Luna Plină în semnul Capricorn, 24 iunie 2021

             Luna Plină în semnul Capricorn
 

        „Ne cunoaștem cu adevărat doar atunci când ne aflăm în fața propriilor noastre limite.”  Paulo Coelho
        În data de 24 iunie 2021 are loc Luna Plină pe axa Rac – Capricorn, la ora 21:40’, la 3ᵒ 28’, pe axa caselor VI- XII, axa sănătății și a limitărilor oferind lecții despre purificarea fizică și spirituală. Ascendentul acestui moment se află în zodia Capricorn.
            Opoziția luminariilor este situată pe Axa familială (Rac – Capricorn), casele VI-XII (axa sacrificiului și limitărilor) astfel că se poate vorbi acum despre primirea unor lecții destul de dure, ce vizează purificarea fizică și spirituală. Cu Soarele în zodia Rac (semn cardinal, de apă, feminin, guvernat de Lună) se pune mai mult accent pe casă, familie, tradiții, trecut, dorința de a ne întorce în locul natal, la propriile rădăcini. Este un eveniment astrologic ce creează un conflict între viața interioară (familia) și viața publică (societatea) indicând locul unde amintirile devin sentimente iar idealurile realități. Se poate vorbi despre un impact puternic asupra modului în care vedem viața și rolul pe care îl jucăm în familie, în relația cu oamenii dragi putând să iasă acum la suprafață situații din trecut care ne-au rănit în mod profund.
            Cu Luna în casa a XII-a (casa dușmanilor ascunși, karma, inconștientul colectiv, a sacrificiilor și izolării, marilor boli) se face lumină asupra trecutului, a lucrurilor neterminate, suntem puși față în față cu propriile frici, fantasme, traume. Luna Plină ne aduce în față cele mai acute probleme existențiale și, cu cât ne agățăm mai mult de trecut, de un mediu viciat, provocator de probleme de natură emoțională, ne vom confrunta cu sentimentul de neputință, imposibilitatea ieșirii din situații de criză. Casa a XII-a este considerată pragul peste care, odată ce l-am trecut, avem posibilitatea de a da startul unui nou început. Aici se termină „tărâmul cerului”, ne scufundăm în tenebre având sentimentul de inevitabilitate, acel sentiment de „ce trebuie să se întâmple…  se va întâmpla”. 
            Soarele aflat în casa a VI-a, în semnul Racului, aduce în prim plan relația cu colegii, colaboratorii, preocuparea față de propria sănătate, încercarea de a găsi posibilități de progres în plan profesional. Soarele din zodia Rac și casa a VI-a aduce în vedere nevoia de echilibru între nevoile personale și ale celor cu care colaborăm, necesitatea de a găsi alternative de vindecare a suferinței trupești, de a cerceta dincolo de lumea fizică, aspecte care sunt necesare pentru a progresa în plan spiritual. Poate fi o perioadă de finalizare a unei relații de colaborare sau încercarea de a ne debarasa dintr-un mediu de lucru ostil, de renunțare la un proiect profesional care s-a dovedit a fi provocator de suferință, pierderi.
            Jupiter retrograd (în casa a II-a, a valorilor, resurselor personale, bani din muncă proprie) aspectează favorabil susținând această Lună Plină pe axa Rac-Capricorn astfel că ajutorul ne vine din reîntoarcere la credință, la propriile valori, la ceea ce ne-a ajutat și în trecut și a dat sens propriei vieți. Curajul, ambiția, dorința de a ne continua drumul cu încredere ne vine din sentimentul de apartenență dar și prin credință. Jupiter în semnul Pești, aflat în mers retrograd, prin casa a II-a, ne dă ocazia să recâștigâm bunuri pe care le credeam definitiv pierdute sau măcar pentru a vedea care este adevărata sursă a pierderilor suferite din ultima perioadă. Poate fi ajutorul Divin primit ca urmare a unui ajutor oferit în mod necondiționat.
            Lilith mediază opoziția dintre Venus și Pluton așa că se cere prudență cui acordăm încredere, atunci când vine vorba despre asocieri, fie că este vorba despre dragoste sau relații de afaceri,  putând fi astfel induși în eroare de personaje care au interese ascunse.
            Prezența lui Uranus în conjuncție cu Fundul Cerului (casa începutului și a sfârșitului, semnifică propriile rădăcini, locul de proveniență, casa, locul și țara natală, trecutul, patromoniul, amintirile, familia), aflat în careu cu Saturn retrograd din semnul Vărsător, anunță finalizări, rupere de tradiții, extremism legat de teritoriu, de bunuri materiale, de casă, de țara natală, probleme care țin de locul pe care se află propria casă. Multe neliniști din plan social se vor răsfrânge asupra propriului suflet oblingânu-ne la transformare bruscă a propriului ideal. O suferință neașteptată ne readuce cu „picioarele” pe pământ. Este căderea dar și șansa de a ne fie deschis un nou drum. Guvernatorul casei a VII-a, Venus din zodia Rac, semnifică dorința și nevoia de a ne dărui propriile sentimente de bine și frumos unei familii, de a ne împăca cu trecutul pentru ca astfel să putem merge mai departe, fără păreri de rău. Există însă tendința către compromis.
            Mercur (trigon cu Saturn retrograd) și Destinul (sextil cu Marte din semnul Leu) aflate în zodia Gemeni, pe casa a V-a, a iubirii, creativității, copiilor, ne dă imboldul de a ne exprima propriile dorințe, așteptări, vis-a-vis de relația de iubire, de ceea ce înseamnă exprimarea propriilor aspirații iar munca pe care o depunem acum nu ni se va părea o corvoadă, cât timp avem un ideal clar în minte și în suflet. Destinul ne susține pe propria cale aducându-ne mai aproape de ceea ce ne este cu adevărat necesar pentru a crește. Relațiile care se contruiesc sau se finalizează acum pun un accent deosebit pe comunicare, schimbul de informații.
            Luna Plină guvernează casa a VII-a astfel că multe secrete legate de alianțe, relații de cuplu, negocieri în plan politic, tind să iasă acum la suprafață putând provoca separări. Este momentul de aducere în lumină a propriilor slăbiciuni, traume dar și de maturizare și folosire a experienței acumulate, în sensul creșterii personale și în plan social. Luna Plină din zodia Capricorn ne dă energia necesară în vederea depășirii (auto)limitărilor și, implicit, a conștientizării nevoii de a ne transforma acceptând că putem renaște mai presus de planul material aducând la lumină cele mai profunde trăiri și dorințe, necesare propriei purificări. Ne confruntăm acum cu rezultatul acțiunilor demarate în preajma datei de 13 ianuarie 2021, atunci când s-a produs aspectul de Lună Nouă în semnul Capricorn. 
            Mesajul acestei Luni Pline în semnul Capricorn este: „Concretizez material toate gândurile creatoare utile revelației funcției mele interioare și mi le asum cu libertate deplină.”
            Luna Plină în semnul Capricorn are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 24 iunie (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 4°.

