Luna Plină în semnul Berbec, 14 octombrie 2019

                       Luna Plină în semnul Berbec

          „Viața este un joc cu bumeranguri. Gândurile, cuvintele și faptele noastre se întorc la noi, mai devreme sau mai târziu, cu acuratețe năucitoare.” Neale Donald Walsch
          Această Lună Plină are loc în semnul Berbec, în data de 14 octombrie 2019, la ora 00:08’. Opoziția luminariilor se formează pe axa familială, cu Luna în semnul Berbec, în casa a X-a, casa realizărilor profesionale și sociale, a carierei, relația cu autoritatea și superiorii. Soarele aflat în casa a IV-a, reflectă casa începutului și sfârșitului, patromoniul familial, relația cu părinții, guvernează viața lăuntrică și cea casnică, locul natal. Ascendentul acestui moment de Lună Plină se află în zodia Rac.
          Opoziția luminariilor este situată pe axa relațională Berbec – Balanță și aduce în prim plan relațiile, fie că este vorba despre un parteneriat sau o relație de mariaj. Este momentul în care conștientizăm nevoile și așteptările pe care le au ceilalți de la noi. Această Lună Plină în semnul Berbec are legatură cu răspunsurile la întrebările „cine sunt eu?” și „ce vreau?”. Nevoile noastre pot intra în conflict cu nevoile celorlalți, în cazul în care nu reușim să ne exprimăm cu claritate dorințele și așteptările dorindu-ne cu orice preț să ne împlinim propriul scop egoist. Acum este momentul culminat al unor acțiuni începute în primăvara acestui an, atunci când a avut loc Luna Nouă în zodia Berbec (4 februarie 2019). Sunt aduse la lumină anumite acțiuni care s-au derulat până acum în culise, ni se dezvăluie lucruri care ne-au fost necunoscute sau pe care le-am ținut multă vreme în afara interesului nostru. Tot ce nu am apucat să exprimăm, din teama de a nu pierde încrederea celuilalt, admirația, afecțiunea, sprijinul moral și/sau material sau din oricare alte motive care să salveze aparențele, acum nu mai poate fi ascuns. Este ocazia de a observa, descoperi ceea ce suntem și încotro ne îndreptăm reușind să dăm o conotație mai profundă unei relații sentimentale, unei activități care implică creativitate, un hobby, relația cu propriul copil, aspecte ce vizează cariera, familia, relația cu părinții, locul natal, modul în care evenimentele ne transformă în profunzimea sufletului. Cu Soarele aflat pe casa a IV-a, casa familiei, a relației cu mama, mediul în care ne-am petrecut copilăria lucrurile nu sunt deloc simple având sentimentul de ardere a sufletului până în temelii, de răscoliri profunde dar și nevoia de a ne metamorfoza, de a găsi un nou sens propriei vieți, de eliberare dar și de scufundare în tenebre.
           Careul în T cardinal dintre Pluton și Luna plină din Berbec, este senzația că ne „alunecă pământul de sub picioare”, că nu mai suntem stăpânii propriei vieți, suntem luați și transportați parcă în alt loc decât ne-am dorit sau oamenii dispar din viața noastră în mod neașteptat. Toate acestea fac parte dintr-un plan mult mai înalt, independent de noi. Avem ocazia să asistăm la vindecări interioare, la metamorfozare, după ce ne-am scufundat în propriile traume, pierderi, suferințe din trecut.
          Ascendentul momentului se află în zodia Rac indicând nevoia de siguranță și nevoia de a găsi o cale blândă și sigură pentru schimbările pe care suntem nevoiți să le facem acum. Suntem prinși în mrejele trecutului, ale amintirilor manifestându-se mult mai puternic dorul de casă, de locul natal, de propria țară, de părinți. Luna reprezintă inconștientul, impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără sa ne dăm seama, către ceea ce avem de împlinit în viață, prin intermediul trăirilor și reacțiilor noastre psihice. Este momentul în care vedem rezultatul acțiunilor noastre din trecut, al implicării în viața de familie dar și în viața socială și profesională.
