Luna Plină în semnul Taur, 24 octombrie 2018

          Luna Plină în semnul Taur 24 octombrie 2018         Luna Plină în semnul Taur

            „Fantomele supraviețuiesc în inconștient, vai… cu tenacitate subtilă – fantomele lucrurilor ne-făcute, a cuvintelor ne-spuse, a gesturilor mici sau mari pe care inima și mâinile nu au putut să le înfăptuiască.” Dane Rudhyar

            În data de 24 octombrie are loc Luna Plină pe axa Taur – Scorpion, la ora 19:45’, la 1ᵒ 13’, în casele astrologice VI – XII, pe axa sacrificiilor și limitărilor, cu ascendentul în zodia Gemeni. Luna se află în conjuncție cu Uranus retrograd în casa a XII-a (casa dușmanilor ascunși, a  sacrificiilor și izolării, a bolilor cronice) în opoziție cu Soarele și Venus retrograd din casa a VI-a (casa muncii, relația cu colegii de muncă, cu subalternii, a bolilor acute) în zodia Scorpion.
            Influenţa energetică a Lunii Pline se simte cu câteva ore înainte și după momentul maxim (± 18 ore). Emoţiile sunt trăite cu intensitate confruntându-ne cu stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap, tensiune psihică şi nervoasă amplificată. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în această perioadă existând un risc crescut de hemoragie. Acum este momentul să culegem „roadele” a ceea ce am sădit la Lună Nouă care a avut loc în zodia Taur, în data de 15 mai 2018 dar și la ultima Lună Nouă ce a avut loc în zodia Balanță, în data de 9 octombrie 2018.
            Opoziția luminariilor este situată pe axa posesiunilor Taur – Scorpion și aduce în prim plan interesul pentru valorile materiale (Taur) şi sexualitate, moarte și renaștere, capacitatea de regenerare (Scorpion). Resimțim în mod profund nevoia de a ne ocupa de spațiul vital, de propria casă, de proprietate, de nevoile noastre în plan material, de resursele de care dispunem. Are loc o conexiune puternică cu planul material această Lună Plină influențând atitudinea noastră față de bani și bunuri materiale fiind important să analizăm cu sinceritate cât de mult suntem dispuși să investim în bunuri de valoare care ar putea să sporească o falsă stimă de sine, hrănindu-ne ego-ul. Putem să vorbim despre o Lună Plină în semnul Taur care sporește spiritul practic, dorința de confort, de siguranță în plan material și afectiv, nevoia de acumulare, lăcomia, simțul artistic, încăpățânarea, posesivitatea, gelozia, teama de schimbare. Sunt favorizate achizițiile, investiția în proprietăți, preocupările care țin de pământ, agricultură, artă, gospodărie, alimentație, suntem mai preocupați de latura financiară. Verbul „a avea”, specific zodiei Taur, se împletește cu dorința de acumulare, de asigurare a confortului material și afectiv, relațional, cu nevoia de a ne dedica timpul și energia în sensul progresului în plan material.
            Opoziția dintre Soare (în casa a XII-a) și Lună (în casa a VI-a) ne  oferă lecții de viață importante, legate de purificarea fizică și spirituală. Este pusă în evidență calitatea vieții, sănătatea, munca, credința, capacitatea de dăruire, de sacrificiu, visarea, sensibilitatea, receptivitatea dar și naivitatea, influențabilitatea, nehotărârea, obsesiile, lipsa de simț practic, idealismul. Efectele Lunii Pline amplifică temerile interioare, emoțiile riscând să luăm decizii sub impulsul de moment. Există predispoziție către agresivitate, tertipuri, minciuni și manipulare ce sunt descoperite prin amplificarea puterii solare și aducerea la lumină a ceea ce este ascuns, iluzoriu. Cu Luna în casa a XII-a (casa dușmanilor ascunși, karma, inconștientul colectiv, a sacrificiilor și izolării, marilor boli) se face lumină asupra trecutului, a lucrurilor neterminate, suntem puși față în față cu propriile frici, fantasme, traume. Luna reprezintă inconștientul, impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără să ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit în viață, prin intermediul trăirilor și reacțiilor noastre psihice. Ne putem aștepta la reacții neașteptate, impulsuri de moment menite să răstoarne anumite principii, reguli morale sau sociale, ne confruntăm  cu  probleme existențiale. Cu cât ne vom ține mai mult agățați de trecut, refuzând schimbarea, rămânând în mod obsesiv agățați de un mediu viciat, de o relație ce nu ne aduce nimic bun, cu atât mai mult ne vom confrunta cu sentimentul de neputință, de imposibilitate a ieșirii din situațiile de criză. Se simte mai pregnant sentimentul de sacrificiu, imposibilitatea de a vedea „luminița de la capătul tunelului”, sentimentul de neputință. Casa a XII-a este considerată pragul peste care, odată ce am trecut, avem posibilitatea de a da startul unui nou început. Aici se termină „tărâmul cerului”, aici ne scufundăm în tenebre având sentimentul de inevitabilitate, acel sentiment de „ce trebuie să se întâmple… se va întâmpla”. 
            Soarele în conjuncție cu Venus retrograd în casa a VI-a (casa muncii, a relației cu colegii de muncă și subalternii, a bolilor acute), în opoziție cu Luna și Uranus retrograd, testează iubirea, sentimentele noastre sunt puse „sub lupă”, se analizează relațiile, vis-a-vis de anumite greșeli care au fost făcute în trecut. Pe de altă parte, au loc acum răsturnări de situație care ne vor pune la grea încercare propriul ego. Cad „măștile” dar, din păcate, fețele sunt mult prea triste ca urmare a aducerii în lumină a ceea ce doare, ceea ce a provocat dezamăgire, pierdere, suferință.   Se poate vorbi acum despre un proces profund de transformare, de aducere în lumină a traumelor, fizice și/sau psihice, obsesii, ceea ce ne-a ținut blocați într-un mediu care nu corespunde cu ceea ce are, de fapt, nevoie propriul suflet pentru a evolua. Sunt aduse la suprafață, în mod brutal, secrete, suferințe, probleme legate de locul de muncă, relația cu colegii, probleme de sănătate ce trebuie rezolvate cât mai urgent. Trecutul este răstălmăcit și poate, pentru moment, greu de acceptat.
