Luna Nouă și eclipsa de Soare în zodia Rac, 21 iunie 2020

                  Luna Nouă și eclipsa de Soare
                         în zodia Rac
 

            „Doar cu inima poți atinge cerul” Rumi
              Această Luna Nouă are loc în data de 21 iunie 2020, la ora 9:41’. O Eclipsă de Soare (începuturi sortite) are loc în momentul de Lună Nouă, atunci când Soarele și Luna ocupa același grad zodiacal în apropierea unui Nod Lunar. Eclipsa inelară de Soare din data de 21 iunie 2020 are loc în momentul de Lună Nouă în zodia Rac, atunci când Soarele și Luna ocupă același grad 0:21′ Rac, în apropierea Nodului Nord Lunar, pe gradul 29°07′ Gemeni.
              Eclipsa inelară de Soare este vizibilă în Africa, Asia și sud-estul Europei. Eclipsa inelară apare atunci când Soarele și Luna sunt aliniate exact cu Pământul iar diametrul aparent al Lunii este mai mic decât cel al Soarelui. Din Soare se mai vede doar marginea, în formă de inel strălucitor ce înconjoară Luna întunecată. Eclipsa din data de 21 iunie 2020 nu va putea fi observată de pe teritoriul României ca eclipsă inelară, ci doar ca eclipsă parțială. Discul Lunii nu va acoperi o mică porțiune a discului Soarelui.
               Ascendentul momentului de Lună Nouă în semnul Rac este la 19° 22′, în semnul Leu.
            O eclipsă se va ocupa întotdeauna de lucrurile neterminate, de problemele neglijate, de relațiile care ne țin pe loc iar prezenta Nodului Nord Lunar nu face decât să ne deschidă noi perspective de a schimba direcția, de a lua un nou start. Cu Nodul Nord în zodia Gemeni, pe casa a XI-a, putem vorbi despre provocări care vizează comunicarea, învățământul, arta dialogului, mass-media, relația cu rudele, transporturile, socializarea, vecinii. Este momentul în care învățăm lecții importante care vizează comunicarea, modul în care socializăm, schimbările pe care le putem face în societatea actuală punând pe primul plan cuvântul, studiile, informațiile acumulate de-a lungul timpului, modul în care am putea face o revoluție în tot ceea ce ține de tehnologie, instrumentele și mijloacele de primire și transmitere a informațiilor. Avem de-a face cu o eclipsă pe casa a XI-a ce anunță renunțarea la o mentalitate învechită, vis-a-vis de societate, relația cu grupul mare de oameni, este șansa de a schimba modul de a transmite ceea ce gândim. Poate fi ocazia de a construi o nouă punte de comunicare, mult mai deschisă, către semeni, găsim noi paliere care pot să ne aducă mai aproape de mulțime, societate, de semenii noștri. Este o eclipsă de Soare care ne învață cum să comunicăm de la suflet la suflet!
            Eclipsa de Soare este un moment deosebit având o calitate karmică, predestinată, aceasta poate determina apariția de evenimente care deschid un nou capitol important în viața noastră, ne dă o nouă direcție, în funcție de harta natală și casa astrologică unde se produce. Efectul eclipsei poate fi simțit, în general, pentru o perioadă de aproximativ 6 luni. Se poate vorbi acum despre eliberări, renunțări, pierderi dar și despre un nou start, primirea de vești neașteptate menite să ne schimbe complet direcția în plan relațional. Pot apărea în viața noastră oameni care ne vor ajuta să ne schimbăm percepția despre viață și relații. Este o perioadă de reîntâlniri karmice. Se observă amplificare a ego-ului Eclipsa de Soare putând să provoace schimbarea unui ideal, ne redirecționeză pe o nouă cale confruntându-ne astfel cu crize de identitate dar și deschidere în plan spiritual. Ne ajută să descoperim calități legate de clariviziune, bioenergie, claraudiție, pe care această eclipsă le poate activa dându-ne experiențe inedite la nivel conștient.