          Luna, guvernatoarea Ascendentului momentului de Luna Plină, se află în semnul Berbec în casa a X-a. Energiile Lunii Pline, prin relația pe care o au cu Jupiter din zodia Săgetător din casa a V-a, determină găsirea de noi căi, în ceea ce privește relația de dragoste, relația cu propriul copil, petrecerile, arta, teatrul, jocul, sportul, prezența lui Jupiter în zodia Săgetător aducând în vedere nevoia de a face  schimbări în tot ceea ce ține de legislație, relația cu străinătatea, necesitatea de a adopta o nouă filozofie de viață, de a acumula noi informații prin studiu intens, prin acceptarea sfaturilor venite prin intermediul unui ghid, profesor, mentor. Nevoia de a adopta un nou model de trai este tot mai intensă, dorim o viață mult mai echilibrată care să ne ajute să ajungem la starea de împăcare cu noi înșine și cu lumea, societatea în care trăim. Medierea nu va fi simplă și nici de scurtă durată, ci intensă amplificând starea de tensiune dar și nevoia de transformare.
          Venus, astrul iubirii și al socializării, aflat în zodia Scorpion, în casa a IV-a, casa începutului și a sfârșitului, a relației cu părinții, locul natal vine să întregească această imagine invitându-ne să transformăm dorințele egoiste și să descoperim sentimentul de împlinire prin ceea ce dăruim, iubim, clădim. Venus aflată în opoziție cu Uranus retrograd aduce schimbări în relația cu părinții, aspectele care țin de casa părintească, locurile natale, pierderi neașteptate, răsturnări de situație care ne vor bulversa peste măsură fiind nevoiți să o luăm de la capăt în alt loc, eventual schimbăm domiciliul, renunțăm la anumite asocieri datorită problemelor materiale. În această perioadă avem ocazia să observăm dacă suntem cu adevărat liberi sau dacă există lucruri, obiceiuri sau persoane de care ne simțim profund atașați și care ne  limitează, ne împiedică să evoluăm. Aceste umbre, fantasme zac nevăzute în lumea noastră emoțională sau mentală influențându-ne întreaga experiență de viață. Cuadratura Soare – Pluton în semne cardinale, cât și recepția mutuală Venus-Marte, ne sprijină să identificăm „fantasmele”, ne ajută să le înțelegem și să ne eliberăm de acestea, să spunem „Stop!” la ceea ce a provocat mult rău în plan material dar și psihic-emoțional. Odată eliberați vom putea să percepem cu ușurință și să fructificăm oportunitățile de evoluție care se ivesc la tot pasul, atât în viața privată, cât și în cea publică. Marte (aflat pe cuspida casei a IV-a, în semnul Balanță) anunță un sfârșit brusc, dureros dar necesar. Lucrurile vor lua o cu totul altă întorsătură față de cum ne programasem la începutul acestui an.
          Mercur (aflat în zodia Scorpion, casa a IV-a) este un adevărat canal de comunicare și transfer între „ce ne dorim” (Scorpion) și „ce am putea să fim” pentru a reuși să ajungem la un oarecare echilibru în relația cu ceilalți.
          Luna Plină în semnul Berbec ne aduce nevoia de a ne armoniza în relația cu ceilalți regăsindu-ne astfel mai împăcați cu noi înșine. Este o perioadă de eliberare de un balast, de aducere la suprafață a adevăratului Eu, după ce am privit imaginea falsă, proiecțiile construite cu atâta trudă de-a lungul timpului lăsându-ne ghidați doar de aparențe. Înainte de a face schimbări importante în viața personală este cazul să ne armonizăm cu mediul în care ne aflăm, să conștientizăm că nu suntem singuri și că fiecare decizie pe care o luăm poate afecta, în sens bun sau rău, și pe ceilalți. Vine acum spre noi ceea ce am dăruit, ce am pus la fundamentul propriului Eu dar și al relației, relațiilor în care suntem implicați. Dacă primim din partea celuilalt agresivitate înseamnă că trebuie să învățăm să ne iubim mai mult, să ne iertăm și cu siguranță vom primi iertarea și iubirea de care avem nevoie. Mesajul Lunii Pline în zodia Berbec este: „Mă redescopăr și învăț să dăruiesc.”
          Lună Plină în semnul Berbec are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 14 dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună , Mercur, Venus, Marte) în preajma gradului 20°.