            Venus, guvernatoarea zodiei Taur, se află în zodia Scorpion, în casa a VI-a, în opoziție cu Uranus retrograd favorizând renunțarea la relațiile distructive, la un parteneriat, o colaborare, la un mediu de lucru viciat, la conștientizarea anumitor tipare comportamentale sporind atenția la modul în care ne îngrijim de propria sănătate, la cât anume suntem dispuși să investim în propria sănătate, la ce atitudine, principii, obiceiuri suntem în stare să renunțăm pentru a readuce armonia și echilibrul în colectivul de muncă. Sunt aduse la lumină secrete ce vizează o relație de iubire sau implicarea într-un parteneriat care contravine regulilor morale și sociale.
            Ascendentul în zodia Gemeni, în acest moment de Lună Plină în semnul Taur, ne îndeamnă la comunicare, schimb de informații, simțim nevoia de a călători, de a învăța. Multe răspunsuri le găsim acum privind dincolo de aparențe dar și prin acceptarea faptului că numai prin mobilitate, prin comunicare și exprimarea propriilor sentimente vom reuși să ajungem la sursa eventualelor traume, pierderi. Adevarul din relațiile noastre iese acum la lumină, este vorba despre informații, mesaje neplăcute care, cu siguranță, ne ajută să luăm hotărâri, să ieșim din starea de confuzie. Punem mai mult preț pe comunicare. Mercur (guvernatorul zodiei Gemeni), aflat în zodia Scorpion ne ajută să fim dedectivi, să scotocim până în „pânzele albe” pentru a găsi răspunsurile de care avem nevoie pentru a merge mai departe, pentru a ne redescoperi mai puternici, încrezători în propriile abilități de a ne descurca în cele mai neplăcute situații.  
              Cu Mercur (guvernatorul Ascendentului în semnul Gemeni) în conjuncție aplicantă la Marele Benefic – Jupiter și în trigon cu Chiron retrograd primim șansa de vindecare, de regăsire a acelor resurse care ne pot aduce vindecarea unei traume, avem capacitatea de a ne urma propriul ideal, de a ne împlini dorințele. Este șansa de a ne găsi calea de urmat către ceea ce ne înalță sufletul. Suntem la o răscruce, avem sentimentul că rănile nu ne lasă să mergem mai departe și că ne aflăm pe marginea unei prăpastii. Nici nu este de mirare că reluăm anumite trăiri, frici cu care ne-am mai confruntat și în primăvara acestui an, atunci când Chiron se afla pe final de zodia Pești (unde a revenit acum), tot atunci Uranus se apropia vertiginos de intrarea în zodia Taur. Ei bine, acum ni se dă șansa de a reface un traseu, de a reanaliza cu mai multă atenție eventualele pierderi suferite atunci. Avem ocazia să vedem cu mai multă claritate rezultatul deciziilor care au fost luate în acea perioadă.
            Luna guvernează, în astrologia mundană, ideologiile de masă şi conceptul de democraţie populară ca formă de guvernare precum şi stocurile de hrană şi resursele naturale ale ţării respective. Pentru că Luna este în conjuncție cu Uranus retrograd (în casa a XII-a) în careu la Nodul Nord Lunar sunt aduse la lumină secrete, informații despre grupuri subversive, acțiuni ce ar putea afecta populația în mod neașteptat. Nu va lipsi acel sentiment că suntem „luați pe sus” de schimbări, finalizarea unor lucruri, ardere a karmei, evenimente pe care, fie că vrem, fie că nu vor produce efecte destul de dure în plan sufletesc, emoțional, la nivel de națiune. Luna Plină aduce la suprafață sentimente înăbușite, trăiri, dorințe care nu au fost exprimate, gânduri reprimate, ceea ce ne-a fost interzis de familie. Ne putem confrunta cu testarea propriilor valori și principii, necesitatea de a observa cât de valabile sunt regulile după care ne conducem viața, dacă am folosit în mod corect informația, experiența de viață.   
            Saturn aflat în semnul Capricorn, în casa a VIII-a, mediază Luna Plină din zodia Taur reprezentând, de fapt, aspectul eliberator, soluția conflictului, a adversitățior care se datorează aspectelor conflictuale de pe axa Taur – Scorpion. Suntem ajutați să găsim soluții eliberându-ne de tensiuni, de constrângeri depășind astfel sentimentul de limitare, atât din propria ființă cât și în afara noastră. Prezența lui Saturn în zodia Capricorn, în aspect benefic la Luna Plină dar și cu Uranus și Venus retrograd, atrage atenția asupra unor lecții importante pe care le avem de învățat, toate acestea fiind necesare pentru propriul progres. Este necesitatea de a învăţa cum să comunicăm prin iubire, cum să folosim cunoaşterea (deopotrivă intuitivă şi intelectuală) pentru iniţierea unor transformări calitative, în plan social și material precum şi urgenţa de a ne asuma responsabilitatea, de a desfiinţa structurile sociale învechite, depăşite, care ţin omenirea în loc. Vom putea conştientiza sau vom putea folosi conştient anumite şanse relaţionale, vom avea realizări în viaţa socială sau vom cunoaşte persoane deosebit de valoroase care pot rămâne alături de noi în momentele grele jucând rolul de ghid, mentor ajutându-ne să trecem mai uşor prin transformările care ne aşteaptă.
            Încărcătura energetică de pe axa semnelor fixe Taur – Scorpion ne aduce în vedere necesitatea de a face față schimbărilor dând dovadă de mai multă flexibilitate, răbdare și compasiune. Este vorba despre provocări care pot amplifica capacitatea de înțelegere între ceea ce avem (zodia Taur) și ceea ce ne dorim (zodia Scorpion) fiind momentul de trezire și eliberare. Putem percepe lucrurile și viața așa cum sunt fiind important să ne ancorăm în prezent. Mesajul pentru această Lună Plină în semnul Taur este: „Găsesc securitatea în interiorul meu și dezvolt propriul simț al valorilor.”
             Luna Plină în semnul Taur are influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 24 octombrie (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 2°.

