Luna Plină în semnul Capricorn, 5 iulie 2020

         Luna Plină în semnul Capricorn

                „Fantomele supraviețuiesc în inconștient, vai… cu tenacitate subtilă – fantomele lucrurilor ne-făcute, a cuvintelor ne-spuse, a gesturilor mici sau mari pe care inima și mâinile nu au putut să le înfăptuiască.” Dane Rudhyar
            În data de 5 iulie 2020 are loc Luna Plină pe axa Rac – Capricorn, la ora 7:44’, la 13ᵒ 38’, pe axa caselor VI- XII, axa sănătății și a limitărilor oferind lecții despre purificarea fizică și spirituală. Ascendentul acestui moment se află în zodia Leu. Tot acum are loc și eclipsa de Lună prin penumbră, a treia eclipsă de Lună, din cele patru care au loc  în acest an.    
            Opoziția luminariilor este situată pe Axa familială (Rac – Capricorn), casele VI-XII (axa sacrificiului și limitărilor); se poate vorbi acum despre primirea unor lecții destul de dure ce vizează purificarea fizică și spirituală. Cu Soarele în zodia Rac (semn cardinal, de apă, feminin, guvernat de Lună) se pune mai mult accent pe casă, familie, tradiții, trecut, dorința de a ne întorce în locul natal, la propriile rădăcini. Este un eveniment astrologic ce creează un conflict între viața interioară (familia) și viața publică (societatea) indicând locul unde amintirile devin sentimente iar idealurile realități. Se poate vorbi despre un impact puternic asupra modului în care vedem viața și rolul pe care îl jucăm în familie, în relația cu oamenii dragi putând să iasă acum la suprafață situații din trecut care ne-au rănit în mod profund. Cu Soarele în casa a XII-a (casa dușmanilor ascunși, karma, inconștientul colectiv, a sacrificiilor și izolării, marilor boli) se face lumină asupra trecutului, a lucrurilor neterminate, suntem puși față în față cu propriile frici, fantasme, traume. Eul (Soarele) tinde să se confrunte cu cele mai acute probleme existențiale și, cu cât ne agățăm mai mult de trecut, de un mediu viciat, provocator de probleme de natură emoțională, cu atât mai mult ne vom confrunta cu sentimentul de neputință, de imposibilitatea ieșirii din situații de criză. Se simte mai pregnant sentimentul de sacrificiu, imposibilitatea de a vedea „luminița de la capătul tunelului”. Casa a XII-a este considerată pragul peste care, odată ce am trecut, avem posibilitatea de a da startul unui nou început. Aici se termină „tărâmul cerului”, aici ne scufundăm în tenebre având sentimentul de inevitabilitate, acel sentiment de „ce trebuie să se întâmple…  se va întâmpla”. 
            Luna Plină în casa a VI-a, în semnul Capricorn, aduce în prim plan relația cu colegii, colaboratorii, preocuparea față de propria sănătate, încercarea de a găsi posibilități de progres în plan profesional. Mesajul acestei energii activate de Luna din casa a VI-a (casa locului de muncă și a sănătății) ne aduce nevoia de echilibru între nevoile personale și ale celor cu care colaborăm, necesitatea de a găsi alternative de vindecare a suferinței trupești, de a cerceta dincolo de lumea fizică, aspecte care ne sunt necesare pentru a progresa în plan spiritual. Poate fi o perioadă de finalizare a unei relații de colaborare sau încercarea de a ne debarasa dintr-un mediu de lucru ostil, de renunțare la un proiect profesional care s-a dovedit a fi provocator de suferință, pierderi.
            Prezența lui Jupiter, Pluton și Saturn retrograde în semnul Capricorn și casa a VI-a, împreună cu Luna Plină, ne aduce posibila confruntare cu teste legate de locul de muncă, relația cu colegii, colaboratorii, schimbări legislative sau modificări la nivel înalt, în plan politic, social, menite să ne forțeze să schimbăm ceva în modul de a ne organiza timpul, viața personală și profesională, felul în care abordăm relația cu cei din mediul de lucru. Se poate vorbi despre reluarea unor acțiuni derulate încă de la sfârșitul anului trecut și cu semnale clare de schimbări, răsturnări de situație undeva în a doua parte a lunii martie a acestui an. Pe de altă parte este șansa de a reveni asupra unor aspecte care trebuiau corectate, reevaluate, renegocieri care ne aduc în față adevăratele interese aflate în spatele unor decizii luate în trecut.
            Soarele  în zodia Rac, în casa XII-a, poate aduce momentul unei  mari dezamăgiri, aflarea unor secrete menite să ne destabilizeze, din punct de vedere emoțional, important este să aducem la lumină ceea ce trebuie vindecat, tratat: traume, răni, lucruri rele, relații care au blocat bunul mers al propriei existențe. Oscilăm între a alege cu mintea ținând cont de rațiune și a ne lăsa conduși de credință, de propriile aspirații, nevoile emoționale cele mai puternice. Este important să ne regăsim prin temelia pe care am construit-o de-a lungul timpului și care va fi testată pentru a vedea cât de mult am investit, cât suflet am pus, câtă iubire și credință am implicat, în viața de familie dar și în carieră. Ne vom simți, poate, zdruncinați, secătuiți, lipsiți de putere în fața încercărilor de acum dar cu siguranță vom fi ajutați să conștientizăm cât de valoroasă este viața, cât de bogați putem fi, atunci când primim iubire și ne regăsim în armonie cu propria familie și în locul cel mai drag sufletului nostru – ACASĂ! Este o perioadă în care sunt manifestate emoțiile puternice reprimate de-a lungul timpului dar și tendința de fugă, izolare, de neacceptare a realității și de scufundare într-o lume iluzorie.
            Ascendentul în zodia Leu, în general, vorbește despre dinamism, dorința de a străluci, de a privi în propria ființă și de a ne racorda la mediul în care trăim cu mai multă deschidere acceptând jocul, iubirea, nevoia de a ne pune în valoare redescoperindu-ne mai luminoși, mai semeți și mai frumoși prin ceea ce putem aduce la lumină, accepta și ierta. Cu Soarele aflat în semnul Rac, în casa a XII-a, foarte aproape de Mercur retrograd în același semn Rac, se pare că această strălucire este oarecum „știrbită”, nu reușește să ne scoată dintr-un impas sau să ne aducă mai aproape de adevăr. Este acel sentiment că, oricât de mult ne-am strădui să facem ca lucrurile să funcționeze în favoarea noastră, parcă ceva vine și ne ia acest drept la libertate de exprimare, la libertatea de a fi, de a ne manifesta propriile dorințe, capacitatea de a iubi, de a oferi. Este nevoia de introspecție, de căutare în propria ființă, nevoia de regăsire prin căutarea acelor aspecte din trecut care ne-au marcat, ne-au făcut să ne simțim neîmpliniți sau ne dă sentimentul de neputință.
            Mercur retrograd în casa a XII-a readuce în atenție aspecte care s-au derulat în urmă cu aproximativ o lună, se vorbește mult și fără rost, sunt aduse la suprafață bârfe, ne confruntăm cu atacuri, probleme venite din partea dușmanilor ascunși, cu informații mincinoase, se pun la cale tratative care sunt, de fapt, împotriva mulțimii. Cu Uranus în casa a X-a ne putem aștepta la schimbări bruște de atitudine a mai marilor în stat, decizii luate, în aparență, în favoarea poporului.
            Această Luna Plină în semnul Capricorn aduce la suprafața conștiinței sentimente înăbușite, trăiri, dorințe cear nu au fost exprimate, gânduri reprimate, ceea ce ne-a fost interzis de familie, societate, anturaj. Ne putem confrunta cu testarea propriilor valori și principii, resimțim necesitatea de a observa cât de valabile sunt regulile după care ne conducem viața, dacă am folosit în mod corect informația, experiența de viață. Ceea ce primim acum, în această perioadă de Lună Plină în semnul Capricorn, este o consecință a acțiunilor de la sfârșitul anului trecut. 
           Luna Plină din zodia Capricorn aduce în lumină nevoia de sacrificiu în vederea depășirii (auto)limitărilor și, implicit, a conștientizării nevoii de a ne transforma acceptând că putem renaște mai presus de planul material aducând la lumină cele mai profunde trăiri și dorințe, necesare propriei purificări. Este momentul de aducere în lumină a propriilor slăbiciuni, traume dar și de maturizare și folosire a experienței acumulate, în sensul creșterii personale și în plan social. Mesajul acestei Luni Pline în semnul Capricorn este: „Concretizez material toate gândurile creatoare utile revelației funcției mele interioare și mi le asum cu libertate deplină.”
             Luna Plină în semnul Capricorn are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 5 iulie (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 14°.

     Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Capricorn pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – în această perioadă se manifestă mult mai pregnant ambițiile și dorința de progres în plan socio-profesional. Ești mult mai preocupat de aspecte care vizează eventuale schimbări pe care vrei să le faci în carieră. Pot apărea neplăceri venite din partea șefilor sau a autorităților și astfel ești nevoit să acționezi cu mai multă hotărâre pentru a face față solicitărilor. Urmează o perioadă în care se va pune mai mult accent pe recunoașterea propriei valori personale, carieră, realizarea socio-profesională, pe relația cu familia, aspecte care vizează necesitatea de a păstra un echilibru între carieră și familie.

            Taur – acum se observă rezultatul acțiunilor demarate în trecut și care vizează studiile superioare, domeniul spiritual, relația cu străinătatea. Poate fi o perioadă de revelații, de primire a unor răspunsuri prin intermediul unui mentor, ghid, profesor. Vrei mai mult de la tine, te înscrii la noi cursuri de perfecționare. Urmează o perioadă în care este stimulată dorința de cunoaștere și de explorare mediului având parte de noi contacte cu oameni aflați peste hotare sau poți să simți nevoia profundă de a explora locuri noi, domenii diferite, ai dorința de a explora și învăța noi culturi sau domenii legate de spiritualitate.