                                     Mesajul transmis de Luna Plină în semnul Berbec fiecărei zodii

          Berbec – putem vorbi despre o perioadă de criză de identitate sau nevoia de a aprofunda cunoașterea de sine prin raportarea la ceilalți. Va trebui să te preocupi mai mult de propria persoană, de imaginea ta, de felul în care te percep ceilalți. Ești predispus la probleme care țin de propria identitate, ai o oarecare stare de dezorientare, nehotărâre în ceea ce privește alegerea unei direcții clare. Este posibil să apară probleme în relația de cuplu datorită stării tale de nehotărâre, a incapacității de a fi obiectiv.

          Taur – este recomandat să-ți asculți intuiția, în ceea ce privește rezolvarea anumitor probleme în această perioadă. Pot fi aduse la lumină secrete ale unor dușmani ascunși, care au legătură cu discuțiile, proiectele lansate încă de la începutul lunii aprilie a acestui an. A venit timpul să te preocupi mai mult de latura spirituală a vieții, să te dedici unor acțiuni caritabile. Ai ocazia să intri în posesia unui secret sau poți afla vești despre o persoană care ți-a creat tot felul de probleme, într-o relație sau la locul de muncă. Este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe sacrificiu, compasiune, cercetări metafizice, muncă și sănătate, relația cu Dumnezeu.

          Gemeni – este momentul să te rupi din relațiile de prietenie care nu-ți sunt de folos lăsând astfel loc unor noi relații, mult mai valoroase pentru propriul progres. Ai ocazia să vezi cu cine merită să te asociezi, în cine este bine să ai încredere. Te preocupi mai mult de relația cu prietenii, îți dedici timpul unui proiect, unui ideal, poți întâlni acum protectori care te ajută în lansarea de noi activități de grup. Este o perioadă în care ți se cere să realizezi echilibrul dintre ceea ce oferi în relația cu prietenii și nevoia individuală de creație.

          Rac – ar trebui să faci ordine în carieră, să profiți de oportunitățile care vin spre tine, în plan profesional. Se poate vorbi despre șansa obținerii unei avansări în plan profesional, posibilitatea de a schimba direcția în carieră. Îți sunt recunoscute roadele muncii tale susținute, ceea ce ai demarat încă de la sfârșitul lunii aprilie a acestui an. Mesajul acestei Luni Pline are legătură directă cu necesitatea de a găsi un echilibru între carieră și viața de familie. Poți găsi acum soluții neașteptate marcând, de fapt, un final dar și posibilitatea de a da startul unui nou început cariera ta având parte de schimbări bruște care vor afecta și relația cu familia.

          Leu – este stimulată dorința de aventură și explorare, contactele cu alte culturi, redescoperirea de sine în raport cu divinitatea, experiențele de cunoaștere și învățare. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici acum o călătorie peste hotare. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta, pe viitor, în plan profesional. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, să adopți o nouă filosofie de viață. Se poate vorbi despre șansa de a călători în locuri inițiatice sau poți să întâlnești mentorul, ghidul fiind vorba despre o întâlnire de destin. Simți nevoia profundă de a explora noi domenii, de a călători pe alte meleaguri. Relaționezi mai mult cu persoane de altă naționalitate sau plecate în afara țării.

