Luna Plină în semnul Vărsător, 22 august 2021

                Luna Plină în semnul Vărsător

       „Orice om care refuză să experimenteze viața nu face altceva decât să își sufoce dorința de a trăi.” Carl Gustav Jung
           Aspectul exact de Lună Plină în semnul Vărsător se formează în data de 22 august 2021, la ora 15:01’, cu Luna la 29° 37’ în semnul Vărsător și Soarele la 29° 37’ în zodia Leului, activând casele astrologice III – IX, axa gândirii (corespunde comunicării, studiului, religiei, esoterismului) care aduce în prim plan cercetările și studiile, relația discipol-mentor, călătoriile scurte și cele lungi, joaca și filosofia de viață, relația cu rudele apropiate, vecinii. Ascendentul acestui moment se află în semnul Săgetător.
            Luna Plină în zodia Vărsător are opoziția luminariilor pe axa Leu – Vărsător, axa afectivă și vizează legăturile sentimentale, obținerea echilibrului între iubirea primită și cea dăruită. Luna în semnul Vărsător indică emoțiile, nevoia de comuniune sufletească, orientată către lumea largă, nevoia de a accesa cele mai profunde trăiri pe care le explorează acum umanitatea, în ansamblul ei. Impulsurile lăuntrice ne conduc către desprinderea de tradiții, de trecut, către cunoaștere și explorare a lumii. Vom simți tot mai profund nevoia de reconfigurare, de schimbare, în ceea ce privește societatea, progresul în tot ce este legat de tehnologie, explorarea spațiului, socializare, împlinirea idealurilor, de răsturnare a tot ceea ce este învechit.
            Această Lună Plină poate dezvolta conflictul între viața interioară și cea publică, între familie, nevoia de apartenență la un loc și necesitatea de a progresa, de a ține pasul cu vremurile, de a ne adapta la noile mentalități, la noile legi, care se cer a fi reconfigurate pe întreg mapamodul. Este sentimentul de derivă, revoltă, frică, dar și nevoia de a ne uni forțele, ca umanitate, pentru că numai astfel putem trece peste limitele impuse de cei aflați la putere.
            Luna guvernează viața emoțională și sufletească reprezentând tot ceea ce ne hrănește rădăcinile, incluzând ereditatea, maternitatea, mediul de origine și comunitatea în care trăim. Prezența Lunii în semnul Vărsător, în casa a III-a (a comunicării, a relației cu rudele apropiate, cu vecinii, a călătoriilor scurte, tot ceea ce ne afectează din punct de vedere intelectual, a mesajelor) ne dă nevoia de control asupra propriilor emoții dar și dorința de a împărtăși cu cei dragi ceea ce simțim. Suntem puși în situația de a răspunde pentru fapte și vorbe spuse în trecut suportând consecințele acestora. Evitarea discuțiilor sincere, exprimarea propriilor nemulțumiri, nu va face decât să amâne o situație care ne epuizează din punct de vedere emoțional. Se face lumină în relația cu rudele apropiate, cu vecinii, în legătură cu contractele ce țin de comerț, mass-media, intrăm în posesia unor informații care ne-au fost ascunse mult timp.
            În această perioadă se amplifică sensibilitatea și receptivitatea în plan psihic-emoțional fiind deosebit de important să observăm propriile reacții, să evităm manifestarea impulsivității, este recomandat să folosim această energie care abundă în întreaga umanitate într-un mod constructiv. Este momentul de trezire dar și de preluare a energiilor, pozitive și negative, totul depinde de maturizarea, de experiența în plan spiritual a fiecăruia pentru a reuși să echilibrăm toate aceste energii care sunt preluate (că vrem sau nu…) de ființa noastră. În cazul în care vibrațiile mediului sunt ostile, se remarcă tendința către ego accentuat, mânia, dorința de a domina, subconștientul nostru va tinde să preia energii de frecvență joasă, generând astfel predispoziții către comportament violent, neliniște sufletească, acțiuni instinctuale greu de stăpânit. În această perioadă de Lună Plină (± 48 de ore înainte și după momentul maxim de Lună Plină) este indicat să ne detașăm de orice mediu ar putea să ne tulbure liniștea sufletească, să dedicăm mai mult timp meditației, activităților care ne ajută să ne regăsim pacea interioară, să ne bucurăm de lucrurile aparent mărunte ale vieții.
