Luna Plină în semnul Berbec, 25 septembrie 2018

   L P in Berbec25 sept 2018                Luna Plină în semnul Berbec

            „Dragostea este un dar, cel mai de preţ dintre toate bunurile de pe acest pământ, şi niciun sacrificiu nu poate fi prea mare ca să-l păstrezi.” Marie-Anne Desmarest
       Această Lună Plină are loc în semnul Berbec, în data de 25 septembrie 2018, la ora 5:52’. Opoziția luminariilor se formează pe axa relațională, cu Luna în semnul Berbec, în casa a VII-a, casa parteneriatelor, a mariajului, a dușmanilor declarați, casă astrologică ce reflectă relația cu celălalt. Soarele se află în casa I-a, reprezentând personalitatea, se referă la descoperirea subiectivă a ființei sau a sinelui profund individual și la afirmarea identității. Ascendentul acestui moment de Lună Plină se află în zodia Fecioară, la 17°04’, Soarele se află la 2ᵒ în semnul Balanță, iar Luna, la 2ᵒ în zodia Berbec. 
            Momentul de Lună Plină este acel moment de conștientizare, de dezvăluire a unor secrete, de iluminare fiind timpul să vedem rezultatul acțiunilor demarate la momentul de Lună Nouă în zodia Berbec din 16 aprilie 2018. Această Lună Plină vizează personalitatea noastră, modul în care percepem relația cu ceilalți fiind timpul să aducem noi reglaje în relațiile de colaborare, de parteneriat, în modul în care ne integrăm în mediul din care facem parte.
Opoziția luminariilor este situată pe axa relațională Berbec – Balanță, casele I-VII, adică a personalității, respectiv a relațiilor noastre, fie cea de căsătorie, fie cele de parteneriat. Este momentul în care conștientizăm nevoile și așteptările pe care le au ceilalți de la noi. Această Lună Plină în semnul Berbec ne poate aduce răspunsuri clare la întrebările „cine sunt ?” și „ce vreau?”, dar și „cum mă percep ceilalți?”. Nevoile noastre pot intra în conflict cu nevoile celorlalți, în cazul în care nu reușim să ne exprimăm cu claritate dorințele și așteptările dorindu-ne cu orice preț să ne împlinim propriul scop egoist.
            Acum este momentul culminat al unor acțiuni începute chiar în primăvara acestui an. Sunt aduse la lumină anumite acțiuni care s-au derulat până acum în culise, ni se dezvăluie lucruri care ne-au fost necunoscute sau pe care le-am ținut multă vreme în afara interesului nostru. Adevărul din relațiile noastre care iese acum la suprafață nu este unul plăcut astfel că suntm puși în situația de a da anumite explicații legate de acțiuni nu tocmai corecte. Ceea ce ni se revelează acum ne determină să schimbăm modul de a relaționa cu celălalt dar și de a ne percepe, altfel decât am făcut-o până acum. Tot ce nu am reușit să exprimăm, din teama de a nu pierde încrederea celuilalt, admirația, afecțiunea, sprijinul moral și/sau material sau din oricare alte motive care să salveze aparențele, acum nu mai poate fi ascuns. Este ocazia de a observa, descoperi ceea ce suntem și încotro ne îndreptăm reușind să dăm o conotație mai profundă unei relații sentimentale, de mariaj, unor activități ce implică colaborări, parteneriate,  relația cu ceilalți fiind deosebit de importantă pentru a ne redescoperi, reintegra într-un anumit mediu sau chiar pentru a ne elibera din anumite relații sufocante sau care nu mai corespund modului nostru de a fi și gândi.
            Careul în T cardinal dintre Luna Plină în zodia Berbec și Saturn (în semnul Capricorn) ne aduce pierderi, renunțări, lecții de viață care vizează relația de mariaj, de parteneriat, necesitatea de a ne debarasa de ceea ce este învechit, perimat fiind astfel forțați de împrejurări să lăsăm trecutul în urmă pentru a ne elibera de anumite traume, suferințe. Nu este simplu! Saturn este, de fapt ghidul, mentorul care știe cel mai bine ce avem nevoie, ce este cu adevărat de folos pentru a progresa, în adevăratul sens al cuvântului. Saturn este planeta timpului, deci și a întârzierilor, a maturității și coacerii, a creșterii dar și a căderii. Putem avea sentimentul că ni se dărâmă un edificiu pentru care am consumat mult timp, efort fizic, am investit mulți bani, energie.
Cu Saturn în casa a IV-a, a familiei, locul natal, a neamul și a sufletul reprezintă simbolic relația cu mama. Schimbările nu sunt tocmai simple, îndeosebi dacă suntem puși în situația de a renunța la ceea ce ne este atât de drag, ceea ce ne rupe de o casă, un loc în care am crescut, copilărit. Pe de altă parte Saturn se află în trigon cu Uranus retrograd ceea ce ne spune foarte clar că vechiul își „dă mâna” cu noul pentru a construi un edificiu mult mai rezistent în timp, care să corespundă societății actuale. Suntem ajutați de Univers să ne eliberăm de obiceiuri nesănătoase.
            Ascendentul în zodia Fecioară, zodie guvernată de Mercur aflat în semnul Balanță, în conjuncție separantă cu Soarele, accentuează necesitatea de a pune accentul pe comunicare, rațiune, pe găsirea unor alternative care să ne avantajeze în plan personal. Critica, reproșurile nu ne ajută să găsim alternative pentru a repara o situație care, oricum, este compromisă. Zodia Fecioară subliniază necesitatea de a insista pe muncă, relația cu colegii de muncă sau subalternii, pe organizare, stabilitate, atenție la detalii, nevoia de confort, de ordine și curățenie. Ne preocupăm mai mult de propria sănătate, de alimentație și modul în care poate fi procurată aceasta.
            O Lună Plină mediată de Nodurile Lunare ne aduce în vedere că tot ceea ce ține de răsturnări de situație legate de planul relațional își urmează cursul firesc al unui destin, al unor lucruri mult mai înalte viața având un sens mult mai profund decât pare, la prima vedere. Această perioadă este favorabilă pentru cuplurile care au de rezolvat tensiuni care durează de foarte mult timp, probleme create în intervale lungi de timp care impun acum o rezolvare imediată. Este acel moment de conștientizare că, indiferent de rezultat, aceste rezolvări sunt necesare deoarece este șansa de a elimina din viața astfel de relații, parteneriate, cupluri, starea de dualitate, absența comunicării sincere, deschise, ceea ce a condus, de fapt, la compromis în cadrul relației respective.
            Luna Plină în semnul Berbec ne aduce mesajul că trebuie să ne echilibrăm în relația cu ceilalți regăsindu-ne astfel mai împăcați cu noi înșine. Este o perioadă de eliberare de un balast, de aducere la suprafață a adevăratului Eu, după ce am privit imaginea falsă, proiecțiile construite cu atâta trudă de-a lungul timpului, lăsându-ne ghidați doar de aparențe. Înainte de a face schimbări importante în viața personală este cazul să ne armonizăm cu mediul în care ne aflăm, să conștientizăm că nu suntem singuri și că fiecare decizie pe care o luăm poate afecta, în sens bun sau rău, și pe ceilalți. Vine acum spre noi ceea ce am dăruit, ce am pus la fundamentul propriului Eu dar și al relației, relațiilor în care suntem implicați. Dacă primim din partea celuilalt agresivitate înseamnă că trebuie să învățăm să ne iubim mai mult, să ne iertăm și cu siguranță vom primi iertarea și iubirea de care avem nevoie. Mesajul Lunii Pline în zodia Berbec este: „Mă redescopăr și învăț să dăruiesc.”
            Lună Plină în semnul Berbec are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 25 dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună , Mercur, Venus, Marte) în preajma gradului 2°.

            Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Berbec fiecărei zodii

            Berbec –  putem vorbi despre o perioadă de criză de identitate sau nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, de felul în care te percep ceilalți. Ești predispus la probleme care țin de propria identitate, ai o oarecare stare de dezorientare, nehotărâre în ceea ce privește alegerea unei direcții clare. Este posibil să apară probleme în relația de cuplu datorită stării tale de nehotărâre, a incapacității de a fi obiectiv. 

             Taur – este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea anumitor probleme din această perioadă. Pot fi aduse la lumină secrete ale unor dușmani ascunși și care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă de la începutul lunii aprilie a acestui an. A venit timpul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Ai ocazia să intri în posesia unui secret sau poți afla vești despre o persoană care ți-a creat tot felul de probleme, într-o relație sau la locul de muncă. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe sacrificiu, compasiune, cercetări metafizice, muncă și sănătate, pe relația cu Dumnezeu.  

            Gemeni – este momentul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații, mult mai valoroase pentru propriul progres. Ai ocazia să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere. Te preocupi mai mult de relația cu prietenii, îți dedici timpul unui proiect, unui ideal, poți întâlni acum protectori care să te ajute în lansarea de noi activități de grup. Este o perioadă în care ți se cere să realizezi echilibrul dintre ceea ce oferi în relația cu prietenii și nevoia individuală de creație.       