            Luna Nouă în semnul Rac aduce în prim plan emoțiile, familia, țara, atașamentul față de trecut, patriotismul. Racul este semnul debutului anotimpului vara, o zodie a fecundității și creșterii având legătură cu casa, mama. Din punct de vedere esoteric, Racul reprezintă poarta de intrare a sufletului în lumea manifestă. Crabul este un simbol de prindere și de forță. Conform filozofiei Chaldaeene și Platoniste, Racul este considerat „Poarta oamenilor” prin care sufletele coboară din cer în corpuri umane sau în creație. Luna simbolizează, ca și guvernator al Racului, hrana esențială. Este vorba despre o energie cosmică, profund benefică și hrănitoare pe multiple planuri de vibrație. Racul este legat de simbolismul apelor creatoare primordiale astfel că, de la începutul semnului Cancerului/Racului, atunci când este germinată sămânța și până la echinocțiul de primăvară, când începe noul ciclu zodiacal, se scurg exact nouă luni, cât durează o sarcină umană.
            Zodia Racului, sugerând cleștii unui crab  , semiluna sufletului și a cercului spiritual, se unesc într-un tot unitar. Energia predominanată este Ying (feminină) ceea ce semnifică, de fapt, sensibilitatea, emoțiile puternice, nevoia de ocrotire, protecția de care este capabilă o mamă. 
            Ascendentul în semnul Leului, guvernat de Soarele aflat în zodia Rac, ne spune despre necesitatea evoluției prin credință, spiritualitate, nevoia de a ne cunoaște pe noi înșine, de a afla ce se află, de fapt, în propriul suflet pentru a vedea dacă suntem pregătiți să dăruim dar și să primim. Suntem ajutați să privim dincolo de propriile convingeri, să descoperim ghidul, mentorul, să ne regăsim pacea interioară prin accesarea unor informații aflate dincolo de planul fizic, material. Se poate vorbi acum despre o sublimare a ego-ului, fie printr-un eveniment brusc, ce ne ia prin surprindere, fie prin stări profunde de meditație, rugăciune, clarviziune.
            Mercur aflat în mers retrograd prin casa a XI-a aduce la suprafață lucruri care păreau a fi uitate definitiv, aspecte de viață care nu au fost rezolvate cu adevărat în trecut și revin acum, cu și mai mare forță. Observăm acum rostul evenimentelor din trecut, reconstituim traume și le înțelegem sensul. Mercur retrograd în semnul Rac ne aduce acasă, mai aproape de familie, ne aduce aminte de locurile natale, de prietenii din copilărie. Este acel moment de revenire, de reîncărcare a sufletului cu un nou suflu, o resetare a întregii ființe conștientizând importanța locului de unde venim și încotro vrem să mergem. Mercur retrograd în zodia Rac ne aduce în vedere că nu putem înainta pe o cale nouă, până când nu facem pace cu trecutul, cu familia, părinții. Revin în viața noastră amintiri legate de prieteni, proiecte uitate sau abandonate. Mercur retrograd în casa a XI-a ne vorbește despre revenirea la vechi idealuri, un grup, prieteni, avem șansa de a face corecțiile, de a readuce în viața nostră oameni cu care putem să împărtășim gânduri, emoții.
            Este vorba despre o Lună Nouă și Eclipsă de Soare în zodia Racului care aduce în prim plan nevoia de autocunoaștere, de analiză personală, de identificare a propriilor emoții, de înțelegere a propriului trecut. Totul este să nu ne agățăm, în mod obsesiv, de oamenii care ne-au provocat suferință, ci să păstrăm, în propriul suflet, ceea ce ne bucură, ne înalță, ne ajută să ne regăsim pacea și starea de împlinire. Mesajul acestui moment astrologic este: „Mă detașez de trecutul meu și de problemele cu cei din jur spre a învăța cum să-i iubesc pentru ceea ce sunt și nu pentru ceea ce îmi pot oferi. Îmi exprim emoțiile cu încredere deplină.”
            Îndemnul Eclipsei de Soare din data de 21 iunie 2020 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, îndeosebi a celor născuţi în apropierea datei de 21 iunie (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) se află în apropiere de 0ᵒ21′, în semne cardinale (± 3 grade).  

