Luna Plină în semnul Balanță, 11 aprilie 2017

                        Luna Plină în semnul Balanță
 

         „Acela care face să răsară zilnic soarele în ființa sa, se pregătește să renască.” Omraam Mikhael Aivanhov
       Luna Plină are loc în data de 11 aprilie 2017, în zodia Balanță, la ora 9:08’, la 21˚33’, pe axa Berbec – Balanță. Opoziția luminariilor activează casele V și XI – axa afectivă, cu Luna aflată în casa a V-a (casa dragostei și a copiilor, dar și a jocului, creativității, aventurilor, hobby-ului, speculațiilor) în conjuncție cu Jupiter retrograd (în zodia Balanță) cu Soarele aflat în casa a XI-a (casa prietenilor și a protectorilor, a grupurilor și organizațiilor dar și a idealurilor și cauzelor în slujba cărora se poate pune omul în viața socială) în conjuncție cu Uranus (în semnul Berbec). Luna Plină formează un careu în T cardinal cu Pluton din Capricorn și din casa a VIII-a a momentului.  Ascendentul momentului se află în zodia Gemeni.  
       Luna Plină ce are loc pe axa Berbec – Balanță, o axă relațională aduce, înainte de toate, nevoia de echilibru, de regăsire, de împlinire în relația cu sine și cu ceilalți oameni. Iubirea implică comunicarea dorințelor, așteptărilor și sentimentelor. Soarele aflat în semnul Berbec, alături de Uranus, amplifică starea de impulsivitate, agresivitatea, dorința de răzbunare, predispoziția la accidente, incendii, explozii, atentate, conflicte de orice fel. Se va observa o puternică lipsă de control asupra propriilor emoții fapt care va conduce inevitabil la reacții bruște, necontrolate, menite să destabilizeze relațiile de parteneriat, probleme în afaceri, în mariaj, în relații de orice fel. Este o perioadă trăită cu intensitate, care ne ajută să aducem la lumină adevăratele nemulțumiri, suferințe, traume, frustrări, ceea ce nu ne convine într-o relație dorindu-ne o schimbare importantă în viața personală și relațională. Este o Lună Plină în zodia Balanță care vizează roadele muncii noastre, proiectele începute încă de la Luna Nouă în semnul Balanță, din data de  1 octombrie 2016 acum fiind momentul de testare sau de finalizare a ceea ce am sădit atunci.
       Luna reprezintă inconștientul, impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără să ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit în viață, prin intermediul trăirilor și reacțiilor noastre psihice. Cu Luna în semnul Balanță, în casa V-a, poate fi momentul unor mari dezamăgiri, trădări în relația de dragoste fiind adus la lumină ceea ce trebuie vindecat, tratat: traume, obsesii, relații care au blocat bunul mers al propriei existențe. Putem intra acum în posesia unor informații secrete ce vizează relația de dragoste, o aventură sau chiar probleme care se cer urgent rezolvate și au legătură cu o sarcină sau cu educația, sănătatea propriului copil.  
       Oscilăm între a alege cu mintea, ținând cont de rațiune și între a ne lăsa conduși de  sentimente, de propriile aspirații, de nevoile emoționale cele mai puternice. Proiecțiile pe care le-am făcut, de-a lungul timpului, vis-a-vis de o persoană, intră acum în conflict cu realitatea. Luna Plină este un moment de dezvăluire a lucrurilor care ne-au fost necunoscute sau pe care am preferat să nu le acceptăm ca fiind reale. Luna Plină pe axa relațională ne dă ocazia să aducem la suprafață adevărul și să ne schimbăm direcția, să eliminăm din propria viață persoanele care ne-au provocat multă suferință. Este necesar să vedem cu claritate care sunt, de fapt, alegerile pe care trebuie să le facem pentru a ajunge la starea de împlinire, de mulțumire în plan emoțional. Această Lună Plină în Balanță vizează obținerea echilibrului între iubirea primită și cea dăruită.
       Venus retrograd în conjuncție cu Chiron și în careu cu Saturn este un aspect astral care susține eliberarea de iluzii, capacitatea de a ne desprinde dintr-o relație de mariaj, de parteneriat care ne-a creat serioase probleme, în ceea ce privește percepția asupra propriei persoane rătăcind poate pentru prea mult timp pe un drum confuz, plin de fantasme. E timpul să reluăm drumul către propriul suflet, către credință și să ne ridicăm mai presus de obsesii, de atașamente. Saturn (seniorul karmei) ne dă o lecție dură legată de relații dar absolut necesară pentru a reuși să ne debarasăm dintr-o relație epuizantă. Putem asista la despărțiri, divorțuri dar și la reînnodări de relații între oamenii aflați în plin proces de vindecare interioară.
