Luna Plină în semnul Vărsător, 15 august 2019

                        Luna Plină în semnul Vărsător

       „Cu cât tensiunea este mai mare, cu atât este mai mare potențialul. Teama în fața destinului este incalculabilă, nemăsurată, plin de pericole necunoscute. Orice om care refuză să experimenteze viața nu face altceva decât să își sufoce dorința de a trăi.” Carl Gustav Jung
       Aspectul exact de Lună Plină în semnul Vărsător se formează pe 15 august 2019, la ora 15:29’, la 22° 24’ și activează casele a III-a și a IX-a, axa gândirii. Ascendentul acestui moment se află în semnul Săgetător.  
      Opoziţia dintre Soare şi Lună are loc pe axa Leu – Vărsător, axa afectivă și vizează legăturile sentimentale, obținerea echilibrului între iubirea primită și iubirea dăruită. Axa Caselor III-IX, corespunde gândirii, religiei, esoterismului, o axă care aduce în prim plan cercetările și studiile, relația discipol-mentor, călătorii scurte și călătorii lungi, joaca și filosofia de viață, relația cu rudele apropiate, vecinii.
            Luna guvernează viața emoțională și sufletească reprezentând tot ceea ce ne hrănește rădăcinile incluzând ereditatea, maternitatea, mediul de origine și comunitatea în care trăim. Prezența Lunii în semnul Vărsător, casa a III-a (a comunicării, a relației cu rudele apropiate, cu vecinii, a călătoriilor scurte, tot ce ne afectează din punct de vedere intelectual, a mesajelor) aduce nevoia de control asupra propriilor emoții dar și dorința de a împărtăși cu cei dragi ceea ce simțim. Suntem puși în situația de a răspunde pentru anumite fapte și vorbe spuse în trecut suportând consecințele acestora iar evitarea discuțiilor nu va face decât să amâne o situație care ne epuizează, din punct de vedere emoțional. Se face lumină în relația cu rudele apropiate, cu vecinii, în legătură cu contractele care țin de comerț sau mass-media.
            Luna în semnul Vărsător indică emoționalitate orientată către umanitate, către salvarea mediului, a omului. Impulsurile lăuntrice ne conduc către desprinderea de tradiții, de trecut, spre cunoaștere și explorare a lumii, dar și către tratarea oamenilor ca frați spirituali. Se observă atracția către noi tehnologii, explorarea spațiului, împlinirea zborului, explorarea Universului, studiul esoterismului. Luna Plină în casa a III-a ne predispune la studiu, călătorii, aspirații înalte, favorizează ideile îndrăznețe, creația și comunicarea. Luna Plină în semnul Vărsător favorizează actele artistice, scriitorii, artiștii plastici și actorii, persoanele care lucrează cu publicul, cuvântul, transmiterea mesajului jucând un rol esențial. Este foarte important să comunicăm deschis, să adoptăm un nou mod de a relaționa renunțând la rigiditate și orgoliu. Această Luna Plină poate  aduce o conversație sau o știre interesantă care ne poate lumina sufletul; acest lucru poate avea legatură cu un proiect sau o relație începută în preajma datei de 4 februarie 2019, atunci când a avut loc Luna Nouă în zodia Vărsător.
            Ascendentul în Săgetător ne dă impulsul de a explora domenii care țin de spiritualitate, religie, filosofie, dorința de a călători în străinătate, de a face mai mult sport, de a dezvolta relații de prietenie cu oameni de altă cultură, naționalitate lăsându-ne purtați de spiritul de aventură, de independență. În următoarea perioadă se recomandă mai multă introspecție, calm, meditație, rugăciune dar mai ales să ne redescoperim, să ne regăsim împăcați cu noi înșine. Maestrul se regăsește în fiecare din noi și avem șansa să observăm, atât de firesc, lucruri care ne arată adevărul, ne eliberăm de anumite persoane care au declanșat în noi teama de a ne comporta firesc, de a fi noi înșine.
Mercur în careu cu Uranus retrograd predispune la situații în care suntem jigniți fără motiv. Nu este exclus să reapară în viața noastră persoane pe care le-am rănit cândva și încearcă acum să își ia revanșa jignindu-ne sau apelând la tot felul de tertipuri pentru a-și atinge scopurile egoiste. Ne confruntăm cu „efectul bumerangului”, a propriilor vorbe, promisiuni, jurăminte făcute în trecut. Tot ce am spus, promis și nu am respectat, se întoarce la noi, fie sub aceeași formă, fie sub o formă similară care să ne amintească că Universul ne răsplătește cu ceea ce am dăruit în trecut celorlalți. Aceste relații planetare ne avertizează asupra folosirii defectuoase a comunicării în relația cu ceilalți și care ne pot afecta, la nivel mental și emoțional, pe termen îndelungat. Prin iertare și iubire putem găsi soluții salvatoare în situațiile critice.
