Luna Nouă și Eclipsa Inelară de Soare în zodia Gemeni, 10 iunie 2021

Luna Nouă și Eclipsa Inelară de Soare
în zodia Gemeni
 

     „Orice drum ai alege, urmează-l cu toată inima”Confucius
            Aspectul de Lună Nouă și Eclipsa Inelară de Soare în semnul Gemeni se formează în data de 10 iunie 2021, Nodul Nord Lunar la 10˚22’, cu Luna Nouă la 19˚47’ în semnul Gemeni, la ora 13:52’. Ascendentul momentului se află în zodia Fecioară, Luna Nouă în casa a IX-a, a înțelepciunii, religiei, relațiilor internaționale, studiile superioare.
            Această eclipsă este una inelară, în care discul Lunii nu este îndeajuns de mare încât să acopere complet discul Soarelui. Eclipsa este vizibilă din America de Nord, Europa, Asia. Faza maximă, se vede din nordul Canadei, Groenlanda și Rusia (Observatorul Astronomic Bucuresti „Amiral Vasile Urseanu”).
            În astrologie, eclipsele de Soare prevestesc începuturi, evenimente importante, atât la nivel personal, cât și în plan social. Eclipsa de Soare este un eveniment deosebit având o calitate karmică, predestinată. Ne poate aduce un nou start în viață, un nou capitol, ne dă o nouă direcție (în funcție de tranzitul în casa astrologică din tema natală!). Efectul eclipsei poate fi simțit, în general, pentru o perioadă de aproximativ 6 luni, până la următoarea eclipsă, care va reașeza energiile cosmice. Pentru unele persoane eclipsa poate fi subtilă în timp ce, pentru alte persoane, poate fi trăită cu destul de multă intensitate indicând noi începuturi, reconfigurări, schimbări radicale, surprize de tot felul, vești neașteptate, persoane care apar subit în viața noastră, oameni pe care nu i-am văzut de foarte mult timp sau poate fi vorba despre așa zisele întâlniri predestinate, întâlniri karmice.  
            Luna Nouă și Eclipsa de Soare în zodia Gemeni (semn de aer, mobil, guvernat de Mercur) aduce în prim plan nevoia de comunicare, de a călători, studia, tendința către dualitate, minciună, curiozitate, instabilitate, superficialitate dar și capacitatea de a ne adapta mult mai ușor la situații noi de viață, de a ne însuși cu mai multă ușurință noi cunoștințe, socializăm, suntem deschiși către nou. Se anunță un nou început în domeniul cunoașterii.
            Luna Nouă și Eclipsa de Soare au loc în casa a IX-a, a călătoriilor îndepărtate, a relației cu persoane de altă cultură, a relației cu ghizii, mentorii, profesorii, a filozofiei de viață, a ideologiei. Aduce în vedere necesitatea de a face în pas înapoi, de a privi dintr-o nouă perspectivă activitățile derulate până acum în aceste domenii. Luna Nouă în conjuncție cu Mercur retrograd (guvernator al zodiei Gemeni dar și al ascendentului din zodia Fecioarei) pune accentul pe necesitatea de a ne schimba modul în care percepem comunicarea, relațiile în plan internațional, călătoriile îndepărtate, poate fi ocazia de a schimba propria filosofie de viață, ca urmare a unor situații de viață greu de gestionat.
            Aceasă Eclipsă de Soare ne aduce în vedere momentul de suspans, dar și necesitatea de a face ordine în propria minte, în gânduri, în modul în care ne exprimăm punctul de vedere. Poate fi momentul decisiv în luarea unor decizii care vizează asocieri, semnarea de contracte la nivel internațional și care pot să ne afecteze într-o oarecare măsură ca și națiune. Este un moment de cotitură, apărut ca o necesitate de „ardere a karmei”, ca un mod de a ne elibera de ceea ce ne-a clădit propria temelie, propriul mod de a fi. Este foarte important startul pe care îl luăm acum, un start care poate avea un impact deosebit pe termen îndelungat.
