Luna Nouă și Eclipsa de Soare în zodia Săgetător, 4 decembrie 2022

   Luna Nouă și Eclipsa de Soare în zodia Săgetător
 

      „Periodic, exteriorul se destramă pentru a permite interiorului să se reconstruiască.” Serghei N. Lazarev
            În data de 4 decembrie 2021, la ora României 9:45, la 12° 22′ în zodia Săgetător, are loc fenomenul de Lună Nouă însoțit de o eclipsă totală de Soare ce poate fi observată de pe suprafața Atlanticului de Sud, apoi va trece peste Antarctica Occidentală și va lua sfârșit în extremitatea sudică a Pacificului.
            Eclipsa de Soare din 4 decembrie 2021 face parte din seria Saros 152, fiind cea de-a 13-a eclipsă din cele 70 ale seriei. Prima eclipsă a seriei a avut loc pe 26 iulie 1805 undeva în zona Polară Sudică, iar ultima se va produce pe 20 august 3049, dincolo de Cercul Polar de Nord. Maximul eclipsei se produce în Marea Weddel, la ora 07:33 UT, unde eclipsa totală durează 1′ 54”, Soarele ajunge la 17° altitudine deasupra orizontului (astro-info.ro)
            Astrologic vorbind, o eclipsa de Soare se produce în faza de Lună Nouă, atunci când Soarele este în conjuncție cu Luna și se află în apropierea unui Nod Lunar, Nodul Nord sau Nodul Sud Lunar. În cazul de față, aproape de conjuncția Soare și Lună se află Nodul Sud Lunar sau Coada Dragonului, în zodia Săgetător, ceea ce ne conectează la trecut, necesitatea de a reveni asupra unor evenimente, la lucruri neterminate, la ce anume avem de eliberat, de „ars” pentru a putea să ne continuăm drumul. Orice limitări, obstacole cu care ne confruntăm sau acel sentiment că „ne învârtim în cerc”, sunt avertismente că este necesar să facem schimbări, să ne eliberăm de obiceiuri vechi, care nu fac decât să ne limiteze libertatea de a fi, de a ne exprima, de a ne manifesta la adevărata valoare, în sensul propriei dezvoltări în acest plan.
            Este o eclipsă de Soare ce anunță aducerea la suprafață a unor gânduri, idei, informații care ne-au condus către pierderi, traume, suferință în trecut revenind acum în forță, săpând adânc în propria minte dar și în suflet. Aduce imboldul de a ne detașa de blocaje mentale, de a ne elibera de restricții (auto)impuse, de ceea ce vrea și spune lumea. Este necesitatea de a cunoaște adevărul, de a privi viața și întreaga omenire în profunzime, dincolo de aparențe.
            Zodia Săgetătorului ne spune despre religie, studiile înalte, despre profesori, ghizi, călătorii îndepărtate, despre relația cu alte culturi, străinătatea, dorința de a explora spații, culturi și noi civilizații. Se poate vorbi acum despre o adevărată revoluție în tot ce ține de relația cu alte culturi, informațiile care circulă pe întreg mapamondul, necesitatea de a schimba mentalitatea, ideologia și chiar modul în care percepem religia, credința, Divinitatea, la nivel de umanitate. Nodul Sud în zodia Săgetător ne aduce tendința de a face aceleași greșeli, numai că de data aceasta vom „plăti” mai repede decât ne așteptăm sau vom reuși să vedem mult mai rapid informații care pot să ne reveleze adevăratele intenții ale unor adversari (în plan personal dar și socio-profesional).
            În astrologie, eclipsele de Soare prevestesc începuturi, evenimente importante, atât la nivel personal, cât și în plan social. Eclipsa de Soare este un eveniment deosebit având o calitate karmică, predestinată, ne poate aduce un nou start în viață, un nou capitol, ne dă o nouă direcție (în funcție de tranzitul în casa astrologică din tema natală!). Efectul eclipsei poate fi simțit, în general, pentru o perioadă de aproximativ 6 luni, până la următoarea eclipsă care va reașeza energiile cosmice. Pentru unele persoane eclipsa poate fi subtilă în timp ce, pentru alte persoane, poate fi trăită cu intensitate indicând noi începuturi, reconfigurări, schimbări radicale, surprize neplăcute, vești neașteptate, persoane care apar și dispar subit din viața noastră, oameni pe care nu i-am văzut de foarte mult timp sau poate fi vorba despre așa zisele întâlniri predestinate, întâlniri karmice, care apar în viața noastră pentru a ne da o lecție importantă.  
