Luna Nouă și Eclipsa Totală de Soare în zodia Săgetător, 14 decembrie 2020

     Luna Nouă și Eclipsa Totală de
          Soare în zodia Săgetător

      „Iubirea este aripa daruită de Dumnezeu sufletului pentru a urca la el.” Michelangelo Buonarotti
            Luna Nouă în zodia Săgetător și Eclipsa Totală de Soare au loc în data de 14 decembrie 2020, la ora 18:16’, la 23º08’. Eclipsa Totală de Soare are loc în apropierea Nodului Sud Lunar, aflat la 19˚46’, în semnul Săgetător. Această Eclipsă Totală va începe în zona ecuatorială a Oceanului Pacific, apoi va coborî spre latitudini mai australe. În continuare va atinge sudul statului Chile, apoi va trece în Patagonia, unde va avea maximul, spre amiaza locală. Apoi își va continua parcursul peste Oceanul Atlantic de Sud, unde va lua sfârșit în largul coastelor Namibiei. Nu va putea fi observată din Europa. (wikipedia)
            O eclipsă de Soare are loc în momentul de Lună Nouă, atunci când Soarele și Luna ocupă același grad zodiacal, în apropierea Nodului Lunar. O eclipsă de Soare totală se produce atunci când diametrul aparent al Lunii este mai mare decât cel al Soarelui blocând toate razele directe ale Soarelui și cufundând ziua în întuneric. Richard Vondrak, cercetător la NASA Goddard Space Flight Center din Maryland, a expus lucrurile într-un mod foarte poetic: „O eclipsă totală este un dans în trei – Luna, Soarele și Pământul”. 
            Eclipsa de Soare este un eveniment deosebit având o calitate karmică, predestinată fiind vorba despre o eclipsă care ne poate aduce un nou capitol în viața noastră, ne poate da o nouă direcție. Pentru unele persoane eclipsa poate fi subtilă, în timp ce, pentru alte persoane, poate fi trăită cu intensitate indicând noi începuturi, reconfigurări, schimbări radicale, evenimente ce răscolesc în mod profund viața personală, persoane ce (re)apar în mod neașteptat, oameni pe care nu i-am văzut de foarte mult timp sau poate fi vorba despre întâlniri predestinate, karmice. Vom vedea, mult mai clar impactul acțiunilor, proiectelor derulate în această perioadă de eclipsă de Soare în zodia Săgetător, îndeosebi în preajma Eclipsei Totale de Lună în Săgetător din data de 26 mai 2021.
            Această Lună Nouă aduce în prim plan necesitatea de a conștientiza care este sensul evenimentelor cu care ne confruntăm în prezent („a înțelege” este verbul zodiei Săgetător), ne dă impulsul de a explora domenii care țin de spiritualitate, religie, filosofie, trezește în noi dorința de a călători în străinătate, de a dezvolta relații de prietenie cu oameni de altă cultură, naționalitate lăsându-ne purtați de spiritul de aventură, de independență. Este nevoia de a explora alte dimensiuni ale cunoașterii, dăm un nou sens propriei existențe lăsându-ne ghidați de intuiție, de aspirații înalte. Nodul Sud Lunar din zodia Săgetător contribuie la formarea acestei eclipse și accentuează necesitatea încheierii unui pact cu trecutul care nu ne permite să progresăm. Nodul Sud al Lunii accentuează necesitatea de ardere a karmei, de obicei într-un mod dureros dar puternic revelator al unor amintiri, accesarea trecutului, chiar și din alte vieți. Nodul Sud ne vorbește despre repetiția unor evenimente, despre rutină, automatisme de care este absolut necesar să ne desprindem pentru a ne rupe de acest lanț care ne îndepărtează de împlinirea propriei meniri în această existență. Este o perioadă în care se resimt puternic atașamentele și suferința provocată de acestea. Se poate vorbi acum și despre întâlniri karmice, probleme de sănătate, probleme de la locul de muncă care ne forțează să lună o decizie fermă de schimbare a direcției în plan profesional.  
            Prezența eclipsei de Soare în casa a VI-a, a sănătății și subalternilor, a muncii de rutină și a relației cu colegii de serviciu poate aduce evenimente de natură karmică, probleme menite să ne oblige la schimbarea direcției în plan profesional, necesitatea de a ne ocupa mai mult de propria sănătate, de a schimba un tratament sau de a găsi un remediu pentru o problemă mai veche de sănătate. Putem adopta un nou regim alimentar, dăm mai multă atenție aspectelor care vizează propria sănătate.