            Uranus (guvernator al zodiei Vărsător) aduce în vedere tot ceea ce are legatură cu libertatea, inventivitatea, originalitatea, tehnologia, computerele, știința, mai ales electricitatea, viitorul, umanul din fiecare, spiritul de rebeliune și schimbarea. Cu Uranus retrograd în zodia Taurului (în cădere) și casa a V-a (casa iubirii, aventurilor, flirtului, jocului, a copiilor, distracțiilor, procreației), în careu cu Mercur aflat în zodia Leu (în cădere, în casa a VIII-a, a morții și renașterii, regenerării, a transformării profunde) anunță lucruri nu tocmai grozave în ceea ce privește iubirea, aventurile, tot ce are legătură cu copiii, educația, speculațiile, tot ce ține de manifestările afective, de abilitățile creative, artistice, a banilor veniți prin intermediul celorlalți, aspecte care țin de ocultism, moarte, sexualitate. Uranus retrograd, aflat acum într-o zodie nu tocmai favorabilă, ne forțează să schimbăm sistemul de gândire, modul de a vedea lucrurile, viața, relația de iubire din altă perspectivă. Evenimentele cu care ne confruntăm acum ne forțează să ne schimbăm tabieturile, să renunțăm la atitudini, obiceiuri care ne blochează propria evoluție. Se caută independența, ne dorim să aflăm lucruri noi, incitante, să ne testăm propriile limite, să accesăm informații, ne dorim să ajungem în locuri nemaivăzute, să trăim cu pasiune, cu intensitate eliberați de prejudecăți asumându-ne riscuri de dragul aventurii, punând mai presus latura fizică, materială, ceea ce ne face să trăim cu intensitate trecând de orice barieră, morală și socială.
             Venus în conjuncție cu Soarele în zodia Leu, în acest moment de Lună Plină, dar și cu Marte în semnul Leu, lucrurile sunt cât se poate de clare: evenimentele sunt trăite cu intensitate, suntem conduși de dorință, de pasiuni care pot conduce către adevărate probleme în relația de dragoste. Ba mai mult, asteroidul Icar se află în conjuncție cu Luna plină din zodia Vărsător aducându-ne aminte că orice dorință de a ne depăși propriile limite, în încercarea de a ne împlini un vis, cere sacrificiu. Provocarea norocului ne poate „arde aripile” și oricât de mult ne-am dori să ne ridicăm deasupra limitărilor impuse de alții sau chiar autoimpuse, nu vom reuși, câtă vreme ne lăsm conduși de fascinație, de iluzia libertății, de euforie. Cu asteroidul Icar aproape de Lună ne confruntăm cu instabilitate, fragilitate la nivel emoțional, afectiv ceea ce ne poate conduce la eșec, acte extreme.
            Este important să găsim o cale de mijloc, să nu ne hazardăm și să luăm decizii sub impulsul de moment, ci să așteptăm momentul potrivit pentru a face schimbarea mult așteptată. Suntem derutați, ne simțim rătăciți, avem sentimentul că nu suntem înțeleși, una spunem și alta se înțelege, este  sentimentul de neputință, de cădere în gol sau chiar de „ardere a sufletului”. Este timpul să învățăm să „zburăm” păstrând distanța potrivită față de ceea ce ne atrage cu adevărat, ceea ce ne dorim să împlinim cu ardoare în această viață, până când se ivește acel moment potrivit pentru a ne împlini dorința supremă de eliberare.
            Luna Plină din semnul Vărsător realizează conexiunea dintre „a cunoaște” (Vărsător) și „a înțelege” (Săgetător) cu ceea ce ne confruntăm. Avem șansa de a ne ridica mai presus de propriul ego și de ne elibera de frici, de limitări autoimpuse, câtă vreme avem la îndemână informațiile care să ne arate direcția pe care trebuie să o urmăm, ajungând în acord cu ceea ce ne dorim (Leu), dincolo de prejudecăți și de părerile celorlalți. Mesajul de care trebuie să ținem cont acum este: „Devin din ce în ce mai clar și spontan în orice domeniu și mă dedic din ce în ce mai mult nevoilor ființei mele interioare.”
          Luna Plină în semnul Vărsător are influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 15 august (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 22°.

