Luna Nouă și Eclipsa parțială de Soare în zodia Vărsător, 15 februarie 2018

LN 15 februarie 2018Luna Nouă și Eclipsa parțială de Soare în zodia Vărsător

             „Transformă-ți rănile în înțelepciune!” Oprah Winfrey
           Luna Nouă în semnul Vărsător se formează în data de 15 februarie 2018, la ora 23:05’. Aspectul exact al conjuncției luminariilor se formează la 27˚08’, în zodia Vărsător, în casa a IV-a (casa începutului și a sfârșitului, guvernează copilaria, căminul părintesc, familia de origine, patrimoniul familial, trecutul). Ascendentul acestui moment de Lună Nouă se află în zodia Balanță. În același timp are loc Eclipsa parțială de Soare (20:51’ UT) vizibilă doar în emisfera sudică, America, Oceanul Pacific și sudul Americii de Sud.
          Dacă vrem să dăm startul oricărui proiect, în această perioadă, este indicat să concretizăm gândurile, ideile, odată cu faza de creștere a Lunii, mai exact după data de 17 februarie 2018. Ceea ce sădim în această perioadă vom culege la Luna Plină și Eclipsa totală de Lună în zodia Vărsător din data de 27 iulie 2018.
       Conjunctia Soare-Lună are loc în semnul Vărsător, zodia schimbărilor, a revoluțiilor, invențiilor, a nonconformismului. Vărsătorul este zodia iubirii la nivel global fiind vorba despre o perioadă intensă de socializare, avem dorința de a ne exprima deschis, sincer trăirile, sentimentele. Cei doi guvernatori ai zodiei Vărsător (Saturn – tradițional și Uranus – modern) ne aduc în atenție posibilitatea de a face schimbările de care avem nevoie în viața de familie, în ceea ce privește patrimoniul, relația cu părinții, cu mama, înțelegerea și acceptarea trecutului. Prin sextilul lui Uranus (nonconformistul, originalul, revoluționarul) la Luna Nouă dar și sextilul lui Saturn (tradiția, tot ce este învechit dar și profesorul, înțeleptul) la Venus, aflată în casa a IV-a, în Pești (în exaltare!) suntem ajutați să accesăm mult mai ușor emoțiile inconștiente, conștientizăm nevoile noastre emoționale, vedem rădăcina complexelor de natură emoțională. Saturn (în domiciliu) sextil cu Venus (guvernatoarea Ascendentului), pe de altă parte, ne susține să folosim în mod constructiv experiențele din trecut pentru a clădi acum ceea ce ne este de folos, cu adevărat, pentru propriul progres, fie că e vorba despre carieră, familie sau relații. 
         Luna Nouă în conjuncție cu Mercur și asteroidul Junon (în casa a IV-a, unde se află și Nodul Sud Lunar – trecutul, karma) în sextil cu Uranus din zodia Berbec, în casa a VI-a, a momentului, casa locului de muncă și a sănătății ne vorbește despre șansa de a revizui propria viață, prin înțelegerea unor pierderi din trecut, conștientizăm că trecutul nu trebuie uitat ci înțeles, tocmai pentru a evita greșelile și mai ales pentru a învăța cum să iertăm oamenii dragi, cei care ne-au crescut, care ne-au dăruit necondiționat iubirea. Este posibil să fie accentuat acum dorul de casa părintească, locul sau țara natală, simțim nevoia de a ne întoarce la acei oameni din trecut care au jucat un rol deosebit în creșterea și educația noastră. Este șansa noastră de vindecare, la nivel emoțional, sufletesc și chiar mental, găsirea acelor resurse care ne pot ajuta să ne ridicăm mai presus de teama de schimbare. Uranus – nonconformistul știe atât de bine să ne scoată din starea de rutină, să ne arate că lucrurile sunt frumoase, cât timp pășești pe drum cu încredere în viitor. Soluțiile vin rapid, conversațiile și ideile se derulează cu repeziciune, se fac înțelegeri, se negociază, se fac tranzații care țin de domeniul imobiliar, luăm deciza bruscă de a pleca într-un loc drag. Este acel moment de revelație în care acționăm lăsându-ne purtați de curent, de intuiție. Avem ocazia să conturăm viitorul pe fundația propriei vieți, care a fost consolidată, de-a lungul timpului. Ești sincer cu tine, altruist cu ceilalți, pregătiti de schimbarea direcției, orice apare acum în viața ta nu are cum să te sperie. Dacă ceva te-a lovit tare, nu ai decât să te ridici și să te întrebi: „Oare am fost suficient de sincer cu mine? Am ales întocmai direcția pe care o doream din tot sufletul!” Orice compromis este sancționat. Este timpul să facem o sondare în propria ființă conștientizând care este, de fapt, adevărata cale către esența acestei vieți.