            Gemeni – este o perioadă de transformare profundă, pot să apară evenimente de natură karmică fiind pus în situații greu de coordonat, rezolvat. Se va observa o mai mare preocupare față de ocultism, esoterism, aflarea unor informații care te vor lămuri asupra unor evenimente derulate cu mult timp în urmă. Treci printr-o perioadă în care vei pune accentul pe latura financiară, bani proveniți prin intermediul celorlalți, dintr-o moștenire sau prin intermediul partenerului de viață. Se poate vorbi despre finalizarea sau revenirea asupra unei relații de iubire care îți poate bulversa existența.

            Rac – pot apărea acum răsturnări de situație în cadrul unor relații, descoperirea unor secrete care au legătură cu o colaborare importantă, o asociere. Sunt aduse la lumină anumite aspecte care vizează relația de cuplu sau un parteneriat. Se poate vorbi și despre implicarea în cadrul unei relații importante sau desfacerea unei alianțe, declanșarea unui divorț, un proces. Se poate spune că a venit timpul să pui capăt definitiv unui parteneriat, ca urmare a unor acțiuni, neînțelegeri pe care le-ai avut și în trecut.

            Leu – va trebui să acorzi o atenție specială la propriul organism fiind predispus la probleme de sănătate care se cer rezolvate cât mai urgent. Este posibil să fi pus în situația de a lua decizia de schimbare a locului de muncă sau de a renunța la un proiect profesional. Nu este exclus să fii acuzat pe nedrept sau vezi acum rezultatul acțiunilor unor udșmani ascunși, a unor persoane invidioase pe capacitățile tale. Urmează o perioadă în care te confrunți cu schimbări importante, legate de locul de muncă sau în relația cu colegii de muncă. Nu este o perioadă bună pentru a da startul unor acțiuni, proiecte profesionale!

            Fecioară – este momentul să culegi roadele unei munci de creație sau poți să te bucuri de realizări, succese venit din partea copilului. Poți lua hotărârea bruscă de a pune capăt unei relații sentimentale sau poți vedea ce interese are, de fapt, persoana iubită. Se poate vorbi și despre o reconfigurare sau chiar schimbarea totală a direcției, în ceea ce privește o relație de amor dar și un eventual hobby, o investiție.

            Balanță – este o perioadă cu suișuri și coborâșuri în ceea ce privește casa, familia, relația cu părinții. Te preocupi mai mult de casă și familie, putem vorbi și despre o schimbare de domiciliu sau achiziția unei case, proprietate sau de schimbări, nu tocmai favorabile, în ceea ce privește propria gospodărie. Pot să apară schimbări importante legate de carieră și care te obligă să schimbi și domiciliul sau pot să apară tensiuni în relația cu partenerul de viață, ca urmare a schimbărilor din plan profesional.

            Scorpion – este important să fii mult mai atent la contractele pe care le semnezi, la ce anume și cum negociezi. Pot să apară dificultăţi în relaţia cu anturajul, în micile deplasări, în tot ceea ce ţine de comunicare şi informare dar și în ceea ce privește studiile superioare, deplasările în străinătate. Ajungi la apogeul unor acțiuni, proiecte demarate la sfârșitul anului trecut care vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte.

            Săgetător – te preocupi mai mult de noi posibilități de progres în plan material, financiar. Vei pune accentul pe câștigurile financiare, confort, valori și nevoi personale, securitate materială și emoțională, afecțiune. Se poate vorbi despre o perioadă în care ai șansa de a fi recompensat, din punct de vedere financiar sau semnezi un contract avantajos, pe termen îndelungat. Atenție însă la riscul de a fi furat sau la pierderile de bani.

            Capricorn – treci de la o extremă la alta, vrei să faci schimbări bruște legate de propria înfățișare, te preocupi mai mult de propriul corp, felul în care arăți. Vei pune accentul pe propria persoană, nevoia de afirmare, felul în care te percepe lumea, simți nevoia de a schimba direcția în viață, comportamentul personal. Este posibil să treci printr-o criză de identitate, pot să apară unele probleme de afirmare personală sau în relația de cuplu.

            Vărsător – va trebui să acorzi o atenție sporită echilibrului emoțional și propriei sănătăți. Este important să analizezi cu atenție comportamentul și modul de a gândi, de a percepe viața și oamenii întrucât ești înclinat către starea de pesimism, ai tendința de a-ți creea singur probleme. Poți avea vise interesante, primești mesaje care te vor ajuta să găsești răspunsuri la situațiile neplăcute cu care te poți confrunta. Accentul se pune acum pe viața intimă, secrete, datorii karmice, temeri personale, frustrări, spiritualitate. Te poți aștepta la evenimente nedorite care pot să-ți creeze o stare de disconfort, la nivel psihic și emoțional. Poți descoperi secrete importante sau te poți confrunta cu dușmănii puternice.

            Pești – este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, ONG-uri. Pui mai mult accent pe relația cu prietenii, idealuri, speranțe, dorința de independență, relații, politică. Este posibil să îți vină brusc ideea desprinderii dintr-o organizație, descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o anumită relație de prietenie. În această perioadă reușești să vezi adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine.