Luna Plină în semnul Vărsător și Eclipsa parțială de Lună, 7 august 2017

               Luna Plină în semnul Vărsător și Eclipsa parțială de Lună
 
         „Primește în tine, cât trăiești, toată lumina în toate felurile ei. ” Nicolae Iorga
       În data de 7 august 2017 are loc fenomenul astrologic de Lună Plină, la ora 21:10’, la 15˚25’ în zodia Vărsător și Eclipsa parțială de Lună (Nodul Nord Lunar se află la 24˚38’ în semnul Leu, Nodul Sud Lunar la 24˚38’ în semnul Vărsător), la ora 21:21’ România (vizibilă din America, Europa, Africa, Asia). Când Soarele se află în opoziție cu Luna (Luna Plină) și cu Nodul Lunar sau în apropiere de acesta se produce eclipsa de Lună. Pământul se află între Soare și Lună și o determină pe aceasta din urmă să intre în conul său de umbră. Nodurile Lunare sunt două puncte complementare date de interesecția orbitei Lunii cu oribita Soarelui precum și de mersul aparent al acestuia pe zodiac. Din România eclipsa parțială se va vedea chiar de la începutul ei maximul producându-se la ora 21:21’. Opoziția Lună – Soare, pe axa Leu – Vărsător, la 15˚25’, activează casele astrologice VI și XII. Ascendentul momentului se află în zodia Pești.
       Este vorba despre o Eclipsă de Lună ce amplifică emoțiile, fricile, starea de nehotărâre, anxietate, frustrările, impulsivitatea, problemele cardiace, depresia, insomniile, migrenele. Putem vorbi despre o perioadă trăită cu intensitate, în funcție de astrograma natală (unde este localizată această Lună Plină și Eclipsa parțială de Lună, casele care sunt tranzitate de Nodul Sud, Soare, Nodul Nord și de Lună). Eclipsele Lunare sunt asociate cu evenimente care au impact puternic la nivel emoțional aducând, în general, finalizarea unor situații începute la Eclipsa de Soare anterioară (în cazul de față, luna februarie 2017). Schimbările se pot produce acum în mod neașteptat, profund răscolitor având un puternic impact pentru următoarele șase luni, până la următoarea Eclipsă de Soare. Eclipsele de Lună amplifică capacitatea de a observa cu mai multă claritate oamenii din jurul nostru, reușind să vedem dincolo de aparențe, să lămurim adevăratele probleme cu care ne confruntăm, legate de planul material, relațional, profesional și chiar spiritual. Sunt demascate minciuni, acțiuni obscure, tertipuri fiind adus la suprafață tot ce este iluzoriu, ascuns. Eclipsele de Lună permit vindecări miraculoase prin amplificarea, în interiorul ființei, a focului purificator solar. Casele astrologice din tema natală, energizate de Eclipsa de Lună, ne arată că ceva se termină acum, are loc o „ardere” a karmei, în funcție și de aspectele pe care le face eclipsa de Lună cu alte planete din tema natală. Eclipsa de Lună face lumină în propria existență arătându-ne ce avem de schimbat, la ce trebuie să renunțăm pentru a ne (re)câștiga independența, capacitatea de a progresa, de a face un nou salt, după ce ne-am eliberat de trecut. Aduce revelații și momente de schimbare bruscă a atitudinii față de familie, societate dar și dorința de a ne preocupa mai mult de propria sănătate, putem să luăm hotărârea bruscă de a merge la un control medical, accepăm o intervenție chirurgicală care a tot fost amânată, sau putem adopta un nou regim de viață, urmăm o nouă dietă alimentară.  
       Luna Plină care se produce pe această axa iubirii primite și a iubirii dăruite, Leu – Vărsător și pe casele VI și XII-a, axa sacrificiului și a limitărilor, aduce la lumină emoții, sentimente, trăiri legate de de iubire, credință, spiritualitate, creativitate, dăruire și împărășire cu ceilalți a propriilor valori, cunoștințe, informații acumulate de-a lungul timpului. Este și un moment de revoltă, de descătușare a dorințelor, de eliberare dintr-un mediu viciat. Este o energie care amplifică dorința de dreptate și adevăr, de legalitate, muncă, relația cu subalternii, colaboratorii sau colegii. Este un moment astrologic în care, fie că ne place sau nu, avem ocazia să aflăm cine suntem, de fapt, raportându-ne la evenimentele inevitabile cu care ne vom confrunta acum.
       Cu  Soarele în zodia Leu (semn fix, de foc, guvernat de Soare) se pune mai mult accent pe nevoia de a fi în centrul atenției, nevoia de afirmare, de a fi admirat, apreciat, să ni se recunoască valoarea. Cu Soarele în casa a VI-a (casa muncii, a relației cu colegii de muncă și cu subalternii, a bolilor acute) în conjuncție cu Marte, se poate vorbi acum despre nevoia de acțiune, tendința de a risipi energia în direcții nu tocmai constructive, predispoziția către revoltă, certuri cu colegii, distrugeri prin exces de zel, probleme cardiovasculare, infecții ale sângelui, probleme de sănătate care se manifestă în mod acut. Prezența Nodului Nord (Destinul) în apropierea Soarelui aduce un plus de confirmare a necesității găsirii unor noi forme de manifestare spirituală, de descoperire a unui drum, calea prin care ne putem vindeca în urma unor evenimente mai puțin plăcute.
      Vărsătorul deschide orizonturi largi, este simbolul fraternității, al umanității, cunoașterii lumii, originalității, invențiilor, a marilor revoluții, al egalității dintre oameni. Este nevoia de cunoaștere, de evoluție, progres, dedicare, sociabilitate, colaborare, cooperare, spirit liber, independență, bucurie, veselie, spirit liber, dorința de schimbare. Luna reprezintă inconștientul, impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără să ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit în viață, prin intermediul trăirilor și reacțiilor noastre psihice. Luna în semnul Vărsător indică dorința de implicare în medii care ne pot ajuta să progresăm către concretizarea unor idealuri ce țin de salvarea umanității, dorința de împlinire a unui ideal.
