Luna Plină în semnul Capricorn, 17 iulie 2019

                   Luna Plină în semnul Capricorn

            „Nu uita: lângă cel mai înalt punct al fericirii se află cea mai adâncă prăpastie a durerii.” Octavian Paler
            În data de 17 iulie 2019 are loc Luna Plină pe axa Rac – Capricorn, la ora 0:38’, la 24ᵒ 04’, pe axa IV- X axa familială, cu ascendentul în zodia Berbec. Opoziția luminariilor este situată pe Axa familială (Rac – Capricorn), în casele IV- X, ceea ce vizează conflictul între viața interioară (familială) și viața publică (societatea), indică locul unde amintirile devin sentimente iar idealurile se transformă în realități sociale. Cu Soarele în zodia Rac (semn cardinal, de apă, feminin, guvernat de Lună) se pune mai mult accent pe casă, familie, tradiții, trecut, locul natal,  propriile rădăcini. Se poate vorbi acum despre impactul puternic asupra modului în care vedem viața și a rolului pe care îl jucăm în familie, în relația cu oamenii dragi putând să iasă acum la suprafață situații din trecut care ne-au rănit în mod profund.
            Luna reprezintă inconștientul, impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără să ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit în viață, prin intermediul trăirilor și reacțiilor noastre psihice. Luna se află în casa a X-a, casa realizărilor sociale și profesionale, care reflectă ascensiunea în plan public, modul în care ne remarcăm în societate, orientarea către obiectivele publice. În astrologia mundană, casa a X-a reprezintă autoritatea, primul ministru, președintele, forțele de ordine (poliția, armata), șeful statului, prestigiul țării. Luna aflată în conjuncție cu Pluton retrograd aduce în vedere nevoia de transformare profundă, de conștientizare dar și de eliberare, de aducere la lumină a vechi traume, acțiuni care s-au derulat și în trecut și care ne macină, ne secătuiește la nivel emoțional, afectiv, problemele ne copleșesc. Este, de fapt, lupta care se dă pe față, la nivel înalt,  din nevoia de a scoate la suprafață traume, pierderi, obsesii, dorința de a ieși în evidență. Se scotocește prin amintiri, ne confruntăm cu probleme la nivel înalt, care vizează acțiunile derulate în trecut de șefi de stat și care au afectat națiunea, poporul. Cu Nodul Sud și seniorul karmei – Saturn retrograd – aflate la Zenit, ne putem confrunta acum cu situații greu de gestionat, de natură karmică, menite să ne forțeze să renunțăm la obiceiuri, la sisteme de conducere vechi, eventual la persoane importante în stat, care pun pe primul plan propriile interese în defavoarea națiunii. Vom auzi de căderi din funcție a unor oameni importanți în stat, la schimbări care vizează domeniul profesional, imaginea în plan public, social, aspecte  care ar putea să afecteze națiunea.  
            Luna Plină și Eclipsa parțială de Lună din semnul Capricorn nu face decât să ne reamintească că ne confruntăm cu rezultatul acțiunilor demarate în trecut și că ceea ce am planificat, gândit la Luna Nouă și Eclipsa parțială de Soare din zodia Capricorn, din data de 6 ianuarie 2019, își arată acum acum efectele, culegem roadele a ceea ce am sădit atunci.
