Luna Nouă în zodia Taur, 26 aprilie 2017

                        Luna Nouă în zodia Taur

                 „Veghează-ți gândurile. Ele devin cuvinte.
                  Veghează-ți cuvintele. Ele devin acțiune.
                  Veghează-ți acțiunile. Ele devin obiceiuri.
                  Veghează-ți obiceiurile. Ele devin caracter.
                  Veghează-ți caracterul. El devine destinul tău.” Lao Tzu
       Pe 26 aprilie 2017 are loc faza de Lună Nouă, la ora 15:16, la 6˚27’, în zodia Taur. Ascendentul momentului este în zodia Fecioară, cu Luna Nouă în casa a IX-a, a înțelepciunii și progresului.  
       Luna Nouă este şi începutul Ciclului Lunar care se extinde pe durata a 28 de zile astfel că începe un nou Ciclu Lunar care se va încheia la următoarea Lună Nouă (în data de 25 mai). Momentul de Lună Nouă favorizează renunţarea la obiceiurile negative (vicii, automatisme), activități, întâlniri pe care vrem să le ținem în secret. Putem concepe un plan, o strategie de lucru, formulăm dorințele sau să le notăm într-o agendă. Este foarte important să acordăm atenție la ceea ce ne dorim şi gândim pentru că şansele de împlinire sunt mai mari decât în alte perioade. De evitat gândirea negativă, certurile, starea de pesimism, de neîncredere în propria persoană întrucât riscăm să atragem ghinionul și obstacolele în viața noastră. Este indicat să dăm acum startul unor acțiuni sau proiecte importante, să facem o schimbare de domiciliu, putem să cumpărăm obiecte de valoare, să începem o relație sau o afacere, odată ce Luna intră în faza de creștere, la cel puțin trei zile de la momentul maxim de Lună Nouă.  
       Luna Nouă în semnul Taur sporește stabilitatea, spiritul practic, dorința de confort, de siguranță în plan material și afectiv, nevoia de acumulare, lăcomia, simțul artistic, încăpățânarea, posesivitatea, gelozia, teama de schimbare. Sunt favorizate achizițiile, investiția în proprietăți, preocupările care țin de pământ, agricultură, artă, gospodărie, alimentație, suntem mai preocupați de latura financiară. Verbul „a avea”, specific zodiei Taur, se împletește cu dorința de acumulare, de asigurare a confortului material și afectiv, relațional, cu nevoia de a ne dedica timpul și energia în sensul progresului în plan material. Luna Nouă în casa a IX-a, a spiritualității, a înțelepciunii și a progresului, a călătoriilor lungi și a relației cu străinătatea, a studiilor superioare, filosofiei și religiei favorizează reformularea principiilor și a valorilor morale după care ne ghidăm existența simțind o mai mare nevoie de evoluție, progres în plan spiritual. Este posibil să luăm decizii rapide, legate de călătorii inițiatice, urmarea de noi cursuri, studii care să ne favorizeze evoluția în plan spiritual încercând să găsim noi modalități pentru a putea pune în practică ceea ce am acumulat, în plan intelectual și spiritual. Este vorba despre o Lună Nouă în zodia Taur care ne pune față în față cu nevoia de a evolua în plan material primind însă îndemnul de a nu neglija aspectele care țin de evoluția în plan spiritual, nevoia de a păstra în suflet credința, lumina, ceea ce ne ajută să depășim orice neajuns, neîmplinire legată de planul material. Mai înainte de toate, tot ce clădim acum trebuie făcut cu simț de răspundere conștientizând valoarea și impactul propriilor acțiuni și faptul că putem avea repercursiuni pe termen îndelungat. Luna Nouă în semnul Taur mă duce cu gândul la ceea ce a spus Isus în predica de pe munte, menționată în Noul Testament, Evanghelia după Matei 6, 14-21: „Adunaţi-vă comori în cer, unde nici molima, nici rugina nu le strică, unde hoții nu le sapă şi nu le fură. Căci unde este îți este comoara, acolo va fi şi inima ta.”