      Pentru că Luna se află în casa a XII-a (casa dușmanilor ascunși, karma, inconștientul colectiv, a sacrificiilor și izolării, boli cronice) se poate face lumină asupra trecutului, a lucrurilor neterminate, suntem puși față în față cu propriile frici, fantasme, traume, dușmani ascunși. Luna în casa a XII-a, (sufletul) tinde să se confrunte cu cele mai acute probleme existențiale și, cu cât ne agățăm mai mult de trecut, de un mediu viciat, provocator de probleme de natură emoțională, cu atât mai mult ne vom confrunta mai tare cu sentimentul de neputință, imposibilitatea ieșirii din situația de criză. Este nevoia de sacrificiu din dorința inconștientă de a obține echilibrul la nivel energetic, de a accesa resurse, nevoia de a primi susținere din partea unor mentori, ghizi spirituali care să ne ridice mai presus de pierderi, de suferință.  În casa a XII-a se termină „tărâmul cerului”, aici ne scufundăm în tenebre având sentimentul de inevitabil, acel sentiment de „ce trebuie să se întâmple… tot se va întâmpla”. Fiind și Nodul Sud (bagajul karmic) implicat, cel mai probabil vom retrăi anumite experințe de viață care ne-au marcat în trecut, în mod profund. La nivel emoțional și energetic ne confruntăm cu rezultatele fricilor, emoțiilor, evenimentelor din trecut astfel că întâlnirile neașteptate din această perioadă ne ajută să conștientizăm rolul și rostul nostru în această existență. Se poate vorbi despre situații în care unele persoane pot avea parte de o trezire spirituală bruscă (în funcție de tema natală), sentimentul de deja-vu, de accesare a unor informații ce au legătură cu viețile anterioare, de amplificare a unor capacități extrasenzoriale dar și o puternică atracție față de științele oculte, astrologie. Este momentul bilanțului, al purificării emoționale și mentale, a corectării unei atitudini, al iubirii și iertării pentru calea rătăcită care au fost urmată, mai mult sau mai puțin conștient. Acest moment astral ne propune, de fapt, un punct de final al unor acțiuni, proiecte de anvergură, relații, în funcție de domeniul indicat de tema natală a fiecăruia.
      Ascendentul momentului Eclipsei de Lună în Vărsător este în semnul Pești, guvernat tradițional de Jupiter aflat în zodia Balanță și ne aduce în vedere necesitatea de a echilibra propriile relații, de a ajunge la o situație de armonie cu ceilalți oameni prin altruism, încredere, generozitate, compasiune, înțelegere, iertare acordând mai multă atenție laturii spirituale a vieții. Este șansa de a ne regăsi pacea interioară prin accesarea resurselor care există adânc îngropate în propria ființă. Avem ocazia să ne înălțăm mai presus de ego (specific Leului) dăruind umanității (Vărsător) cele mai valoroase comori care vin din iubire și credință (Pești).     
      Jupiter în semnul Balanță (în casa a VII-a, în aspecte benefice cu Luna Plină din semnul Leu dar și cu Saturn – guvernator tradițional al Vărsătorului) amplifică dorința de expansiune, de reajustare a unor evenimente demarate într-un moment de derută. Suntem puși acum în situația de a face corecțiile necesare, vis-a-vis de o relație, un proces, credință, spiritualitate, călătorii îndepărtate, un proiect important, un parteneriat beneficiind de ample resurse și șanse de progres prin intermediul relațiilor, al asocierilor. Se poate vorbi și despre expansiunea profesională și/sau în plan spiritual, dacă se urmărește realizarea unui ideal în mod onest, bine inteționat. Jupiter mediază opoziția dintre Soare și Lună fiind un aspect care poate fi asociat cu protecția divină în situațiile dificile, în activitățile ce vizează competiții, relații, procese, confruntarea cu adversari pe față. Este vorba de o perioadă de căutare și aflare a unui ideal, de  întoarcere către Dumnezeu, către spiritualitate, în momentele de cumpănă și/sau singurătate.    
      Opoziția dintre Mercur și Neptun retrograd (pe axa I-VII) amplifică sensibilitatea la nivel intelectual, dezordinea mentală, tendința către dezamăgiri, minciuni, calomnii, problemele apărute în relația de mariaj, de afacere sau orice fel de asociere. Cu Venus aflată în casa a V-a, în zodia Rac, în aspecte armonioase cu Mercur și Neptun retrograd, este șansa de a învăța să comunicăm prin iubire reușind să folosim cunoașterea (intuitivă și intelectuală) în activități care țin de creativitate, hobby, ne preocupăm mai mult de propriul copil, simțim nevoia de a ne asuma responsabilitatea într-o relație de cuplu sau dragoste. Aceste relații planetare ne avertizează asupra folosirii defectuoase a comunicării în relația cu ceilalți oameni care poate atrage probleme ce ne pot afecta, la nivel mental și emoțional,  pe termen îndelungat. Prin iertare și iubire putem găsi soluții salvatoare în situațiile critice.
       Simbolul sabian al Lunii pline în semnul Vărsător este: „Două turturele cântă fericite.” Mesajul cheie: binecuvântarea acordată realizărilor personale de către conștiința Sufletului realizată spiritual.  Starea de echilibru, de împlinire în relația cu ceilalți vine din capacitatea de a iubi, de a dărui urmărind realizarea și fericirea binelui umanității.
      Este vorba despre o Lună Plină în zodia Leu și o Eclipsă parțială de Lună menite să facă lumină în propria viață aducând din trecut anumite acțiuni, relații, evenimente care nu s-au derulat tocmai în conformitate cu propria menire. Este momentul de ardere, de eliberare de ceea ce ne blochează propriile aspirații, dorințe, nevoia de evoluție în plan spiritual și social. Suntem ajutați să observăm acum ceea ce trebuie să schimbăm pentru a reuși să învingem propriile frici, sau orice ne-ar împiedica să obținem ceea ce vrem, de fapt  („a vrea” zodia Leu) , totul este să ne eliberăm de trecut și să credem („a crede” zodia Pești) în posibilitatea de a progresa (Vărsător). Prin credință și înțelegere putem obține armonia cu noi înșine și cu ceilalți iar aceasta ne va conduce către o treaptă superioară, în plan intelectual și spiritual. Mesajul acestei Luni Pline în zodia Vărsător este: „Devin din ce în ce mai clar și spontan în orice domeniu și mă dedic mai mult nevoilor ființei mele interioare.”
      Luna Plină în semnul Vărsător și Eclipsa parțială de Lună are influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 7 august ( ± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 15°.