       Cu Venus retrograd (guvernatoare a zodiei Balanță) în semnul Pești, în sextil cu Marte (guvernator Berbec) în zodia Taur, există șansa de a ne regenera, reconstrui, regăsi energia internă, motivația pentru a concretiza un plan, o acțiune pe care poate că nu am avut șansa să o punem în practică, fie din teama de a nu finaliza proiectul propus, fie din prea multă comoditate. Este o perioadă de reorganizare, de repliere dar și de recunoaștere a propriilor slăbiciuni, de redescoperire a propriului ideal după o serioasă introspecție. Venus, astrul iubirii și al socializării, alături de Chiron, vine să întregească această imagine invitându-ne să ne transformam dorințele egoiste prin dăruire necondiționată obținând astfel vindecarea. Este șansa de a descoperi  sentimentul de împlinire prin ceea ce dăruim, iubim, clădim.  
       Ascendentul în zodia Gemeni pune accent pe nevoia de comunicare, de adaptare și mobilitate la situațiile conflictuale, dorința de a gestiona cu prudență evenimentele. Este necesitatea de cercetare a propriului trecut, de scufundare în propria suferință și de regăsire a unui nou mod de a ne redresa, ridica deasupra unei traume. Multe răspunsuri le găsim acum privind dincolo de aparențe. Adevarul din relațiile noastre iese acum la lumină (Mercur, guvernatorul ascendentului, se află în zodia Taur, în casa a XII-a), este vorba despre informații, mesaje neplăcute dar care, cu siguranță, ne ajută să luăm hotărâri, să ieșim din starea de confuzie. Punem mai mult preț pe concret, palpabil deținând mai mult control asupra propriilor nevoi atunci când vedem cu ce ne confruntăm, de fapt. Este important să ne echilibrăm rămânînd centrați în iubire.   
       Simbolul sabian pentru gradul la care se află Mercur retrograd în zodia Taur este: „O văduvă la un mormânt deschis.” Mormântul deschis aduce mesajul că putem pune capăt atașamentelor. Neantul reprezintă marea provocare: către ce ne îndreptăm? Trebuie să o luăm de la capăt într-un nou mod și, dacă e posibil, la un nivel mai înalt, mai puțin egocentric. Se anunță deschiderea ușii înnoirii de Sine.
       Careul în T pe semne cardinale: Soare în conjuncție cu Uranus (în semnul Berbec) opoziție Luna în conjuncție cu Jupiter retrograd (în zodia Balanță) careu cu Pluton (în semnul Capricorn) este o configurație astrală care accelerează producerea unor evenimente neașteptate, bulversante, care ne vor pune în situații greu de gestionat fiind tentați să acționăm sub impulsul de moment, riscând astfel să luăm decizii greșite. Este un aspect astral ce indică însă o mare putere de transformare, desprinderea de tradiții, de rădăcini (punctul opous focarului se află în semnul Rac, semn guvernat de Lună) astfel că toate lucrurile converg către prezent; ceea ce am fost continuă să ne influențeze orientarea, atitudinile și acțiunile noastre de acum. Cu cât ne vom încăpățâna să rămânem ancorați în trecut, legați de concepții de viață învechite, cu atât senzația de prăbușire va fi mai dureroasă. Are loc o adevărată reformă în tot ceea ce este legat de legi, religie, esoterism, învățământ superior dar și în relația cu străinătatea, dragoste, relația cu copii, educație.
       Guvernatorul casei VII (în zodia Săgetător) este Jupiter retrograd din semnul Balanță în conjuncție cu Luna în casa a V-a ceea ce aduce în prim plan nevoia de echilibru și dreptate în cadrul unei relații. Energia lui Jupiter din semnul Balanță este destul de slăbită având în vedere că este prins în careul în T pe semne cardinale (Uranus conjuncție Soare opoziție Jupiter retrograd conjuncție Lună și careu Pluton). Există astfel un risc crescut de divorțuri, ruperea unor importante colaborări, parteneriate, defăimări publice, manifestarea dușmăniilor pe față, ruperea unor alianțe puternice în plan politic internațional. Se descoperă secrete din cadrul unui parteneriat, se revine asupra unor procese, legi, evenimente care au mai avut loc și în luna februarie a acestui an și vizează  relațiile diplomatice, investițiile, organizațiile.
       Simbolul Sabian pentru gradul la care se află Luna Plină în semnul Balanță este: „Un copil dă de băut păsărilor din fântână.” Este nevoia de hrănire cu afecțiune, cu atenție și iubire, de obținere a cunoașterii în plan spiritual și de redobândire a echilibrului prin conștientizarea sensului propriei vieți. Conexiunea dintre copil și păsări implică un raport spontan, naiv la nivel spiritual, o atingere sufletească la nivelul sentimentelor pure.
       Luna Plină în zodia Balanță aduce în lumină propriile emoții, trăiri, așteptări pe care le avem de la o relație de cuplu, de parteneriat, de dragoste, aspirații legate de propriul ideal. Este momentul de aducere în lumină a propriilor slăbiciuni, traume dar și de echilibru, de armonizare cu propria ființă și cu ceilalți oameni. Mesajul acestei Luni Pline în semnul Balanță este: „Îmi deschid inima, împărtășesc experiențe agreabile cu celălalt și țin seama de nevoile lui, fără a deveni dependent de el.„
      Luna Plină în semnul Balanță are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 11 aprilie (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 21°.