       Ascendentul în zodia Fecioară, în trigon cu Luna Nouă din semnul Taur, subliniază nevoia de stabilitate, pragmatismul, perfecționismul, nevoia de a ne sacrifica în numele familiei, pentru bunăstarea acesteia. Se remarcă atenția la detalii dar și predispoziția către obsesii, fie că e vorba despre muncă sau sănătatea propriului organism. Putem observa o mai mare nevoie de a fi ancorați în concret, nevoia de ordine și curățenie.
       Mercur (guvernatorul Ascendentului) se află în semnul Berbec, în casa a VIII-a (resursele celorlalţi, sexualitatea şi ocultismul, casa morții și a renașterii), în conjuncție cu Uranus, trigon Saturn retrograd (în zodia Săgetător, în casa a IV-a) și aduce la suprafață comportamentul rebel, atitudinea nonconformistă, materialismul, nevoia de transformare, de renaștere, originalitate, individualitate dar și simțul critic, dorința de a ne desprinde de tradiții, de obiceiuri care nu-și mai au rostul în societatea actuală pentru a reuși să facem  față schimbărilor, acceptând un nou mod de a fi și a gândi. Ne putem aștepta la acțiuni imprevizibile, pline de avânt trezind în noi dorința de expansiune, progres aducând însă la suprafață impulsivitatea, agresivitatea venită din partea celor cărora nu vrem să ne supunem. Planetele aflate pe semne de foc, marcate de retrogradări, ne îndeamnă la inițiative, acțiuni, la construirea întregului prin efort individual accesând informația acumulată de-a lungul timpului. Trecutul (Saturn) și viitorul (Uranus) își unesc forțele orientându-ne către progres, schimbare, către o nouă societate, una care aparține viitorului.
       Recepția mutuală (planetele fac schimb de domiciliu) dintre Marte (în semnul Gemeni) și Mercur retrograd (în zodia Berbec) ne susține pentru a redescoperi și folosi noi forme de cunoaștere, intuitivă sau intelectuală fapt care ne ajută să depășim blocajele care stau în calea comunicării. Suntem invitați să devenim mult mai conștienți de puterea cuvântului și importanța acestuia în ceea ce privește descoperirea unui nou mod de a relaționa, de a ne schimba atitudinea, de a demara noi proiecte care necesită idei originale, curaj, ambiție, forță de convingere, o mai bună organizare la nivel cognitiv. Această recepție mutuală (între Mercur retrograd și Marte) este acompaniată de recepția mutuală dintre Venus în zodia Pești (zodie a compasiunii și a credinței) aflată la grad anaretic și planeta Jupiter retrogradă (guvernatorul tradițional al zodiei Pești) aflată în semnul Balanță, o zodie a echilibrului. Se va insista acum pe nevoia de dreptate, armonie, de găsirea sensului prin iubire și credință dar și prin aducerea la suprafață a unor adevăruri, traume, suferințe.  
       Venus în conjuncție cu Chiron (în zodia Pești) careu cu Saturn retrograd (în zodia Săgetător), cât și Jupiter retrograd (în semnul Balanță) careu cu Pluton retrograd (în zodia Capricorn) sunt aspecte astrale menite să ne ridice mari semne de întrebare, ne vor face să privim către trecut, fie că e vorba despre trecutul personal sau la nivel de grup, societate. Este momentul de „scufundare” în neant dar și de ridicare în lumină, de revizuire a propriei atitudini, fie că e vorba despre relația de mariaj, parteneriate, o relație de familie sau cea cu propriul copil, fie că e vorba despre credință, spiritualitate. Acum nu ne mai putem ascunde, suntem față în față cu propriul Eu dar și cu ceilalți. Vom auzi tot mai frecvent despre procese, despărțiri, divorțuri (nimic nou…) și, mai ales, despre mai multă dorință de a schimba direcția, grupul din care facem parte, de a transforma