bună înțelegere și acceptare a celorlalți este nevoie de comunicarea sentimentelor cu sinceritate, deschidere către nevoile celuilalt. Luna Plină în semnul Balanță activează casele astrologice, a II-a (în semnul Berbec, unde se află Soarele) și a VIII-a (unde se află Luna), axa posesiunilor, care aduce în prim plan valorile pe care le deținem împreună cu ceilalți, fie că este vorba de partenerul de afaceri și/sau de viață, fie că vorbim despre moșteniri sau banii câștigați din muncă proprie. Luna reprezintă inconștientul, impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără sa ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit în viață, prin intermediul trăirilor și reacțiilor noastre psihice. Cu Luna aflată în casa a VIII-a se face lumină în tot ce ține de banii veniți prin intermediul celorlalți, a partenerului de viață, de pe urma unui împrumut, moștenire, putem afla secrete ce vizează datorii, taxe și impozite, o relație intimă. Să nu ne mire dacă se amplifică eventuale probleme care țin de patrimoniu, acte, documente importante, acțiuni injuste legate de bani, care s-au derulat în trecut și revin acum cu forță, se vorbește tot mai mult în massmedia despre returnarea de fonduri, anumite teritorii, retrocedări, sunt dezvăluite secrete menite să denigreze anumite personalități care au abuzat de putere în plan politic.
            Sunt aduse la lumină relații secrete, de natură inimă, sexuală putând apărea situații profund dezamăgitoare dar care forțează transformarea propriei ființe. Cu Marte, guvernator de casa a X-a (cariera, imaginea în plan public) aflat într-o casă de finalitate, mediind însă Nodurile Lunare ni se aduce în vedere sfârșitul unor relații într-un mod zgomotos, în plan public, ceea ce ne va ajuda să ne regăsim adevărata cale. Multe dintre acțiunile desfășurate în preajma momentului de Lună Plină în Balanță nu fac decât să amplifice acțiunile, proiectele care s-au pus în practică, încă din toamna anului trecut. Este vorba despre momentul de conștientizare că absolut nimic nu este întâmplător și că a venit timpul să suportăm consecințele faptelor derulate în trecut.  
            Devenim mult mai conștienți de aspectele ascunse ale propriei vieți, fie că este vorba despre planul material sau cel relațional. Tot ce implică bani, putere, nevoia de a se face dreptate prin intermediul justiției sunt aduse acum la lumină, într-un mod oarecum neașteptat. Casa a VIII-a este considerată și o casă karmică, o casă astrologică în care câștigurile și/sau pierderile se datorează unor fapte din trecut. Cu Luna aflată în opoziție la asteroidul Chiron și Soarele din casa a II-a rănile sunt destul de adânci dar putem trece peste această perioadă, cât timp ne vom ancora în materialitate și privim lucrurile în profunzime lăsându-ne invadați de lumină și credință. Se poate vorbi și despre dezvoltarea capacității de conștientizare a experiențelor traumatizante din trecut. Tumultul emoțional pe care îl trăim, în această zi și în cele ce vor urma, poate fi un mod prin care descoperim cauzele unor suferințe, a unui mod de gândire și percepere a lumii în sens negativ, ceea ce a dus la respingerea, în mod inconștient, a oamenilor care ne-au vrut, poate, binele. Unii dinte noi pot descoperi modul în care au creat, în copilărie, un sine fals, ca formă de acceptare a unui mediu ostil, abuziv.
            Cu Mercur retrograd în conjuncție cu Neptun din zodia Pești, pe casa a II-a, a resurselor personale, a banilor din muncă proprie, ni se cere să fim prudenți, în ceea ce privește negocierile, contractul pe care vrem să îl semnăm, cumpărăturile pe care vrem să le facem fiind important să acordăm atenție la ceea ce spunem, la ideile pe care le împărtășim celorlalți și care riscă să fie folosite împotriva noastră sau putem fi mințiți, furați, dezamăgiți de acțiunile nedrepte venite din partea unor oameni lipsiți de scrupule.
            Interesant este careul dintre Marte aflat în semnul Taur, în conjuncție cu Fundul Cerului (guvernatorul zodiei Berbec) și Venus, în conjuncție cu Lilith aflat în semnul Vărsător (guvernator al zodiei Taur – nocturn și al semnului Balanță – diurn), aspect care amplifică relațiile de tensiune din familie, în cadrul unei relații de cuplu sau de parteneriat. Ne confruntăm cu pierderi ca urmare a unor alegeri greșite pe care le-am făcut, fie sub presiune, fie că este vorba de un compromis. Cert este că acum ne aflăm în momentul de finalizare, avem șansa de a spune: „Gata! S-a terminat!” Nu se mai acceptă jumătăți de măsură sau Universul are grijă să aducă la suprafață minciuni, defăimări care ne forțează oarecum să ne debarasăm de ceea ce chiar ne face rău cu adevărat. Venus este susținută de Jupiter din zodia Săgetător printr-un sextil, astfel că: „Speranța moare ultima!”, răul ce părea să ne dărâme și ultima fărâmă de speranță se pare că poate fi învins prin iubire, sinceritate și credință în Dumnezeu!
            Ascendentul este în semnul Capricorn (semn cardinal, feminin, de pământ, guvernat de Saturn) în conjuncție cu Pluton și Nodul Sud Lunar amplificând nevoia de transformare, de sondare a propriei ființe, de ardere a karmei, de scufundare în tenebre și renaștere din propria cenușă. Capricornul este o zodie a organizării, a datoriei, răbdării, perseverenței, dorinței de a concretiza proiectele folosindu-ne de experiența acumulată de-a lungul timpului. Ne îndeamnă la reflecție asupra propriei personalități, a modului în care percepem relația cu ceilalți existând tendința de a domina, manipula, de a folosi în sensul propriului progres experiența de viață a celorlalți. Cât timp suntem cumpătați, orientați către atingerea propriului scop, fără a ne folosi în mod abuziv de ceilalți și cerând ajutor din partea Universului, energiile vor conlucra în mod armonios dându-ne partea care ni se cuvine. Se cere toleranță, flexibilitate, avem capacitatea de a găsi resursele interioare de transformare, de adaptare la situații și grupuri noi, la un nou mediu de viață. Orice final de drum este șansa unui nou început!
            Este o perioadă de tensiune, confuzie, oarecare rătăcire, tulburare, din punct de vedere psihic-emoțional, fiecare dintre noi va resimți acestea în funcție de aspectele pe care le face Luna Plină la planetele personale și casele astrologice pe care le tranzitează în tema natală. Avem șansa să aflăm care este adevărul în relația cu cei din mediul în care trăim și muncim, suntem forțați să ne redescoperim prin intermediul interacțiunii cu ceilalți, prin felul în care ne percep ei. Este posibil ca, atât înainte și după momentul de Lună Plină, să ne confruntăm cu atacuri la nivel informatic, primirea de informații false, denigrare, se aruncă vorbe negândite,  adevărate sau false, dar care au efectul unui bisturiu reușind să rănească sufletul în mod profund. Pot fi provocate suferințe în plan relațional, fie că este vorba despre relația de cuplu sau profesională. Totul este să ne asumăm ceea ce facem și ce spunem și să fim ancorați în concret evitând să ne lăsăm „duși de val”!
            Luna Plină în zodia Balanță aduce în prim plan așteptările, aspirațiile pe care le avem în relația cu ceilalți, în cadrul unui parteneriat, în relația de cuplu. Este momentul de echilibru (Balanța) dar și de redescoperire a propriului Eu, prin intermediul celorlalți („a fi”- zodia Berbec). Mesajul acestei Luni Pline în zodia Balanță este: „Mă afirm, acționând conștient, asumându-mi propria independență, deschizându-mi inima și împărtășind experiențe agreabile cu celălalt.”
            Luna Plină în semnul Balanță are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 20 martie (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de  1°.
 