            Luna Nouă din casa a XI-a este o casă astrologică a prietenilor și protectorilor, a grupurilor, organizațiilor, a idealurilor, a acțiunilor umanitare. Luna Nouă este în conjuncție cu Mercur (în zodia Săgetător) în opoziție cu Lilith (din semnul Gemeni) și anunță schimbări, activități parlamentare de rău augur, schimbări de natură legislativă care contravin intereselor poporului, litigii, probleme de comunicare care se vor amplifica în parlament. Ceea ce se pune acum la cale, la nivel înalt, va avea impact pe termen îndelungat. Acțiunile demarate acum vor fi aduse la suprafață în preajma datei de 14 iunie 2022, atunci când va avea loc Luna Plină în zodia Săgetătorului.
            Marte, în astrologia mundană, reprezintă forța militară, agresivitatea, forțele care mențin ordinea în stat sau chiar îl conduc. Reprezintă climatul competitiv la nivel înalt, decizii care vor fi luate de către șeful statului, reprezentând autoritatea, guvernul. Cu un Marte în casa a X-a, (funcții de răspundere, autoritatea) bine aspectat de către Venus din semnul Capricorn și Pluton în casa a I-a (casa vieții, ego-ul, dorința de acțiune), dar într-un aspect mai puțin favorabil cu Jupiter aflat în zodia Vărsător (în casa a II-a, a banilor, a resurselor) se anunță decizii la nivel înalt care contravin intereselor naționale, decizii legislative, dar și în ceea ce privește alianțele la nivel internațional care ar putea produce pierderi financiare greu de remediat.          Venus guvernează casa a IX-a și IV-a din harta momentului de Lună Nouă în zodia Săgetător astfel că toate aceste decizii legate de finanțe, salarizare, afaceri, decizii care implică bunuri materiale, domeniul bancar, imobiliar, sunt influențate din exterior, luate la nivel internațional putându-se vorbi acum despre șantaj care ne va afecta pe termen îndelungat, ca și națiune. Nu vor lipsi manipularea, acțiunile care contravin regulilor morale și sociale. În plan personal ne vom confrunta cu stări de confuzie care ne pot afecta, din punct de vedere psihic-emoțional.
            Cu Marte în zodia Scorpion din casa a X-a, în careu aplicant la Jupiter din semnul Vărsător, în casa a II-a (banii, proprietățile, situația financiară, investiții, economii bancare, salariile, nevoile personale, hrana) a momentului de Lună Nouă în zodia Săgetător, deciziile care vor fi luate în guvern, de către autorități, vor afecta sectorul financiar, operațiunile comerciale, afacerile. Vom afla despre schimbări legislative nefavorabile, răzgândiri sau amânări legate de salarizare, impozite.         
            Această Lună Nouă aduce în prim plan necesitatea de a conștientiza care este sensul evenimentelor cu care ne confruntăm în prezent („a înțelege”, zodia  Săgetător). Este important să ne concentrăm atenția asupra propriului drum pe care îl avem de parcurs încercând să depășim limitele (auto)impuse de societate și de „a folosi” (ascendentul din zodia în Capricorn) resursele mentale și emoționale de care dispunem, în sensul propriei evoluții și a explorării de noi orizonturi, pentru a găsi noi metode de progres, în plan personal și social.
            Mesajul acestei Luni Noi în semnul Săgetător este: „Dezvolt o mare încredere în univers, concretizând material gândurile creatoare utile ființei mele interioare și mi le asum cu toată libertatea.”
            Îndemnul Lunii Noi și a Eclipsei de Soare din data de 4 decembrie 2021 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgeător și Pești, îndeosebi celor născuţi în apropierea datei de 4 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte) se află în apropiere de 13ᵒ, în semne mobile (± 3 grade).