modul de acțiune, atunci când vine vorba despre bani, investiții, casă, relația cu părinții, proprietăți, țara natală sau relația cu străinătatea. Există riscul de confruntare cu pierderi financiare sau sancțiuni venite ca urmare a unor acțiuni demarate încă din toamna anului trecut. Este momentul de grație, de revelare, de aflare a unor adevăruri dureroase care vizează justiția, legea, relația cu străinătatea sau relațiile diplomatice. Lilith aflat în conjuncție cu Fundul Cerului (punctul originii noastre terestre, Nadir, considerat noaptea cea mai adâncă) indică un aspect astral care semnifică ruperea de rădăcini, incapacitatea de a ne găsi locul, dorința de emigrare, respingerea de către familie, părinți. Luna Neagră în casa a IV-a simbolizează secretele, compromisul. În această situație se poate vorbi despre secrete ce vizează locul sau țara natală, agricultura și recoltele, rezervele de apă și gaz, trecutul, istoria, proprietarii de terenuri, piața imobiliară. Cu Jupiter retrograd afectat în casa a II-a (casa valorilor, a banilor din muncă proprie dar și a valorii personale sub formă de aptitudini și talente practice) suntem predispuși la pierderi financiare, cheltuieli neprevăzute, o scădere a finanțelor la nivel național, probleme la Bursă, cu instituțiile bancare, adoptarea de legi care pot afecta bugetul familiei prin taxe și impozite.
       În această perioadă resimțim o mai mare nevoie de a ne întoarce la propriile valori culturale, la tradiție, spiritualitate și adevărata credință. Toată această energie ne susține să învățăm comunicarea prin iubire punând mai presus de propriul ego responsabilitatea, principiile morale și, implicit, propria evoluție în plan spiritual. Poate avea loc un salt evolutiv, prin suferință ce-i drept, prin renunțări și redescoperirea unor traume legate de relații.  
       Nu este un eveniment astrologic uşor, vorbim despre unul plin de evenimente exterioare sau interioare, cu consecinţe în sectorul financiar sau al familiei, cu probleme în plan relațional dar și în mediul de afaceri. Pot să apară tentaţii, ispite, există predispoziția la aventuri de natură sexuală, compromisuri, sarcini nedorite, crește interesul pentru științele oculte. Resimțim nevoia profundă de transformare existând însă riscul de a face alegeri greșite, ne iluzionăm, ne lăsăm atrași de promisiuni deșarte. Există predispoziția către părăsirea casei natale, conflicte cu părinții, părăsirea căminului conjugal.
       Simbolul sabian pentru gradul la care se află Luna Nouă în semnul Taur este: „Femeia din Samaria la fântâna ancenstrală.” Mesaj cheie: „Întâlnirea dintre trecutul tradițional și spiritul creator îndreptat spre viitor. O ordine veche nu este niciodată deschisă unei revelații noi până când nu a acceptat dezordinea în numele acelei puteri ce subsumează toate formele de ordine, adică Iubirea. Se dezvăluie astfel o nouă calitate a ființei, ce scoate din circulație vechile tipare perimate.” (Dane Rudhyar „O mandala astrologică”).  
       Este vorba despre o Lună Nouă în zodia Taur care aduce în prim plan nevoia de „a avea”, de a ne asigura confortul în plan material: „Găsesc securitatea în interiorul meu și dezvolt propriul simț al valorilor”. Mesajul este, de fapt, să reușim integrarea acestor valori mai presus de planul terestru, material sondându-ne propria ființă, redescoperind nevoia de iubire dar și capacitatea de a dărui, înainte de a pretinde că ni se cuvine să primim ceva. Este necesar să ne analizăm cu sinceritate, să privim dincolo de aparențe regăsindu-ne astfel echilibrul și frumusețea propriului suflet, prin ceea ce oferim din iubire și credință.   