            Ce este de făcut? Soluția poate veni, în mod paradoxal, din trecut. Facem o analiză a evenimentelor care s-au derulat în urmă cu 19 ani (atunci când a avut loc Eclipsă de Soare în zodia Gemeni la același grad), acum fiind momentul în care închidem un capitol important din viață căruia i-am dat start atunci. Pe de altă parte, tot din trecut ne vin și răspunsurile, revelațiile, ceea ce ne va ajuta să dăm sens acestor întâlniri de destin, revenirii unor persoane, evenimente care par să se repete în mod obsesiv. Este momentul de „punct și de la capăt”, un punct care este pus de Destin, prin intermediul evenimentelor, situațiilor greu de gestionat. Propria minte, sufletul, magia vieții se contopesc acum având sentimentul că lucrurile și absolut ceea ce ne înconjoară, sunt greu de gestionat, de înțeles, acceptat.
            Cu Marte și Pluton retrograd, aflate în opoziție pe axa Rac-Capricorn, confruntările sunt destul de dure, în ceea ce privește casa familia, autoritatea, relațiile la nivel înalt. Saturn  retrograd în careu cu Uranus (Vărsător – Taur) aduce lupta pentru supremație ce vizează granițe statale, îngrijirea pământului, nevoia de schimbare în ceea ce ține de tehnologie modernă care, se pare, a fost folosită mai mult împotriva omenirii. Este momentul de schimbare a concepției despre viață, despre tot ce înseamnă familie, muncă, națiune, umanitate, teritoriu, munca pământului, revoluție tehnologică. Se va observa tot mai pregnant o nevoie de a schimba modul în care comunicăm, ne deplasăm cu diferite mijloace de transport, modul  în care  transmitem informația, cum învățăm, cum folosim ceea ce am învățat de-a lungul timpului. Se poate vorbi despre o „revoluție” în educație, cu impact puternic în multe domenii de activitate.
            Este un moment magic, îndeosebi pentru cei care practică meditația, rugăciunea, cei care au ales să trăiască pentru a progresa în plan spiritual. Luna Nouă este susținută de Saturn retrograd, din semnul Vărsător, astfel că, ne place sau nu, suntem puși în situația de a repara ceva din trecut, înțelepciunea, răspunsurile venind prin intermediul unor traume suferite în trecut. Informația ne aduce mai aproape de Univers, de Divinitate, de tot ce înseamnă creație, înțelegere a vieții, ne aduce mai aproape de adevăr și echilibru: „Informația pune în legătură toate lucrurile în univers, atât atomii, cât și galaxiile, atât organismele cât și mințile.” Ervin Laslo
            Este vorba despre o Eclipsă de Soare în zodia Gemeni care aduce în prim plan nevoia de cunoaștere, de acumulare de noi informații, de a călători, relaționa cu lumea, de a aborda noi forme de comunicare. Nu este suficient doar să ne gândim („a gândi”- semnul Gemeni) la ce am putea să schimbăm, în propria existență pentru a ne fi mai bine, ci trebuie să analizăm (ascendentul în semnul Fecioară) ceea ce ne este sau nu de folos, ceea ce ne ajută să creștem, să ne găsim propria cale. Mesajul acestei Luni Noi în semnul Gemeni este: „Mă individualizez și găsesc sursa iubirii în mine. Devin conștient că sunt un creator.”
            Dacă vrem să dăm startul oricărui proiect în această perioadă este indicat să concretizăm gândurile, ideile, odată cu faza de creștere a Lunii, mai exact din data de 12 iunie 2021. Ceea ce sădim în această perioadă vom culege la Luna Plină în zodia Gemeni din data de 19 decembrie 2021.
            Această eclipsă inelară de Soare va avea un impact deosebit asupra nativilor din semnele mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 10 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) se află în apropiere de  20ᵒ, în semne mobile(± 3 grade).