  Mesajul transmis de Luna Nouă și ecplisa de Soare în semnul Rac pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – în următoarea perioadă vei resimți o mai mare nevoie de a relaționa cu familia, de a te preocupa mai mult de casă, părinți dar te poți ocupa și de o eventuală renovare, curățenie, schimbări care vizează casa, domiciliul. Pot apărea schimbări care vizează stilul de viață, relația cu familia, părinții. Este momentul să revii la locurile natale sau să te reîntâlnești  cu persoane pe care nu le-ai văzut de foarte mulți ani. Poate fi vorba despre finalul unei cariere sau încercarea de a te preocupa mai mult de casă lăsând pe alt plan domeniul socio-profesional. Este posibil să fii afectat de o problemă de sănătate a mamei, ceea ce te va sensibiliza, te va face să fii mult mai preocupat de rezolvarea acestei probleme.

            Taur – este o perioadă favorabilă excursiilor, examenelor, relaționării cu rudele apropiate sau chiar te poți implica într-o afacere care ține de comerț, editură, mass-media. Ești dornic de schimbări simțind nevoia de a interacționa cu oameni interesanți, de la care să ai ceva de învățat. Vei pune mai mult accent pe cunoaștere, studiu, călătorii, comerț, simți nevoia de a relaționa cu rudele apropiate. Mașina sau instrumentele și mijloacele de comunicație pot avea nevoie de reparații sau să te gândești să schimbi, să achiziționezi altele. De evitat discuțiile în contradictoriu cu rudele apropiate sau cu persoane din anturajul apropiat pe tema banilor, a actelor oficiale. Rudele apropiate au nevoie de ajutorul tău moral și/sau financiar astfel că poți fi în situația de a lăsa treburile personale deoparte pentru a veni în ajutorul acestora.

            Gemeni – ești hotărât să cumperi sau să vinzi obiecte, să faci achiziții care vor căpăta valoare în timp. Este o perioadă favorabilă pentru a te gândi la noi strategii legate de posibilitatea de a-ți valorifica propriile abilități, talentele de care dispui. Ai ocazia să renegociezi un contract de muncă sau primești bani ca urmare a unei recalculări a salariului, pensiei. Cert este că vei discuta mai mult despre bani urmând o perioadă de recompense, în plan financiar. Este timpul să adopți o nouă atitudine, vis-a-vis de bani, câștiguri sau cheltuieli. Pot apărea acum schimbări în modul în care privești resursele de bani, câștigurile financiare, valorile materiale dar și cele personale.

            Rac – se poate vorbi despre șansa unui nou început, relansare, urmarea unei noi direcții în plan personal. Atenție la eventuale probleme care pot să apară în relația cu partenerul de viață. Poate fi vorba și despre o perioadă de transformare în plan personal, de inițiere a unor proiecte de amploare sau de schimbare a unor strategii, vis-a-vis de un parteneriat, o colaborare. Ești mult mai preocupat de felul în care te percepe lumea, de propria garderobă simțind nevoia de a-ți îmbunătăți look-ul. Te concentrezi mai mult pe dezvoltarea personală, pe noi posibilități de progres, de reînnoire, de eliberare din relații toxice, de ceea ce ți-a blocat evoluția. Totul este să ai mai multă încredere în tine și să o lași mai ușor cu frica de schimbare.

            Leu – avem de-a face cu o perioadă în care preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirea unor adevăruri dureroase. Poți fi supus unor încercări venite din partea unor rude, colegi, acțiuni puse la cale de dușmanii ascunși, probleme datorate unor secrete sau promisiuni care nu sunt respectate. Sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale. Este important să fii în acord cu Universul, să refaci legătura cu Divinitatea, să te întorci la acele lucruri care, până de curând, păreau a fi greu de rezolvat. Poți intra în posesia unor informații secrete care te vor ajuta să pui la punct aspecte ce vizează cariera și viața personală. Ești dedicat actelor de caritate sau implicării într-un domeniu secret, pe care vrei să îl desfășori departe de ochii lumii. Revin în viața ta vechi amici care sunt dornici să te ajute să rezolvi aspecte legate de bani.

            Fecioară – această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare. Este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi noi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Prieteniile trec acum prin tot felul de teste fiind timpul să te eliberezi, să lași să plece din viața ta cine trebuie lăsând astfel loc pentru prietenii mult mai constructive. Poate fi șansa de a găsi un ghid, noi prieteni care pot să te ajute să îți găsești drumul, sensul. Este momentul să îți creezi un alt ideal, să demarezi noi proiecte sau măcar să gândești ceea ce ai vrea să lansezi pe viitor.

