Luna Plină în semnul Berbec, 5 octombrie 2017

                  Luna Plină în semnul Berbec
       „Dragostea este un dar, cel mai de preţ dintre toate bunurile de pe acest pământ, şi niciun sacrificiu nu poate fi prea mare ca să-l păstrezi.” Marie-Anne Desmarest
       Această Lună Plină are loc în semnul Berbec, în data de 5 octombrie, la ora 12:43’, la 12ᵒ43’. Opoziția luminariilor se formează pe axa afectivă, cu Luna în semnul Berbec, în casa a XI-a, casa prietenilor și a protectorilor, a idealurilor, a grupurilor și organizațiilor; Soarele se află în casa a V-a, a dragostei și a copiilor dar și a jocului și creativității, a hobby-urilor. Ascendentul momentului se află în zodia Gemeni, o zodie a comunicării, comerțului, studiilor, călătoriilor, mobilității, curiozității, o zodie duală.  
       Opoziția luminariilor este situată pe axa relațională Berbec – Balanță și aduce în prim plan relațiile, fie că este vorba despre un parteneriat sau o relație de mariaj. Este momentul în care conștientizăm nevoile și așteptările pe care le au ceilalți de la noi. Această Lună Plină în semnul Berbec are legatură cu răspunsurile la întrebările „cine sunt eu?” și „ce vreau?”. Nevoile noastre pot intra în conflict cu nevoile celorlalți, în cazul în care nu reușim să ne exprimăm cu claritate dorințele și așteptările dorindu-ne cu orice preț să ne împlinim propriul scop egoist. Acum este momentul culminat al unor acțiuni începute chiar în primăvara acestui an, atunci când a avut loc Luna Nouă în zodia Berbec (28 martie 2017). Sunt aduse la lumină anumite acțiuni care s-au derulat până acum în culise, ni se dezvăluie lucruri care ne-au fost necunoscute sau pe care le-am ținut multă vreme în afara interesului nostru. Adevărul din relațiile noastre care iese acum la suprafață nu este unul placut. Este, cel mai probabil, crud și dureros, profund răscolitor dar eliberator. Tot ce nu am apucat să exprimăm, din teama de a nu pierde încrederea celuilalt, admirația, afecțiunea, sprijinul moral și/sau material sau din oricare alte motive care să salveze aparențele, acum nu mai poate fi ascuns. Este ocazia de a observa, descoperi ceea ce suntem și încotro ne îndreptăm reușind să dăm o conotație mai profundă unei relații sentimentale, unei activități ce implică creativitate, un hobby, relația cu propriul copil. Sunt văzute aspecte despre propria persoană care, în mod normal, nu ne place să fie observate de ceilalți.
       Se poate vorbi și despre o perioadă în care putem să luăm decizia bruscă de a rupe o relație de dragoste, renunțăm la un anumit grup, asociație, prieteni (Mercur, guvernatorul Ascendentului momentului de Luna Plină în semnul Berbec, se află tot în zodia Balanță, în conjuncție cu Soarele din Casa a V-a, opoziție la Luna din semnul Berbec). Sentimentele, trăirile, suferința, gândurile, așteptările sunt manifestate în mod impulsiv, direct. Marte (guvernator al semnului Berbec) și Venus (care guvernează zodia Balanță) se află în conjuncție pe casa a V-a în trigon cu Pluton ceea ce ne dă speranța că „tot răul va fi spre binele de mai târziu”. Avem șansa să ne transformăm prin iubire. Putem fi martorii unor despărțiri dureroase, în plan sentimental. Poate avea loc acum reluarea unor relații care au trecut printr-un proces de vindecare interioară ajungând să conștientizăm ce poate fi mai de preț într-o relație.