            Ascendentul acestui moment de eclipsă de Soare se află în semnul Rac, ceea ce imprimă și mai multă sensibilitate acestei eclipse de Soare în zodia Săgetător, punând accent pe trecut, amintiri, propria țară, casă, familie, simțim nevoia de a lămuri aspecte din trecutul îndepărtat, de a înțelege sensul unor evenimente cu un puternic impact în plan afectiv.
            Guvernatorul Săgetătorului – Jupiter, aflat la final de zodia Capricornului, în casa a VII-a (casa parteneriatelor, relația cu ceilalți, relația de cuplu, justiția, viața mondenă, relația cu adversarii), în relație armonioasă cu Venus și asteroidul Yunona,  din casa a V-a (a copiilor, a aventurilor, educației, sexualității, jocurilor de noroc, creativitatea) ne indică nevoia de a fi mai mai aproape de propriul copil dar și de a accesa, cu mai multă ușurință, copilul interior, de a da o direcție clară propriei creativități, redescoperirii și exprimării propriilor sentimente de iubire pentru a face ca relația cu ceilalți să se desfășoare în mod armonios. Avem capacitatea de a transforma lumea într-un loc mai frumos prin iubire, prin curajul de a ne exprima asemeni copiilor, cu sinceritate, fără teama de fi judecați de ceilalți („Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” Mahatma Gandhi). Jupiter este însoțit de Saturn imprimându-i acestuia forța de acțiune, în sensul schimbării, la nivel de conștiință colectivă, a  vechilor tipare de viață. Este sensul creșterii, a expansiunii, a curajului de a ne lua un nou avânt către necunoscut.
            Mercur (aflat în casa a VI-a) în conjuncție cu Eclipsa de Soare și în careu cu Neptun, ne spune despre confuzie, momentul de derută, informații denaturate, provocatoare de suferință. Se reiau aspecte din trecut care vizează acte, documente oficiale, înțelegeri contractuale din domeniul profesional, se reeditează aspecte neplăcute, vis-a-vis de unele probleme de sănătate. Pot ieși în evidență „punctele oarbe” sub forma furiei, a dorinței de răzbunare, colaborări care își arată acum adevărata față. Depinde de gradul fiecăruia de evoluție în plan spiritual dacă decide să cadă pradă energiilor joase sau dacă alege să se detașeze alegând drumul dedicat iubirii și credinței. Puterea de discernământ ne este pusă la încercare iar cel care nu acceptă compromisul va avea sentimentul de eliberare, de pace cu Sinele său. În schimb, cel care se implică emoțional dezvoltând atașamente față de trecut, față de oameni care i-au provocat dezamăgiri, are ocazia să se învârtă în cerc, să repete aceleași greșeli făcute și în trecut.
            Gradul Sabian la care se află Luna Nouă în zodia Săgetător spune: „Un grup de imigranți care îndeplinesc cerințele de intrare într-o nouă țară.” Pe măsură ce trecem orice prag care duce către un nou tărâm de existență, trebuie să îndeplinim anumite cerințe și necesitatea de a ne ajusta la noi moduri de viață: în acțiune, gândire și sentiment. Este vorba despre o perioadă de tranziție, de schimbare a sensului dar și necesitatea de a rămâne ancorați în concret, de a nu ne lăsa atrași într-o zonă a disperării, a fricii, a depresiei.
            Este timpul marilor revelații prin care ne putem elibera de trecut, de ceea ce ne creează starea de neîmplinire în plan spiritual dar și în tot ce vizează cunoașterea lumii în care trăim. Este șansa de a ne ridica mai presus de materialitate dând o direcție clară propriilor aspirații, nu înainte de a ne elibera de trecut, de a lăsa să iasă din propria ființă credința și lumina pentru a ridica virbrația întregii lumi. Suntem mai presus de frici, de traume, de pierderi… în planul fizic. Suntem ființe de lumină care am ales să ne întrupăm AICI ȘI ACUM! Viața își urmează propriul drum, dar Sinele nostru poate să ne ghideze, în mod conștient, spre o cale a iertării și a iubirii.
            Mesajul acestei eclipse de Soare din semnul Săgetător este: „Dezvolt o mare încredere în Univers, concretizând material gândurile creatoare utile funcției mele interioare și mi le asum cu toată libertatea.”
            Îndemnul Lunii Noi din data de 14 decembrie 2020, se adresează, în primul rând, nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgeător și Pești, îndeosebi celor născuţi în apropierea datei de 14 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte) se află în apropiere de  23ᵒ, în semne mobile (± 3 grade).