 

                        Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Balanță pentru fiecare semn zodiacal

       Berbec – sunt aduse la lumină adevăruri legate de partener, un asociat, o afacere. Este posibil să iei decizia fermă de a rupe o relație, de a fi aduse la lumină bârfe, acuzații, calomnii, să fie reluate niște probleme care vizează un proces. Te găsești într-un punct de cotitură fiind absolut necesar să îți păstrezi starea de luciditate și de calm, înainte de a lua decizii.

      Taur – este posibil să primești vești importante, legate de un nou loc de muncă, o colaborare, să te hotărăști să faci corecțiile necesare într-un proiect important ce vizează cariera. Sunt multe lucruri care se cer remediate în cadrul unei asociații, organizații. Atenție la probleme care pot veni din partea dușmanilor ascunși. Este apogeul unor acțiuni demarate în toamna anului trecut. Este recomandat să nu îți neglijezi sănătatea.

     Gemeni – cel mai probabil te vei confrunta cu serioase probleme care vizează o relație de dragoste sau chiar probleme care țin de propriul copil, o sarcină. Este posibil să culegi acum roadele unei munci de creație, a unor proiecte demarate la începutul lunii octombrie 2016.  Poate fi vorba și despre finalizarea unei relații sentimentale.

       Rac –  este timpul să te preocupi mai mult de casă, proprietate, de vânzarea-cumpărarea unei locuințe, schimbare de domiciliu. Poți pune capăt unei situații stresante care vizează locul natal, relația cu părinții, cu trecutul. Ai ocazia să te întâlnești cu prieteni din copilărie, să călătorești la casa părintească, în țara natală.

       Leu – putem vorbi acum despre apogeul unor acțiuni, proiecte demarate încă de la începutul lunii octombrie 2016 și vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte. Este important să fii mult mai atent la contractele pe care le semnezi, la ce și cum negociezi. Pot să apară dificultăţi în relaţia cu anturajul, în micile deplasări, în ceea ce ţine de comunicare şi informare dar și în ceea ce privește studiile superioare, deplasările în străinătate.

       Fecioară – ai ocazia acum să valorifici propriile abilități dând dovadă de creativitate și de inspirație reușind astfel să te bucuri de câștiguri financiare. Pot apărea probleme legate de posesiuni, afaceri, investiţii dar și legat de impozite, taxe, moşteniri. Vorbim despre o perioadă în care este recomandat să nu te implici în afaceri riscante, colaborări pentru că ești predispus la pierderi, furt de bani.

     Balanță –  pot să apară schimbări frecvente de dispoziție, trecând de la o extremă la alta. Ești dornic să aduci schimbări în propria viață dar și în relația cu ceilalți oameni. Pot apărea probleme care țin de afirmarea personală sau în relația de cuplu, eventual în legătură cu justiția.

     Scorpion – este timpul să te preocupi mai mult de sănătatea ta și de latura spirituală a existenței. Este recomandat să-ți asculți intuiția, mai ales în situațiile critice. Sunt aduse la lumină acțiunile unor dușmani ascunși, care ți-au „sabotat” oarecum munca, proiectele demarate în toamna anului trecut , acțiuni ce au legătură cu locul de muncă, colegi sau chiar sănătatea, relația cu medicii.

       Săgetător – ai ocazia să descoperi acum adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine. Este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Poate că îți vine brusc ideea să te desprinzi dintr-o organizație, să descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o anumită relație de prietenie.

     Capricorn – este  timpul să faci ordine în carieră, să ceri o mărire de salariu sau să ocupi un post care să te avantajeze, din punct de vedere financiar. Este apogeul unor acțiuni începute în toamna anului trecut, un moment bun pentru realizarea scopurilor profesionale. Este posibil să iei decizia bruscă de a renunța la o profesie care nu te împlinește, din punct de vedere social și financiar.

     Vărsător – a venit timpul să te preocupi mai mult de studii, de relația cu persoane aflate în străinătate sau poți lua decizia bruscă de a pleca departe de casă. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a renunța la anumite cursuri. Este momentul să acorzi mai multă atenție spiritualității și/sau esoterismului.

     Pești – se poate vorbi acum despre un final, lămurirea unor situații stresante, obositoare și care vizează un împrumut bancar, un asociat, o relație intimă. Poate să apară necesitatea de a te transforma, de a privi oamenii și evenimentele în profunzime, dincolo de aparențe. Este posibil să te confrunți cu evenimente de natură karmică, să fii pus în fața unor situații greu de înțeles și de coordonat.