       Uranus, ca revoluționar nestăvilit, dărâmă barierele și tradițiile, reprezintă noul și tot ce înseamnă schimbarea și se află în opoziție cu Jupiter aflat în casa a V-a, a iubirii și guvernator de casa a VII-a, a mariajului, asocierii, casa confruntărilor pe față. Așadar, se pot rupe alianțe, parteneriate importante, au loc dispute pe față, certuri. Pe de altă parte sunt aduse la vedere aspecte neplăcute ce provocă o importantă schimbare de direcție, se răstoarnă anumite valori, principii care țin de relația cu prietenii, cu un grup, asociație. Conflictele se pot naște din lucruri aparent mărunte, deși sursa acestor nemulțumiri s-a născut cu ceva ani în urmă, posibil chiar în urmă cu șapte ani, în anul 2010. Se poate vorbi acum despre scânteia cu care putem aprinde torța care ne duce în adâncuri, spre adevărata problemă. Însă, speranța că vom găsi ceva mai bun, mai constructiv, pentru moment, nu poate fi posibilă. Schimbăm o tabără pentru o alta, la fel de viciată, plină de neajunsuri. Lilith și Saturn din casa a VII-a, a mariajului, nu poate anunța lucruri tocmai bune, atunci când este vorba despre încheierea de contracte, implicarea într-o nouă relație de mariaj. Ba din contră, acum se fac alianțe ce contravin regulilor morale, urmărindu-se interese obscure.
       Cu Nodul Nord Lunar în casa a IV-a și bine aspectat de Saturn, putem să vorbim despre nevoia acută de a simți că ne regăsim liniștea sprijinindu-ne pe ceva durabil, pe familie, un loc în care să ne aflăm pacea, starea de siguranță. Este un fel de regăsire de sine, în ciuda faptului că suntem permanent chemați de obligațiile sociale, profesionale. Este starea de echilibru ce vine prin sondarea propriului suflet, prin observarea trecutului, amintirilor, prin împăcarea cu propria mamă, prin faptul că devenim mai buni și mai înțelepți atunci când, stând de vorbă cu propriul suflet, suntem mai sinceri și mai buni reînvățând că familia este baza societății zbuciumate și permanent nemulțumită în care trăim.
     Luna Plină în semnul Berbec ne aduce mesajul de a ne echilibra, armoniza în relația cu ceilalți regăsindu-ne astfel mai împăcați cu noi înșine. Este perioada de eliberare de un balast, de aducere la suprafață a adevăratului Eu, după ce am privit imaginea falsă, proiecțiile construite cu atâta trudă de-a lungul timpului lăsându-ne ghidați doar de aparențe.  Înainte de a face schimbări importante în viața personală este cazul să ne armonizăm cu mediul în care ne aflăm, să conștientizăm că nu suntem singuri și că fiecare decizie pe care o luăm poate afecta, în sens bun sau rău, și pe ceilalți.  Vine acum spre noi ceea ce am dăruit, ce am pus la fundamentul propriului Eu dar și al relației, relațiilor în care suntem implicați. Dacă primim din partea celuilalt agresivitate înseamnă că  trebuie să învățăm să ne iubim mai mult, să ne iertăm și cu siguranță vom primi iertarea și iubirea de care avem atâta nevoie. Mesajul Lunii Pline în zodia Berbec este: „Mă redescopăr și învăț să dăruiesc.”
      Lună Plină în semnul Berbec are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 5 dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună , Mercur, Venus, Marte) în preajma gradului 13°.