 

 

  Mesajul transmis de Luna Nouă și Eclipsa totală de Soare în semnul Săgetător
  pentru fiecare semn zodiacal
 

            Berbec – această Lună Nouă și eclipsă de Soare în zodia Săgetător îți dă ocazia să te dezvolți mai mult în domeniul cunoașterii fiind hotărât să începi cursuri, ești ghidat de profesori să te dezvolți către o direcție pe care ți-ai dorit să o abordezi de mult timp. Poate fi momentul de revelație pentru a relua anumite studii sau pentru a schimba școala, domeniul de activitate lăsând lucrurile să se așeze într-o direcție care este în acord cu destinul tău. Este șansa de a descoperi importanța domeniului spiritual în viața ta. Sunt favorizate relațiile cu persoane de alte culturi, activitățile cu caracter juridic. Este o perioadă în care ai ocazia să te eliberezi de limite și să te manifești cu mai mult curaj în direcția aleasă de tine.  

            Taur – se anunță o reformulare în tot ceea ce ține de contracte, acorduri, credite, moșteniri, banii altora dar având ocazia de a intra în posesia unor secrete, poți primi răspunsuri interesante, vis-a-vis de o relație intimă. Poate fi vorba despre reluarea unei relații de iubire de natură karmică, o relație care s-a terminat brusc în trecut poate reveni acum în viața ta, cu și mai multă forță. Această Lună Nouă și Eclipsă de Soare în zodia Săgetător deschide un (nou) proces de transformare profundă, de accesare a propriei ființe, de metamorfozare. Te confrunți cu evenimente de natură karmică, poate fi vorba despre aflarea unui deces printre persoane apropiate. Vrei să renunți la o relație, o afacere, un asociat, îți reorganizezi bugetul. Ești mult mai dedicat activităților din domeniul ocultismului.

            Gemeni – este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe asocieri, relația de cuplu, afaceri, cooperare. Este momentul să fii mult mai deschis către celălalt, să te concentrezi mai mult pe munca desfășurată în echipă. Nu este exclus să te confrunți cu evenimente neplăcute în relațiile de parteneriat, să renunți la o afacere, o colaborare importantă putând apărea probleme care vizează hotărârile judecătorești și tot ce vizează legea. Chiar dacă te gândești să dai startul unei asocieri sau unei relații de cursă lungă, se recomandă prudență. Nu te grăbi să iei decizii sub impulsul de moment sau ca urmare a unor promisiuni venite din partea unor persoane care te-au dezamăgit și în trecut. Te gândești foarte serios să dai startul unor noi asocieri, nu înainte de a te elibera din anumite relații toxice. Fii mult mai prudent, dacă ai de semnat documente, contracte de colaborare. Această Lună Nouă și eclipsă de Soare în Săgetător îți aduce șansa de a interacționa cu oameni noi, poți socializa mai mult.