 
                 Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Balanță pentru fiecare semn zodiacal
 
            Berbec – te găsești într-un punct de cotitură, în ceea ce privește relația de mariaj, un parteneriat, o afacere sau chiar în relația cu adversarii. Este posibil să iei decizia de a rupe o relație sau poți ajunge în posesia unor adevăruri neplăcute menite să te oblige să iei o decizie fermă legată de planul relațional. Sunt aduse la lumină lucruri neplăcute ce vizează relația de mariaj sau cu un colaborator, partener de afaceri.
 
          Taur – a venit momentul să culegi roadele muncii susținute în plan profesional. Te poți aștepta la tot felul de neplăceri venite din partea unor colegi invidioși sau chiar a unui șef. Tot ce ai de făcut este să îți urmezi proprul drum, fără să ții cont de părerile altora, cât timp acționezi în conformitate cu cerințele de la locul de muncă. Poți afla acum informații importante ce vizează un tratament sau lămurești relația cu anumiți colegi, superiori. Este o perioadă de instabilitate, atât în plan profesional, cât și al sănătății. Ți se cere, de fapt, să te îngrijești mai mult de propria persoană și să te detașezi de atitudinea negativistă a unor colegi din mediul de lucru.
 
          Gemeni – sunt aduse la lumină adevăruri ce vizează o relație de dragoste sau relația cu propriul copil, un hobby. Este posibil să culegi acum roadele unei munci de creație, a unor proiecte demarate încă din toamna anului trecut. Te pot lua prin surprindere anumite mesaje neplăcute venite din partea persoanei iubite și astfel să pui capăt definitiv unei relații de dragoste.
 