                   Mesajul transmis de Eclipsa de Lună în semnul Vărsător pentru fiecare semn zodiacal

          Berbec –  această eclipsă de Lună îți poate aduce tot felul de teste, finalizări în relațiile de prietenie, activități de grup, organizații. Este o perioadă în care ți se cere să realizezi echilibrul dintre ceea ce oferi în relația cu prietenii și nevoile individuale de creație. Este momentul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații de prietenie, mult mai valoroase pentru propriul progres.  Ai ocazia să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere.

          Taur – este momentul să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile care vin spre tine, în plan profesional. Se poate vorbi despre șansa obținerii unei avansări în plan profesional, posibilitatea de a schimba direcția în carieră. Acum ai ocazia să-ți fie recunoscute roadele muncii tale susținute, ceea ce ai demarat încă de la începutul acestui an. Mesajul acestei eclipse are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Te poți aștepta la soluții neșateptate marcând, de fapt, un final dar și posibilitatea de a da startul unui nou început cariera ta putând cunoaște schimbări bruște dar care vor afecta și relația cu familia.

          Gemeni – resimți nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători departe, eventual pe alte meleaguri. Relaționezi mai mult cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării. Este stimulată acum dorința de aventură și explorare, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici acum o călătorie, excursie în străinătate. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la niște cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta pe viitor, în plan profesional. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Poți să călătorești în locuri inițiatice sau să întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin.

