Luna Nouă în zodia Taur, 5 mai 2019

                Luna Nouă în zodia Taur 

            „Viața însăși este o mare magie, iar dacă nu crezi asta, încearcă să o trăiești ca pe ceva magic.”Albert Einstein
            În data de 5 mai 2019 are loc faza de Lună Nouă, la ora 1:45’, la 14˚11’, în zodia Taur. Ascendentul momentului este în zodia Capricorn, cu Luna Nouă în casa a III-a, a comunicării și gândirii. 
            Luna Nouă în semnul Taur sporește stabilitatea, spiritul practic, dorința de confort, de siguranță în plan material și afectiv, nevoia de acumulare, lăcomia, simțul artistic, încăpățânarea, posesivitatea, gelozia, teama de schimbare. Sunt favorizate achizițiile, investiția în proprietăți, preocupările care țin de pământ, agricultură, artă, gospodărie, alimentație, suntem mai preocupați de latura financiară. Verbul „a avea”, specific zodiei Taur, se împletește cu dorința de acumulare, de asigurare a confortului material și afectiv, relațional, cu nevoia de a ne dedica timpul și energia în sensul progresului în plan material.
            Luna Nouă se află în casa a III-a, a comunicării, gândirii, studiilor, călătoriilor scurte, negocierilor, relației cu rudele apropiate, vecinii. Sunt favorizate, începând cu acest eveniment astrologic, pentru o perioadă de aproximativ șase luni de zile, activitățile care vizează cursuri, acumularea de noi informații, negocierile legate de proprietate, imobiliar, artă, domeniul artistic, muzical, călătoriile. Exprimarea verbală și în scris devine mult mai importantă putând demara acum orice proiect care implică scrierea unei cărți, lansarea vreunui site (Uranus se află în zodia Taur), negocieri pentru obținerea de fonduri pentru retehnologizare, achiziția de utilaje moderne necesare dezvoltării agriculturii. Vom auzi tot mai frecvent despre irigarea terenurilor agricole, despre investiții care vor aduce beneficii națiunii pe termen îndelungat.
            Venus se află în casa a II-a, în sextil aplicant la Marte, Luna Nouă în trigon cu Saturn retrograd și indică creșterea încasărilor aducând beneficii materiale națiunii , bani care nu vor fi folosiți într-o direcție tocmai favorabilă progresului, în sensul creșterii nivelului de trai. Se va merge tot mai mult pe principiul: „Se descurcă fiecare cum poate!”
            Nu vom fi scutiți însă de tot felul de piedici în concretizarea anumitor proiecte datorită modificărilor legislative, blocaje venite din partea partenerilor din străinătate, asociații care au interese obscure (Jupiter retrograd opoziție Marte – casele V – XI). Abia la toamnă vom lua cunoștință de proiectele demarate acum, discuțiile care se derulează acum în „culise”. Cert este că se pune tot mai mult accent pe tot ceea ce are legătură cu pământul, proprietățile, cu investițiile dar și cu tot ce vizează relația de dragostea, aventura, educația, copiii,  artă, muzica. Agresivitatea, violența de orice fel, atitudinea lipsită de scrupule, orgoliul, dorința de îmbogățire peste noapte vor conduce la pierderi prin speculații, prin tendința de a-i înșela pe alții. Există riscul de a canaliza energia de care dispunem către o direcție greșită, către compromis determinând astfel pierderi, în plan personal și material. 
            Pluton și Saturn retrograd în conjuncție Ascendentul în semnul Capricorn îndeamnă la transformare, la depășirea propriilor limite, acceptarea unui nou mod de a fi, de a relaționa dar și la conștientizarea că, înainte de a porni pe o nouă cale sau de a demara acțiuni, proiecte, de a da startul vreunei relații, este necesară conștientizarea propriilor frici, traume, acceptarea pierderilor, a propriilor slăbiciuni. Nu vor lipsi problemele în plan relațional, renunțarea la parteneriate, ruperea unor tratate de alianță, vom auzi mai frecvent despre divorțuri, manifestări personale surprinzătoare, atitudini dominatoare.
            Cu Luna Nouă în semnul Taur și ascendentul în zodia Capricorn ne vom lovi tot mai frecvent de rigiditate, încăpățânare, fixitate, răceală, detașare dar și capacitatea de a ne asuma noi responsabilități și dorința de a duce la bun sfârșit ceea ce ne-am propus. Este vorba despre o lecție importantă pe care o avem de învățat în perioada următoare și anume să avem răbdare și puterea de a accepta transformările sociale și economice care ne vor afecta, mai mult sau mai puțin, viața personală. Cu cât vom fi mai încăpățânați în a accepta schimbarea, cu atât mai greu va fi să ne adaptăm noilor situații de viață.
            Recepția mutuală (planetele fac schimb de domiciliu) dintre Mercur (în semnul Berbec) și Marte (în zodia Gemeni) ne susține pentru a redescoperi noi forme și modalități  de cunoaștere, de relaționare, fapt care ne ajută să depășim eventualele blocaje care stau în calea comunicării. Devenim conștienți de puterea cuvântului și importanța acestuia, în ceea ce privește descoperirea unui nou mod de a relaționa, de a interacționa cu ceilalți, de a ne redescoperi prin intermediul comunicării propriilor dorințe, așteptări, prin curajul de a spune ceea ce gândim, prin inițiativă. Este ocazia de a da startul la noi proiecte care necesită curaj, ambiție, forță creatoare, spontaneitate, combativitate, forță de convingere, dorința de cunoaștere, organizare. Se va insista acum pe nevoia de dreptate, găsirea sensului, prin iubire și credință, a unei noi direcții care să fie în acord cu propriile aspirații.  
            Nu vom fi scutiți de răsturnări de situație, agresivitate venită din partea celorlalți, răscolirea unor traume, evenimente din trecut menite să ne provoace suferință dar care ne forțează să ne schimbăm propria atitudine în fața vieții (Mercur careu Pluton retrograd).
            Luna Nouă în zodia Taur spune despre dorința de acumuluare, de stabilitate în plan material, preocuparea pentru ca ceea ce avem („a avea”, zodia Taur) să fie folosit (ascendentul în „a folosi” din zodia Capricorn) în sensul progresului, la nivel personal și social: „Găsesc securitatea în interiorul meu și dezvolt propriul simț al valorilor”.
            Luna Nouă în zodia Taur se adresează, în primul rând, nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion, Vărsător, îndeosebi a  celor născuţi în apropierea datei de 5 (± 3 zile), dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte și axe principale) în apropierea 15˚ în semne fixe  (± 3 grade).

            Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Taur pentru fiecare semn zodiacal

            Berbec – pot apărea ocazii deosebite de valorificare a propriilor resurse, noi posibilități de câștig în plan financiar. Poate fi vorba despre lansarea în noi proiecte, colaborări care să îți aducă mai multe venituri. Este posibil să începi o nouă afacere, să schimbi jobul sau să găsești un al doilea job care să te ajute să achiți din datorii, eventual să pui bani deoparte. Te simți mult mai încrezător în propriile forțe, atunci când vine vorba să ceri o mărire de salariu. Se cere prudență în ceea ce privește relația cu rudele apropiate sau dacă ai de făcut deplasări, călătorii întrucât ești predispus la tot felul de obstacole, ghinioane.

            Taur – urmează o perioadă de reînnoire în viața ta, de afirmare, putem să vorbim despre noi începuturi, inițiative personale care îți vor aduce rezultate importante, pe termen îndelungat. Ai ambiția și încrederea că ceea ce clădești acum prin muncă și efort neobosit îți va aduce rezultatele mult așteptate. Ești preocupat de felul în care te percepe lumea, de înnoirea garderobei, de felul în care arăți, modul în care ți-ai putea îmbunătății relația cu ceilalți. Ai ocazia să îți transformi nu numai aspectul fizic ci și propria personalitate.

            Gemeni – este o perioadă critică, marcată de posibile probleme de sănătate, fie datorită unor frustrări, tensiuni interioare, fie venite din exterior simțindu-te nedreptățit, pedepsit, atacat din umbră de dușmani ascunși. Este însă o perioadă favorabilă insiprației, meditației, relației cu Divinitatea, un timp bun pentru primirea de mesaje importante pe cale onirică fiind accentuate capacitățile extrasenzoriale. Ai ocazia să dai startul unor acțiuni ce vizează relația cu Divinitatea, viața intimă sau poți intra în posesia unor secrete, renunți la anumite vicii sau din contră le amplifici. Nu este exclus să te confrunți cu momente de confuzie, de dezamăgire, dorința de solitudine.