                         Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Taur pentru fiecare zodie

            Berbec – sunt aduse la lumină acum anumite aspecte care țin de banii tăi, un contract de muncă. Ceea ce ai inițat la jumătatea lunii mai 2018 nu îți va aduce rezultatele la care sperai, din punct de vedere financiar. Nu este exclus să iei decizia bruscă de a renunța la un job care nu te mai satisface din punct de vedere financiar fiind timpul să schimbi direcția în carieră. Este o perioadă în care pui mai mult accent pe banii veniți din muncă proprie, pe valorificarea propriilor abilități. Este posibil să găsești acum resursele necesare pentru a ieși dintr-o situație neplăcută, de natură materială și/sau financiară.

            Taur – poate fi vorba despre o perioadă de criză de identitate sau nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți oameni. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, de felul în care te percep ceilalți. Ești predispus la probleme care țin de propria identitate, ai o oarecare stare de dezorientare, nehotărâre în ceea ce privește alegerea unei noi direcții care să contribuie mai mult la progresul personal. Este posibil să apară probleme în relația de cuplu, datorită stării tale de nehotărâre, a incapacității de a fi obiectiv.

            Gemeni – este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea anumitor probleme din această perioadă. Pot fi aduse la lumină secrete ale unor dușmani ascunși și care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă din primăvara acestui an. Este momentul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe sacrificiu, compasiune, cercetări metafizice, muncă și sănătate.

             Rac – este timpul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații, mult mai valoroase pentru propriul progres. Ai ocazia să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere. Te preocupi mai mult de relația cu prietenii, îți dedici timpul unui proiect, poți întâlni acum protectori care să te ajute în lansarea de noi activități de grup. Este o perioadă în care ți se cere să realizezi echilibrul dintre ceea ce oferi în relația cu prietenii și nevoile individuale de creație.

