Luna Plină în semnul Gemeni, 12 decembrie 2019

                           Luna Plină în semnul Gemeni

          „Dumnezeu n-a stabilit limite, nici frontiere în Univers și dacă se spune că dragostea este atotputernică, este pentru că ea poate traversa spațiul pentru a atinge astrele, planetele și a atinge entitățile cele mai îndepărtate.” Omramm Mikhael Aivanhov
       Această Lună Plină are loc în semnul Gemeni, în data de 12 decembrie 2019, la ora 7:12’, la 19ᵒ52’. Opoziția luminariilor se formează pe axa relațională, cu Luna în semnul Gemeni, în casa a VII-a, casa cooperării, asocierii, căsătoriei dar și casa confruntărilor, a disputelor pe față, a proceselor; Soarele se află în casa I-a, guvernează viața și personalitatea, tendințele de autoafirmare, ego-ul, vitalitatea și sănătatea, în general fiind considerată și casa vieții. Ascendentul momentului de Lună Plină în Gemeni se află în semnul Săgetător. 
          Influenţa energetică a Lunii Pline se simte cu câteva ore înainte și după momentul maxim (± 18 ore). Emoţiile sunt trăite cu intensitate confruntându-ne cu stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap, tensiune psihică şi nervoasă amplificată, există predispoziția către accidente rutiere și de oricare altă natură. Este momentul să culegem „roadele”, ne putem confrunta cu acțiunile demarate în preajma datei de 3 iunie 2019, atunci când a avut loc Luna Nouă în zodia Gemeni. 
           Luna Plină, formată pe axa Gemeni – Săgetător, a cunoașterii, învățăturii, a călătoriilor, a relației cu rudele apropiate dar și a mentorilor spirituali face ca toate aceste aspecte să fie puternic dinamizate. Luna Plină aflată pe axa I-VII, cu Luna Plină în casa a VII-a, este momentul în care conștientizăm nevoile și așteptările pe care le au ceilalți având legătură cu răspunsurile la întrebările „cine sunt eu?” și „ce vreau?”, ”cum aș putea să ajung la o mai bună înțelegere în relația cu celălalt?”. Nevoile noastre pot intra în conflict cu nevoile celorlalți, în cazul în care nu reușim să ne exprimăm cu claritate dorințele și așteptările dorindu-ne cu orice preț să ne împlinim propriul scop egoist. Luna în semnul Gemeni este oarecum distrată, are chef de joacă, nevoia de a demonstra celorlalți că este important să spui ceea ce simți, să exprimi propriile dorințe depășind starea de neîncredere în propria persoană. Cu Soarele în casa I-a se exagerează oarecum ego-ul, suntem prinși în propria capcană de a vrea mai mult de la noi înșine, fără să obervăm cât suntem dispuși să dăruim, să sacrificăm din timpul personal pentru a le fi de ajutor celorlalți.
           Ascendentul în zodia Săgetător ne dă impulsul de a explora domenii care țin de spiritualitate, religie, filozofie, dorința de a călători în străinătate, de a face mai mult sport, de a dezvolta relații de prietenie cu oameni de altă cultură, naționalitate lăsându-ne purtați de spiritul de aventură, de independență. Provocările intelectuale sunt foarte importante, atât în activitatea profesională, cât și în relațiile personale. Ascendentul în zodia Săgetător ne aduce entuziasmul, capacitatea de a ne mobiliza pentru împlinirea propriului țel, ne dă optimism, credință, capacitatea de a ierta.
          În următoarea perioadă se recomandă mai multă introspecție, calm, meditație, rugăciune dar mai ales să ne redescoperim, să ne regăsim, împăcați cu noi înșine. Maestrul se regăsește în fiecare din noi și avem șansa să observăm, atât de firesc, lucruri care ne arată adevărul, ne eliberăm de anumite persoane care au declanșat în noi teama de a ne comporta firesc, de a fi noi înșine.
          Uranus (guvernator al zodiei Vărsător) aduce în vedere tot ceea ce are legatură cu libertatea, inventivitatea, originalitatea, tehnologia, computerele, știința, electricitatea, viitorul, umanul din fiecare, spiritul de rebeliune și schimbarea. Cu Uranus retrograd în zodia Taur (în cădere) în trigon cu Jupiter din semnul Capricorn evenimentele cu care ne confruntăm acum ne forțează să ne schimbăm tabieturile, să renunțăm la atitudini, obiceiuri care ne blochează propria evoluție. Se caută independența, ne dorim să aflăm lucruri noi, incitante, să ne testăm propriile limite, să accesăm informații, vrem să ajungem în locuri nemaivăzute, să trăim cu pasiune, cu intensitate eliberați de prejudecăți asumându-ne riscuri de dragul aventurii, punând mai presus latura fizică, materială, ceea ce ne face să trăim cu intensitate trecând de orice barieră, morală și socială.