            Jupiter (expansiunea, poate amplifica evenimentele în rău sau în bine) retrograd în semnul Vărsător, în conjucție cu Luna Plină din zodia Vărsător la grad anaretic (cuvânt grecesc = „distrugător”, 29 grade), în opoziție cu Soarele, semnifică evenimente greu de gestionat, de „ținut în frâu”, iar ceea ce trebuie să se întâmple, se va întâmpla. Ceea ce s-a pornit la Luna Nouă din semnul Vărsător din data de 11 februarie 2021 (aflată la grad 23 în zodia Vărsător) atunci când Jupiter în conjuncție cu Venus se aflau în careu cu Lilith din casa a VIII-a din semnul Taur, tot acolo aflându-se și Marte (războinicul) și Uranus (schimbarea, nonconformistul, evenimentele neașteptate, imprevizibilul), va continua acum și vom auzi tot mai frecvent despre încălcarea legislației la nivel internațional, a drepturilor omului, despre finaluri de drum, despre renunțări, reacții injuste venite din partea autorităților.
             Se poartă tratative intense la nivel internațional (Marte în conjuncie cu Mercur pe casa a IX-a, în trigon cu Uranus retrograd din zodia Taur). Pe de altă parte se încalcă tratative, proiecte, parteneriate. La nivel înalt se vorbește despre pace, despre posibilitatea de a veni în ajutorul celorlalți, de a încerca salvarea anumitor înțelegeri. Venus din casa a X-a din semnul Balanță este în trigon cu Saturn retrograd dar și cu Nodul Nord Lunar pe descendent în conjuncție cu Lilith astfel că nu va lipsi compromisul. Un Jupiter retrograd aflat foarte aproape de Luna Plină aduce ca și mesaj finalizări de negocieri, drumuri, finalizări ale unor speranțe false. Avem în față o Lună Plină care arată adevărata față a mulțimii dar și a celor care fac legea.
            Ascendentul în Săgetător ne vorbește despre relația cu străinătatea, despre religie, cultură la nivel internațional, despre studii superioare, călătorii îndepărtate, despre ghidul, protectorul, idealurile înalte dar și despre nevoia de liberate de mișcare, de exprimare a porpriilor dorințe, speranțe, nevoia de explorare a lumii în care trăim. Guvernatorul acestei zodii, Jupiter în mers retrograd, aflat foarte aproape de Luna Plină din semnul Vărsător, ne aduce nevoia de exprimare a propriilor idealuri de viață, dorința de a sparge barierele impuse și autoimpuse datorate culturii, educației primite în familie și în plan social. Jupiter ne poate aduce mai repede decât credeam o pierdere neașteptată, pe care am amânat-o datorită conjuncturilor, a speranței că lucrurile se vor îndrepta. Acum nu mai există jumătăți de măsură, ne confruntăm cu rezultatul acțiunilor din trecut.
            Dacă prima Lună Plină din semnul Vărsător (din data de 24 iulie 2021) se afla la 1° 26’ al zodiei (având ca simbol sabian pentru acest grad: „O furtună neașteptată cu descărcări electrice”), această Lună Plină se află la ultimul grad și are ca simbol sabian: „Un fluture ieșind la iveală dintr-o crisalidă”. Mesajul ne spune despre capacitatea de a transforma total caracterul conștiinței prin schimbarea radicală a tiparelor structurale ale existenței cotidiene și a relațiilor în care se intră. Ceea ce ni se dezvăluie acum este faptul că fiecare om are abilitatea de a accesa un tarîm mult mai înalt pentru propria evoluție, după ce a trecut printr-o perioadă de tranziție, de schimbare și transformare radicală a propriei ființe.
            Luna Plină din semnul Vărsător realizează conexiunea dintre „a cunoaște” și „a înțelege” fiind important nu doar să intrăm în posesia unor noi informații, ci și să înțelegem ce ni se transmite, ce se vrea de la noi, care este rostul acumulării cunoașterii dar și să descoperim necesitatea de a împărtăși celorlalți ceea ce am învățat, propria experiență de viață. Cunoașterea în sine nu are valoare, dacă nu este împărtășită celorlalți pentru a face ca lumea să fie mai bună iar oamenii să trăiască în pace și armonie. Mesajul de care trebuie să ținem cont acum este: „Devin din ce în ce mai clar și spontan în orice domeniu și mă dedic din ce în ce mai mult nevoilor ființei mele interioare”.
            Luna Plină în semnul Vărsător are influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 22 august (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 29°.

           Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Vărsător pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Poate că îți vine brusc ideea să te desprinzi dintr-o organizație sau descoperi că nu obții ceea ce îți doreai dintr-o relație de prietenie. Revine în viața ta o iubire din trecut. Este o perioadă cu profunde conotații karmice în plan amoros. Poți să descoperi adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește de la tine. Este momentul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații de prietenie, mult mai valoroase pentru propriul progres. Ai ocazia să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere.

            Taur – este momentul să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile de progres care vin spre tine, în plan profesional. Se poate vorbi despre șansa obținerii unei avansări în plan profesional, posibilitatea de a schimba direcția în carieră sau de a pune punct unei situații care vizează profesia. Acum ai ocazia să îți fie recunoscute roadele muncii susținute, ceea ce ai demarat, încă de la începutul acestui an. Mesajul acestei Luni Pline are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Pe de altă parte este posibil ca, în urma confruntării cu un superior, să fii mult mai ambițios și reușești să le demonstrezi celorlalți ce ești în stare. Fii prudent în relația cu șefii, cu persoane care dețin funcții de răspundere.

            Gemeni – resimți nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători, eventual pe alte meleaguri. Relaționezi cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării. Este stimulată dorința de aventură, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici o călătorie în peste hotare. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta pe viitor, în plan profesional. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Poți să călătorești în locuri inițiatice sau să întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin.

            Rac – este o perioadă de analiză, reconfigurare a unor aspecte care țin de banii veniți prin intermediul celorlalți, probleme care vizează o relație de iubire, un proces, o moștenire. Este timpul să faci curățenie în tot ceea ce ține de afaceri, investiții, împrumuturi, să lămurești anumite aspecte care sunt legate de un proces, o moștenire, un partaj, taxe și impozite, o relație intimă. Este o perioadă de transformare profundă, te poți confrunta cu evenimente de natură karmică fiind pus în situații greu de coordonat, rezolvat. Nu este exclus să intri în posesia unor informații care vizează aspecte legate de o relație intimă, secretă.

            Leu – apar răsturnări de situație, vis-a-vis de relația de cuplu, o eventuală asociere, un parteneriat important. Ești derutat, nemulțumit de aspecte mai puțin plăcute, în ceea ce privește acțiunile unui șef, autorități, ceea ce ar putea să îți creeze stări de nemulțumire menite să afecteze și relația cu familia. Sunt aduse acum la lumină adevăruri mai puțin plăcute și care vizează relația cu ceilalți, cu competitorii, dușmanii pe față. Ai capacitatea să te mobilizezi și astfel reușești să acționezi cu fermitate în situațiile critice. Apar schimbări importante care vizează colaborările, o afacere personală sau ai parte de confruntări pe față cu adversarii care doresc să te pună într-o lumină nefavorabilă. Este o perioadă de conștientizare a ceea ce vrei, de fapt, de la tine și ce așteptări ai de la ceilalți. Este o perioadă intensă, din punct de vedere relațional, putând avea loc semnarea sau desfacerea unui contract important, finalizarea unui mariaj, a unui parteneriat.