            Mesajul transmis de Luna plină în semnul Vărsător pentru fiecare semn zodiacal

          Berbec – treci prin tot felul de teste, finalizări în relațiile de prietenie, activități de grup, organizații. Este o perioadă în care ți se cere să realizezi echilibrul dintre ceea ce oferi în relația cu prietenii și nevoile individuale de creație. Este momentul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații de prietenie, mult mai valoroase pentru propriul progres. Ai ocazia să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere.

          Taur – este momentul să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile de progres care vin spre tine, în plan profesional. Se poate vorbi despre șansa obținerii unei avansări în plan profesional, posibilitatea de a schimba direcția în carieră. Acum ai ocazia să-ți fie recunoscute roadele muncii tale susținute, ceea ce ai demarat, încă de la începutul acestui an. Mesajul acestei Luni Pline are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Primești soluții neașteptate în situații limită.  

          Gemeni – resimți nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători departe, eventual pe alte meleaguri. Relaționezi mai mult cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării. Este stimulată dorința de aventură, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici o călătorie în străinătate. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta pe viitor, în plan profesional. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Poți să călătorești în locuri inițiatice sau să întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin.

          Rac –  este momentul ideal pentru a face curățenie în tot ceea ce ține de afaceri, investiții, împrumuturi, să lămurești anumite aspecte care sunt legate de un proces, o moștenire, un partaj, taxe și impozite, o relație intimă. Cert este că poți traversa o perioadă de transformări profunde fiind absolut necesar să acorzi o atenție specială, atunci când vine vorba despre împrumuturi, amenzi, taxe și impozite. 

          Leu – acum se decide dacă merită să mai rămâi într-o relație de cuplu, mariaj sau în cadrul unui parteneriat. Este o perioadă intensă din punct de vedere relațional putând avea loc semnarea sau desfacerea unui contract important, finalizarea unui mariaj, a unui parteneriat. Cert este că a venit timpul să te hotărăști către ce direcție o apuci, vis-à-vis de o relație. Tot acum ai toate șansele să întâlnești o persoană de sex opus interesantă și care va juca un rol important în viața ta, eventual să dai startul unei relații de cursă lungă. Este momentul de luare a unor decizii care vizează un parteneriat, o afacere. Tot acum se arată dușmanii pe față, poți afla unele adevăruri ascunse despre un partener, colaborator sau asociat.

            Fecioară – sunt aduse în vedere probleme care vizează propria sănătate dar și relația cu colegii și/sau colaboratorii. Ai ocazia să te bucuri de rezultate legate de serviciu, sănătate, un proiect de la locul de muncă. Este recomandat să începi o dietă, să te preocupi mai mult de propria sănătate, să îți organizezi mult mai eficient timpul respectând și orele de relaxare, de odihnă fiind necesare mai multe plimbări în natură. Ai ocazia să vezi colegii de serviciu în care merită să ai încredere, să descoperi de unde vin, de fapt, anumite probleme la locul de muncă. Poți fii obligat să iei hotărârea, pe care ai tot amânat-o, privind schimbarea unui loc de muncă.

          Balanță – este momentul să culegi roadele unei munci de creație, rezultate deosebite venite din partea propriului copil sau pur și simplu te implici într-o nouă poveste de amor, de natură karmică. Este timpul să culegi roadele unei munci susținute, încă de la începutul acestui an, în ceea ce privește o muncă de creație, un hobby, realizări importante care vizează relația cu copiii sau din investiții ori activități sportive.

          Scorpion – ai ocazia acum să pui capăt unor probleme care vizează o casă, proprietate, să finalizezi unele acțiuni care au legătură cu părinții, casa natală, bunuri imobiliare, locul natal. Poate îți vine brusc cheful să schimbi domiciliul sau să renovezi prin casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi, pe care nu i-ai mai văzut de foarte mulți ani. Este timpul să culegi roadele unei munci susținute, a unor proiecte demarate la începutul lunii februarie 2019.

          Săgetător – primești vești importante legate de examene, studii, activități comerciale sau despre relația cu rudele apropiate. Cert este că acum ai ocazia să te reîntâlnești cu persoane cu care nu te-ai mai văzut de ceva timp. Vei relaționa mai mult cu rudele, vecinii, vei face mai multe călătorii sau chiar te vei implica într-un proiect care necesită mult studiu, informare, călătorii. Va trebui să fii mult mai atent la documentele pe care le semnezi în această perioadă.

          Capricorn – este timpul să culegi roadele unei munci susținute, a unor proiecte lansate la începutul lunii februarie a acestui an. Ai șansa de a primi o mărire de salariu, o primă sau să îți fie recunoscută valoarea în colectivul de muncă. Nu este exclus să iei decizia bruscă de a renunța la un job care nu te mai satisface din punct de vedere financiar fiind timpul să schimbi direcția. Este recomandat să nu iei decizii pripite. Ai ocazia să îți valorifici anumite talente dând dovadă de creativitate, inspirație, capacitatea de a negocia talentele de care dispui pentru a reuși să aduci mult mai mulți bani în contul personal. 

          Vărsător – ești predispus la probleme care țin de propria identitate, ai o oarecare stare de dezorientare, nehotărâre în ceea ce privește alegerea unei direcții clare. Poate fi vorba despre o perioadă de criză de identitate sau nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, de felul în care ești perceput. Nu prea știi ce direcție să alegi având sentimentul de derută, rătăcire, de oboseală. Pe de altă parte resimți nevoia profundă de a te reconsturi, de a o lua de la capăt, de a-ți lua un nou avânt, în plan personal și relațional.

            Pești – este posibil să vezi acum rezultatul unor acțiuni din trecut reușind să culegi roadele propriei atitudini, a naivității de care ai dat dovadă în trecut punând prea mult accent pe materialitate. Iată că a venit timpul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea anumitor probleme din această perioadă. Pot fi aduse la lumină acum secrete ale unor dușmani ascunși, care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă de la începutul lunii august a anului trecut. Ai ocazia să intri în posesia unui secret care ți-a creat tot felul de probleme într-o relație de dragoste sau în plan profesional. Este timpul să te ocupi mai mult de propria sănătate existând riscul de a recidiva probleme mai vechi de sănătate.