                       Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Taur pentru fiecare semn zodiacal

       Berbec – este o perioadă favorabilă câștigurilor din muncă proprie, de dezvoltare și valorificare a propriilor abilități și talente de care dispui în sensul evoluției în plan financiar. Te simți motivat să găsești noi modalități de a spori veniturile. Este important să fii mult mai atent la ceea ce cumperi, achizițiile pe care urmează să le faci. Este un timp prielnic pentru a lansa noi strategii legate de o afacere, un loc de muncă, o posibilă creștere de salariu.

       Taur – ești mult mai preocupat de felul în care arăți, de modul în care te percepe lumea fiind posibilă o schimbare de look, o îmbunătățire a propriei garderobe, ieșirea în față, îmbunătățirea propriei imagini în plan social. Pot apărea noi începuturi, noi direcții și transformări în plan personal, vrei să dai un nou sens propriei vieți. Atenție la eventuale probleme care pot să apară, în legătură cu banii.

       Gemeni – putem vorbi despre o perioadă în care preferi starea de solitudine, departe de problemele cotidiene, îndeosebi în urma aflării unor secrete, dezvăluirii unor adevăruri dureroase. Este o perioadă critică, marcată de posibile probleme de sănătate, fie datorită unor frustrări, tensiuni interiore, fie venite din exterior simțindu-te nedreptățit, pedepsit, atacat din umbră de dușmani ascunși. Este însă o perioadă favorabilă insiprației, meditației, relației cu Divinitatea, un timp bun pentru primirea de mesaje importante pe cale onirică, sunt accentuate capacitățile extrasenzoriale. 

       Rac –  urmează o perioadă de intensă relaționare cu prietenii, integrarea într-un nou grup, asociație, legarea de noi prietenii care vor juca un rol decisiv în progresul personal. Este timpul să acționezi cu mai multă încredere, să lansezi idei, proiecte în cadrul unui grup fiind momentul potrivit să demarezi contracte, parteneriate pe termen lung. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare.

       Leu – este timpul să arăți lumii de ce anume ești capabil rupându-te de un mediu profesional unde ai simțit că bați pasul pe loc. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi fiind momentul potrivit pentru un nou start în carieră. Pot apărea noi oportunități de avansare, asumare de noi responsabilități în colectivul de muncă sau în viața publică.

        Fecioară – perioada analizată pune accentul pe studii, călătorii, spiritualitate, libertate de mișcare și expresie, cunoaștere, comunicare la nivel abstract, speranțe, noi idealuri. Este posibil să te îndrepți către un nou domeniu de studiu, să te înscrii la un curs de perfecționare sau poți urma cursuri postuniversitare, eventual faci planuri de călătorii. Comunici mai mult cu persoane aflate în străinătate.

        Balanță – este o lunație care deschide noi posibilități de transformare, un profund proces introspectiv având ocazia să descoperi ce anume îți blochează, de fapt, propria evoluțue. Ești atras de ocultism, mister, de aflarea secretelor, implicarea în relații de natură karmică sau de natură sexuală. Există riscul unor incidente neplăcute, divorț sau poți să afli despre un deces printre cunoscuți.

       Scorpion – se intensifică acum relațiile de parteneriat, poate fi vorba despre un nou început în relația de cuplu, de mariaj sau poate că acum iei decizia de a da startul unei noi relații. Te implici în noi asocieri, negocieri și semnarea de noi contracte. Dorința de independență te poate aduce în conflict cu ceilalți. Va trebui să dai dovadă de echilibru, prudență și cooperare în relațiile de parteneriat.

       Săgetător – avem de-a face cu o perioadă favorabilă unui nou start legat de locul de muncă, implicarea în proiecte din cadrul colectivului de muncă. Este posibil să participi acum la noi interviuri de angajare sau poți obține beneficii la locul de muncă. Tot acum este momentul să acorzi mai multă atenție curățirii sufletului și a trupului urmând o nouă cură de dezintoxicare, o dietă sau urmezi unui tratament mai eficient pentru a rezolva o problemă de sănătate.

       Capricorn – urmează o perioadă dedicată iubirii, creației, artei, creativității, educației, relației cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobby-ului. Te simți mult mai inspirat iar asta te va ajuta să-ți pui în practică abilitățile remarcându-te în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus.

       Vărsător – ești mult mai preocupat de casă, gospodărie, familie, părinți, locul și țara natală, tradiție, alimentație. Îți poate veni brusc dorul de locul natal sau iei decizia de a schimba domiciliul. Conexiunea cu trecutul este mult mai pregnantă. Tot acum te gândești să redecorezi casa sau reiei relația cu părinții, te preocupi mai mult de aceștia. 

       Pești – putem vorbi despre o perioadă în care vei pune mai mult accent pe informație, comunicare, scris și vorbit, relația cu rudele apropiate, vecinii, călătorii, comerț, seminarii, conferințe, mass-media, vânzări-cumpărări. Este momentul să pui în valoare ceea ce ține de scris, abilitățile de orator, scriitor, participarea la conferințe, simpozioane. Trebuie să fii atent la mesajele care vin acum către tine, oportunități care te pot ajuta pe calea progresului, să te pui în valoare prin ceea ce ai acumulat la nivel intelectual.