                 Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Capricorn pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – în această perioadă se manifestă mult mai pregnant ambițiile și dorința de progres în plan socio-profesional. Ești preocupat de aspecte care vizează schimbările pe care vrei să le faci în carieră. Pot apărea neplăceri venite din partea șefilor sau a autorităților și astfel ești nevoit să acționezi cu mai multă hotărâre pentru a face față solicitărilor. Urmează o perioadă în care se va pune mai mult accent pe recunoașterea propriei valori personale, carieră, realizarea socio-profesională, pe relația cu familia, aspecte care vizează necesitatea de a păstra un echilibru între carieră și familie.

            Taur – acum se observă rezultatul acțiunilor demarate în trecut și vizează studiile superioare, domeniul spiritual, relația cu străinătatea. Poate fi o perioadă de revelații, de primire a unor răspunsuri prin intermediul unui mentor, ghid, profesor. Vrei mai mult de la tine, te înscrii la noi cursuri de perfecționare. Urmează o perioadă în care este stimulată dorința de cunoaștere și de explorare mediului având parte de noi contacte cu oameni aflați peste hotare sau simți nevoia profundă de a explora locuri noi, domenii diferite, ai dorința de a explora noi culturi sau domenii legate de spiritualitate.

            Gemeni – este o perioadă de transformare profundă, pot să apară evenimente de natură karmică fiind pus în situații greu de coordonat, rezolvat. Se va observa o mai mare preocupare față de ocultism, esoterism, aflarea unor informații care te vor lămuri asupra unor evenimente derulate cu mult timp în urmă. Treci printr-o perioadă în care vei pune accentul pe latura financiară, bani proveniți prin intermediul celorlalți, dintr-o moștenire sau prin intermediul partenerului de viață. Se poate vorbi despre finalizarea sau revenirea asupra unei relații de iubire care îți poate bulversa existența.

