Luna Nouă și eclipsa parțială de Soare în zodia Rac, 13 iulie 2018

     

nmcan6117

  Luna Nouă  și eclipsa parțială de Soare în zodia Rac

 
            „Învaţă din greşelile altora, nu o să ai timp să le faci tu pe toate.” Alfred Sheinwold
            Luna Nouă și Eclipsa parțială de Soare în zodia Rac are loc în data de 13 iulie 2018, la ora 5:47’. Eclipsa parţială de Soare care nu este vizibilă în România, putând fi observată însă din sudul Oceanului Pacific şi sudul Australiei.  Conjuncția luminariilor are loc la  la 20° 41′, în zodia Rac, Ascendentul momentului de Lună Nouă este la 20° 41′ în semnul Rac, în conjuncție cu Luna Nouă.
         Luna Nouă în semnul Rac aduce în prim plan emoțiile, familia, țara, atașamentul față de trecut, patriotismul. Racul este semnul debutului anotimpului vară, o zodie a fecundității și creșterii având legătură cu casa, mama. Conform filozofiei Chaldaeene și Platoniste, Cancerul este considerat „Poarta oamenilor” prin care sufletele coboară din cer în corpuri umane sau în creație. Luna, ca și guvernator al Racului, simbolizează hrana esențială ale vieții. Este vorba despre o energie cosmică, profund benefică și hrănitoare pe multiple planuri ale existenței.
        Luna Nouă aflată în conjuncție cu Ascendentul se referă la descoperirea subiectivă a ființei sau a sinelui profund, individual și la afirmarea identității. Această Lună Nouă în semnul Racului ne dă șansa să ne redescoperim, prin intermediul eșecurilor, al pierderilor, dezamăgirilor venite din partea celorlalți având  dorința de a ne depăși propriile limite, de a ne exprima propriul Eu la adevărata valoare. Suntem în măsură să ne vedem așa cum suntem, de fapt, prin felul în care ne percep ceilalți observând ce anume trebuie să corectăm în propria atitudine, ce reacții putem provoca în relația cu ceilalți și ne-ar putea determina să schimbăm punctul de vedere asupra propriei existențe. Se poate vorbi despre „un nou start”, o redescoperire a adevăratei ființe, un nou mod de „a fi” ce reprezintă calea care ne va conduce către adevărata sursă a propriei ființe, acolo unde începe și se termină tot. Avem de-a face cu o lunație care amplifică sensibilitatea, nevoia de a călători în trecut, de a ne întoarce către acele locuri în care ne simțim în siguranță, din punct de vedere emoțional, este dorul de mamă, de casă, de copilărie, de propria țară, de prietenii din copilărie, de părinții care au plecat deja din această existență. Luna Nouă în semnul Rac ne aduce față în față cu propriul suflet, cu cele mai profunde trăiri, scotocind printre amintiri, încercând să găsim ceea ce ne-ar putea ajuta să ne regăsim echilibrul, iubirea, pacea cu noi înșine și implicit cu ceilalți.
       Mulți ne vom pune întrebări de genul: „Ce simt când acționez în această direcție?”, „Sunt mulțumit cu ceea ce am clădit până acum în plan personal?”. Răspunsuri pe care nu le vom primi prea curând având acum sentimentul profund de confuzie, de scufundare în ape mult prea adânci ce ne compleșesc. Cu  Mercur retrograd în semnul lui de cădere – zodia Leu – rațiunea nu se află la cote prea înalte iar ceea ce simțim acum s-ar putea să nu se potrivească cu realitatea în care trăim. Există riscul să avem așteptări prea mari de la persoane care nu sunt în acord cu ceea ce gândim și simțim.
       Conjuncția Soare – Lună se află în opoziție cu Pluton retrograd din zodia Capricorn și în casa a VII-a (casa astrologică a relațiilor cu ceilalți, asocierii, mariajului, a dușmanilor pe față), casă astrologică unde o găsim și pe Lilith dar și pe Marte în conjuncție cu Nodul Sud Lunar (karma). Lucrurile sunt cât se poate de bulversante, la capitolul relații, în încercarea de a reconfigura, fie o relație de mariaj, fie o relație de afacere sau un parteneriat. Este ca și cum am încerca să răsturnăm un sac de griji, de neîmpliniri, de frustrări în „ograda celuilalt”, fără să ne gândim la consecințe, la ce anume ar putea declanșa această atitudine, acest mod de a vedea relația cu celălalt. Este o perioadă de sancțiune, de ardere dar și de eliberare, de conștientizare, de profundă transformare.