            Leu – ar trebui să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile care vin spre tine, în plan profesional. Se poate vorbi despre șansa obținerii unei avansări în plan profesional, posibilitatea de a schimba direcția în carieră, de a găsi noi soluții de avansare, de progres dar și de renunțare la ceea ce nu îți mai este de folos în plan profesional. Îți sunt recunoscute roadele muncii tale susținute, ceea ce ai demarat încă de la mijlocul lunii mai. Mesajul acestei Luni Pline are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Poate fi vorba acum și despre nemulțumiri, răsturnări de situație care te forțează să schimbi complet direcția în caerieră. Poți găsi soluții neașteptate marcând, de fapt, un final dar și posibilitatea de a da startul unui nou început în carieră.

            Fecioară – este stimulată dorința de aventură și explorare, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici o călătorie în străinătate. Nu este exclus să renunți brusc la o școală, cursuri sau la o relație importantă cu o persoană aflată în străinătate, considerând că ai fost nedreptățit.  Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Se poate vorbi și despre șansa de a călători în locuri inițiatice sau poți să întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin. Este nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători, eventual pe alte meleaguri. Relaționezi mai mult cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării.

            Balanță – este timpul ideal pentru a face curățenie în tot ceea ce ține de afaceri, investiții, împrumuturi, să lămurești anumite aspecte care sunt legate de un proces, o moștenire sau un partaj, taxe și impozite, eventual o relație intimă. Traversezi acum o perioadă de transformări profunde fiind absolut necesar să acorzi o atenție specială, atunci când vine vorba despre împrumuturi, amenzi, taxe și impozite.

             Scorpion – este un moment bun pentru a lua unele decizii importante ce vizează un parteneriat, o afacere. Tot acum se arată dușmanii pe față, poți afla unele adevăruri ascunse despre un partener, colaborator sau asociat. Putem vorbi despre o perioadă intensă, din punct de vedere relațional; poate avea loc semnarea sau desfacerea unui contract important, finalizarea unui mariaj, a unui parteneriat. A venit timpul să te hotărăști către ce direcție o apuci, vis-à-vis de o relație. Tot acum ai toate șansele să întâlnești o persoană de sex opus interesantă și care va juca un rol important în viața ta.

            Săgetător – sunt aduse în vedere unele probleme care vizează propria sănătate dar și relația cu colegii și/sau colaboratorii. Este o perioadă importantă, în care te preocupi mai mult de propria sănătate, îți organizezi mult mai eficient timpul respectând orele de relaxare fiind necesare mai multe plimbări în natură. De evitat analizele medicale, începerea unui nou tratament sau a unei noi diete.  Ai ocazia să vezi colegii de serviciu în care merită să ai încredere, să descoperi de unde vin, de fapt, anumite probleme la locul de muncă. Este posibil să iei hotărârea, pe care ai tot amânat-o, privind schimbarea locului de muncă.

             Capricorn – este timpul să culegi roadele unei munci susținute, încă de la jumătatea lunii mai, în ceea ce privește o muncă de creație, un hobby, realizări importante care vizează relația cu copiii sau din investiții ori activități sportive. Ai șansa de a culege roadele unei munci de creație sau rezultate deosebite venite din partea propriului copil. Pot apărea schimbări neașteptate care vizează o relație de dragoste sau poate să fie vorba despre probleme legate de nașterea unui copil sau probleme de sănătate ce vizează propriul copil.

            Vărsător –  ai ocazia să pui capăt unor probleme care vizează casa, o proprietate, finalizezi unele acțiuni care au legătură cu părinții, casa natală, bunurile imobiliare, locul natal. Poate îți vine brusc cheful să schimbi domiciliul sau să renovezi prin casă. Poți fi nevoit să faci o investiție, să cheltui mai mulți bani decât planificasei inițial. Nu este exclus să te reîntâlnești cu prieteni dragi din copilărie, pe care nu i-ai mai văzut de foarte mulți ani. Este timpul să culegi roadele unei munci susținute, a unor proiecte demarate la jumătatea lunii mai 2018.

            Pești – relaționezi mai mult cu rudele, vecinii, vei face mai multe călătorii sau chiar te vei implica într-un proiect care necesită mult studiu, informare. Nu este exclus să apară acum niște nemulțumiri, unele probleme de natură legală, în ceea ce privește anumite aspecte care țin de comerț, un document care se cere revizuit. Va trebui să fii mult mai atent, atunci când vine vorba despre încheierea de contracte, studii, călătorii, activități comerciale sau în relația cu rudele apropiate.