                      Influența Lunii Noi și a Eclipsei de Soare în zodia Săgetător asupra fiecărei zodii

            Berbec – putem să vorbim despre o perioadă în care ești mult mai preocupat să îți lărgești orizontul cunoașterii. Studiezi, relaționezi cu lumea prin studiu, călătorii și spiritualitate. Ești mult mai deschis să abordezi latura abstractă a vieții. Este posibil să reiei anumite cursuri, ești nevoit să dai examene importante. Poți să faci o călătorie în străinătate sau apar tot felul de oferte de colaborare cu persoane de altă naționalitate. Nu este exclus să renunți brusc la o călătorie peste hotare sau pot să apară tot felul de blocaje pe parcursul unei călătorii. Ai șansa de a primi sprijin venit din partea mentorilor, a ghizilor, profesori, eventual persoane de altă naționalitate.

            Taur – urmează o perioadă de deschidere către un nou proces de transformare profundă având ocazia să descoperi ce anume îți blochează propria evoluție. Se pot reformula acum contracte și acorduri care au legătură cu moștenirile, pensiile, impozitele, creditele, investițiile, un partaj. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți. Urmează o perioadă în care se va pune accentul pe încercări de natură karmică, pe taxe, credite, banii altora, lucruri pierdute și regăsite, taine dezvăluite, accidente, sexualitate, mister.

            Gemeni – este o perioadă în care vei pune mai mult accent pe asocieri, relația de cuplu, afaceri, cooperare. Este momentul să fii mult mai deschis către celălalt, să te concentrezi pe munca desfășurată în echipă. Nu este exclus să te confrunți cu evenimente neplăcute în relațiile de parteneriat, renunți la o afacere, o colaborare importantă. Cert este că te gândești foarte serios să dai startul unor noi asocieri, nu înainte de a te elibera din anumite relații toxice. Fii mult mai prudent, dacă ai de semnat documente, contracte de colaborare. Această Lună Nouă  îți aduce șansa de a interacționa cu oameni noi, poți socializa mai mult dar sau renunți la relații de prietenie care contravin intereselor și așteptărilor tale. Mergi mai frecvent la petreceri, spectacole, concerte, expoziții.

            Rac – în următoarea perioadă, vei pune mai mult accent pe muncă, responsabilitate în relația cu colegii de muncă dar și pe sănătate, alimentație, igienă, obligațiile de serviciu, îngrijirea plantelor, animalelor. Este posibil să renunți acum la un loc de muncă sau să te confrunți cu probleme de sănătate care necesită o intervenție promptă. Nu este momentul potrivit pentru a semna un (nou) contract de muncă. Solicitările venite din partea superiorilor sau a colegilor pot deveni stresante. Este posibil să apară tot felul de neînțelegeri în relația cu colegii, colaboratorii.  

            Leu – se anunță schimbări importante în plan sentimental putând fi vorba despre întâlniri de destin sau ruperea unei relații de dragoste. Activitatea artistică este amplificată având ocazia să descoperi un nou hobby. Este o perioadă în care ești mai apropiat de propriul copil, te distrezi mai mult, ieși în lume, faci mai multă mișcare în aer liber, ești mai atent la aspectul fizic. Preferi să petreci mai mult timp alături de prieteni, să te bucuri de plin de momentele romantice, alături de persoana iubită. Se va pune mai mult accent pe dragoste, flirt, iubirea dăruită, creativitate, divertisment, talentul artistic. Este un moment prielnic pentru a valorifica din plin creativitatea, inspirația și de a obține recunoaștere și succes.