                  Mesajul transmis de eclipsa  de Soare în Gemeni pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – urmează o perioadă în care vei pune mai mult accent pe cunoaștere, studiu, călătorii, comerț, simți nevoia de a relaționa fiind favorizate corespondența, acumularea de informații, dorința de a te implica în studiul unui nou domeniu. Ai ocazia să faci mai multe excursii, să relaționezi cu rudele apropiate sau chiar să te implici într-o afacere care ține de comerț, editură, mass-media. Ești dornic de schimbări simțind nevoia de a interacționa cu oameni interesanți, de la care să ai ceva de învățat. 

            Taur – este momentul pentru câștiguri venite din muncă proprie, de valorificare a talentelor și abilităților de care dispui. Poate fi un moment al recompenselor sau al pierderilor de natură financiară. Ai ocazia să dai startul unor activități care îți vor aduce câștiguri pe termen lung, să vinzi/cumperi obiecte de valoare, să faci achiziții care vor căpăta valoare în timp. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții.

            Gemeni – urmează o perioadă favorabilă dezvoltării, a progresului în plan personal. Ești mult mai preocupat de felul în care te percepe lumea, de propria garderobă simțind nevoia de a-ți îmbunătăți look-ul propriu. Se poate vorbi despre șansa unui nou început, de relansare, de urmare a unei noi direcții în plan personal. Acordă atenție la problemele care pot apărea în relația cu partenerul de viață.

            Rac – este o perioadă critică, marcată de posibile probleme de sănătate, datorită unor frustrări, tensiuni interioare, tot felul de frici. Se poate vorbi despre o perioadă în care preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase. Este însă și o perioadă favorabilă odihnei, relaxării, meditației, relației cu Divinitatea, un timp bun pentru primirea de mesaje importante pe cale onirică. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale. 

            Leu – este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi noi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare. Acordă atenție la relațiile de prietenie!

            Fecioară – beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi fiind momentul potrivit pentru un nou start în carieră. Pot apărea noi oportunități de avansare, îți asumi noi responsabilități, în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în relația cu șefii. Va trebui să dai dovadă de prudență, în zona profesională și imagine publică.

            Balanță – este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorie. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate. Îți faci planuri pentru deplasări în interes de serviciu sau ai ocazia să găsești soluții avantajoase pentru a petrece o vacanță pe alte meleaguri. Urmează o perioadă în care vei avea multă deschidere către spiritualitate.

            Scorpion – urmează o perioadă în care ești atras de ocultism, mister, aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică sau sexuală. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți. Este o lunație care deschide noi posibilități de transformare, un profund proces introspectiv având ocazia să descoperi ce anume îți blochează propria evoluție.

            Săgetător – se poate vorbi acum despre conștientizarea unor aspecte legate de căsătorie, parteneriatele pe termen lung. Ai ocazia să te implici în (noi) asocieri, negocieri și/sau semnarea de contracte. Poți începe o relaţie sau poți să reformulezi principiile după care să funcţioneze actuala relaţie. Vei simți o mai mare nevoie de independență, fapt care te poate aduce în confict cu ceilalți. Va trebui să dai dovadă de înțelegere și să încerci să te armoniezezi cu mediul în care te găsești. 

            Capricorn – se va pune mai mult accent pe tot ce înseamnă loc de muncă, sănătate, relația cu colegii, colectivul de lucru. Este posibil să descoperi secrete legate de colegii de birou sau te poți afla în mijlocul unor bârfe, eventual poți fi acuzat pe nedrept. Poate fi vorba și despre găsirea unor soluții pentru a rezolva anumite stări de tensiune de la locul de muncă. Este important ca, în perioada următoare, să mergi la medic, în scop preventiv.

            Vărsător – te simți mult mai inspirat, creativ iar acest lucru te va ajuta să-ți pui în practică abilitățile remarcându-te în grupul din care faci parte. Planul relațional este și el amplificat bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus. Apar schimbări importante care țin de planul sentimental. Este posibil să iei decizia de a concepe un copil sau poți să înfiezi unul. Urmează o perioadă dedicată iubirii, romantismului, creației, artei, creativității, educației, relației cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobby-urilor.

             Pești – în următoarea perioadă vei resimți o mai mare nevoie de a relaționa cu familia, de a te preocupa mai mult de casă, părinți, renovare, curățenie, schimbări care vizează casa, domiciliul. Sufletul tău este pe primul plan acum așa că ai mai multă grijă de tine, privește-te cu sinceritate și observă ce anume ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de împlinire. Dacă ești în străinătate atunci ți se face dor de casă, de părinți și locurile natale. Acordă atenție la problemele care țin de stomac, digestie sau psihic.