           În următoarea perioadă viața de familie joacă un rol esențial. Este posibil ca multora dintre cei care preferau să trăiască singuri să le vină dorința bruscă de a se căsători, de a se așeza la casa lor sau se vor reîntoarce la un partener din trecut. Cuplurile deja formate trec printr-un proces profund de conștietizare că, într-o societate aflată într-o continuă transformare, nu ai cum să supraviețuiești, dacă nu faci echipă cu propriul partener de viață. Dacă nu conştientizăm modul în care acţionăm avem tendinţa să „manifestăm“ poziţia Nodului Sud (din semnul Vărsător, casa a IV-a) ca răspuns la provocările mediului în care trăim.
        Ascendentul în zodia Balanță indică nevoia de echilibru, armonie, asociere și parteneriat, de împlinire a propriilor aspirații ținând cont și de așteptările celorlalți. Cu Venus (guvernatoarea Ascendentului în semnul Pești și în casa a IV-a, a propriilor rădăcini, trecutul, amintirile, relația cu părinții, locul natal) aduce mesajul despre necesitatea de a învăța cum să echilibrăm situațiile din propria viață, dând dovadă de mai multă seriozitate, dedicare deschizându-ne inima pentru oameni față de care am avut resentimente, de prea mult timp. Este momentul de împăcare și descoperire a frumosului, armoniei din familie, țara natală. Este șansa de a ne regăsi propriile tradiții, obiceiuri și mai ales credința. Avem de aprofundat lecția cooperării, fie că e vorba despre implicarea în activități profesionale, relația de mariaj sau de dragoste.
           Cu Marte (guvernator de casa a VII-a și a XII-a) aflat în casa a II-a ( casa valorilor personale și materiale, salariul), a momentului de Lună Nouă în semnul Vărsător și în careu aplicant (se perfectează pe 17 februarie 2018, ora 13:20’) cu Neptun din casa a V-a (casa dragostei și a copiilor, joc și distracții, creativitate, aventură, relația cu amant/a, ne putem aștepta la sancțiuni destul de dure, în ceea ce privește încălcarea unui cod etic, moral, social. Este tendința de a ne victimiza, de a căuta calea cea mai ușoară pentru a obține fericirea de moment, ce pare că vine, fie printr-o relație de amor de scurtă durată, fie din câștigarea unor bani prin mijloace mai puțin cinstite dar care vor fi destul de aspru sancționate. Agresivitatea, comportamentul haotic, impulsivitatea vine acum ca urmare a propriei nevoi de a ne da dreptate cu orice preț, fie că este vorba despre o relație de mariaj care nu mai funcționează chiar atât de bine, fie vorbind de educația propriului copil, care se află pe o pantă descendentă sau facem cheltuieli care nu sunt neapărat necesare. Există tendința de a canaliza greșit energiile, câtă vreme nu suntem în acord cu propria ființă și cu universul. Nu vor întârzia să apară sancțiunile (ruperea unor relații de dragoste, implicarea într-un proces, pierderi de bani ca urmare a unei investiții greșite sau făcută sub impulsul de moment). Pe scurt, ne putem aștepta la tendințe autodistructive datorită confuziei și a tendinței de a da vina pe alții pentru propriile neîmpliniri (Jupiter sextil la Luna Nouă în casa I-a, în recepție mutuală cu Marte din casa a II-a, careu la Neptun).
          Luna Nouă în semnul Vărsător ne aduce mesajul fraternității și libertății, al marii revoluții la nivel personal și social, de transformare și clădire a unei noi lumi, în care să ne exprimăm valorile și principiile de viață în mod deschis, liber. Înainte de a ne dori ceva, de a lua un nou start este important să știm ce vrem, să cunoaștem direcția clară către spre am decis să pornim fiind însă în acord cu propriul suflet. Mesajul de care trebuie să ținem cont acum este: „Devin din ce în ce mai clar și spontan în orice domeniu și mă dedic mai mult nevoilor ființei mele interioare.”
            Îndemnul Lunii Noi în semnul Vărsător se adresează, în primul rând, nativilor semnelor fixe: Vărsător, Leu, Taur, Scorpion îndeosebi celor născuţi în apropierea datei de 15  (± 3 zile) dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte, Ascendentul, Mijlocul Cerului) se află la 27° în semne fixe (± 3 grade). Un factor esențial în identificarea modului în care Luna Nouă își lasă amprenta la nivel individual este harta natală, modul în care planetele în tranzit formează aspecte cu planetele natale.

            Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Vărsător pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – poți avea parte de surprize venite din partea prietenilor, unele plăcute, altele mai puțin plăcute. Atenție la banii pe care intenționezi să îi dai pentru a participa o petrecere sau pentru a face o călătorie cu prietenii.  

            Taur – este activat sectorul carierei și al statutului social. Noi provocări, responsabilități, proiecte profesionale care te pot relansa în carieră. Este important să renunți la felul tău confortabil de a vedea lucrurile. Ai grijă cu cine te asociezi!

            Gemeni – acorzi mai multă importanță studiilor și călătoriilor îndepărtate. Simți nevoia să explorezi noi teritorii, să cunoști oameni interesanți, ești atras de spiritualitate. Este posibil să dai startul unei relații sentimentale cu cineva aflat în străinătate sau departe de casă.

            Rac – este o perioadă în care ești mult mai atras de ocultism, esoterism, domenii abstracte reușind să descoperi adevărata față a lucrurilor. Nu este exclus să te confrunți cu crize de natură emoțională sau financiară. Este momentul unui proces interior profund având ocazia să descoperi de unde vin, de fapt, adevăratele blocaje. Atenție la călătoriile lungi, la examene dar și la relația cu colegii de muncă.

            Leu – urmează o perioadă bună pentru a da startul unor asocieri, parteneriate sau unei relații de mariaj. Ești mai deschis dorindu-ți compania celor din jur. Ești dornic să împărtășești din cunoștințele acumulate de-a lungul timpului. Este momentul să te preocupi mai mult de felul în care arăți, poate chiar vei lua hotărârea bruscă să îți creezi un nou look, să mergi la spectacole, teatru, expoziții, dans. Acordă o atenție deosebită la eventualele probleme care pot apărea în plan sentimental.

            Fecioară – putem vorbi despre o perioadă în care îți îndrepți atenția către curățenia sufletului și a trupului. Ești preocupat să urmezi un nou regim alimentar sau de viață, poți găsi un tratament mult mai eficient pentru o anumită problemă de sănătate. Te dedici sarcinilor de serviciu fiind mult mai conștiincios, ai ocazia să preiei noi sarcini de lucru. Atenție la problemele care pot să apară în relația de cuplu sau parteneriat. Evită să închei contracte, până când nu cercetezi cu atenție despre ce este vorba.

            Balanță – urmează o perioadă dinamică. Ești plin de energie, dornic să te implici în aventuri, relații de amor. Nu vei duce lipsă de creativitate, de joc și voie bună, alături de copii și prieteni. Viața sentimentală cunoaște o amplificare fiind mult mai deschis către implicarea în noi relații. Atenție la eventuale probleme de sănătate, cu care este posibil să te confrunți, în perioada următoare. Nici la serviciu lucrurile nu stau prea grozav.

            Scorpion – urmează o perioadă în care relația cu părinții, cu familia se intensifică. Poți lua decizia să schimbi decorul prin casă sau vrei să faci o achiziție importantă care vizează casa, proprietatea. Cert este că ești mult mai preocupat de gospodărie. Atenție însă la eventuale probleme care țin de planul sentimental, de relația cu copii, probleme de sănătate ale acestora.

            Săgetător – putem vorbi despre o perioadă favorabilă studiului, călătoriilor, relaționării cu rudele, vecinii. Ești mult mai comunicativ, dornic să acumulezi noi informații. Atenție la eventuale probleme care țin de casă, gospodăriie, este posibil să se strice un obiect electrocasnic sau faci cheltuieli care nu erau programate. Nu este exclus să fie vorba și despre un accident, tăieturi, lovituri, căzături prin gospodărie, la bucătărie. Supraveghează-ți cu atenție aragazul și orice sursă de foc, încălzire.

            Capricorn – urmează o perioadă în care valorifici abilitățile și talentele de care dispui pentru a atrage mai mulți bani în cont. Ai ocazia să pornești o nouă afacere, faci achiziții rentabile. Atenție la eventuale probleme care pot apărea în relația cu rudele, vecinii. Evită să te implici în polemici, certuri care te pot destabiliza și din punct de vedere al sănătății.

            Vărsător – este o perioadă de afirmare, relansare, de noi începuturi manifestându-te cu mai mult curaj și voință. Ești preocupat de propria imagine, de modul în care te percep cei din jur. Ai ocazia să îți reînnoiești garderoba, eventual mergi la un salon de cosmetică. Atenție la eventuale probleme legate de zona capului, lovituri, tăieturi dar și la cheltuielile neașteptate.

            Pești – în următoarea perioadă ai parte de revelații, intuiția este accentuată. Capacitățile extrasenzoriale sunt potențate și poți învăța cum să le folosești în avantajul tău sau al celor din jur. Este posibil să găsești acum un nou tratament, mult mai eficient, la o problemă mai veche de sănătate. Evită să iei decizii legate de carieră, dacă nu ești sigur pe tine sau intuiția îți spune că nu este momentul să acționezi.  

            Trebuie să ținem cont de faptul că: „Astrele predispun, dar nu dispun”. Influenţele, bune sau rele, ale planetelor asupra fiinţei umane nu depind exclusiv de semnul şi de casa în care ele se află sau de aspectele care există între ele, ci și în funcție de gradul de evoluţie al fiecărei persoane.