           Triunghiul minor este o configuraţie alcătuită dintr-un trigon şi două sextile. Planeta -focar, cea care realizează sextilele, este „receptorul energetic” al configuraţiei şi totodată motorul ei – în cazul de faţă, planetele Saturn, Venus și Pluton (în semnul Capricorn, casa a II-a) aflate în sextil cu Marte (din zodia Scorpion) și cu Neptun (din zodia Pești). Deținem puterea necesară de a trece dincolo de orice limitări, de ceea ce ne blochează propria evoluție, resimțind nevoia profundă de a face un salt în plan personal, social, profesional. Este nevoia de a expanda, de a ne elibera de neîncredere în propriile capacități de a face față la ceea ce este nou. Trei planete se află în domiciliu (Marte în zodia Scorpion, Saturn în semnul Capricorn, Neptun în zodia Pești) ceea ce amplifică și mai mult nevoia de acțiune, capacitatea de a concretiza ceea ce ne-am propus, încă din prima jumătate a acestui an, simțim nevoia de a ne reconfigura principiile de viață, de a valorifica din plin experiența, ceea ce am acumulat de-a lungul timpului. Este vorba despre o „Simfonie astrală” menită să ne aducă în vedere că viața fără credință și iubire nu poate exista. Neptun este salvarea prin credință, el reprezintă subconștientul colectiv, ghidul spiritual, mentorul, ne dă puterea de a transcende între lumi, putem atinge planuri mult mai înalte reușind astfel să trecem dincolo de cel material. Timpul ne poate fi dușman sau bun prieten, depinde de fiecare dintre noi, cât de pregătiți suntem să facem față schimbărilor, evenimentelor care se derulează cu o repeziciune uluitoare, dacă avem capacitatea de a accepta că este absolut necesar să ținem pasul cu societatea actuală dând dovadă de o bună organizare a vieții personale și implicit a vieții sociale. Ne este testată puterea de a rezista în fața intemperiilor, limitărilor, obstacolelor, a tot ceea ce vine să ne zgudie și ne încearcă în plan fizic și sufletesc, temelia, fundația din planul personal și social, la care s-a tot lucrat de la începutul acestui an.
           Această Lună Plină vizează relațiile (fie de cuplu, de asociere sau parteneriate), capacitatea de a face față concurenței, competitorilor, de a înfrunta pe față dușmanii, de a privi dincolo de aparențe și de a acționa în cunoștință de cauză. Mercur (guvernatorea Lunii Pline în semnul Gemeni) aflat în zodia Săgetător și în casa a XII-a, ne dă informația de care avem nevoie la momentul oportun, fie prin intermediul unor discuții lipsite de sens, fie printr-un mesaj primit ca din „greșeală”. Cine are mintea și sufletul deschis va reuși să vadă ceea ce își dorea de mult timp. Mercur este pus oarecum pe șotii, spontan, oarecum glumeț dar știe atât de bine să ne dezvăluie soluțiile, răspunsurile salvatoare la momentul oportun. Importanat este să știm cum să folosim în avantaj personal informațiile pe care le primim, nu doar să ne bucurăm că ni s-a confirmat ceea ce intuiam deja. Avem ocazia să conștientizăm sensul ascuns al mesajelor pe care le primim, totul este să ținem cont de amănunte, să aprofundăm evenimentele și relația cu celălalt din cu totul alt punct de vedere. Luna Plină în semnul Gemeni încearcă să ne aducă mai aproape de adevăr, ne dorim mai mult și mai bine, de la noi înșine dar și de la ceilalți.
            Mesajul acestei Luni Pline în semnul Gemeni este: „Comunic cu o mare deschidere de spirit, îmi exprim din plin ideile, mă detașez de trecutul meu și dezvolt spiritul de discernământ.” 
            Lună Plină în zodia Gemeni are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 9 dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună , Mercur, Venus, Marte) în preajma gradului 20°.