          Fecioară – este timpul ideal pentru a face curățenie în tot ceea ce ține de afaceri, investiții, împrumuturi, lămurești anumite aspecte care sunt legate de un proces, o moștenire sau un partaj, taxe și impozite, o relație intimă. Traversezi acum o perioadă de transformări profunde fiind absolut necesar să acorzi o atenție specială, atunci când vine vorba despre împrumuturi, amenzi, taxe și impozite.  Poate fi ocazia de a experimenta mai mult în plan senzual, de a trăi cu pasiune o relație de iubire.

         Balanță – este un moment bun pentru a lua decizii importante care vizează un parteneriat, o afacere. Tot acum se arată dușmanii pe față, poți afla unele adevăruri ascunse despre un partener, colaborator sau asociat. Putem vorbi despre o perioadă intensă, din punct de vedere relațional; poate avea loc semnarea sau desfacerea unui contract important, finalizarea unui mariaj, a unui parteneriat. A venit timpul să te hotărăști către ce direcție o apuci, vis-à-vis de o relație. Tot acum ai toate șansele să întâlnești o persoană de sex opus interesantă și care va juca un rol important în viața ta.

         Scorpion – sunt aduse în vedere unele probleme care vizează propria sănătate dar și relația cu colegii și/sau colaboratorii. Este recomandat să începi o dietă, să te preocupi mai mult de propria sănătate, să îți organizezi mult mai eficient timpul respectând orele de relaxare fiind necesare mai multe plimbări în natură. Ai ocazia să vezi colegii de serviciu în care merită să ai încredere, să descoperi de unde vin, de fapt, anumite probleme la locul de muncă. Este posibil să să iei hotărârea, pe care ai tot amânat-o, privind schimbarea locului de muncă.

          Săgetător – este timpul să culegi roadele unei munci susținute, încă din primăvara acestui an, în ceea ce privește o muncă de creație, un hobby, realizări importante care vizează relația cu copiii sau din investiții ori activități sportive. Pe de altă parte este șansa de a aduce schimbări semnificative în cadrul unei relații de dragoste. Este posibil să renunți definitiv la o relație care ți-a creat tot felul de probleme de natură sentimentală. Este timpul să discuți cu „cărțile pe față” despre ceea ce te nemulțumește nefiind de acord să mai accepți nici-un fel de compromis.

          Capricorn – ai ocazia să pui capăt unor probleme care vizează casa, o proprietate, să finalizezi unele acțiuni care au legătură cu părinții, casa natală, bunurile imobiliare, locul natal. Poate îți vine brusc cheful să schimbi domiciliul sau să renovezi casa. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi, pe care nu i-ai mai văzut de foarte mulți ani. Este timpul să culegi roadele unei munci susținute, a unor proiecte demarate în primăvara acestui an și care vizează tot ceea ce ține de imobiliar, relația cu părinții, țara natală.

         Vărsător – relaționezi mai mult cu rudele, vecinii, vei face mai multe călătorii sau chiar te vei implica într-un proiect care necesită mult studiu, informare, călătorii. Este posibil să apară acum  nemulțumiri, probleme de natură legală, în ceea ce privește anumite aspecte care țin de comerț, un document care se cere a fi revizuit. Va trebui să fii mult mai atent, atunci când vine vorba despre încheierea de contracte, studii, călătorii, activități comerciale sau în relația cu rudele apropiate, vecinii.

          Pești – sunt aduse la lumină acum anumite aspecte care țin de banii tăi, un contract de muncă. Ceva care a fost inițiat la începutul anului nu îți va aduce rezultatele la care sperai, din punct de vedere financiar. Poate fi vorba și despre o decizie bruscă de a renunța la un job care nu te mai satisface din punct de vedere financiar fiind timpul să schimbi direcția în carieră. Este recomandat să nu iei decizii pripite. Este o perioadă în care pui mai mult accent pe banii veniți din muncă proprie, pe valorificarea propriilor abilități. Este posibil să găsești acum resursele necesare pentru a ieși dintr-o situație neplăcută, de natură materială și/sau financiară.