            Balanță – pot apărea noi oportunități de avansare, îți asumi responsabilități noi, în colectivul de muncă sau în viața publică. Te poți aștepta însă și la probleme de relaționare în raporturile cu șefii. Va trebui să dai dovadă de prudență, în zona profesională și de imagine publică. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi fiind momentul potrivit pentru un nou start în carieră. Se poate vorbi acum despre ambiții profesionale la care lucrezi susținut. Poate fi vorba și  despre o promovare sau o schimbare a carierei, o renunțare pentru a lua o nouă direcție, în alt domeniu. Este timpul pentru corecții în cariera ta, pentru a-ți asuma noi responsabilități.

            Scorpion – îți faci planuri pentru deplasări în interes de serviciu sau ai ocazia să găsești soluții avantajoase pentru a petrece o vacanță pe alte meleaguri. Urmează o perioadă în care vei avea multă deschidere către spiritualitate. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorie. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate sau reiei conversații, colaborări cu persoane de altă cultură, naționalitate. Este timpul să îți deschizi sufletul, mintea către spiritualitate, să ajungi la împăcarea de Sine prin abordarea unei noi filosofii de viață. Ești susținut, ghidat către proiecte de viitor, relații de afaceri, profesionale sau către acele cursuri care te vor ajuta pe viitor. Este perioada redefinirii relației cu Divinitatea, a expasiunii în plan cultural fiind posibil să faci călătorii necesare dezvoltării personale.

            Săgetător – se deschid noi posibilități de transformare, un proces introspectiv având ocazia să descoperi ce anume îți blochează propria evoluție. Urmează o perioadă în care ești atras de ocultism, mister, aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică sau sexuală. Poate fi vorba despre o transformare în acord cu Universul, dorința de renaștere în urma unor traume, pierderi de orice natură. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți afla despre un deces printre cunoscuți. Pot apărea crize financiare, legate de o afacere personală sau nevoia de a schimba direcția, vis-a-vis de un parteneriat. Poate fi vorba despre reluarea unor discuții care vizează o moștenire, un testament, un împrumut bancar, impozite, taxe.

            Capricorn – ai ocazia să te implici în noi asocieri, negocieri și/sau semnarea de noi contracte. Poți începe o relaţie sau poți să reformulezi principiile după care funcţionează actuala relaţie. Vei resimți o mai mare nevoie de independență fapt care te-ar putea aduce în conflict cu ceilalți. Va trebui să dai dovadă de înțelegere și să încerci o armonizare cu mediul în care te găsești. Ești predispus la certuri, nemulțumiri în relația de mariaj existând riscul să ajungi la ruperea relației. Totul depinde de modul în care ești discpus să abordezi eventualele probleme cu care te confrunți în relația cu ceilalți. Se reiau acum discuții, negocieri care vizează colaborarea cu competitori sau persoane cu care nu ai ajuns la un oarecare echilibru.

            Vărsător – ai ocazia să intri în posesia unor informații secrete legate de colegii de birou sau te poți afla în mijlocul unor bârfe, eventual poți fi acuzat pe nedrept sau ți se aduc tot felul de repoșuri din partea unor colaboratori. Poate fi vorba și despre găsirea unor soluții pentru a rezolva anumite stări de tensiune de la locul de muncă. Este important ca, în perioada următoare, să mergi la medic în scop preventiv. Eclipsa de Soare care se formează în casa muncii şi a sănătăţii, a colectivului şi a activităţilor de rutină te pune în situația de a face schimbări importante care vizează planul profesional dar și necesitatea de a lua măsuri, vis-a-vis de propriul organism, adoptarea unui nou regim de viață și alimentar mult mai eficient pentru propriul organism. Pot apărea schimbări importante care vizează locul de muncă.

            Pești – apar schimbări care țin de planul sentimental. Nu este exclus să iei decizia de a concepe un copil sau chiar poți să înfiezi unul. Urmează o perioadă dedicată iubirii, romantismului, creației, artei, creativității, educației, relației cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobby-ului. Te simți mult mai inspirat și creativ iar acest lucru te va ajuta să-ți pui în practică abilitățile și talentele personale având ocazia să te faci remarcat în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus; ai șansa de a da startul unei noi relații de dragoste sau de a finaliza o relație care oricum îți creea sentimentul de neîmplinire.