          Rac – descoperi acum adevăruri legate de casă, familie, părinți, locul sau țara natală. Se poate vorbi despre necesitatea de a finaliza anumite proiecte legate de locuință. Este posibil să te hotărăști brusc să schimbi domiciliul, să achiziționezi sau să vinzi o casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi, cu care nu te-ai mai văzut de foarte mulți ani. Te poți aștepta la probleme care țin de casă și ești nevoit să faci anumite investiții, o renovare sau schimbări care îți dau peste cap anumite proiecte.
 
          Leu – acum este apogeul unor acțiuni, proiecte demarate încă din toamna anului trecut și vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte. Este important să fii mult mai atent la contractele pe care le semnezi, la ce și cum negociezi, dacă merită să începi un curs despre care nu prea știi dacă îți va aduce sau nu beneficii în plan profesional.
 
          Fecioară – ai ocazia să îți valorifici anumite talente dând dovadă de creativitate și inspirație. Ai capacitatea de a negocia talentele de care dispui pentru a reuși să aduci mai mulți bani în propriul cont. Culegi roadele unei munci susținute având șansa să primești o mărire de salariu, ajungi la apogeul unor acțiuni începute încă din toamna anului trecut. Este o perioadă în care este recomandat să nu te implici în afaceri riscante, colaborări care te predispun la pierderi, furt de bani.
 
          Balanță – pot să apară schimbări frecvente de dispoziție trecând de la o extremă la alta, ești dornic să aduci schimbări în propria viață dar și în relația cu ceilalți oameni. Te confrunți cu probleme care țin de relația cu partenerul de viață. Poate fi vorba despre o despărțire, renunțarea la anumite atașamente, obsesii. Este posibil să primești informații neplăcute care țin de o relație, asociere, o afacere sau în privința partenerului de viață.
 
          Scorpion – se poate vorbi acum despre rezultatele acțiunilor demarate în toamna anului trecut, care vizează viciile dar și tot ceea ce ține de activități de caritate, voluntariat, închisori, spitale, pot să apară probleme de sănătate cronice. Este timpul să te preocupi mai mult de propria sănătate și de latura spirituală a existenței. Este recomandat să-ți asculți intuiția, mai ales în situațiile critice. Sunt aduse la lumină acțiunile unor dușmani ascunși, care ți-au „sabotat” munca, proiectele demarate în toamna anului trecut și care vizează cariera, relațiile sau chiar propria sănătate, relația cu medicii. Iată că a venit momentul să te lămurești cine și ce a urmărit, de fapt, ce a vrut să obțină de la tine.
 
            Săgetător – se poate face lumină în relația cu prietenii, un grup, o asociație din care faci parte. Ai ocazia să descoperi acum adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine. Este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Poate că îți vine brusc ideea să te desprinzi dintr-o organizație sau descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o anumită relație de prietenie.
 
          Capricorn – este timpul să faci ordine în carieră, să ceri o mărire de salariu sau să ocupi un post care să te avantajeze, din punct de vedere financiar. Ai șansa de a-ți fi recunoscute roadele muncii susținute. Este apogeul unor acțiuni începute în toamna anului trecut, un moment bun pentru realizarea scopurilor profesionale. Este posibil să iei decizia bruscă de a renunța la o profesie care nu te împlinește, din punct de vedere moral și financiar. Se pot termina relațiile  care ți-au provocat probleme în plan profesional. Este o perioadă în care se va face lumină în tot ceea ce ține de carieră, imaginea ta în plan public și în relația cu superiorii. 
 
          Vărsător – este o Lună Plină care te îndeamnă să te apropii mai mult de latura spirituală a existenței. Este timpul să te preocupi mai mult de studii, relația cu persoane aflate în străinătate sau poți lua decizia bruscă de a pleca departe de casă. Pot apărea tot felul de răsturnări de situație, răzgândiri ce vizează o călătorie în străinătate. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a a relua anumite studii abandonate în trecut. Este momentul să acorzi mai multă atenție spiritualității, esoterismului.
 
            Pești – această Lună Plină din semnul Balanță poate face lumină în tot ceea ce ține de moșteniri, taxe și impozite, banii partenerului, o relație intimă, sexuală. Se poate vorbi acum despre un final, lămurirea unor situații stresante, obositoare și care vizează un împrumut bancar, un asociat, o relație intimă. Poate să apară necesitatea de a te transforma, de a privi oamenii și evenimentele în profunzime, dincolo de aparențe. Este posibil să te confrunți cu evenimente de natură karmică, ești pus în fața unor situații greu de înțeles și de coordonat.