          Rac –  este momentul ideal pentru a face curățenie în tot ceea ce ține de afaceri, investiții, împrumuturi, să lămurești anumite aspecte care sunt legate de un proces, o moștenire, partaj, taxe și impozite, o relație intimă. Cert este că poți traversa o perioadă de transformări profunde fiind absolut necesar să acorzi o atenție specială, atunci când vine vorba despre împrumuturi, amenzi, taxe și impozite. 

          Leu –  acum se decide dacă merită să mai rămâi într-o relație de cuplu, mariaj. Poate fi vorba despre o perioadă intensă din punct de vedere relațional putând avea loc semnarea sau desfacerea unui contract important, finalizarea unui mariaj, a unui parteneriat. Cert este că a venit timpul să te hotărăști către ce direcție o apuci, vis-à-vis de o relație. Tot acum ai toate șansele să întâlnești o persoană de sex opus interesantă și care va juca un rol important în viața ta. Este momentul de luare a unor decizii ce vizează un parteneriat, o afacere. Tot acum se arată dușmanii pe față, poți afla unele adevăruri ascunse despre un partener, colaborator sau asociat.

          Fecioară –  sunt aduse în vedere probleme ce vizează propria sănătate dar și relația cu colegii sau/și colaboratorii. Ai ocazia să te bucuri de rezultate legate de serviciu, sănătate, un proiect de la locul de muncă. Este recomandat să începi o dietă, să te preocupi mai mult de propria sănătate, să îți organizezi mult mai eficient timpul respectând și orele de relaxare, de odihnă fiind necesare mai multe plimbări în natură. Ai ocazia să vezi colegii de serviciu în care merită să ai încredere, să descoperi de unde vin, de fapt, anumite probleme la locul de muncă. Este posibil să fii obligat să iei hotărârea, pe care ai tot amânat-o, privind schimbarea unui loc de muncă.

          Balanță – este momentul să culegi roadele unei munci de creație, rezultate deosebite venite din partea propriului copil sau pur și simplu te implici într-o nouă poveste de amor, de natură karmică. Este timpul să culegi roadele unei munci susținute, încă de la începutul acestui an, în ceea ce privește o muncă de creație, un hobby, realizări importante care vizează relația cu copiii sau din investiții ori activități sportive.

          Scorpion – ai ocazia acum să pui capăt unor probleme ce vizează o casă, proprietate, să finalizezi unele acțiuni care au legătură cu părinții, casa natală, bunuri imobiliare, locul natal. Poate îți vine brusc cheful să schimbi domiciliul sau să renovezi prin casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi pe care nu i-ai mai văzut de foarte mulți ani. Este timpul să culegi roadele unei munci susținute, a unor proiecte demarate la sfârșitul lunii ianuarie 2017.

          Săgetător – poți să primești vești importante legate de examene, studii, activități comerciale sau despre relația cu rudele apropiate. Cert este că acum ai ocazia să te reîntâlnești cu persoane cu care nu te-ai mai văzut de ceva timp. Vei relaționa mai mult cu rudele, vecinii, vei face mai multe călătorii sau chiar te vei implica într-un proiect care necesită mult studiu, informare, călătorii. Va trebui să fii mult mai atent la documentele pe care le semnezi în această perioadă.

          Capricorn – este timpul să culegi roadele unei munci susținute, a unor proiecte lansate la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an. Ai șansa să primești o mărire de salariu, o primă. Nu este exclus să iei decizia bruscă de a renunța la un job care nu te mai satisface, din punct de vedere financiar fiind timpul să schimbi direcția. Este recomandat să nu iei decizii pripite. Ai ocazia să îți valorifici anumite talente dând dovadă de creativitate, inspirație, capacitatea de a negocia, talente de care dispui pentru a reuși să aduci mult mai mulți bani în propriul cont. 

          Vărsător – ești predispus la probleme care țin de propria identitate, ai o oarecare stare de dezorientare, nehotărâre în ceea ce privește alegerea unei direcții clare. Poate fi vorba despre o perioadă de criză de identitate sau nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți oameni. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, de felul în care te percep ceilalți.

            Pești – este posibil să vezi acum rezultatul unor acțiuni din trecut reușind să culegi roadele propriei atitudini, a naivității de care ai dat dovadă în trecut punând prea mult accent pe materialitate. Iată că a venit timpul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea anumitor probleme din această perioadă. Pot fi aduse la lumină acum secrete ale unor dușmani ascunși și care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă de la începutul lunii august a anului trecut. Ai ocazia să intri în posesia unui secret care ți-a creat tot felul de probleme într-o relație sau la locul de muncă. Este timpul să te ocupi mai mult de propria sănătate existând riscul de a recidiva probleme mai vechi de sănătate.