Luna Plină în semnul Scorpion, 27 aprilie 2021

                           Luna Plină în semnul Scorpion
 

                „Ceea ce am mai bun în mine, se datorează suferinței. Nu o iubesc dar nici nu o condamn.” Emil Cioran
                În data de 27 aprilie 2021, la ora 5:31´, la 7ᵒ06’ se produce aspectul de Lună Plină în semnul Scorpion, cu Ascendentul în zodia Taurului.
            Luna Plină are loc pe axa Taur-Scorpion, o axă a posesiunilor, a valorilor materiale (Taur) şi a sexualităţii (Scorpion), pe axa caselor VI-XII, o axă a sănătății și a sacrificiului. Scorpionul este asociat cu inconștientul, cu tendințele agresive, impulsurile sexuale, tot ce derivă din acestea și care nu este pe deplin conștientizat și vindecat: invidia, dorința de putere, disfuncțiile sexuale, problemele de reproducere. Conștientizăm fapte, evenimente pe care le-am neglijat până în acest moment, dar care ne-au provocat suferinţă şi frustrări, fără să înțelegem cauza acestora. Luna Plină pe axa caselor VI-XII ne oferă lecții destul de dure, legate de purificarea fizică și spirituală. Cu Soarele în casa a XII-a, considerată o casă karmică și a lucrurilor ascunse, a dușmanilor nevăzuți, a izolării, practicilor spirituale, cu Luna în zodia Scorpion, în casa a VI-a, a sănătății și a muncii, simbolistică a metamorfozei, a morții și renașterii sufletului aflat în plin proces de transformare, de scufundare în abisurile pe care le traversează în drumul lui. Scorpionul vizează lumea noastră interioară, inconștientul care, vrem sau nu, ne ghidează propria existență.  Ne putem confrunta acum cu probleme legate de locul de muncă, probleme în relația cu colaboratorii, colegii.
            Luna Plină în semnul Scorpion poate aduce momentul favorabil pentru a descoperi adevăratele cauze ale propriilor suferințe, remedii ale unor probleme cu care ne confruntăm și vizează propriul suflet și trup. Activitatea onirică este intensă având ocazia să primim răspunsuri interesante prin intermediul viselor. Este important să ținem cont de simbolistica viselor, mesaje care ne vor ghida către ceea ce avem nevoie.
            Ascendentul momentului se află în semnul Taur (semn fix, de pământ, guvernat de Venus) și ne dă rezistență la schimbare, răbdare, tact, activitate susținută pentru a ne atinge scopurile.  Se va observa o mai mare tendință către acumularea de bunuri materiale, de proprietăți, se pune accent pe propriile valori, pe schimburi, cumpărări/vânzări de proprietăți, bunuri imobiliare.
            Luna Plină pe axa sacrificiului şi a vindecării, împreună cu aspectele pe care le formează cu celelalte planete, ne poate conduce către vindecarea fizică, prin procesul de purificare ce are loc la nivel mental și emoțional. În ceea ce privește activitățile care țin de propria gospodărie se poate vorbi despre un moment favorabil pentru a ne debarasa de obiectele care nu ne mai sunt necesare. În plan relațional este indicat să eliminăm din viața noastră persoanele care ne creează o stare de disconfort, suferință în plan psihic-emoțional. Este o perioadă de revoltă dar și de eliberare. Orice proiect propus pentru propria vindecare este susținut de Venus și Mercur, aflate în conjuncție cu ascendentul în zodia Taurului, având forța necesară pentru a ne ajuta să vedem ceea ce nu ne mai este de folos. Saturn, prin careul la aceste planete personale, vine cu o lecție, oarecum dură, la prima vedere, dar menită să ne aducă la realitate, să ne ajute să ne ancorăm în concret. Este momentul de ardere, de eliberare dar și de lumină, de maturizare ajutându-ne să observăm care este cea mai bună cale ce ne conduce către progresul personal. Energiile venusiene potențează nevoia de apartenență, de manifestare a binelui în scop personal dar și al mediului în care trăim.
            Este momentul să aducem în lumină  propriile dureri conștientizând că nu este suficient doar să ne dorim fericirea („a dori” zodia Scorpion), ci să acționăm în sensul propriei evoluții în plan material și spiritual. Pentru a obține ceea ce ne-am propus este nevoie să înțelegem ce anume declanșează anumite pierderi, suferințe, cum am putea să ne debarasăm de atașamente, de traume, de trecut. Această Lună Plină ne poate aduce momentul de metamorfoză astfel că poate fi desprinderea de un loc sigur și călduț, liniștit și pornirea pe un alt drum, la capătul căruia vom găsi ceea ce ne dorim cu adevărat, dacă acceptăm să ne ridicăm deasupra durerii, privind cu încredere spre lumina ce sălășluiește în propria ființă!
             Mesajul acestei Luni Pline în zodia Scorpion este: „Mă deschid schimbării și transform în mine ceea ce trebuie să existe pentru a descoperi adevărul ființei mele interioare.”
            Luna Plină în semnul Scorpion acționează în mod deosebit asupra nativilor născuți în semnele fixe: Taur, Scorpion, Leu, Scorpion, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 27, dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală aflate în preajma a 7ᵒ.
 

           Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Scorpion pentru fiecare semn zodiacal
 

            Berbec – această Lună Plină poate declanșa probleme de natură financiară care se cer rezolvate urgent. Poate fi vorba despre un împrumut, un credit, o moștenire sau un partaj care necesită mai multă atenție, mobilizare din partea ta pentru a găsi soluții clare. Este o perioadă de profundă transformare, te poți confrunta cu evenimente de natură karmică fiind pus în situații greu de coordonat, rezolvat. Ești atras de zona ocultismului, de relațiile tabu, ești mult mai precoupat de finanțele celorlalți, de modul în care ai putea obține avantaje financiare de pe urma unei asocieri.
 

            Taur –  iei decizii ferme legate de un parteneriat, o asociere sau în cadrul relației de mariaj. Sunt aduse acum la lumină adevăruri mai puțin plăcute care vizează relația cu ceilalți. Ai capacitatea să te mobilizezi și astfel reușești să acționezi cu fermitate în situațiile critice. Poți să intri în posesia unor secrete sau afli despre adevăratele intenții ale unor colaboratori. Apar schimbări importante care vizează colaborările, o afacere personală sau ai parte de confruntări pe față cu adversarii care doresc să te pună într-o lumină nefavorabilă. Este o perioadă de conștientizare a ceea ce vrei, de fapt, de la tine și ce așteptări ai de la ceilalți.
 

            Gemeni – te poți aștepta la schimbări importante legate de locul de muncă, relația cu colegii, probleme de sănătate care se cer a fi urgent remediate. Poate fi momentul în care ajungi să culegi roadele unei munci susținute și te bucuri de recompense materiale destul de consistente. Tot ce ai de făcut este să nu intri în panică, dacă observi că lucrurile nu se derulează atât de rapid precum îți dorești. Poți lua decizia bruscă de a renunța la un loc de muncă sau hotărăști să aduci la lumină secrete care vizează startul unei noi colaborări.
 

            Rac – este momentul să culegi roadele unei munci de creație, un hobby sau poți afla despre realizări importante venite din partea propriului copil. Nu este exclus să pui capăt unei relații de dragoste sau intri în posesia unor secrete, vis-a-vis de relația de amor. Provocările acestui moment astral vin și prin bani, bunuri materiale, risipă, generozitate lipsită de discernământ. Banii pot fi sursa unor probleme în relația cu propriul copil sau cu persoana iubită. Se recomandă prudență în ceea ce privește supravegehrea copiilor, educației sau eventuale probleme de sănătate ale acestora.
 

            Leu – poți pune capăt unei situații stresante care vizează locul natal, relația cu părinții, trecutul. Este momentul să te preocupi mai mult de casă, proprietate, de vânzarea-cumpărarea unei locuințe, o schimbare de domiciliu. Se poate vorbi despre schimbări importante legate de carieră, primești o propunere de colaborare, un loc de muncă mult mai avantajos sau iei decizia de a schimba direcția în carieră. Fii prudent la eventuale probleme cu un obiect casnic sau vis-a-vis de casă, proprietate existând riscul să fii nevoit să investești în casă, să faci cheltuieli cu reparații.
 