                            Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Gemeni pentru fiecare zodie
 

            Berbec – pot avea loc acum schimbări importante care vizează studiile, comunicarea, examenele, călătoriile, comerțul, relația cu rudele apropiate, tot ceea ce ține de transport, contracte, diverse acorduri, angajamente. Este o perioadă de intensificare a planului relațional. Ai ocazia să culegi roadele unei munci susținute care ține de studii, de scrierea unei cărți, de publicare dând dovadă de mai multă flexibilitate dar și nevoia de a renunța la un anumit proiect. Este posibil să primești vești neplăcute, să afli de anularea unui contract sau renunți la un anumit curs care nu îți este neapărat de folos.

             Taur – este o perioada de materializare a unor proiecte mai vechi, de succes financiar după eforturi susținute, deci… este vremea recoltei. Poți fi recompensat financiar pentru ceea ce ai realizat până acum. Este momentul să culegi roadele unui proiect, a unei  activități demarate la începutul lunii iunie a acestui an. Este foarte probabil să găsești noi posibilități de a face rost de mai mulți bani din muncă personală. Poate fi vorba și despre cheltuieli neprevăzute, eventual pierderi financiare sau te poți aștepta la primirea unor bani din urmă, de la un fost loc de muncă.

            Gemeni – se poate vorbi despre o perioadă de criză de identitate sau vei simți nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți oameni. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, de felul în care te percep ceilalți. Ești predispus la probleme care țin de propria identitate, ai o oarecare stare de dezorientare, nehotărâre, în ceea ce privește alegerea unei direcții clare. Este posibil să apară probleme în relația de cuplu, datorită stării tale de nehotărâre, a incapacității de a fi obiectiv.

             Rac – este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea anumitor probleme din această perioadă. Pot fi aduse la lumină secrete ale unor dușmani ascunși și care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă de la începutul lunii iunie a acestui an. A venit timpul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Ai ocazia să intri în posesia unui secret care ți-a creat tot felul de probleme, într-o relație sau la locul de muncă. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe sacrificiu, compasiune, cercetări metafizice, muncă și sănătate.

            Leu – ai ocazia, în această perioadă, să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere. Te preocupi mai mult de relația cu prietenii, îți dedici timpul unui proiect, poți întâlni acum protectori care să te ajute în lansarea de noi activități de grup. Este o perioadă în care ți se cere să realizezi echilibrul între ceea ce oferi în relația cu prietenii și nevoile individuale de creație. Este momentul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații, mult mai valoroase pentru propriul progres.

             Fecioară – mesajul acestei Luni Pline are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Poți găsi acum soluții neașteptate marcând, de fapt, un final dar și posibilitatea de a da startul unui nou început cariera ta având parte de schimbări bruște care vor afecta și relația cu familia. Este timpul să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile care vin spre tine, în plan profesional. Se poate vorbi despre șansa obținerii unei avansări în plan profesional, posibilitatea de a schimba direcția în carieră. Îți sunt recunoscute roadele muncii tale susținute, ceea ce ai demarat încă de la sfârșitul lunii februarie a acestui an.

             Balanță – este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Se poate vorbi despre șansa de a călători în locuri inițiatice sau poți să întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin. Este nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători, eventual pe alte meleaguri. Relaționezi mai mult cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării. Este stimulată dorința de aventură și explorare, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici acum o călătorie peste hotare. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la niște cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta, pe viitor, în plan profesional.

             Scorpion – ceva se finalizează în acest moment fiind vorba despre obiective financiare, un împrumut bancar sau o relație intimă, aspecte importante care vizează taxele și impozitele, poate chiar pierderi financiare, venite ca urmare a unor sancțiuni, amenzi. Se face lumină în ceea ce privește resursele partenerului de viață, un asociat, o afacere, moștenire. Poate fi vorba acum despre culegerea roadelor primite de pe urma unor proiecte pe care le-ai demarat la începutul verii a acestui an. Este posibil să primești recompense financiare sau reiei un proces de pe urma căruia să obții și beneficii materiale. Nu este exclus să primești vești interesante despre o moștenire. Nu exagera cu cheltuielile!

            Săgetător – această Lună Plină poate marca, pentru tine, un moment de cotitură în mariaj, într-o relație de parteneriat, în relația cu adversarii direcți. Poate fi șansa de a vedea rezultatele unei munci suținute de la începutul lunii iunie a acestui an. Acordă atenție la asocierile pe care le faci. Este timpul să revizuiești anumite contracte, parteneriate, să pui capăt unei situații confuze. Acordă atenție la imaginea ta în societate, modul în care te percep ceilalți oameni, felul în care îți exprimi punctul de vedere. Relația cu partenerul de viață se intensifică iar dacă nu ai încă un partener de viață atunci, în această perioadă, este posibil să resimți această lipsă în mod profund.

             Capricorn – putem să vorbim despre ocazia de a renunța la un loc de muncă, finalizezi un proiect important, îți schimbi programul de lucru, te preocupi mai mult de propriul organism, urmezi un nou regim alimentar, renunți la un tratament care nu mai este eficient. Este o perioadă favorabilă pentru a începe o anumită dietă. Atenție însă la contractul de muncă pe care dorești să îl semnezi, la modul în care îți ceri drepturile salariale.

            Vărsător –  poți ajunge în situația de a pune punct unei relații de dragoste sau vei intra în posesia unor informații care vizează o relație sentimentală. Este o perioadă dinamică, plină de energie și creativitate, una în care ai ocazia să te bucuri de realizări deosebite, în ceea ce privește un proiect care implică creativitate, inspirație sau chiar încerci să obții și niște beneficii materiale venite de pe urma unei investiții făcute în trecut. Te remarci mult mai ușor aducând la suprafață ceea ce este unic, special. Poate fi vorba și despre pierderi sau realizări venite dinspre proprii copii, speculații, activități care țin de joc, distracții, petrecere a timpului liber. 

            Pești – urmează o perioadă în care se pot amplifica evenimentele care țin de casă, activitățile imobiliare, relația cu părinții, locul natal. Poate fi vorba acum și despre finalizarea unor relații, întoarcerea către trecut, revederea unor prieteni din copilărie. Este posibil să renunți la o locuință, vrei să faci o schimbare de domiciliu sau pot apărea probleme serioase, legate de proprietate. Este o perioadă emoțională, intensă fiind mult mai sensibil acum și având o mai mare nevoie de afecțiune, protecție, de a fi mai aproape de familie.