             Rac – ar trebui să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile care vin spre tine, în plan profesional. Se poate vorbi despre șansa obținerii unei avansări în plan profesional, posibilitatea de a schimba direcția în carieră. Îți sunt recunoscute roadele muncii tale susținute, ceea ce ai demarat încă de la sfârșitul lunii aprilie a acestui an. Mesajul acestei Luni Pline are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Poți găsi acum soluții neașteptate marcând, de fapt, un final dar și posibilitatea de a da startul unui nou început cariera ta având parte de schimbări bruște care vor afecta și relația cu familia. 

            Leu – este stimulată dorința de aventură și explorare, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici acum o călătorie peste hotare. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta, pe viitor, în plan profesional. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Se poate vorbi despre șansa de a călători în locuri inițiatice sau poți să întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin. Simți nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători, eventual pe alte meleaguri. Relaționezi mai mult cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării.  

             Fecioară – este timpul ideal pentru a face curățenie în tot ceea ce ține de afaceri, investiții, împrumuturi, să lămurești anumite aspecte care sunt legate de un proces, o moștenire sau un partaj, taxe și impozite, o relație intimă. Traversezi acum o perioadă de transformări profunde fiind absolut necesar să acorzi o atenție specială, atunci când vine vorba despre împrumuturi, amenzi, taxe și impozite.  

             Balanță – este un moment bun pentru a lua unele decizii importante ce vizează un parteneriat, o afacere. Tot acum se arată dușmanii pe față, poți afla unele adevăruri ascunse despre un partener, colaborator sau asociat. Putem vorbi despre o perioadă intensă, din punct de vedere relațional; poate avea loc semnarea sau desfacerea unui contract important, finalizarea unui mariaj, a unui parteneriat. A venit timpul să te hotărăști către ce direcție o apuci, vis-à-vis de o relație. Tot acum ai toate șansele să întâlnești o persoană de sex opus interesantă și care va juca un rol important în viața ta.  

             Scorpion – sunt aduse în vedere unele probleme care vizează propria sănătate dar și relația cu colegii și/sau colaboratorii. Este recomandat să începi o dietă, să te preocupi mai mult de propria sănătate, să îți organizezi mult mai eficient timpul respectând orele de relaxare fiind necesare mai multe plimbări în natură. Ai ocazia să vezi colegii de serviciu în care merită să ai încredere, să descoperi de unde vin, de fapt, anumite probleme la locul de muncă. Este posibil să să iei hotărârea, pe care ai tot amânat-o, privind schimbarea locului de muncă.

            Săgetător – este timpul să culegi roadele unei munci susținute, încă din primăvara acestui an, în ceea ce privește o muncă de creație, un hobby, realizări importante care vizează relația cu copiii sau din investiții ori activități sportive. Pe de altă parte este șansa de a aduce schimbări semnificative în cadrul unei relații de dragoste. Este posibil să renunți definitiv la o relație care ți-a creat tot felul de probleme de natură sentimentală. Este timpul să discuți cu „cărțile pe față” despre ceea ce te nemulțumește nefiind de acord să mai accepți nici-un fel de compromis.

             Capricorn – ai ocazia să pui capăt unor probleme care vizează o casă, o proprietate, să finalizezi unele acțiuni care au legătură cu părinții, casa natală, bunurile imobiliare, locul natal. Poate îți vine brusc cheful să schimbi domiciliul sau să renovezi prin casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi, pe care nu i-ai mai văzut de foarte mulți ani. Este timpul să culegi roadele unei munci susținute, a unor proiecte demarate în primăvara acestui an și care vizează tot ceea ce ține de imobiliar, de relația cu părinții, țara natală.

            Vărsător – relaționezi mai mult cu rudele, vecinii, vei face mai multe călătorii sau chiar te vei implica într-un proiect care necesită mult studiu, informare, călătorii. Nu este exclus să apară acum niște nemulțumiri, probleme de natură legală, în ceea ce privește anumite aspecte care țin de comerț, un document care se cere a fi revizuit. Va trebui să fii mult mai atent, atunci când vine vorba despre încheierea de contracte, studii, călătorii, activități comerciale sau în relația cu rudele apropiate, vecinii.

            Pești – sunt aduse la lumină acum anumite aspecte care țin de banii tăi, un contract de muncă. Ceva care a fost inițiat la jumătatea lunii aprilie 2018 nu îți va aduce rezultatele la care sperai, din punct de vedere financiar. Poate fi vorba și despre o decizie bruscă de a renunța la un job care nu te mai satisface din punct de vedere financiar fiind timpul să schimbi direcția în carieră. Este recomandat să nu iei decizii pripite. Este o perioadă în care pui mai mult accent pe banii veniți din muncă proprie, pe valorificarea propriilor abilități. Este posibil să găsești acum resursele necesare pentru a ieși dintr-o situație neplăcută, de natură materială și/sau financiară.