            Rac – pot apărea acum răsturnări de situație în cadrul unor relații, descoperirea unor secrete care au legătură cu o colaborare importantă, o asociere. Sunt aduse la lumină anumite aspecte care vizează relația de cuplu sau un parteneriat. Se poate vorbi și despre implicarea în cadrul unei relații importante sau desfacerea unei alianțe, declanșarea unui divorț, un proces. Se poate spune că a venit timpul să pui capăt definitiv unui parteneriat, ca urmare a unor acțiuni, neînțelegeri pe care le-ai avut și în trecut.

            Leu – va trebui să acorzi o atenție specială la propriul organism fiind predispus la probleme de sănătate care se cer rezolvate cât mai urgent. Este posibil să fi pus în situația de a lua decizia de schimbare a locului de muncă sau de a renunța la un proiect profesional. Nu este exclus să fii acuzat pe nedrept sau vezi acum rezultatul acțiunilor unor dușmani ascunși, a unor persoane invidioase pe capacitățile tale. Urmează o perioadă în care te confrunți cu schimbări importante, legate de locul de muncă sau în relația cu colegii de muncă. Nu este o perioadă bună pentru a da startul unor proiecte profesionale!

            Fecioară – este momentul să culegi roadele unei munci de creație sau poți să te bucuri de realizări, succese venit din partea copilului. Poți lua hotărârea bruscă de a pune capăt unei relații sentimentale sau poți vedea ce interese are, de fapt, persoana iubită. Se poate vorbi și despre o reconfigurare sau chiar schimbarea totală a direcției, în ceea ce privește o relație de amor dar și un eventual hobby, o investiție.

            Balanță – este o perioadă cu suișuri și coborâșuri în ceea ce privește casa, familia, relația cu părinții. Te preocupi mai mult de casă și familie, putem vorbi și despre o schimbare de domiciliu sau achiziția unei case, proprietate sau de schimbări, nu tocmai favorabile, în ceea ce privește propria gospodărie. Pot să apară schimbări importante legate de carieră și care te obligă să schimbi și domiciliul sau pot să apară tensiuni în relația cu partenerul de viață.

            Scorpion – este important să fii mult mai atent la contractele pe care le semnezi, la modul în care negociezi. Pot să apară dificultăţi în relaţia cu anturajul, în micile deplasări, în tot ceea ce ţine de comunicare şi informare dar și în ceea ce privește studiile superioare, deplasările în străinătate. Ajungi la apogeul unor acțiuni, proiecte demarate la sfârșitul anului trecut care vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte.

            Săgetător – te preocupi mai mult de noi posibilități de progres în plan material, financiar. Vei pune accentul pe câștigurile financiare, confort, valori și nevoi personale, securitate materială și emoțională, afecțiune. Se poate vorbi despre o perioadă în care ai șansa de a fi recompensat, din punct de vedere financiar sau semnezi un contract avantajos, pe termen îndelungat. Atenție însă la riscul de a fi furat sau la pierderile de bani.

            Capricorn – treci de la o extremă la alta, vrei să faci schimbări bruște legate de propria înfățișare, te preocupi mai mult de propriul corp, felul în care arăți. Vei pune accentul pe propria persoană, nevoia de afirmare, felul în care te percepe lumea, simți nevoia de a schimba direcția în viață, comportamentul personal. Este posibil să treci printr-o criză de identitate, pot să apară unele probleme de afirmare personală sau în relația de cuplu.

            Vărsător – va trebui să acorzi o atenție sporită echilibrului emoțional și propriei sănătăți. Este important să analizezi cu atenție comportamentul și modul de a gândi, de a percepe viața și oamenii întrucât ești înclinat către starea de pesimism, ai tendința de a-ți creea singur probleme. Poți avea vise interesante, primești mesaje care te vor ajuta să găsești răspunsuri la situațiile neplăcute cu care te poți confrunta. Accentul se pune acum pe viața intimă, secrete, datorii karmice, temeri personale, frustrări, spiritualitate. Pot apărea evenimente nedorite care pot să-ți creeze o stare de disconfort, la nivel psihic și emoțional. Poți descoperi secrete sau te poți confrunta cu dușmănii puternice.

            Pești – este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, ONG-uri. Pui mai mult accent pe relația cu prietenii, idealuri, speranțe, dorința de independență, relații, politică. Este posibil să îți vină brusc ideea desprinderii dintr-o organizație, descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o anumită relație de prietenie. În această perioadă reușești să vezi adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește de la tine.