            Rac – este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și socializare. Se intensifică contactul cu lumea, clienții, ești de un sprijin real pentru grupul din care faci parte. Devii mai interesat de soarta lumii. Ai ocazia să faci noi cunoștințe, prieteni care să joace un rol important în viața ta.

            Leu – beneficiezi acum de energii care te ajută să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care dispui fiind momentul potrivit pentru un nou start în carieră. Pot apărea noi oportunități de avansare, asumarea de noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică. Ai ocazia să fii promovat la locul de muncă și implicit primești o mărire de salariu. Această Lună Nouă îți poate aduce șansa de recunoaștere a valorii tale, de realizare socio-profesională, de împlinire dar și asumarea de noi responsabilități sociale.

            Fecioară – este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorii. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate. În următoarea perioadă vei pune mai mult accent  pe studii, călătorii, spiritualitate, libertate de mișcare și expresie, cunoaștere, comunicare la nivel abstract, speranțe, noi idealuri. Ai ocazia să adopți o nouă filosofie de viață, eventual pleci într-o călătorie în străinătate sau chiar emigrezi.

            Balanță – este o perioadă care deschide noi posibilități de transformare, un profund proces introspectiv având ocazia să descoperi ce anume îți blochează, de fapt, propria evoluție. Ești atras de ocultism, mister, de aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică sau de natură sexuală. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți să afli despre un deces printre cunoscuți. Este posibil să intri în posesia unor secrete care să te lămurească asupra unor obstacole suferite, pierderi, traume. Poate fi o perioadă în care treci printr-un profund proces de transformare.

            Scorpion – se intensifică  relațiile de parteneriat, poate fi vorba despre un nou început în relația de cuplu, de mariaj sau poate că acum iei decizia de a da startul unei noi relații. Te implici în noi asocieri, negocieri și semnarea de noi contracte. Dorința de independență te poate aduce în conflict cu ceilalți. Va trebui să dai dovadă de echilibru, prudență și cooperare în relațiile de parteneriat.

            Săgetător – ai ocazia să participi la interviuri de angajare sau poți obține beneficii la locul de muncă. Tot acum este momentul să acorzi mai multă atenție curățirii sufletului dar și a trupului urmând o cură de dezintoxicare, o dietă sau un tratament mai eficient pentru a rezolva o problemă de sănătate. Este o perioadă  favorabilă pentru un nou start legat de locul de muncă, implicarea în proiecte din cadrul colectivului de muncă.

            Capricorn – urmează o perioadă dedicată iubirii, creației, artei, creativității, educației, relației cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobby-ului. Te simți mult mai inspirat iar aceasta te va ajuta să pui în practică abilitățile creatoare remarcându-te în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus. Te bucuri de viață, participi mai frecvent la petreceri, distracții, ieși mai mult în natură cu propriul copil. Nu este exclus să iei decizia de a concepe un copil.

            Vărsător – ești mult mai preocupat de casă, gospodărie, familie, părinți, locul și țara natală, tradiție, alimentație. Îți poate veni brusc dorul de locul natal sau iei decizia de a schimba domiciliul. Conexiunea cu trecutul este mult mai pregnantă. Tot acum te gândești să redecorezi casa sau dorești să reiei relația cu părinții, te preocupi mai mult de bunăstarea propriei familii.    Te gândești foarte serios la achiziția sau vânzarea unei case, proprietăți, la renovarea locuinței.

            Pești – este momentul să pui în valoare tot ceea ce ține de scris, abilitățile de orator, scriitor, participarea la conferințe, simpozioane. Trebuie să fii atent la mesajele care vin spre tine, oportunități care te pot ajuta pe calea progresului, te pui în valoare prin ceea ce ai acumulat, la nivel intelectual. Urmează o perioadă în care vei pune mai mult accent pe informație, comunicare, scris și vorbit, relația cu rudele apropiate, vecinii, călătorii, comerț, seminarii, conferințe, mass-media, vânzări-cumpărări.