            Fecioară – sunt aduse în vedere probleme care vizează propria sănătate dar și relația cu colegii și/sau colaboratorii. Va trebui să o lași mai ușor cu efortul fizic și intelectual, să te preocupi mai mult de propria sănătate, să adopți un regim de viață echilibrat. Este recomandat să începi o dietă, să te preocupi mai mult de propria sănătate, să îți organizezi mult mai eficient timpul respectând orele de relaxare, de odihnă fiind necesare mai multe plimbări în natură. Ai ocazia să vezi colegii de serviciu în care merită să ai încredere, să descoperi de unde vin, de fapt, anumite probleme la locul de muncă. Poți fi obligat să iei hotărârea, pe care ai tot amânat-o, privind schimbarea locului de muncă.

            Balanță – este timpul să culegi roadele unei munci susținute, încă de la începutul acestui an, în ceea ce privește o muncă de creație, un hobby, realizări importante care vizează relația cu copiii sau din investiții ori activități sportive. Se poate vorbi acum despre ocazia de a observa cu claritate relația sentimentală, aspecte mai puțin plăcute dar menite să te facă să vezi ceea ce, pentru mult timp, ți-a fost ascuns. Nu este exclus să pui capăt unei relații de dragoste care ți-a creat probleme în plan personal.

            Scorpion – ai ocazia acum să pui capăt unor probleme care vizează o proprietate, să finalizezi unele acțiuni care au legătură cu părinții, casa natală, bunurile imobiliare, locul natal. Poate îți vine brusc cheful să schimbi domiciliul sau să renovezi prin casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi, pe care nu i-ai mai văzut de foarte mulți ani. Acordă atenție la problemele de sănătate ale unuia dintre părinți sau la cheltuielile pe care ești nevoit să le faci cu casa, o proprietate. Se poate vorbi acum despre schimbări bruște de direcție, vis-a-vis de casă, familie, vrei să părăsești locurile natale.

            Săgetător – pot să apară dificultăţi în relaţia cu anturajul personal, în micile deplasări, în tot ceea ce ţine de comunicare şi informare dar și în ceea ce privește relația cu rudele apropiate, aspecte care vizează acte, documente oficiale. Pot apărea răsturnări de situație în ceea ce privește semnarea unui contract de colaborare, negocieri care se vor dovedi a fi în defavoarea ta, pierderea unor examene sau decizii bruște, care îți vor bulversa viața personală. Este important să privești dincolo de aparențe oamenii cu care relaționezi, să nu crezi tot ceea ce ți se promite acum.

            Capricorn – este o perioadă importantă în ceea ce privește gestionarea bunurilor, a banilor veniți din muncă proprie, modul în care îți valorifici abilitățile și talentele de care dispui. Ceva se finalizează acum în plan sentimental dar și în plan financiar fiind o perioadă contradictorie, bulversantă pe mai multe planuri, care poate să îți dea viața peste cap. Este recomandat să nu iei decizii pripite. Ai ocazia să valorifici abilitățile personale dând dovadă de creativitate, inspirație, ai capacitatea de a negocia talentele de care dispui pentru a reuși să aduci mai mulți bani în contul personal.

            Vărsător – ești predispus la probleme care țin de propria identitate, ai o oarecare stare de dezorientare, nehotărâre în ceea ce privește alegerea unei direcții clare privind casa, familia, relația de cuplu. Poate fi vorba despre o perioadă de criză de identitate simțind nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, de felul în care ești perceput de ceilalți. Este nevoie să te deschizi mai mult către lume, să accepți și punctul de vedere al celorlalți. Nu prea știi ce direcție să alegi având sentimentul de rătăcire, oboseală. Pe de altă parte simți nevoia profundă de a o lua de la capăt, de a-ți lua un nou avânt, în plan personal și relațional.

            Pești – vezi acum rezultatul unor acțiuni din trecut reușind să culegi roadele propriei atitudini, a naivității de care ai dat dovadă în trecut punând prea mult accent pe materialitate. Iată că a venit timpul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea problemelor. Pot fi aduse la lumină secrete ale unor dușmani ascunși, care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate din prima partea a acestui an. Ai ocazia să intri în posesia unui secret care ți-a creat tot felul de probleme, într-o relație de dragoste sau în plan profesional. Este timpul să te ocupi de propria sănătate. Nemulțumirile legate de locul de muncă pot să te afecteze în plan psihic-emoțional.