            Fecioară – pui mai mult accent pe viața personală, de familie, pe relația cu părinții, trecutul. Te întorci în locurile natale, este posibil să te întorci în țară pentru a vizita locuri și oameni dragi. Te simți mai bine acasă preocupându-te de treburile gospodărești. Este o perioadă destul de agitată, în ceea ce privește relația cu părinții. Va trebui să te preocupi mai mult de sufletul tău, să vezi ce anume îți face bine, de ce ai nevoie pentru a reuși să ajungi la starea de echilibru. În această perioadă te concentrezi mai mult pe casă, familie, poate fi vorba și despre schimbarea domiciliului, renovarea casei, achiziția/vânzarea unei proprietăți, răsturnări de situație care vizează o proprietate.

            Balanță – ești mult mai preocupat de relația cu rudele apropiate, de călătorii și comerț. Este posibil să iei decizia pentru a urma un curs, pentru a învăța o limbă străină sau pentru a acumula mai multe cunoștințe dintr-un anumit domeniu. Este o perioadă în care se intensifică planul relațional și intelectual fiind necesar să te preocupi mai mult de proiectele care au nevoie de flexibilitate și adaptare la noi situații, la cerințele actualei societăți. Este important să acorzi o mai mare atenție la probleme care țin de plămâni, căile respiratorii sau brațe.

            Scorpion – urmează o perioadă în care lansezi noi strategii pentru valorificarea propriilor abilități și talente. Te vei axa pe câștigurile financiare, pe confort și valori personale, securitatea materială, atașament. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii de acțiune legate de semnarea unui (nou) contract de muncă, o negociere importantă în relația cu clienții. Trebuie să fii atent la condițiile și prevederile legale, în caz contrar munca și efortul depus nu vor fi răsplătite pe măsură. Va trebui să acorzi atenție la cei cu care alegi să te asociezi dar și la modul în care valorifici propriile abilități, talentele de care dispui, în sensul progresului în plan financiar.

            Săgetător – este vorba despre o nouă perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte importante, care implică și schimbări legate de profesie sau reședință. Pentru unii nativi, această Lună Nouă poate provoca un nou salt de conștiință, o trezire la realitate, aflarea propriului drum, schimbări de atitudine și de imagine. Te preocupi acum mai mult de propria persoană, de felul în care te percepe lumea, de modul în care îți impui propriul punct de vedere. Beneficiezi de ambiție, curaj precum și dorința de a te afirma în societate. Ești mult mai dornic să schimbi propriul look, vestimentația, mediul având loc un fel de mică revoluție la nivel personal.

            Capricorn – te preocupi mai mult de propriul suflet alocând timp relaxării și practicilor spirituale. Starea de solitudine este bineventiă pentru a reuși să găsești resursele necesare, care te pot ajuta în plan profesional sau social. Vei pune mai mult accent pe spiritualitate, relația cu Dumnezeu, viața intimă, secrete, presimțiri, datorii karmice, temeri personale. Este posibil să intri în posesia unor secrete sau pot fi reluate anumite discuții care țin de carieră, dușmani ascunși, familie. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, probleme datorate unor promisiuni, negocieri care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale.

            Vărsător – această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, socializare, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență. Poți beneficia acum de susținerea venită din partea unui mentor, ghid sau îndrumător reușind să stabilești relații importante, utile pentru propria evoluție. Nu este momentul potrivit pentru a da startul unor proiecte, acțiuni legate de un grup, asociație. De evitat semnarea de contracte, parteneriate pe termen lung. Nu este exclus să apară schimbări neașteptate în relația cu prietenii sau un grup, o asociație din care faci parte.

            Pești – ești predispus la implicarea în situații care te pot obliga să schimbi direcția în plan profesional. Îți asumi noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Este o perioadă în care se pune mai mult accent pe carieră, reputația din plan social, succes, relația cu superiorii, responsabilitățile sociale. Te vei preocupa de carieră, realizarea socio-profesională, afirmare, asumarea de noi responsabilități. Este posibil să apară răsturnări de situație în ceea ce privește anumite înțelegeri, promisiuni venite din partea unui superior, șef.