            Rac – în următoarea perioadă, vei pune mai mult accent pe muncă, responsabilitate în relația cu colegii de muncă dar și pe sănătate, alimentație, igienă, obligațiile de serviciu, îngrijirea plantelor, animalelor. Este posibil să renunți acum la un loc de muncă sau să te confrunți cu probleme de sănătate care necesită o intervenție promptă. Vei pune mai mult accent pe o schimbare a modului în care îți îngrijești corpul fizic adoptând acum un nou mod de a trăi, schimbând eventual programul de lucru, poți adopta un regim alimentar care se va dovedi mai eficient. Poate fi vorba despre necesitatea de a schimba un tratament sau de a pune mai mult accent pe terapiile alternative. Dacă ești în căutarea unui loc de muncă, această Lună Nouă și Eclipsă de Soare îți poate aduce în cale oamenii de care ai nevoie pentru a demara un nou proiect de colaborare. Nu este momentul potrivit pentru a semna un (nou) contract de muncă. Solicitările venite din partea superiorilor sau a colegilor pot deveni stresante. Este posibil să apară tot felul de neînțelegeri în relația cu colegii, colaboratorii.

            Leu – se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste. Activitatea artistică este amplificată având ocazia să descoperi un nou hobby.  Este o perioadă în care ești mai apropiat de propriul copil, te distrezi mai mult, ieși în lume, faci mai multă mișcare în aer liber, ești mai atent la aspectul fizic. Preferi să petreci mai mult timp alături de prieteni, să te bucuri de plin de momentele romantice, alături de persoana iubită. Se va pune mai mult accent pe dragoste, flirt, iubirea dăruită, creativitate, divertisment, pe relația cu popriul copil, talentul artistic. Această Eclipsă de Soare poate aduce o nouă iubire în viața ta, o iubire de natură karmică sau revine o iubire din trecut. Este un moment prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, inspirația și de a obține recunoaștere și succes, datorită abilităților și talentelor de care dispui.

            Fecioară – pui mai mult accent pe viața personală, de familie, pe relația cu părinții, trecutul. Te întorci în locurile natale, este posibil să te întorci în țară pentru a vizita locuri și oameni dragi. Te simți mai bine acasă preocupându-te de treburile gospodărești. Este o perioadă destul de agitată, în ceea ce privește relația cu părinții. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru. Pot apărea schimbări semnificative în ceea ce privește relația cu părinții, sunt aduse în lumină probleme legate de familie, casa în care ai copilărit. Este timpul să faci pace cu trecutul, să înțelegi rostul unor pierderi, suferințe legate de casă, de copilărie, relația cu părinții și chiar relația cu locurile natale și propria țară. În această perioadă te concentrezi mai mult pe casă, familie, poate fi vorba și despre schimbarea domiciliului, renovarea casei, achiziția/vânzarea unei proprietăți, răsturnări de situație care vizează o proprietate.

            Balanță – ești preocupat de relația cu rudele apropiate, de călătorii și comerț fiind importnat să dezvolți noi abilități de comunicare în relația cu ceilalți. Este posibil să iei decizia pentru a urma un curs, pentru a învăța o limbă străină sau pentru a acumula mai multe cunoștințe dintr-un anumit domeniu. Este o perioadă benefică pentru a lansa un proiect important care vizează scrierea unei cărți sau pentru a te implica în activități care implică cunoașterea. Se intensifică planul relațional și intelectual fiind necesar să te preocupi mai mult de proiectele care au nevoie de flexibilitate și adaptare la noi situații, la cerințele actualei societăți. Acorzi o mai mare atenție la eventualele probleme care țin de plămâni, căile respiratorii sau brațe. Această Lună Nouă aduce perspective neașteptate care vizează înscrierea la un curs care te va ajuta în domeniul profesional.