                Neptun retrograd în semnul Pești, în trigon cu Nodul Nord Lunar și Venus (din semnul Rac) și în sextil cu Nodul Sud Lunar și Saturn retrograd din zodia Capricorn, ne ajută să găsim soluțiile salvatoare, ne dau impulsul de a străbate prin mijlocul evenimentelor apelând la credință, iubire, la ceea ce ne-ar putea ridica mai presus de materialitate, de speranțe deșarte. Este timpul de finalizare dar și de eliberare, de ardere a karmei, de trăire cu intensitate a unor emoții, dorințe, de suferință dar și de creștere, de progres în plan spiritual și nu numai. Deținem puterea necesară pentru a trece dincolo de „prag”, dincolo de confuzii și frici. Neptun este salvarea prin credință, el reprezintă subconștientul colectiv, ghidul spiritual, mentorul, ne dă puterea de transcendere între lumi, de atingere a unor planuri mult mai înalte reușind astfel să trecem dincolo de planul material.              
            Ascendentul în zodia Berbec ne dă impulsul, dinamismul, dorința de acțiune, curajul dar și agresivitatea, îndrăzneala de accede la un nivel superior. Este energia care ne conduce către reușită, cât timp ne urmăm intuiția și ne folosim de răbdare și înțelepciune, în sensul progresului în plan personal. „A fi” se împletește cu dorința de acțiune, de relaționare pentru a ne regăsi, pentru a ne redescoperi prin ceea ce putem pune în practică. Energic, plin de inițiativă, acest semn cardinal, de foc, ne îndeamnă să escaladăm propriile frici și  odată escaladat acest „munte”, ne vom simți ridicați, maturi, transformați, în numele iubirii și al regăsirii de Sine. Marte aflat în casa a V-a, în semnul Leu, ne pune în fața descoperirii propriei capacități de a crea, de a străluci, de a da forță propriilor idei, de a ne pune în valoare dar și te a accepta iubirea, cu bune și mai puțin bune, de a ne lua un nou avânt prin creație, iubire, acțiune.
            Axa familială este puternic accentuată IV-X (Nodul Nord Lunar, Venus, Soare, Mercur retrograd – în casa a IV-a, cu Nodul Sud Lunar, Saturn retrograd, Luna și Pluton retrograd în casa a X-a) ceea ce trage un semnal de alarmă, în ceea ce privește relația cu familia, tot ce ține de patrimoniul personal, relația cu mama, țara, locurile natale, viața interioară, suflet fiind deosebit de important ca acum să găsim acea forță interioară de a ne ridica deasupra răutăților, a dorinței de răzbunare, de obținere a unor avantaje materiale cu orice preț. Este important să ne regăsim prin temelia pe care am construit-o de-a lungul timpului și care va fi testată pentru a vedea cât de mult am investit, cât suflet am pus, câtă iubire și credință am implicat în viața de familie, în profesie. Ne vom simți, poate, zdruncinați, secătuiți, lipsiți de putere în fața încercărilor de acum dar cu siguranță vom fi ajutați să conștientizăm cât de valoroasă este viața, cât de bogați putem fi, atunci când primim iubire și ne regăsim în armonie cu propria familie și în locul cel mai drag sufletului nostru – ACASĂ! 
           Luna Plină din zodia Capricorn aduce în lumină nevoia de sacrificiu în vederea depășirii (auto)limitărilor și, implicit, a conștientizării nevoii de a ne transforma acceptând că putem renaște, mai presus de planul material, aducând la lumină cele mai profunde trăiri și dorințe, necesare propriei purificări. Este momentul de aducere în lumină a propriilor slăbiciuni, traume dar și de maturizare și folosire a experienței acumulate, în sensul creșterii personale și în plan social. Mesajul acestei Luni Pline în semnul Capricorn este: „Concretizez material toate gândurile creatoare utile revelației funcției mele interioare și mi le asum cu libertate deplină.”
            Luna Plină în semnul Capricorn are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 17 iulie (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 24°.

               Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Capricorn pentru fiecare semn zodiacal
 

            Berbec – în această perioadă se manifestă mult mai pregnant ambițiile și dorința ta de progres în plan profesional și social reușind să-ți pui în evidență calitățile de lider. Ești mult mai preocupat de planul profesional și relația cu superiorii fiind un moment bun de schimbare sau de reconfigurare a carierei. Atenție la eventuale probleme care țin de sistemul osos, piele, dinți. Urmează o perioadă în care se va pune mai mult accent pe recunoașterea propriei valori personale, carieră, realizarea socio-profesională.

            Taur – putem să vorbim despre despre călătorii îndepărtate sau poți lua decizia de a te perfecționa înscriindu-te la noi cursuri. Urmează o perioadă în care este stimulată dorința de cunoaștere și de explorare mediului având parte de noi contacte cu oameni aflați peste hotare sau poți să simți nevoia profundă de a explora locuri noi, domenii diferite, ai dorința de a explora și învăța noi culturi sau domenii legate de spiritualitate.

            Gemeni – este o perioadă de transformare profundă, pot să apară evenimente de natură karmică fiind pus în situații greu de coordonat, rezolvat. Se va observa o mai mare preocupare față de ocultism, esoterism. Treci printr-o perioadă în care vei pune accentul pe latura financiară, bani proveniți prin intermediul celorlalți, dintr-o moștenire sau prin intermediul partenerului de viață.

            Rac – pot apărea acum răsturnări de situație în cadrul unor relații, descoperirea unor secrete care au legătură cu o colaborare importantă. Sunt aduse la lumină anumite aspecte care vizează relația de cuplu sau un parteneriat. Se poate vorbi și despre implicarea în cadrul unei relații importante sau desfacerea unei alianțe, declanșarea unui divorț, un proces.

            Leu – va trebui să acorzi o atenție specială la propriul organism fiind predispus la probleme de sănătate care se cer rezolvate cât mai urgent. Este posibil să fi pus în situația de a lua decizia de a schimba locul de muncă. Urmează o perioadă în care te confrunți cu schimbări importante, legate de locul de muncă sau relația cu colegii de muncă. Demarezi acum o acțiune pe care ai tot amânat-o.

            Fecioară – este momentul să culegi roadele unei munci de creație sau poți să te bucuri de realizări, succese venit din partea copilului. Poți lua hotărârea bruscă de a pune capăt unei relații sentimentale, pentru a face loc unui nou început. Se poate vorbi și despre o reconfigurare sau chiar schimbarea totală a direcției.

            Balanță – poți să primești acum bani sau vei face o călătorie în străinătate, eventual vei susține un examen important pe care ai șansa să-l iei cu brio. Te preocupi mai mult de casă și familie, putem vorbi și despre o schimbare de domiciliu sau achiziția unei case, proprietate. Pot să apară schimbări importante legate de carieră, primești o propunere de colaborare sau un loc de muncă mult mai avantajos.

            Scorpion – este important să fii mult mai atent la contractele pe care le semnezi, la ce anume și cum negociezi. Pot să apară dificultăţi în relaţia cu anturajul, în micile deplasări, în tot ceea ce ţine de comunicare şi informare dar și în ceea ce privește studiile superioare, deplasările în străinătate. Ajungi la apogeul unor acțiuni, proiecte demarate la sfârșitul anului trecut care vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte.

            Săgetător – te preocupi mai mult de noi posibilități de progres în plan material, financiar. Vei pune accentul pe câștigurile financiare, confort, valori și nevoi personale, securitate materială și emoțională, afecțiune. Se poate vorbi despre o perioadă în care ai șansa de a fi recompensat, din punct de vedere financiar sau semnezi un contract avantajos, pe termen îndelungat. Atenție însă la riscul de a fi furat sau pierderi de bani.

            Capricorn – treci de la o extremă la alta, vrei să faci schimbări bruște legate de propria înfățișare, te preocupi mai mult de propriul corp, felul în care arăți. Vei pune accentul pe propria persoană, nevoia de afirmare, felul în care te percepe lumea, nevoia de a schimba direcția în viață, comportamentul personal. Este posibil să treci printr-o perioadă de criză de identitate, pot să apară unele probleme de afirmare personală sau în relația de cuplu.

            Vărsător – va trebui să acorzi o atenție sporită echilibrului emoțional și propriei sănătăți. Este important să analizezi cu atenție comportamentul și modul de a gândi, de a percepe viața și oamenii întrucât ești înclinat către starea de pesimism, ai tendința de a-ți creea singur probleme. Poți avea vise interesante, primești mesaje care te vor ajuta să găsești răspunsuri la problemele, situațiile neplăcute cu care te poți confrunta. Accentul se pune acum pe viața intimă, secrete, datorii karmice, temeri personale, frustrări, spiritualitate. Te poți aștepta la evenimente nedorite care pot să-ți creeze o stare de disconfort, la nivel psihic și emoțional. Poți descoperi acum secrete importante sau te poți confrunta cu dușmănii puternice.

            Pești – este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Pui mai mult accent pe relația cu prietenii, idealuri, speranțe, dorința de independență, relații, politică. Este posibil să îți vină brusc ideea desprinderii dintr-o organizație, descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o anumită relație de prietenie. În această perioadă reușești să vezi adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine.