Luna octombrie 2023, Capricorn

Octombrie 2023, Capricorn
010 Capricorn         „În certuri cine se bagă, parte trebuie să tragă.” Anton Pann
       Este o lună în care îți concentrezi atenția și energia către zona carierei, fără a neglija aspectele care țin de relația cu prietenii, călătorii și studii. Iei în serios rolul social și profesional îndeplinindu-ți cu responsabilitate atribuțiile care îți revin. Ești generos cu oamenii care te susțin în demersurile tale având permanent ceva de împărtășit cu cei cărora simți că le pasă, cu adevărat, de tine. Ești concentrat pe consolidare, construcție, pe trierea colaboratorilor fiind foarte atent la detaliile care contează, ai acum capacitatea de a concretiza orice ți-ai propus. Misiunea aleasă nu este deloc ușoară, dar fiecare provocare aduce cu ea posibilitatea maturizării, devii astfel mai înțelept reușind să acumulezi experiență în plan personal și profesional.
            Te poți aștepta la tot felul de confruntări în relația de mariaj, datorate și unei prea mari preocupări  vis-a-vis de carieră și problemele de natură profesională. Încearcă să discuți sincer, deschis despre problemele cu care te confrunți și fă din partener un aliat. Punând accent pe organizare, fiind atent la detalii, vei reuși să atragi atenția celui drag. Este important să muncești dar și să iubești și să te faci iubit, să apreciezi eforturile venite din partea partenerului de viață.
            În prima parte a lunii preferi să păstrezi trăirile proprii ascunse, dorințele sau, pur și simplu, îți vine foarte greu să exteriorizezi sentimentele de iubire, de afecțiune. Ai multe întrebări pe care nu reușești să le exprimi, te poți lăsa copleșit de umbrele trecutului, de o dezamăgire în dragoste. Prima parte a acestei luni se poate dovedi destul de tensionată, la capitolul relație cu sexul opus. În partea a doua lunii ai mai multe șanse de socializare, participi la tot felul de întruniri, dai startul unor relații de prietenie mult mai promițătoare, faci planuri de viitor cu persoana iubită, este posibil chiar să pui la cale oficializarea relației de iubire sau te muți împreună cu aceasta. Dacă ești deja implicat într-o relație de mariaj există acum tendința de a pune pe primul plan interesul pentru carieră, bani, afaceri, proiectele derulate în comun cu partenerul de viață. Pot să apară unele probleme, discuții legate de copil, de educația acestuia, ajutorul pe care vrei să îl oferi celor dragi, în preajma datei de 28 octombrie.
             Este o lună de reconfigurare a relațiilor de prietenie, este posibil chiar să îți faci un nou cerc de prieteni, să te integrezi cu ușurință în cadrul unei asociații, organizații care îți aduce și beneficii materiale. În această lună te concentrezi pe realizarea cu bine a sarcinilor de serviciu încercând să treci peste animozitățile din relația cu un superior, îndeosebi în  prima parte a lunii. Va trebui să te concentrezi pe obiectivele care trebuie realizate cât mai urgent, fără să capitulezi în fața primului obstacol. Te poți confrunta cu pierderi financiare datorită imprudenței venite din partea familiei sau poate fi vorba despre pierderi datorate defectării unui aparat electrocasnic, îndeosebi spre sfârșitul lunii. Este important să conștientizezi că deții informațiile, experiența și cunoștințele necesare progresului în plan profesional iar aceasta te va ajuta să fii cu un pas înaintea concurenței, în cazul în care te-ai decis să ocupi un post de răspundere. Este o perioadă favorabilă pentru a reconfigura anumite alianțe, colaborări sau pentru o reevaluare a carierei și a imaginii în plan public. Nimic nu este ușor, dar pentru tine munca nu pare a fi o corvoadă știind să muncești susținut, de multe ori uitând să iei pauză, până când nu duci la îndeplinire un obiectiv important. Sunt favorizate activitățile desfășurate în cadrul unei asociații, fundații având șansa de a întâlni oameni importanți, care îți împărtășesc idealurile personale și susțin proiectele tale ambițioase, îndeosebi în preajma datei de 23 octombrie. Atragi de partea ta persoanele care te susțin în concretizarea proiectelor profesionale de anvergură bucurându-te de popularitate și recunoaștere socio-profesională.