Luna Plină în zodia Balanță, 19 aprilie 2019

            Luna Plină în zodia Balanță
 
               „Că ai căzut nu are nici o importanță deoarece numai modul în care te ridici contează!” Nelson Mandela
            Luna Plină are loc în data de 19 aprilie 2019, în zodia Balanță, la ora 14:12’, la 29˚07’, pe axa Berbec – Balanță, în casele III-IX, pe axa gândirii. Ascendentul momentului se află în zodia Leu.
În această perioadă emoțiile sunt trăite cu intensitate confruntându-ne cu stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap, tensiune psihică şi nervoasă amplificată, există o stare de confuzie, nehotărâre, poți lua decizii pripite. Influenţa energetică a Lunii Pline se simte cu câteva ore înainte și după momentul maxim (±18 ore). Luna Plină ne poate da curaj şi energie pentru a împlini tot ceea ce am planificat, gândit, iniţiat în perioada de Lună Nouă care a avut loc în data de 9 octombrie 2018, în zodia Balanță. 
            Luna Plină pe axa Berbec – Balanţă (axa relațională) indică nevoia de echilibru, de asociere, de a socializa, de a a veni în ajutorul celorlalți, de a fi diplomați, suntem atrași de frumos, de natură, se dezvoltă atașamente, aduce nevoia de a ne exprima propriile trăiri, dorințe, de a redescoperi frumosul, arta, deschiderea către celălalt se realizează cu mai multă ușurință. Luna Plină în Balanță face lumină în cadrul parteneriatelor, asocierilor de orice fel, se clarifică anumite disensiuni din cadrul relației de mariaj. Fie se pune capăt definitiv relației care trecea de ceva timp prin tot felul de neplăceri, fie sunt aduse la lumină secrete care măcinau, încet dar sigur, relația provocând astfel un impact puternic, la nivel psihic-emoțional.
            Luna Plină se află pe axa cunoașterii astfel că sunt activate Casele a III-a (în semnul Balanță, unde se află Luna) și a IX-a (unde se află Soarele), axă ce corespunde planului gândirii, idealurilor, religiei, esoterismului,  călătoriilor îndepărtate dar și relației cu rudele apropiate (frați, verișori primari), vecini, comerț, examene, studii. Suntem puși astfel în situația de a conștientiza ce anume avem de corectat, ce ne deranjează în relația cu ceilalți oameni, dacă merită să mai urmăm anumite studii, cursuri, să facem anumite călătorii îndepărtate, în străinătate. Luna aflată în casa a III-a (a comunicării, comerțului, studiilor, relației cu rudele apropiate) avertizează asupra riscului de a ne implica în acțiuni nu tocmai legale existând riscul să apară răsturnări de situație neașteptate care ne pot predispune la pierderi de bani, bunuri, echilibru, probleme care vizează o relație intimă (guvernatoarea zodiei Balanță, Venus, se află în casa a VIII-a) existând riscul să suportăm consecințele propriilor acțiuni, mai repede decât ne-am putea gândi că este posibil. Este  bine să fim atenți la ce documente semnăm dar și ce anume ne-a determinat să ne implicăm în anumite colaborări, parteneriate, dacă a meritat tot acest efort, compromisurile. Este o perioadă trăită cu intensitate care ne va ajuta să cunoaștem mai bine propriile nevoi, limite, apare necesitatea de a ne transforma, readapta la o nouă cale, de a ne asuma noi responsabilități fiind important să acceptăm o schimbare esențială în viața personală și relațională dar și în plan spiritual.
            Soarele este în conjuncție cu Uranus în casa a IX-a astfel că acțiunile, hotărârile care se iau acum și vizează studiile superioare, călătoriile îndepărtate, legea, relația cu străinătatea, religia,  credința, protectorii, biserica, ghizii  sunt impulsive și zgomotoase. Elementul surpriză este prezent și poate afecta profund, în funcție și de deciziile personale, de necesități sau modul în care ne-am însușit lecțiile din trecut. Ne putem aștepta la schimbări legislative care ar putea să ne suprindă și chiar să afecteze relația la nivel internațional punându-se acum accentul pe bunurile imobiliare, agricultură, artă, bunuri comune cu partenerii de afaceri sau partenerul de viață. Ne sunt puse la încercare propriile principii de viață, valorile venindu-ne destul de greu să găsim un punct de echilibru. Starea de derută vine din tendința de a ne agăța de lucruri lipsite de stabilitate. Acum se cere insistent să ne ancorăm în realitate, să ne regăsim echilibrul prin credință, prin ceea ce putem obține trecând dincolo de aparențe, după ce am reușit să ne eliberăm de atașamente.
            Ascendentul în zodia Leu (semn fix, de foc, guvernat de Soare, aflat în casa a IX-a, în conjuncție cu Uranus) amplifică dorința de a fi în prim plan, nevoia de a iubi și de a fi iubiți, de strălucire, de a conduce lumea, de joc și aventură. Nu va lipsi însă starea de confuzie, dezorientare în plan mental existând riscul să fim repeziți, să spunem vorbe negândite, să rănim oameni dragi sau persoane care au jucat un rol important pe calea propriei perfecționări, în plan spiritual și nu numai. Se recomandă diplomație, bun simț, o oarecare detașare de oamenii care ne îndepărtează de la împlinirea propriului scop. Este foarte important să privim viața cu bucurie și înțelepciune regăsindu-ne mai presus de egoism, de orgolii lipsite de sens.      
            Este a doua Lună Plină în semnul Balanță din aceast an, prima a avut loc în data de 21 martie 2019 la 0˚09’, pe axa Berbec – Balanță, în casele II-VIII, axa posesiunilor, atunci când Mercur se afla în mers retrograd în zodia Pești. În acest moment de Lună Plină în zodia Balanță Mercur se află în mers direct, alături de Venus în casa a VIII-a (guvernează zodia Balanță). Mercur  este în zodia Berbec, la 2˚47’, în careu cu asteroidul Junona (în zodia Gemeni) aflat la grad 29˚15’ astfel că se tensionează aspectele care țin de zona intimă, o relație care încalcă normele morale, aspecte care țin de banii veniți prin intermediul celorlalți, din eventuale afaceri, este posibil să ne confruntăm cu probleme care țin de taxe, impozite. Sunt aduse la lumină secrete menite să dezvăluie adevărata natură a unei relații de cuplu. Se face lumină în anumite medii în care se discută foarte mult despre bani, se pun la cale tot felul de planuri, idei, care mai de care mai interesante dar care necesită investiții serioase. Cu asteroidul Chiron alături de Mercur vindecarea vine prin cuvânt dar și prin inițiativă, acceptare, iertare, prin capacitatea de a ne asuma anumite pierderi, fie de natură sentimentală, relațională sau materială. Este șansa de a ne reconfigura propria viață prin acceptarea situației actuale văzută dintr-o perspectivă cu totul nouă sau prin recunoașterea propriilor slăbiciuni, atașamente, teama de singurătate.
            Această Lună Plină în zodia Balanță aduce în prim plan așteptările, aspirațiile pe care le avem în relația cu ceilalți, în cadrul unui parteneriat, în relația de cuplu. Este momentul de echilibru (Balanța) dar și de redescoperire al propriului Eu, prin intermediul celorlalți („a fi”- zodia Berbec) pentru a reuși să obținem ceea ce ne dorim, de fapt, („eu vreau” zodia Leu). Mesajul acestei Luni Pline în zodia Balanță este de eliberare a unor trăiri menite să ne blocheze într-un loc în care avem sentimentul că batem pasul pe loc. Se repetă anumite situații de viață în mod obsedant dar, dincolo de toate aceste semnale, mesaje venite din astral, este nevoia de a trăi în comuniune unii cu ceilalți, de a ne echilibra propria viață aliniindu-ne la aspecte de viață care să ne înalțe pe adevăratele culmi ale cunoașterii și credinței.
            Luna Plină în semnul Balanță are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 19 aprilie  (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de  29°.

              Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Balanță pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – te găsești într-un punct de cotitură, în ceea ce privește relația de mariaj, un parteneriat, o afacere sau chiar în relația cu adversarii. Este posibil să iei decizia de a rupe o relație sau poți ajunge în posesia unor adevăruri neplăcute menite să te oblige să iei o decizie fermă legată de planul relațional. Sunt aduse la lumină lucruri neplăcute ce vizează relația de mariaj sau cu un colaborator, partener de afaceri.

          Taur – a venit momentul să culegi roadele muncii susținute în plan profesional. Tot ce ai de făcut este să îți urmezi propriul drum, fără să ții cont de părerile altora, cât timp pășești pe propria cale. Poți afla acum informații importante care vizează un tratament sau lămurești relația cu anumiți colegi, superiori. Este o perioadă de instabilitate, atât în plan profesional, cât și al sănătății. Ți se cere, de fapt, să te îngrijești mai mult de propria persoană și să te detașezi de atitudinea negativistă a unor colegi din mediul de lucru.

          Gemeni – sunt aduse la lumină adevăruri care vizează o relație de dragoste sau relația cu propriul copil, un hobby. Este posibil să culegi acum roadele unei munci de creație, a unor proiecte demarate încă din toamna anului trecut. Te pot lua prin surprindere anumite mesaje neplăcute venite din partea persoanei iubite și astfel pui capăt definitiv unei relații de dragoste.