                       Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Berbec fiecărei zodii

       Berbec –  poate fi vorba despre o perioadă de criză de identitate sau nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți oameni. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, de felul în care te percep ceilalți. Ești predispus la probleme care țin de propria identitate, ai o oarecare stare de dezorientare, nehotărâre în ceea ce privește alegerea unei direcții clare. Este posibil să apară probleme în relația de cuplu, datorită stării tale de nehotărâre, incapacitatea de a fi obiectiv.

        Taur – este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea anumitor probleme din această perioadă. Pot fi aduse la lumină secrete ale unor dușmani ascunși și care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă de la începutul lunii august a anului trecut. A venit timpul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Ai ocazia să intri în posesia unui secret care ți-a creat tot felul de probleme, într-o relație sau la locul de muncă. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe sacrificiu, compasiune, cercetări metafizice, muncă și sănătate.

       Gemeni – este momentul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații, mult mai valoroase pentru propriul progres. Ai ocazia să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere. Te preocupi mai mult de relația cu prietenii, îți dedici timpul unui proiect, poți întâlni acum protectori care să te ajute în lansarea de noi activități de grup.  Este o perioadă în care ți se cere să realizezi echilibrul dintre ceea ce oferi în relația cu prietenii și nevoile individuale de creație.

        Rac – ar trebui să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile care vin spre tine, în plan profesional. Se poate vorbi despre șansa obținerii unei avansări în plan profesional, posibilitatea de a schimba direcția în carieră. Îți sunt recunoscute roadele muncii tale susținute, ceea ce ai demarat încă de la sfârșitul lunii februarie a acestui an. Mesajul acestei Luni Pline are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Poți găsi acum soluții neașteptate marcând, de fapt, un final dar și posibilitatea de a da startul unui nou început cariera ta având parte de schimbări bruște care vor afecta și relația cu familia.

       Leu – este stimulată dorința de aventură și explorare, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici acum o călătorie în străinătate. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la niște cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta, pe viitor, în plan profesional. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Se poate vorbi de șansa de a călători  în locuri inițiatice sau poți să întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin. Este nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători, eventual pe alte meleaguri. Relaționezi mai mult cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării.

      Fecioară – este timpul ideal pentru a face curățenie în tot ceea ce ține de afaceri, investiții, împrumuturi, să lămurești anumite aspecte care sunt legate de un proces, o moștenire sau un partaj, taxe și impozite, o relație intimă. Traversezi acum o perioadă de transformări profunde fiind absolut necesar să acorzi o atenție specială, atunci când vine vorba despre împrumuturi, amenzi, taxe și impozite.

       Balanță – este un moment bun pentru a lua unele decizii importante ce vizează un parteneriat, o afacere. Tot acum se arată dușmanii pe față, poți afla unele adevăruri ascunse despre un partener, colaborator sau asociat. Putem vorbi despre o perioadă intensă, din punct de vedere relațional; poate avea loc semnarea sau desfacerea unui contract important, finalizarea unui mariaj, a unui parteneriat. A venit timpul să te hotărăști către ce direcție o apuci, vis-à-vis de o relație. Tot acum ai toate șansele să întâlnești o persoană de sex opus interesantă și care va juca un rol important în viața ta.

       Scorpion – sunt aduse în vedere unele probleme care vizează propria sănătate dar și relația cu colegii și/sau colaboratorii. Este recomandat să începi o dietă, să te preocupi mai mult de propria sănătate, să îți organizezi mult mai eficient timpul respectând orele de relaxare fiind necesare mai multe plimbări în natură. Ai ocazia să vezi colegii de serviciu în care merită să ai încredere, să descoperi de unde vin, de fapt, anumite probleme la locul de muncă. Este posibil să fii obligat să iei hotărârea, pe care ai tot amânat-o, privind schimbarea locului de muncă.

     Săgetător – este timpul să culegi roadele unei munci susținute, încă de la sfârșitul lunii februarie, în ceea ce privește o muncă de creație, un hobby, realizări importante care vizează relația cu copiii sau din investiții ori activități sportive. Este momentul să culegi roadele unei efort creator și creativ, rezultate deosebite venite din partea propriului copil sau pur și simplu te implici într-o nouă poveste de amor.

      Capricorn – ai ocazia acum să pui capăt unor probleme care vizează o casă, proprietate, să finalizezi unele acțiuni care au legătură cu părinții, casa natală, bunuri imobiliare, locul natal. Poate îți vine brusc cheful să schimbi domiciliul sau să renovezi prin casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi, pe care nu i-ai mai văzut de foarte mulți ani. Este timpul să culegi roadele unei munci susținute, a unor proiecte demarate la sfârșitul lunii martie 2017.

       Vărsător – relaționezi mai mult cu rudele, vecinii, vei face mai multe călătorii sau chiar te vei implica într-un proiect care necesită mult studiu, informare, călătorii. Nu este exclus să apară acum niște nemulțumiri, probleme de natură legală, în ceea ce privește anumite aspecte care țin de comerț, un document care se cere revizuit. Va trebui să fii mult mai atent, atunci când vine vorba despre încheierea de contracte, studii, călătorii, activități comerciale sau în relația cu rudele apropiate.

       Pești – sunt aduse la lumină acum anumite aspecte care țin de banii tăi, un contract de muncă. Ceva care a fost inițiat la sfârșitul lunii martie 2017, nu îți va aduce rezultatele la care sperai, din punct de vedere financiar. Nu este exclus să iei decizia bruscă de a renunța la un job care nu te mai satisface din punct de vedere financiar fiind timpul să schimbi direcția, în plan profesional. Este recomandat să nu iei decizii pripite. Este o perioadă în care pui mai mult accent pe banii veniți din muncă proprie, pe valorificarea propriilor abilități. Este posibil să găsești acum resursele necesare pentru a ieși dintr-o situație neplăcută, de natură materială și/sau financiară.