            Fecioară – pot să apară dificultăţi în relaţia cu anturajul personal, în micile deplasări, în ceea ce ţine de comunicare şi informare dar și în ceea ce privește studiile superioare, deplasările în străinătate. Poate fi vorba acum despre apogeul unor acțiuni, proiecte demarate în toamna anului trecut și care vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte. Este important să fii mult mai atent la contractele pe care le semnezi. 
  

            Balanță – este timpul să culegi roadele muncii tale sau poți suferi unele pierderi de pe urma unor asocieri sau demararea unor contracte începute în toamna anului trecut. Tot ce ai de făcut este să dai dovadă de chibzuință, atunci când vine vorba despre bani, bunuri personale, modul în care îți folosești abilitățile și talentele personale în sensul progresului. Este posibil să nu primești ceea ce consideri că meriți sau ai sentimentul că ești trădat, furat, ți se taie acum din salariu. Luna Plină te ajută să vezi unde ai greșit și ce corecții trebuie să faci, eventual renunți la o asociere care ți-a provocat mai multe pierderi decât câștiguri.
 

            Scorpion – pot apărea unele probleme care țin de afirmarea personală sau în relația de cuplu, eventual în legătură cu justiția. Sunt aduse în vedere probleme legate de parteneriate. Relația de mariaj trece printr-o transformare profundă sau chiar tu ești cel care iei decizia de a finaliza o relație. Ai tendința să treci de la o extremă la alta reușind cu greu să ajungi la echilibru. Ești predispus la ruperea unei relații de colaborare, de parteneriat, ceea ce nu ți se va părea deloc convenabil, ba chiar este posibil să te confrunți cu probleme de natură psihică, emoțională. 
 

            Săgetător – sunt descoperite acum unele probleme legate de locul de muncă, de relația cu colegii, secrete care sunt aduse la lumină și te ajută să te ancorezi la realitate. Este posibil să te confrunți cu o problemă de sănătate care se cere a fi urgent rezolvată. Este recomandat  să te preocupi mai mult de propria sănătate și de latura spirituală a existenței. Nu te grăbi să iei decizii în ceea ce privește o schimbare ce vizează locul de muncă sau lansarea unui proiect profesional. Este recomandat să-ți asculți intuiția, mai ales în situațiile critice.
 

            Capricorn – este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Acum ai ocazia să observi adevăratele intenții ale unui grup din care faci parte sau ale unor amici care ți-au făcut tot felul de promsiuni în ultima perioadă. Poate că îți vine brusc ideea să te desprinzi dintr-o organizație sau descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o relație de prietenie. În această perioadă descoperi adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine. Este vremea reconfigurării unor proiecte, idealuri de viață.

            Vărsător – această Lună Plină aduce în vedere aspecte importante care vizează cariera ta, aspirațiile profesionale, prezența ta în plan socio-profesional. Te poți aștepta la reacții neplăcute din partea unor autorități, decizii despre care afli acum și nu îți pică bine. Vei pune mai mult accent pe noi modalități de a schimba direcția în carieră neștiind însă prea clar ce direcție să alegi. Ai nevoie de informații, ajutor din partea unor persoane cu autoritate, funcții de răspundere. Pe de altă parte este posibil ca, în urma confruntării cu un superior, să fii mult mai ambițios și reușești să le demonstrezi celorlalți ce ești în stare.
 

             Pești – a venit timpul să te preocupi mai mult de studii. Este o perioadă de progres, în ceea ce privește relația cu persoane aflate în străinătate sau poți lua decizia bruscă de a  emigra. Ești susținut de prieteni în demersurile tale, eventual întâlnești un ghid, profesor, mentor care te ajută pe calea aleasă. Atenție însă la actele semnate acum fiind foarte important să verifici cu atenție termenii contractului de colaborare. Există riscul să „lași vrabia din mână pentru cea de pe gard”. Este o perioadă favorabilă aprofundării domeniului spiritual.