      Pluton este asociat cu moartea și renașterea, cu distrugerea și puterea de a renaște, cu transformarea. Pluton retrograd în opoziție la Luna Nouă în semnul Rac, Neptun retrograd susținând în mod armonios această opoziție printr-un sextil (la Pluton retrograd) și trigon la Luna Nouă ce ne spune despre șansa de a ne ridica mai presus de pierderi și suferință prin credință și protecție Divină, prin renunțare la atașamente. Pe de altă parte conjuncția dintre Marte retrograd și Nodul Sud Lunar din zodia Vărsător, în casa a VII-a, ne forțează oarecum să ne revizuim propria atitudine în relația de mariaj dar și în relația cu ceilalți oameni. Marte acționează în forță, careul dintre Marte retrograd și Uranus ne aduce în vedere reacțiile neașteptate, agresivitatea greu de gestionat. Este nevoia de a răscoli trecutul sperând că în aceast fel avem ocazia să înțelegem rostul anumitor evenimente care ne-au bulversat propria existență. Cu Lilith în casa a VII-a ne putem aștepta la lucruri neplăcute, acțiuni injuste, trădări venite din partea adversarilor, a competitorilor sau chiar în relația de mariaj, de parteneriat.
       Pe fondul acestor acțiuni profund răscolitoate, menite să ne rupă din starea de rutină, de liniște, avem ocazia să ne bucurăm de susținerea astrală venită prin intermediul Marelui triunghi de pământ: Uranus (în zodia Taur, casa a X-a) conjuncție la asteroidul Juno trigon Venus (în semnul Fecioară, casa a III-a) trigon Saturn retrograd (în zodia Capricorn, în casa a VI-a) ceea ce reprezintă șansa de a concretiza cele mai profunde dorințe, proiecte, idealuri, de a aduce la suprafața talente, abilități menite să ne propulseze pe o nouă cale, cea care ne poate aduce starea de împlinire în plan material și social. Urmează o perioadă a fructificărilor muncii depuse de-a lungul mai multor ani de zile. Pe durata unei astfel de configuraţii relaţia cu planul fizic şi cu bunurile care există în viaţa noastră dobândeşte o înţelegere mult mai profundă.
       Luna Nouă se află în conjuncție cu steaua fixă Castor (Geamănul muritor, fiul „Templului Suprem” din Constelația Alfa Gemini). Este considerată o stea a violenței, a accidentelor și neplăcerilor, este purtătoare de răutate astfel că se poate vorbi despre un ego accentuat, duplicitate, viclenie, dorința de a obține faimă și onoruri prin mijloace mai puțin cinstite, succes ce poate fi urmat de cădere și dizgrație. Steaua fixă Castor sugerează mai ales trăiri psihice, evenimente inexplicabile dar cu impact social puternic și care pot afecta relațiile, în plan politic, la nivel internațional. Nu ar trebui să ne mirăm dacă, în această perioadă, unii oameni vor da dovadă de multă pasiune pentru o cauză sau vor relata experienţe de viață, greu de crezut.
        Este vorba despre o Lună Nouă în zodia Rac care aduce în prim plan nevoia de autocunoaștere, de analiză personală, de identificare a propriilor emoții, de înțelegere a propriului trecut. Totul este să nu ne agățăm, în mod obsesiv, de trecut, de oamenii care ne-au provocat suferință, ci să păstrăm, în propriul suflet, ceea ce ne bucură, ne înalță, ne ajută să ne regăsim pacea și starea de împlinire. Mesajul acestei Luni Noi în Rac este: „Mă detașez de trecutul meu și de problemele cu cei din jur spre a învăța cum să-i iubesc pentru ceea ce sunt și nu pentru ceea ce îmi pot oferi. Îmi exprim emoțiile cu încredere deplină.”
        Ceea ce gândim în această fază a Lunii are mari șanse să se concretizeze pe parcursul Ciclului Lunar. Primele 14 zile ale Ciclului Lunar indică perioada de manifestare a Lunii în creştere, care este și cea mai bună perioadă pentru a pune în practică proiectele, dorințele, gândurile noastre putând dezvolta acum acţiuni noi, importante și care presupun un grad mare de dificultate. Primele rezultate ale acestor acțiuni vor fi observate la Eclipsa totală de lună în zodia Vărsător din data de 27 iulie  2018 dar și în  preajma datei de 22 decembrie 2018, atunci când va avea loc Luna Plină în semnul Rac și când se poate vorbi despre realizări, culegerea roadelor, a ceea ce am „sădit” în această perioadă de Lună Nouă în semnul Rac.
        Îndemnul Lunii Noi din data de 13 iulie 2018 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 13 iulie (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) se află în apropiere de 21ᵒ, în semne cardinale (± 3 grade).  

              Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Rac pentru fiecare semn zodiacal

       Berbec – sufletul tău este pe primul plan acum așa că ai mai multă grijă de tine, privește cu sinceritate și observă ce anume ai nevoie, cu adevărat, pentru a reuși să ajungi la starea de împlinire. În următoarea perioadă vei resimți o mai mare nevoie de a relaționa cu familia, de a te preocupa mai mult de casă, părinți dar te poți ocupa și de o eventuală renovare, curățenie, schimbări care vizează casa, domiciliul.

       Taur – este o perioadă favorabilă excursiilor, examenelor, relaționării cu rudele apropiate sau chiar te poți implica într-o afacere care ține de comerț, editură, mass-media. Ești dornic de schimbări simțind nevoia de a interacționa cu oameni interesanți, de la care să ai ceva de învățat.  Vei pune mai mult accent pe cunoaștere, studiu, călătorii, comerț, simți nevoia de a relaționa cu rudele apropiate.

       Gemeni – ai ocazia să cumperi sau să vinzi obiecte, să faci achiziții care vor căpăta valoare în timp. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii legate de posibilitatea de a-ți valorifica propriile abilități, talentele de care dispui. Ai ocazia să renegociezi un contract de muncă sau primești niște bani ca urmare a unei recalculări a salariului, a pensiei. Cert este că vei discuta mai mult despre bani urmând o perioadă de recompense sau de pierderi, în plan financiar. Este timpul să adopți o nouă atitudine ,vis-a-vis de bani, câștiguri sau cheltuieli.

       Rac – se poate vorbi despre șansa unui nou început, relansare, urmarea unei noi direcții în plan personal. Atenție la eventuale probleme care pot să apară în relația cu partenerul de viață. Poate fi vorba și despre o perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte de amploare. Ești mult mai preocupat de felul în care te percepe lumea, de propria garderobă simțind nevoia de a-ți îmbunătăți look-ul.

       Leu – avem de-a face cu o perioadă în care preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, acțiuni puse la cale de dușmanii ascunși, probleme datorate unor secrete sau promisiuni care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale.

        Fecioară – această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare. Este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi noi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Atenție la relațiile de prietenie!

       Balanță – pot apărea acum noi oportunități de avansare, îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Va trebui să dai dovadă de prudență, în zona profesională și de imagine publică. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi fiind momentul potrivit pentru un nou start în carieră.

       Scorpion – îți faci planuri pentru deplasări în interes de serviciu sau ai ocazia să găsești soluții avantajoase pentru a petrece o vacanță pe alte meleaguri. Urmează o perioadă în care vei avea multă deschidere către spiritualitate. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorie. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate.

       Săgetător – este o lunație care deschide noi posibilități de transformare, un profund proces introspectiv având ocazia să descoperi ce anume îți blochează, de fapt, propria evoluție. Urmează o perioadă în care ești atras de ocultism, mister, aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică sau sexuală. Poți demara acum o serie de activități pentru a obține avantaje financiare (moșteniri, recompense financiare, câștig în urma unui partaj). Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți.

       Capricorn – ai ocazia să te implici în noi asocieri, negocieri și/sau semnarea de noi contracte. Poți începe o relaţie sau poți să reformulezi principiile după care funcţionează actuala relaţie. Vei resimți o mai mare nevoie de independență fapt care te-ar putea aduce în conflict cu ceilalți. Va trebui să dai dovadă de înțelegere și să încerci să te armoniezezi cu mediul în care te găsești. Ești predispus la certuri, nemulțumiri în relația de mariaj existând riscul să ajungi la ruperea relației.

       Vărsător – ai ocazia să intri în posesia unor informații secrete  legate de colegii de birou sau te poți afla în mijlocul unor bârfe, eventual poți fi acuzat pe nedrept sau să ți se aducă tot felul de repoșuri. Poate fi vorba și despre găsirea unor soluții pentru a rezolva anumite stări de tensiune de la locul de muncă. Este important ca, în perioada următoare, să mergi la medic, în scop preventiv. Luna Nouă se formează în casa muncii şi a sănătăţii, a colectivului şi a activităţilor de rutină fiind astfel pus în situația de a face schimbări importante ce vizează planul profesional.

       Pești – apar schimbări importante care țin de planul sentimental. Nu este exclus să iei decizia de a concepe un copil sau chiar poți să înfiezi unul. Urmează o perioadă dedicată iubirii, romantismului, creației, artei, creativității, educației, relației cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobby-ului. Te simți mult mai inspirat și creativ iar acest lucru te va ajuta să-ți pui în practică abilitățile și talentele personale având ocazia să te faci remarcat în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus, ai șansa de a da startul unei noi relații de dragoste.