            Scorpion – urmează o perioadă în care lansezi noi strategii pentru valorificarea propriilor abilități și talente având ocazia să înțelegi mai bine ce anume ai de făcut pentru a te pune în valoare și pentru a atrage mai multe câștiguri financiare din muncă proprie. Te vei axa pe câștigurile financiare, pe confort și valori personale, securitatea materială, atașament. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură. Va trebui să acorzi atenție la cei cu care alegi să te asociezi dar și la modul în care valorifici propriile abilități, talentele de care dispui, în sensul progresului în plan financiar. Se recomandă prudență în ceea ce privește cheltuielile. Primești oferte de lucru avantajoase din punct de vedere financiar.

            Săgetător – este vorba despre o nouă perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante care implică și schimbări legate de profesie sau reședință. Pentru unii nativi, această Lună Nouă poate provoca un nou salt de conștiință, o trezire la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine și imagine. Este timpul să te eliberezi din relații care nu te mai împlinesc, relații care îți provoacă tot felul de neplăceri, în plan personal și chiar spiritual. Te preocupi mai mult de propria persoană, de felul în care te percepe lumea, modul în care îți impui propriul punct de vedere. Beneficiezi de ambiție, curaj precum și dorința de a te afirma în societate. Ești mult mai dornic să schimbi propriul look, vestimentația, mediul având loc un fel de mică revoluție la nivel personal.

            Capricorn – te preocupi mai mult de propriul suflet alocând timp relaxării și practicilor spirituale. Starea de solitudine este bineventiă pentru a reuși să găsești resursele necesare care te pot ajuta în plan profesional sau social. Vei pune mai mult accent pe spiritualitate, relația cu Dumnezeu, viața intimă, secrete, presimțiri, datorii karmice, temeri personale. Este posibil să intri în posesia unor secrete sau pot fi reluate anumite discuții care țin de carieră, dușmani ascunși, familie.  Se recomandă să lucrezi în solitudine la proiectele personale, să îți faci timp să reiei proiecte abandonate cu ceva timp în urmă, datorită unor situații neprevăzute. Poți fi supus la încercări venite din partea unor rude, colegi, probleme datorate unor promisiuni, negocieri care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale, primirea de informații prin intermediul viselor sau primirea unui ajutor neașteptat în situații limită. Activitățile de binefacere, altruismul, bunăvoința față de oamenii marginalizați te vor ajuta să ai sentimentul de împlinire.

            Vărsător – această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, socializare, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență. Poți beneficia acum de susținerea venită din partea unui mentor, ghid sau îndrumător reușind să stabilești relații importante, utile pentru propria evoluție. Apar noi posibilități de a colabora cu un grup, o asociație sau renunți la un grup care nu mai corespunde așteptărilor tale. Idealurile tale trec acum printr-o probă serioasă sau ești hotărât să dai startul unor proiecte de anvergură. Ești mult mai interesat de soarta lumii, te implici în acțiuni caritabile. Pui mai mult preț pe relația cu prietenii. Este posibil să dispară definitiv din viața ta anumiți prieteni lăsând loc altor persoane care vor juca un rol important în existența ta. Resimți nevoia profundă de libertate, de exprimare a propriilor gânduri, dorințe.  

            Pești – cariera este în primul plan, de acolo putând veni vești bune și mai puțin bune, totul depinde de modul în care gestionezi situațiile. Sunt reluate anumite discuții, revii asupra unor colaborări care nu au fost de bun augur în trecut. Este timpul să pui capăt unor înțelegeri, colaborări profesionale. Pe de altă parte te gândești foarte serios la o relansare în domeniul profesional. Te poți aștepta însă la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Este o perioadă în care se pune mai mult accent pe carieră, reputația din planul social, succes, relația cu superiorii, responsabilitățile sociale. Este posibil să apară răsturnări de situație în ceea ce privește anumite înțelegeri, promisiuni venite din partea unui superior, șef.  Ai ocazia să faci unele corecții în carieră, în relația cu o autoritate sau îți schimbi statutul social, poate fi vorba despre o schimbare de direcție în carieră.