          Rac – descoperi acum adevăruri legate de casă, familie, părinți, locul sau țara natală. Se poate vorbi despre necesitatea de a finaliza anumite proiecte legate de locuință. Este posibil să te hotărăști brusc să schimbi domiciliul, să achiziționezi sau să vinzi o casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi, cu care nu te-ai mai văzut de foarte mulți ani. Te poți aștepta la probleme care țin de casă și ești nevoit să faci anumite investiții, o renovare sau schimbări care îți dau peste cap anumite proiecte.

          Leu – acum este apogeul unor acțiuni, proiecte demarate încă din toamna anului trecut și vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte. Este important să fii mult mai atent la contractele pe care le semnezi, la ce și cum negociezi, dacă merită să începi un curs despre care nu prea știi dacă îți va aduce sau nu beneficii în plan profesional.

          Fecioară – ai ocazia să îți valorifici anumite talente dând dovadă de creativitate și inspirație. Ai capacitatea de a negocia talentele de care dispui pentru a reuși să aduci mai mulți bani în propriul cont. Culegi roadele unei munci susținute având șansa să primești o mărire de salariu, ajungi la apogeul unor acțiuni începute încă din toamna anului trecut. Este o perioadă în care este recomandat să nu te implici în afaceri riscante, colaborări care te predispun la pierderi, furt de bani.

          Balanță – pot să apară schimbări frecvente de dispoziție trecând de la o extremă la alta, ești dornic să aduci schimbări în propria viață dar și în relația cu ceilalți oameni. Te confrunți cu probleme care țin de relația cu partenerul de viață. Poate fi vorba despre o despărțire, renunțarea la anumite atașamente, obsesii. Este posibil să primești informații neplăcute care țin de o relație, asociere, o afacere sau în privința partenerului de viață.

          Scorpion – se poate vorbi acum despre rezultatele acțiunilor demarate în toamna anului trecut, care vizează viciile dar și tot ceea ce ține de activități de caritate, voluntariat, închisori, spitale, pot să apară probleme de sănătate cronice. Este timpul să te preocupi mai mult de propria sănătate și de latura spirituală a existenței. Este recomandat să-ți asculți intuiția, mai ales în situațiile critice. Sunt aduse la lumină acțiunile unor dușmani ascunși, care ți-au sabotat munca, proiectele demarate în toamna anului trecut și care vizează cariera, relațiile sau chiar propria sănătate, relația cu medicii. Iată că a venit momentul să te lămurești cine și ce a urmărit, de fapt, ce anume a vrut să obțină de la tine.

            Săgetător – se poate face lumină în relația cu prietenii, un grup, o asociație din care faci parte. Ai ocazia să descoperi acum adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine. Este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Poate că îți vine brusc ideea să te desprinzi dintr-o organizație sau descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o anumită relație de prietenie.

          Capricorn – este timpul să faci ordine în carieră, să ceri o mărire de salariu sau să ocupi un post care să te avantajeze, din punct de vedere financiar. Ai șansa de a-ți fi recunoscute roadele muncii susținute. Este apogeul unor acțiuni începute în toamna anului trecut, un moment bun pentru realizarea scopurilor profesionale. Este posibil să iei decizia bruscă de a renunța la o profesie care nu te împlinește, din punct de vedere moral și financiar. Se pot termina relațiile  care ți-au provocat probleme în plan profesional. Este o perioadă în care se va face lumină în tot ceea ce ține de carieră, imaginea ta în plan public și în relația cu superiorii. 

          Vărsător – este o Lună Plină care te îndeamnă să te apropii mai mult de latura spirituală a existenței. Este timpul să te preocupi mai mult de studii, relația cu persoane aflate în străinătate sau poți lua decizia bruscă de a pleca departe de casă. Pot apărea tot felul de răsturnări de situație, răzgândiri ce vizează o călătorie în străinătate. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a relua anumite studii abandonate în trecut. Este momentul să acorzi mai multă atenție spiritualității, esoterismului.

          Pești – această Lună Plină din semnul Balanță poate face lumină în tot ceea ce ține de moșteniri, taxe și impozite, banii partenerului, o relație intimă, sexuală. Se poate vorbi acum despre un final, lămurirea unor situații stresante, obositoare și care vizează un împrumut bancar, un asociat, o relație intimă. Poate să apară necesitatea de a te transforma, de a privi oamenii și evenimentele în profunzime, dincolo de aparențe. Este posibil să te confrunți cu evenimente de natură karmică, ești pus în fața unor situații greu de înțeles și de coordonat